|
|
| נשלח ב-23/6/2015 12:53 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | חניחניחני:
אני מכיר המון נשים שקוראות את התורה, והן לא מרגישות שהתורה שובניסטית, אלא דוקא רואות בתורה מקור של נועם ורוך, תורת חיים ואהבת חסד, לגברים ונשים כאחד.
אני מניח שאלו שמושפעות מהתרבות המערבית, אלו שקוראות את החומר הפמניסטי הרעיל, המלא בלעג ושנאה וקיטורים כלפי גברים, הטוען בלהט שאלפי שנים כבר גברים מתעללים בנשים, אחת כזאת, כשהיא תקרא את התורה תראה בו מסמך שובניסטי. אבל לא רק אם היא תקרא את התורה אלא היא תגיע לאותה מסקנה בקריאת כל מסמך שהוא. כי הרי אין מסמך דתי או חילוני, חברתי או מדעי, שקריאה פמיניסטית לא תגלה בו שורש אכזרי של שובניסטיות.
דוגמא לדבר, האיסור לאשה להרבות גברים בעוד שלגבר מותר ריבוי נשים. הקריאה הפמניסטית רואה בהלכה זו מקור לדיכוי של האשה, כאילו שהגבר זכאי לכמה נשים, בעוד שהאשה זכאית רק לגבר אחד. לא נדון כרגע בגישה האנוכית שמתייחסת לחיים כסדרה של זכויות, לעומת הקריאה הדתית והמוסרית המתייחסת לחיים כסדרה של חובות. אבל קריאה במפרשים היהודים הקלאסיים תגלה שאין מדובר פה כלל בהבדל מעמד הגבר והאשה, אלא בניסיון לבסס חיי משפחה תקינים. והוא משום שאשה שנמצאת עם כמה גברים אי אפשר לדעת מי הוא האבא, ומשום כך, לילד לא יהיו חיי משפחה תקינים, בעוד שלגבר שנמצא עם כמה נשים ברור ביותר מי הוא האבא.
תוקן על ידי שיגושיח ב- 23/06/2015 12:44:37
תשובה מדוייקת..מסכימה עם כל מילה
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 13:13 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | חניחניחני:
אני מכיר המון נשים שקוראות את התורה, והן לא מרגישות שהתורה שובניסטית, אלא דוקא רואות בתורה מקור של נועם ורוך, תורת חיים ואהבת חסד, לגברים ונשים כאחד.
אני מניח שאלו שמושפעות מהתרבות המערבית, אלו שקוראות את החומר הפמניסטי הרעיל, המלא בלעג ושנאה וקיטורים כלפי גברים, הטוען בלהט שאלפי שנים כבר גברים מתעללים בנשים, אחת כזאת, כשהיא תקרא את התורה תראה בו מסמך שובניסטי. אבל לא רק אם היא תקרא את התורה אלא היא תגיע לאותה מסקנה בקריאת כל מסמך שהוא. כי הרי אין מסמך דתי או חילוני, חברתי או מדעי, שקריאה פמיניסטית לא תגלה בו שורש אכזרי של שובניסטיות.
דוגמא לדבר, האיסור לאשה להרבות גברים בעוד שלגבר מותר ריבוי נשים. הקריאה הפמניסטית רואה בהלכה זו מקור לדיכוי של האשה, כאילו שהגבר זכאי לכמה נשים, בעוד שהאשה זכאית רק לגבר אחד. לא נדון כרגע בגישה האנוכית שמתייחסת לחיים כסדרה של זכויות, לעומת הקריאה הדתית והמוסרית המתייחסת לחיים כסדרה של חובות. אבל קריאה במפרשים היהודים הקלאסיים תגלה שאין מדובר פה כלל בהבדל מעמד הגבר והאשה, אלא בניסיון לבסס חיי משפחה תקינים. והוא משום שאשה שנמצאת עם כמה גברים אי אפשר לדעת מי הוא האבא, ומשום כך, לילד לא יהיו חיי משפחה תקינים, בעוד שלגבר שנמצא עם כמה נשים ברור ביותר מי הוא האבא.
תוקן על ידי שיגושיח ב- 23/06/2015 12:44:37
טוב לדעת שאני קוראת חומר פמיניסטי רעיל ולוחמני...
כשהתייחסת לקטע של ריבוי נשים - ביקשתי ממך לנסות *להרגיש* את זה, בשכל אני מבינה לגמרי, כמו שאני מבינה את כל התורה, ואני רואה מצוין, ומרגישה שהתורה אכן רגישה ומלאת חסד - אבל אני מדברת פה על ההרגשה הזו. |
|
האם את לא מסכימה איתי שיש מקום לדון למה נשים מסוימות קוראות קטע אחד ומגיעות למסקנה אחת, ונשים אחרות קוראות אותו קטע ומגיעות למסקנה שונה לחלוטין? האם אין פה שאלה של השפעה תרבותית וחברתית?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 15:11 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | | חניחניחני:
דוגמא לדבר, האיסור לאשה להרבות גברים בעוד שלגבר מותר ריבוי נשים. הקריאה הפמניסטית רואה בהלכה זו מקור לדיכוי של האשה, כאילו שהגבר זכאי לכמה נשים, בעוד שהאשה זכאית רק לגבר אחד. לא נדון כרגע בגישה האנוכית שמתייחסת לחיים כסדרה של זכויות, לעומת הקריאה הדתית והמוסרית המתייחסת לחיים כסדרה של חובות. אבל קריאה במפרשים היהודים הקלאסיים תגלה שאין מדובר פה כלל בהבדל מעמד הגבר והאשה, אלא בניסיון לבסס חיי משפחה תקינים. והוא משום שאשה שנמצאת עם כמה גברים אי אפשר לדעת מי הוא האבא, ומשום כך, לילד לא יהיו חיי משפחה תקינים, בעוד שלגבר שנמצא עם כמה נשים ברור ביותר מי הוא האבא. תוקן על ידי שיגושיח ב- 23/06/2015 12:44:37
טוב לדעת שאני קוראת חומר פמיניסטי רעיל ולוחמני...כשהתייחסת לקטע של ריבוי נשים - ביקשתי ממך לנסות *להרגיש* את זה, בשכל אני מבינה לגמרי, כמו שאני מבינה את כל התורה, ואני רואה מצוין, ומרגישה שהתורה אכן רגישה ומלאת חסד - אבל אני מדברת פה על ההרגשה הזו.
האם את לא מסכימה איתי שיש מקום לדון למה נשים מסוימות קוראות קטע אחד ומגיעות למסקנה אחת, ונשים אחרות קוראות אותו קטע ומגיעות למסקנה שונה לחלוטין? האם אין פה שאלה של השפעה תרבותית וחברתית? |
| [ ברור שיש פה קטע חברתי, אני מסכימה איתך, אבל צריך להכיר בזה, לכן (כלומר אני מקווה, אחרת זה יהיה ממש עצוב) יש את התקנה של לא להתחתן עם יותר מאשה אחת...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 15:24 |
|
| |
בסד
חני,יחד עם ההסבר זה עדיין לא מתקבל רגשית שלגבר יהיה אפשרות שלך אין. אגב אם הסיבה כי לא יודעים מי יהיה האבא,אז היה מותר לאישה שלא יכולה להביא ילדים כמה גברים/עם אמצעי מניעה... זלא הסיבה האמתית...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 15:28 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בסד
חני,יחד עם ההסבר זה עדיין לא מתקבל רגשית שלגבר יהיה אפשרות שלך אין. אגב אם הסיבה כי לא יודעים מי יהיה האבא,אז היה מותר לאישה שלא יכולה להביא ילדים כמה גברים/עם אמצעי מניעה... זלא הסיבה האמתית...
|
|
וזו הבעיה שלי עם כל הנושא, ואת זה שגושיח ועוד כמה לא ממש מפנימים....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 15:29 |
|
| |
חייכנית, אשה יכולה להוליד וגבר לא. למה הקב"ה ברא את העולם שלאשה יש אפשרות שלגבר אין???
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 15:36 |
|
| |
בסד
לגבר גם יש יכולת הולדה...ואם אין לו הוא נקרא עקר.תלמד קצת על גוף האדם...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 15:42 |
|
| |
ברור לך שהוא התכוון שאין לו רחם..?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 15:44 |
|
| |
בסד
אנלא חושבת שבגלל הרחם היא אסורה,כי אם כך היה כתוב שאישה ללא רחם(ויש כאלה) מותרת להינשא לכמה גברים..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 15:45 |
|
| |
חייכנית, דברתי על חוסר השוויון בבריאה, שמשום מה כשהוא לטובת הנשים את מסתדרת איתו, וכשהוא לטובת הגברים את מלאה בטענות כרימון...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 16:05 |
|
| |
בסד
אנלא מלאת טענות ...איפה ראית שטענתי משהו?סתם דיון יבש על רחם האישה ועל גברים נוספים בביתה...
כל דבר אתם הופכים לוויכוח.תאמינו לי חסר לך בהבנת הנקרא בצורה קשה...
כנראה בגלל שלא למדתם ליבהP=
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 17:55 |
|
| |
טענות לפה, טענות לשם,
הדבר הכי גדול שיש לי בחיים זו היהדות.
זה החיבור עם השם. זה הבסיס לכל המצוות כולל לימוד תורה. זה הכלללל
"שלא עשני גוי" זו הברכה שלנו הנשים.
כי היהדות מועברת רק על ידי נשים.
תודה ה' על המתנה הזו!
וטוב שפרגנת גם קצת לגברים. גם להם מגיע משהו.
רק תעשו טובה, גברים, זכות, חסד,תפקיד,יעוד, מה שתרצו.. אבל אנחנו מתמוטטות מהעומס. רק מלחשוב על העומס שבניהול בית עם ילדים ועבודה והכל.
קחו אחריות על הבית שלכם! האישה שלכם! והילדים שלכם! טוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 19:47 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | | חייכנית, אשה יכולה להוליד וגבר לא. למה הקב"ה ברא את העולם שלאשה יש אפשרות שלגבר אין??? |
|
שיגושיח, חמוד מצדך!
קח את הבטן, בחילות, הקאות, מצבי רוח, 9 חודשי סבל, ואח"כ- לידה!!
ולא אפרט יותר מכך, דיינו. אל תשכח שזה עונש על חוה. (את העונש של הגברים מי מבצע??)
לא באה לעורר מהומות, רק שים את הדברים בפרופורציות. וספר לי כשאתה מוכן לקחת על עצמך את הלידות, הייתי שמחה לכמה שיותר, ואם הן עליך- גם 6 בקרס אחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 19:57 |
|
| |
6 בכרס אחת תצטרכי לגדל אחר כך... ועם לידה שנה אחרי שנה.. וכמפרנסת אברך שיושב ולומד... נראה לי תאומים זה גם חמוד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 20:02 |
|
| |
אה, ודאי שלא.
היה לי ברור שזה חלק מהמתנות שהאישה קיבלה, ששיגושיח וחבריו רוצים לחלוק בהן. טיפול בילדים, בישול, כיבוס, שטיפה... כיף חיים!
ואין כמו תאומים. אבל גם זה פרך. יצא לי כל כך הרבה לשמוע על זה בזמן האחרון...
|
|
|
|
|