בית פורומים שידוכי חרדים

בחור עובד במקום יוקרתי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/6/2015 08:30 לינק ישיר 

אביה12 כתב:
אביה (שמשום מה נראית לי ניק גברי שמתחזה לאישה..) ,
תאמיני לי שבעלי הוא מלך מבחינתי, ובכל זאת הוא מושיט יד ועוזר המון, יותר ממני אפילו. ועדיין (או אולי גם בגלל), הוא מלך אהוב ומיוחד... מעניין אותי לדעת למה לא נראה לך שאני בחורה?

זה צרוף של אחד ועוד אחד ממה שהניק הזה כתב באשכולות השונים, וזה עוד יותר החשיד. 
האינסטיקטים שלי לא טועים, אני הרבה זמן בפורומים כדי לדעת לזהות את זה. ובד"כ לא טעיתי, עד היום.
בהסתייגות אומר, שייתכן שהתבלבלתי בינך לבין נקית אחרת חדשה, לא בדיוק עקבתי אחרי ההודעות
בכל מקרה יכול להיות שאני טועה , ויכול להיות שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2015 08:32 לינק ישיר 

מסתבר שאדם עזב 
אבל הוא לא שכח להשאיר פה את המורשת הרפורמית
רפורמים לא מתים רפורמים מתחלפים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2015 08:34 לינק ישיר 

טום888 כתב:
דבר ראשון - התורה בהחלט שוביניסטית, מאוד... ואני ממש לא אוהבת לחשוב את זה אפילו, אבל אין מה לעשות.

דבר שני - גבר בהחלט צריך לעזור בבית - ולו מהרגע שהתפקיד של הנשים השתנה והן לא רק מנהלות את הבית ומגדלות את הילדים, אלא גם עובדות. ולכן, - אלא אם הגבר עובד בצורה שלא מטילה ולו מעט מכול הפרנסה על האשה - הגבר צריך ליטול חלק בתפקיד המסורתי של האשה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

הפורום מתחיל לקבל גוון רפורמי.. זה ימשיך ויתחילו חסימות!! את ההבנות הרדודות שלכם בתורה תשמרו בבטן בבקשה!!!

לא בשביל לסתום פיות בחרו בך כמנהל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2015 08:37 לינק ישיר 

כמו שהקודמת לפני אמרה, נכון להכל יש פירושים אבל במבט שיטחי ההבנה היא שהתורה היא שובנסטית. התורה מתירה ריבוי נשים, מה אתם מבינים מהעובדה הזאת? כתוב בתורה והוא ימשל בך, מה ניתן להבין מזה? אז עכשיו תאמרו לא, זאת לא הכונה, הכונה היא ש... נכון אני יודעת שיש לזה הסבר. אבל עצם השימוש במילה הזו מראה את השובניזם. ודבר אחרון רק כדי לעורר אצלכם אנטגוניזם מוגבר, המילה בעל - מלשון בעלות לעומת זאת אישה - מלשון איש למה להשתמש בשורש ב. ע.ל. האם האישה היא בבעלותו של האיש? ולא אני לא רפורמית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2015 08:39 לינק ישיר 

טום888 כתב:
וכמו שהרעיון הקומוניסטי..שדגל בשוויון בין כל סוגי האנשים נפל..כי התורה אמרה שאין כזה דבר שכולם יהיו שווים.. כך אותו הדבר לגבי הפמניזם.. השיטה לא תעבוד וזה כזה מגוחך..לראות את מירב מיכאלי מתעקשת תמיד להשתמש בלשון נקבה לפני זכר..אין השפלה לאשה יותר מזה..ממש לרמת גנון הגיעו בעולם הנאור..

אי לכך ובהתאם לזאת אמרתי שהפמיניזם המודרני לא נראה לי... זו הטיפשות הכי גדולה לדרוש שיוויון מלא, למשל שנשים יהיו בקרבי בצבא, או שגיל הפרישה יהיה אותו גיל...

