כידוע, תחילת דרכה של מיאמי נעוצה אי שם בטורונטו. לאחרונה נחשפתי לדיסקים של פרחי טורונטו, אז למרות שהם ישנים ממש, אני רוצה לדבר עליהם, ועבור זה פתחתי כאן את האשכול.
אז קודם כל- סקר פתוח: האם פרחי טורונטו בראשות ירחמיאל עבורכם כמו מיאמי? נשמח לפירוט.
אם מישהו רוצה, אני יכולה להעלות את רשימת השירים בשלושת האלבומים שמצאתי, שלדעתי קשורים לירחמיאל. אולי אני יקשיב לפני כן עוד קצת כדי להחליט אם אני מזהה שם את ירחמיאל ברקע או שזה מישהו אחר.
איזה חוסר יחס חשבתי שאני אחזור אחרי איזה 5 שעות ותהיה התייחסות קטנה לפחות...
טוב, אני מבינה שמוטל עלי לכל הפחות להעלות את רשימת השירים. בעז"ה בקרוב...
בינתיים, תענו על הסקר!
נשלח ב-9/6/2015 23:20
עוד על פרחי טורנטו- מהויקי
"פרחי טורונטו"
בשנת 1973 יצא הדיסק "פרחי טורונטו 1 - ואמר ביום ההוא", והוא כולל 12 שירים. את מקהלת "פרחי טורונטו" ייסד ירחמיאל ביגן בזמן לימודיו בישיבת "נר ישראל" בטורונטו, קנדה והיא נחשבת לגלגולה הראשון של מקהלת פרחי מיאמי. לאחר האלבום הראשון עבר ניהול המקהלה לידיו של העשי נוסבאום, ומפגש נוסף עם ירחמיאל התרחש רק בשנת 1979 באלבום המשותף לפרחי טורונטו ולפרחי מיאמי - Miami Meets Toronto.
דייויד בוזגלו, נוסי בירנבאום, אייאן זגדנסקי, יעקב מוזסון, נפתלי סמיילי, מרדכי פאול, ג'ושי פלונקה, דייויד קליין
"Miami Meets Toronto"
בשנת 1979 יצא האלבום "Miami Meets Toronto" - דיסק משותף לפרחי מיאמי של ירחמיאל ביגן ולפרחי טורונטו שעברה לניהולו של העשי נוסבאום (לאחר שירחמיאל ביגן, מייסד המקהלה, עזב את טורונטו ועבר להתגורר במיאמי שבפלורידה), והוא כולל 11 שירים.
עכשיו מוטל עלי לבדוק אם המשפט "לאחר האלבום הראשון עבר ניהול המקהלה לידיו של העשי נוסבאום" נכון, או שהיצאו דיסקים נוספים לפני שטורונטו עברו למיאמי.
נשלח ב-10/6/2015 18:27
רשימת שירים
דיסק 1- ואמר ביום ההוא
1. ואמר ביום ההוא 2. הוריני 3. אחת 4. יראו עינינו 5. אילו פינו 6. עבדו את ה' 7. וראה בנים 8. אל תירא 9. קה ריבון 10. מודה אני 11. והביאותים 12. אתה בחרתנו
יש במיאמי אקספיראנס 3 כמה קטעים מוקדשים לפרחי טורונטו / ואמר ביום ההוא. אז יצא לי לשמוע ביוטוב כמה שירים שלהם זה נשמע נהדר מבחינת קולות ולחן. העיבוד שלהם קצת צולע, אבל השירים נשמעים נהדרים. אני עוד אשקול לרכוש את זה :)
נשלח ב-30/1/2016 21:44
האמת שלא מצאתי את הדיסק הזה בגריטק למשל.. אולי יש בגל פז. השיר שהכי הפתיע אותי שם שהוא לחן של ירחמיאל היה 'מודה אני'..
גל פז התחילו לעשות קומבינות עם דיסקים ישנים. למשל הם מכרו לי חמש דיסקים של אברהם פריד ישנים ב50 שקל - ע"י דיסק-או-קי למחשב. למעשה הם לא השקיעו פה כלום אלא רק העבירו למחשב. הם טוענים שזה בגלל שכבר נגמרו לגמרי כל הדיסקים הישנים החסידיים ואין ייבוא
נשלח ב-30/1/2016 22:31
זה די הגיוני,כי אלו דיסקים ממש נוסטלגיים. לא אתפלא אם גם פרחי טורונטו לא יימצא בשום חנות.