|
|
| נשלח ב-23/6/2015 09:40 |
|
| |
רק באתי וכבר הספקתי לעשות בלאגנות ;)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 09:50 |
|
| |
| שטויעס כתב: |  | אביה (שמשום מה נראית לי ניק גברי שמתחזה לאישה..) ,
תאמיני לי שבעלי הוא מלך מבחינתי, ובכל זאת הוא מושיט יד ועוזר המון, יותר ממני אפילו. ועדיין (או אולי גם בגלל), הוא מלך אהוב ומיוחד... מעניין אותי לדעת למה לא נראה לך שאני בחורה?
זה צרוף של אחד ועוד אחד ממה שהניק הזה כתב באשכולות השונים, וזה עוד יותר החשיד.
האינסטיקטים שלי לא טועים, אני הרבה זמן בפורומים כדי לדעת לזהות את זה. ובד"כ לא טעיתי, עד היום.
בהסתייגות אומר, שייתכן שהתבלבלתי בינך לבין נקית אחרת חדשה, לא בדיוק עקבתי אחרי ההודעות
בכל מקרה יכול להיות שאני טועה , ויכול להיות שלא. |
|
את טועה ובגדול..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 10:37 |
|
| |
בנות, מה קורה איתכן?? התורה שוביניסטית?
מצחיק אותי מה שהולך פה, המין הנשי מושך לצד שלו והגברי לשלו, תנסו להיות טיפלה יותר אובייקטיביים.
התורה היא תורת אמת אבסולוטית. מי שטועה לחשוב שהיא שוביניסטית או משהו בסגנון כנראה מתקשה עם ארמית או עם כתב רש"י, או באמת סוג של רפורמי או מסורתי שחותך במסור את מה שלא מעניין אותו. יש גם קראים היום, ידעתם על זה? הנה, אני כבר לא מתפלאה.
ולכל הגברים שבינינו, קודם תהיו גברים ואח"כ תתיימרו לשלוט על נשותיכן. כי אף אישה לא תתן לאיזה שוביניסט מזוכיסט לשלוט עליה.
קודם כל מידות, דרך ארץ, ענווה, יראת שמים ונתינה. תהיו אכפתיים, והנשים שלכן יעריצו אתכם. תלמדו להעריך, ונשותיכן יעשו בשבילכם הכל.
היו חכמים!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 10:54 |
|
| |
| אליפלת כתב: |  | מנהל יקר למה אתה מנסה להכחיש . ע''פ התורה האשה אכן שייכת לאביה ולאחר מכן בהמון מובנים לבעלה
|
|
מאיפה אתה מביא את זה? איפה כתוב שהאשה שייכת לאביה? או לבעלה? אתה סתם ממציא!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 10:59 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  |
ב. האשה שייכת לגבר - לאביה ולאח''מ לבעלה. ולא סתם - היא נקנית. יש לך דרך אחרת להסביר את זה?
|
|
את ממש טועה. כשכתוב במשנה, האשה נקנית, הכוונה, שהבעל קונה מהאשה את הזכות לחיות איתה כבעל ואשה. אין הכוונה בשום אופן שהבעל קונה את גוף האשה. אפילו עבד, יש מחלוקת בגמרא אם גופו קנוי או לא. ועל אשה אין כזה צד בגמרא או בפוסקים שהיא שייכת לבעלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 11:24 |
|
| |
נמחק עקב כפילות.
תוקן על ידי שיגושיח ב- 23/06/2015 11:26:37
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 11:26 |
|
| |
| studenteat כתב: |  | | אבל במבט שיטחי ההבנה היא שהתורה היא שובנסטית.
התורה מתירה ריבוי נשים, מה אתם מבינים מהעובדה הזאת?
כתוב בתורה והוא ימשל בך, מה ניתן להבין מזה? אז עכשיו תאמרו לא, זאת לא הכונה, הכונה היא ש... נכון אני יודעת שיש לזה הסבר. אבל עצם השימוש במילה הזו מראה את השובניזם.
ודבר אחרון רק כדי לעורר אצלכם אנטגוניזם מוגבר, המילה בעל - מלשון בעלות לעומת זאת אישה - מלשון איש
למה להשתמש בשורש ב. ע.ל. האם האישה היא בבעלותו של האיש? |
|
העלית כמה נקודות חשובות, ואני רוצה לענות עליהם אחד אחד.
א. נכון שהתורה מתירה ריבוי נשים, אבל למה זה עושה את האשה נחותה מהגבר?