אז אתה מסביר את זה שבתורה האשה נקנית וכו' לגבר, פשוט בקלל שהיא 'טיפוס מקבל', אבל איך אתה מסביר את המצב היום? לדעתך עדיין צריך כך להתייחס אליה? (ואני לא מדברת על הלכות, שקיימות תמיד, אני מדברת על צורת יחס כללית - שאשה תעשה הכל בבית, בקיצור, הדיון הקודם)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2015 08:59 לינק ישיר 

יש הרבה עיוותים בציבור שומרי המצוות..
בגלל אווירת העולם הסובב..המנטליות..וכו..
הכל באיצטלה רוחנית
בני תורה אמיתיים לומדים ומישמים וחים את מה שכתבתי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2015 09:07 לינק ישיר 

אני כל כך שמחה שאני נשואה ואני מאחורי המעגל הזה של השאלות הלא סגורות והכאובות האלו..
ואני אומרת את זה בכנות. אני פשוט שמחה ומודה לאלוקים רגע רגע שעה שעה.

וברגע של גילוי לב אספר לכם על עצמי ולבטי בשידוכים..
כבחורה צעירה ראיתי נשואים כדבר הכי יפה בעולם, כ"כ רציתי להתחתן , לאהוב, להביא ילדים , ולהיות מאושרת.
הייתי בערך שנתיים בשידוכים עד שנפגשתי עם בחור שהשאיר אצלי טראומה גדולה,ושאלות גדולות באמונה. 
היום לאחור אני אוכל לאמר שלא הייתי צריכה כ"כ להתרגש ממנו, כי היום אני יודעת שהוא בחור עם בעיות קשות ולכן עד היום הוא לא התחתן. אז לא ידעתי זאת. 
בפגישה ראשונה שלי איתו העולם זרח, חשבתי שהוא יהיה בעלי,הוא היה כריזמתי בטרוף, ועשה לי את זה..נפגשתי איתו עוד כמה פגישות, ומפגישה לפגישה ניסיתי לחוות את אותה תחושה שהיתה לי בפגישה ראשונה..והייתי בעננים איתו.
בפגישה מתקדמת הוא סיפר לי שהוא מטבעו טיפוס שאוהב לשלוט , בחברה הוא תמיד מעל כולם, ותמיד כולם שומעים לו, וככה הוא רגיל, והוא רוצה אישה שתשמע בקולו, ותעשה מה שהוא אומר. (פשוט ככה)
לא הבנתי כ"כ את העומק אז אמרתי לו מה שידעתי : שבעקרון, בזוגיות ברור של אחד שומע לשני וכו ואין לי בעיה עם זה, דווקא מושך אותי שהוא כזה כריזמתי..
הוא חש בנוח והתחיל לשלוף לי מלא פסוקים מהתורה, גמרא ומה לא. לצטט לי כל מה שכתבו למעלה..אישה כשרה עושה רצון בעלה..ועוד ועוד..ולי לא היה מה להגיב, אז שתקתי. אבל זה הבהיל אותי נורא והפחיד.
נפגשתי איתו עוד פגישה אחת וגם היא נסובה סביב זה ואז הרגשתי מאד לא טוב עם זה והתחילו לנקר לי שאלות והחלטנו לא להמשיך.גם הוא לא רצה.
עם הזמן השפעת המילים שלו נכנסו לי למוח וכל מה שחשבתי וידעתי על התורה הקדושה התבלבל לי. התחילו לי שאלות קשות באמונה, איך יכול להיות שהגברים מנצלים אותה לכוחם ולמה היא ככה. ועד היום אין לי תשובות. אני רק יודעת שהתורה היא תורת אמת, ומה שכתוב תכלס לא עובד ככה(היום אין שתי נשים..וכל מיני משפטים שנכתבו בגמרא בעקבות סיפורים יש עליהם פרושים שונים ועוד). בכל מקרה, תקופה ארוכה הייתי מבולבלת. פחדתי להפגש עם בחורי ישיבה, פחדתי להתחתן, פשוט פחדתי..כל משפט של בחור נמדד אצלי באלף פרושים, וגרם לי להוריד אותם, לפעמים בתום לב שלהם.
הייתי מתפללת ובוכה בתפילה לה' שיתן לי בעל שאני אוהב , שאכבד, שיהיה לי טוב איתו, ושיהיה אדם טוב ושלא ינצל אותי. זה מה שכל הזמן ביקשתי (וברוך ה' נעניתי)
עם הזמן התאזנתי והבנתי שיש כאלה ויש כאלה. והייתי מספרת את הפגישה הזו  בפגישות מתקדמות ולראות מה הם יגיבו, לפי זה החלטתי אם אפשר להמשיך או לא. כי פחדתי.
כשנפגשתי עם בעלי סיפרתי לו את זה, והוא צחק ואמר לי שזה מעיד על מידות לא טובות. 
הסוף של הסיפור הכי מצחיק, אחרי שהתחתנו בעלי סיפר לו שחבר שלו נפגש איתי מספר פגישות והוא חושב שזה אותו בחור שסיפרתי לו עליו. והתברר שזה הוא. בעלי סיפר לי שהוא בחור שתלטן ברמות, בלי מידות, שהיה לו (לבעלי) קשה מאד איתו בחיי יום יום.. הוא ממש התפלא שנפגשתי איתו..הוא עוד לפי כן סיפר לי עליו כמה היה לו קשה. הוא אמר לי שהוא מרחם על אשתו מאד מאד. (את זה לא ידעתי אז)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2015 09:09 לינק ישיר 

