בית פורומים פשוט מוזיקה

גיור שירים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/6/2015 13:25 לינק ישיר 
גיור שירים

תופעה שמאד נכנסת - גיור שירים, ולא רק גיור, אפילו שירים חילוניים שמחרדים אותם,
רבי נחמן מברסלב אומר שעתידים בתי תיאטרון להפוך לבתי מדרשיות, והוא גם מוסיף בעוד מקום ששירים גויים שמיהדים אותם זה סוג של פדיון שבויים, אם אני זוכרת נכון.
יש את השירים שאמנם הם של זמרים חילוניים, אבל לא כזה נורא שגם חרדים שרים אותם (כמו 'מלך מלכי המלכים' של אייל גולן, או 'אין עוד מלבדו' של שלומי שבת - שבכלל שר שירים כאלה הרבה) אבל זה ממש מוזר לי לשמוע זמר חסידי שר פתאום 'מלך מלכי המלכים..' בלי הח' של אייל גולן...:) 
אבל שירים כאלה כמו 'ד' מלך ד' מלך ד' ימלוך' כששומעים את זה בגרסה הגויית שלו, זה נשמע נורא... ואני שומעת את החסידים שרים את זה, מדמיינת שיעבור פה הכושי ההוא שהמציא את השיר, אני מתחילה לצחוק...
הרבה שירים של המכביטס הם שירים כאלה שמבקור הם גויים\חילוניים, 
האם זה באמת כזה נורא ששרים את הלהיט הגויי 'הפינס' עם המילים של הלהקה הוואקלית שאני לא זוכרת את שמה מאנגליה?
לא מזמן גם שמעתי שלקחו את השיר 'the voice of silent' שהאמריקאים מפעם זה עושה להם נוסטלגיות, שעשו מזה שיר של שבת, באמת שיר יפה עשו מזה...
אז מה בתכלעס, שירים מגוירים זה טוב לשמוע? או לא? זה מלכלך או לא?

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2015 14:31 לינק ישיר 

נגעת בנקודה רגישה.
אצלנו אומרים שהניגון הוא קולמוס הנפש. מלחין מכניס את עצמיות הנפש שלו במנגינות שהוא מלחין.
או בלשונו של איסתרק (שציטט למטרה הפוכה) בשם אביו: "אני אוהב מוזיקה. אני חושב שיש בה משהו קסום, משהו שמעביר רגשות מהלב של המלחין אל האצבעות של הנגן ואל הלב של השומע...".

לכן, הסכנה בשמיעת מוזיקה לא טהורה, פחות ממילים בעייתיות, זה הרגשות של המלחין שמוטבעים בשיר בלי שנשים לב, אבל זה משפיע עלינו. המוזיקה היא שפה, ואם זו שפה שהנפש הבהמית מבינה, זה יוצר שיחה בין בהמות גם אם אנחנו לא מבינים מה הולך שם.

ולכן עצוב מאד שזמרים חרדים ודתיים מרשים לעצמם לגייר שירים על דעת עצמם.
זאת הסיבה שאנחנו מקפידים לשמוע מוזיקה ממקור ירא שמיים דווקא, עד כמה שאפשר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2015 00:08 לינק ישיר 

אהמ..........
אסתרק, זה לא מדויק מה שאת אומרת, הרבה מהשירים החסידיים (ואני מתכוון החסידיים באמת) העתיקים (ואני מתכוון עתיקים באמת) הם גיורים של שירים גויים של התקופה ההיא.

נ.ב. - להזכירכם, מצד גיורים מצבנו עכשיו די טוב, זוכרים את התקופה (לפני 10-15 שנה) שכל שיר חילוני שרק היה יוצא היה יוצאת לו מיד גירסא חרדית ??

היו זמרים שזה כל מה שהם עשו.......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2015 13:00 לינק ישיר 

אממ.. אני יודעת שמתוך ניגוני חב"ד יש כמה מסויים שעברו "גיור", אבל זה היה בכוח של רבי שיכול לקחת משהו נמוך כזה ולהעלות אותו לקדושה באמת, מה שלא כל זמר דתי יכול לעשות גם אם הוא חושב שכן...

אני צעירה מכדי לזכור את התקופה הזאת. עצוב שזה היה, אבל ב"ה שהתקדמנו מאז ולמוזיקה החסידית יש הרבה מה להציע.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2015 13:25 לינק ישיר 

גם השיר אידן של מ.ב.ד המנגינה במקור משיר גרמני.
חכמה בגויים תאמין- ואם יש לחן יפה אצלם אז מלכתחילה לקחת אותו. למה לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2015 16:20 לינק ישיר 

במקום לקשקש שטויות- בואי לבקר!
מה זה להיות בארץ ולא להיפגש? זה לא פעם ראשונה שאת מבצעת גיחות כאלו ובורחת אחרי יום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2015 21:57 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פשוט מוזיקה > גיור שירים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext