|
|
| נשלח ב-22/6/2015 22:22 |
|
| |
אי אפשר להגיד שהתורה היא לא שובנסטית, אם האישה היא רכושו של הגבר, הרי כתוב במפורש שהיא עוברת מרשות אביה לרשות בעלה , למה זה לא כתוב גם על הגבר?התורה מחפיצה את האישה. האב יכול למכור את ביתו לצורך נישואין, יותר מזה הגבר יכול לגרש את האישה גם ללא רצונה...
בכל אופן היום נוהגים אחרת ואני חושבת שיש צורך בשוויון, שלא יהיה לכל אחד תפקיד מוגדר אלא הכל צריך להיות בשיתוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 22:35 |
|
| |
אם התורה היא שובניסטית אז למה את בכלל שומרת מצוות. למה שלא תמצאי לך דת יותר נחמדה? אבל האמת היא שהתורה היא מושלמת, רק מה, שהיא לא מתאימה לערכים של היום. בשביל זה אנו יהודים, שלא נשנה את דעתנו כל חמש דקות בהתאם לרוח הרווח ברחוב.
בשום מקום בתורה לא כתוב שהאשה היא רכושו של האבא או של הבעל. מה שכן, שהזכות להפר את נדריה עובר מהאבא אל הבעל, אבל אין זה קשור בכלום לרכוש. וזה שהאבא יכול "למכור" את בתו לגבר, כמובן שזה עיוות הזוי של כוונת התורה, והוא שלאבא תהיה אפשרות לחתן את ביתו בתנאים כלכליים יותר טובים משלו.
אבל אני מסופק כמה טעם יש לדון בדברים, כי בדרך כלל אלו ששונאים גברים, ימשיכו לשנוא אותם גם אחרי כל הטיעונים שבעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 22:35 |
|
| |
| studenteat כתב: |  | | אי אפשר להגיד שהתורה היא לא שובנסטית, אם האישה היא רכושו של הגבר, הרי כתוב במפורש שהיא עוברת מרשות אביה לרשות בעלה , למה זה לא כתוב גם על הגבר?התורה מחפיצה את האישה. האב יכול למכור את ביתו לצורך נישואין, יותר מזה הגבר יכול לגרש את האישה גם ללא רצונה...
בכל אופן היום נוהגים אחרת ואני חושבת שיש צורך בשוויון, שלא יהיה לכל אחד תפקיד מוגדר אלא הכל צריך להיות בשיתוף.
|
|
ברור התורה היא שובניסטית
רק העולם המערבי מתייחס לאשה כשווה..
שווה לפירוק יצרים זולים..
אין מה לדבר
המושג משפחה
בעולם המערבי השתפר המון..מאז הפמניזם..שגאל אותנו מהתורה הגזענית..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 22:38 |
|
| |
תגובתי צינית..אם לא הובנה..
רק אומר
שהראיות לכאורה מהתורה..
הם כאלה רדודות ושטחיות..וממש מעוותות
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 22:49 |
|
| |
דבר ראשון - התורה בהחלט שוביניסטית, מאוד... ואני ממש לא אוהבת לחשוב את זה אפילו, אבל אין מה לעשות. דבר שני - גבר בהחלט צריך לעזור בבית - ולו מהרגע שהתפקיד של הנשים השתנה והן לא רק מנהלות את הבית ומגדלות את הילדים, אלא גם עובדות. ולכן, - אלא אם הגבר עובד בצורה שלא מטילה ולו מעט מכול הפרנסה על האשה - הגבר צריך ליטול חלק בתפקיד המסורתי של האשה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 22:57 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | דבר ראשון - התורה בהחלט שוביניסטית, מאוד... ואני ממש לא אוהבת לחשוב את זה אפילו, אבל אין מה לעשות. דבר שני - גבר בהחלט צריך לעזור בבית - ולו מהרגע שהתפקיד של הנשים השתנה והן לא רק מנהלות את הבית ומגדלות את הילדים, אלא גם עובדות. ולכן, - אלא אם הגבר עובד בצורה שלא מטילה ולו מעט מכול הפרנסה על האשה - הגבר צריך ליטול חלק בתפקיד המסורתי של האשה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הפורום מתחיל לקבל גוון רפורמי..
זה ימשיך ויתחילו חסימות!!
את ההבנות הרדודות שלכם בתורה תשמרו בבטן בבקשה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 23:14 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | דבר ראשון - התורה בהחלט שוביניסטית, מאוד... ואני ממש לא אוהבת לחשוב את זה אפילו, אבל אין מה לעשות. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
האם חשבת שאולי משהו משובש אצלך, והתורה היא תורת חיים ואהבת חסד?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 23:34 |
|
| |
וואו איך אתם קופצים! התורה בהחלט מתייחסת לנשים כשייכות לגברים, כנחותות מהם. נקודה. זו ההגדרה של שובניזים בימינו. ולהעיף מהפורום? רפורמית? באמת? במקום להגיד את זה תנסו לחלוק עלי עם תשובה רצינית, אני אשמח להיווכח בטעותי, אם אני טועה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 23:39 |
|
| |
את יכולה להצביע על מקום אחד שהתורה אומרת שנשים שייכות לגברים? את יכולה להצביע על מקום אחד שהתורה אומרת שנשים נחותות מגברים?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 23:45 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | וואו איך אתם קופצים! התורה בהחלט מתייחסת לנשים כשייכות לגברים, כנחותות מהם. נקודה. זו ההגדרה של שובניזים בימינו. ולהעיף מהפורום? רפורמית? באמת? במקום להגיד את זה תנסו לחלוק עלי עם תשובה רצינית, אני אשמח להיווכח בטעותי, אם אני טועה... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
התורה לא מתייחסת לנשים כנחותות..
אם תצטטי לי את שלא עשני אשה, או דיני גט וחליצה,
ותרגישי מרב מיכאלי..
אז אין עם מי לדבר..
מי שרועה בשדות זרים..
ותורתו היא מלומדה בלבד..
אין פלא שהשקפתו מעוותת כל כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 23:49 |
|
| |
ולעצם העניין
התורה מלמדת שלכל אחד ואחת יש תפקיד בעולם
השוני בין מצוות הגברים לנשים,
לא נובע ממקום שהנשים נחותות,
אלא מכורח העניין שיש להם תפקידים שונים..
ורמות רוחניות שונות..ואגב האשה רוחנית יותר קרובה לשלמות מהגבר..
זה כלל בסיסי..בהבנת התורה ביחסה לאשה..
תוקן על ידי טום888 ב- 22/06/2015 23:49:42
תוקן על ידי טום888 ב- 22/06/2015 23:50:41
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 00:11 |
|
| |
א. דיברתי על הפשט, שם לא כתוב שנשים שלמות יותר, את כל הפירושים על זה אני מכירה טוב, וגם מאמינה בהם - אבל הם יתגלו לעתיד לבא. ב. האשה שייכת לגבר - לאביה ולאח''מ לבעלה. ולא סתם - היא נקנית. יש לך דרך אחרת להסביר את זה? אנחנו הרי צריכים לקבל את ההלכות הללו כפשוטן. זה אומר שמעמדה שונה משל הגבר. זו ההגדרה של שובניזים. ג. שניכם מנסים לסובב את העניין כאילו אני מה שאני אומרת זה הופך אותי ישר לרפורמית, או מה שלא יהיה. זה לא נכון מכמה סיבות - זה לא עונה על שום דבר אלא ישר מתקיף - בתקווה שאסוג. - דבר שני, אני לא מערערת על התורה או אומרת דברים נגדה, נח לא חושבת שהתורה לא בסדר. אבל איך שהיא נראית כשמסתכלים עליה, זה בדיוק העניין. ד. במידה ולא הבנתם אותי לאשורו (ולא הבנתם...) - אני לא תומכת בפמיניזם המודרני, אני סבורה שלאשה יש את תפקידה ואת יכולותיה, והיא לא צריכה לנסות להידמות לגבר. אבל אם היא, בכל זאת, עובדת הרבה - בעלה יכול, וצריך, לעזור לה בדברים אחרים. במיוחד אם הוא לומד כל היום נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 00:16 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | א. דיברתי על הפשט, שם לא כתוב שנשים שלמות יותר, את כל הפירושים על זה אני מכירה טוב, וגם מאמינה בהם - אבל הם יתגלו לעתיד לבא. ב. האשה שייכת לגבר - לאביה ולאח''מ לבעלה. ולא סתם - היא נקנית. יש לך דרך אחרת להסביר את זה? אנחנו הרי צריכים לקבל את ההלכות הללו כפשוטן. זה אומר שמעמדה שונה משל הגבר. זו ההגדרה של שובניזים. ג. שניכם מנסים לסובב את העניין כאילו אני מה שאני אומרת זה הופך אותי ישר לרפורמית, או מה שלא יהיה. זה לא נכון מכמה סיבות - זה לא עונה על שום דבר אלא ישר מתקיף - בתקווה שאסוג. - דבר שני, אני לא מערערת על התורה או אומרת דברים נגדה, נח לא חושבת שהתורה לא בסדר. אבל איך שהיא נראית כשמסתכלים עליה, זה בדיוק העניין. ד. במידה ולא הבנתם אותי לאשורו (ולא הבנתם...) - אני לא תומכת בפמיניזם המודרני, אני סבורה שלאשה יש את תפקידה ואת יכולותיה, והיא לא צריכה לנסות להידמות לגבר. אבל אם היא, בכל זאת, עובדת הרבה - בעלה יכול, וצריך, לעזור לה בדברים אחרים. במיוחד אם הוא לומד כל היום נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
א.עיקר הקצף לא היה עלייך אלא על הקודמת ..
ב.האשה נקנית בקידושין..כי הבורא ברא את הגבר שהוא הצד הנותן, והאשה היא הצד המקבל..
ככה זה בבריאה..
זה לא אומר שהאשה פחותה ממש לא..
גם תפקיד המקבל וגם תפקיד הנותן חשובים..ולנסות לומר שזה חשוב מזה..זה קשקוש..
אז לקחת את המושג קדושין בצורה המופשטת..זה לחטוא לאמת..
ג.מושגי הפמניזם המודרני..הם אנטי התורה..
לא בגלל שהאשה פחותה מהגבר..
אלא בגלל שאין שוויון!!
גבר ואשה זה שני דברים שונים בתכלית..כך ששוויון זו לא ההגדרה ששיכת..
ד.אותה תורה.אומרת שהגבר צריך לכבד את האשה יותר מגופו..שום פמניסט לא עושה זאת..אבל אלה שהולכים בדרך התורה כן..
תוקן על ידי טום888 ב- 23/06/2015 00:20:03
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 00:24 |
|
| |
וכמו שהרעיון הקומוניסטי..שדגל בשוויון בין כל סוגי האנשים
נפל..כי התורה אמרה שאין כזה דבר שכולם יהיו שווים..
כך אותו הדבר לגבי הפמניזם..
השיטה לא תעבוד
וזה כזה מגוחך..לראות את מירב מיכאלי מתעקשת תמיד להשתמש בלשון נקבה לפני זכר..אין השפלה לאשה יותר מזה..ממש לרמת גנון הגיעו בעולם הנאור..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 06:50 |
|
| |
| רועית כתב: |  | | לאור דיון מעניין עד,ובכלל,שעה זו- שאלה אליכם: עד כמה מקובל שבחור ישיבה מצוינת ילך ללמוד מקצוע נחשב ויעבוד בו? |
|
אם תסתכלי על אנשי עסקים/בעלי מקצועות חופשיים מוצלחים, רובם יהיו במקור מישיבות top10. ההסבר פשוט. שבניגוד לתורה שגם מישהו בלי שכל יכול ללמוד ואחרי 40 שנה להיות רבי עקיבא, בדרך כלל בביזנס/בעולם האמיתי שם בחוץ צריך מידה מסויימת של שכל כדי להצליח. (לא שחסר עשירים בלי שכל, אבל זה נושא אחר) בדרך כלל שיש לילד/נער יותר שכל, השכיחות שיילך לישיבה מהTOP10 יותר גבוהה. העולה מדברינו שככל שהבחור מישיבה יותר "טובה" הסבירות שיעבוד במשרה טובה/יוקרתית יותר גבוהה. וכבר אמרו חז"ל היה זנב לאריות ואל תהיה ראש לשועלים. והפשט הוא שמדובר בלהיות זנב בישיבה מהטובות, ולא להיות זנב לאריות של הצל.
|
|
|
|
|