מנהל יקר
למה אתה מנסה להכחיש . ע''פ התורה האשה אכן שייכת לאביה 
ולאחר מכן בהמון מובנים לבעלה 
האם זה הגיוני - בשכל הישר נראה שלא 
אני מניח שהיות וכולם כאן חרדים הם מאמינים שאם כך התורה אומרת סימן שזה 
הדבר הטוב ביותר הן לאשה והן לבעל - מי שלא מרוצה מוזמן להצטרף לאדם
האם יש לזה הסבר על פי הגיון - ברור שכן ואין כאן המקום להאריך, גם מה שאני לא כזה בקיא גדול 
ויפילו אותי בוויכוח
כל מי שטוענת שהכל היה נכון לזמנים עברו כופרת באחד מהשלש עשר עיקרים שזאת התורה לא תהיה מוחלפת
לפני שאתם מתעצבנות תחשבו אם הייתן רוצות להוולד גבר במקום אשה אם התשובה שלילית 
פשוט תמשיכו לאשכול הבא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2015 09:12 לינק ישיר 

בסד

טום עדיין לא ענית על שאלתי בצורה עניינית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2015 09:14 לינק ישיר 

בוקר טוב חייכנית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2015 09:17 לינק ישיר 

בסד

בוקר אור אליפלת...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2015 09:18 לינק ישיר 

ממצב שניםםםםםםם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2015 09:20 לינק ישיר 

אליפלת כתב:
מנהל יקר
למה אתה מנסה להכחיש . ע''פ התורה האשה אכן שייכת לאביה 
ולאחר מכן בהמון מובנים לבעלה 
האם זה הגיוני - בשכל הישר נראה שלא 
אני מניח שהיות וכולם כאן חרדים הם מאמינים שאם כך התורה אומרת סימן שזה 
הדבר הטוב ביותר הן לאשה והן לבעל - מי שלא מרוצה מוזמן להצטרף לאדם
האם יש לזה הסבר על פי הגיון - ברור שכן ואין כאן המקום להאריך, גם מה שאני לא כזה בקיא גדול 
ויפילו אותי בוויכוח
כל מי שטוענת שהכל היה נכון לזמנים עברו כופרת באחד מהשלש עשר עיקרים שזאת התורה לא תהיה מוחלפת
לפני שאתם מתעצבנות תחשבו אם הייתן רוצות להוולד גבר במקום אשה אם התשובה שלילית 
פשוט תמשיכו לאשכול הבא

לא הכחשתי ידידי..
מה שאמרתי הוא שההבנה שהאשה שיכת לגבר במובן הרכושני..היא שטוחה ורדודה
ברור שהגבר קונה את האשה..
לא בגלל שהאשה רכוש
ממתי יש ציווי לכבד את רכושך יותר ממך?
הסיבה שהאיש מקדש הוא בגלל שבבריאה האיש הוא הצד הנותן..
וכך לאורך כל הדרך..הכל הולך על בסיס יסוד זה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2015 09:24 לינק ישיר 

דרך אגב טום יש התקדמות כל שהיא עם השידוך אם מענין אותך דבר איתי
רק שהמנהל לא יחסום אותי עכשיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2015 09:34 לינק ישיר 

בסד

מה קרה לתיבה הפרטית שלך אה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחור עובד במקום יוקרתי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.