ב. אכן בתורה כתוב והוא ימשול בך, התורה היא לא שוויונית אלא היררכית. כמו שיש אבא-בן, מורה-תלמיד, כך יש גם בעל-אשה. האם הבן שוה פחות מהאבא? האם התלמיד שוה פחות מהמורה? בודאי שלא! הם שוה ערך, אלא במעמד שונה.
ג. בעל נאמר על זה שהאיש קנה את הזכות מהאשה לחיות איתה כמו בעל ואשה. אף אחד לא העלה על דעתו שהכוונה שהאשה שייכת לבעל!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 11:26 |
|
| |
בסד
הגבר מקדש אותה,כדי שתהייה מותרת לו ואסורה על אחרים.זה הפירוש של המילה...
והוא ימשול בך=פירוש רש"י.נא להסתכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 11:35 |
|
| |
שיג ושיח עדיף לא להתעמק בזה, מבחינתי -כן זה עושה אותה יותר נחותה מהגבר. ואל תשאל למה, וסיפורי המעשיות של מעמדות גם זה מצחיק. בכל מקרה אני חושבת שזה לא רלוונטי לדון בזה כי התורה היא תורת אמת וכשיבוא משיח יבואו התשובות. עכשיו במילא זה לא רלוונטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 11:37 |
|
| |
ליטאית את צודקת, הכי טוב זה פשוט להיות טובים לשני ולחפש מישהו טוב, והזוגיות תהיהי יפה ופוריה ומאושרת עד בלי די די די!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 11:57 |
|
| |
שטויעס:
תכלית, מעמד האשה ביהדות הוא גבוה לאין ערוך מכל תרבות אחרת, כולל התרבות המערבית ששם האשה, לפי איך שהיא משתקפת מן המקורות השונות של התרבות המערבית, היא בעיקר נועדה אך ורק לדבר אחד. הסיבה היחידה שהביאה למצב הזה, היא דברי תורתנו הקדושה שמעצבת את חיי החברה של היהודי המאמין. משום כך, כל ניסיון לטעון שהיהדות היא שובניסטית הוא נלעג.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 12:17 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | שטויעס:
תכלית, מעמד האשה ביהדות הוא גבוה לאין ערוך מכל תרבות אחרת, כולל התרבות המערבית ששם האשה, לפי איך שהיא משתקפת מן המקורות השונות של התרבות המערבית, היא בעיקר נועדה אך ורק לדבר אחד. הסיבה היחידה שהביאה למצב הזה, היא דברי תורתנו הקדושה שמעצבת את חיי החברה של היהודי המאמין. משום כך, כל ניסיון לטעון שהיהדות היא שובניסטית הוא נלעג. |
|
מסכימה מאוד. צריך לדעת שהתורה שמה את הנשים במקום מאוד נעלה. אילולי הנשים- לא היו יוצאים בנ"י ממצרים. תתחילו להעריך. אם היינו עדיין שם, בטח כולן כאן היו שפחות לרודנים מצרים. והרודנים, לטעמי, עוד יותר אומללים. יש שוויון! בפירוש כן. רק לא מה שאנו, בעינינו המצומצמות חושבים שהוא שוויון. החכמה היא לא שגברים יעשו חצי חצי עם הנשים ולהפך. אלא יש אחוזים לכאן ולכאן, זו מתמטיקה מסובכת שרק התורה יודעת לכוון אותנו למשוואתה.
ומי שנכוותה מפיו של איזשהו נמושה המתיימר להיות גבר, שתדע שהוא סיבן אותה באמתלה שהוא יודע טוב יותר תורה מפני שהוא עסוק כל היום בלשתות קפה לידה.
עלינו למצוא את הגברים האמתיים. החיים טובים, אנו במקום נפלא. חכמת נשים זה לא דבר שיש לכל אחד. ודי לנחיתות:)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 12:19 |
|
| |
מבחינת החפצת נשים וכו' - ברור שהיהדות אינה כך, לעומת מה שקורה היום, הנקודה שלי היתה, שלמרות כל הפירושים, ההרגשה שנוצרת לנשים, לפחות לחלק יחסית גדול מהן, כשהן קוראות את זה, היא לא הרגשה טובה, היא כן הרגשה של נחיתות מסוימת. ושיגושיח - בא נגיד שריבוי נשים לא אומר שהאשה נחותה מהגבר, אבל תנסה להרגיש את האשה, לשניה. תנסה לתאר את עצמך אחד מכמה הגברים הגברים של אשתך - ואז אולי תבין את הרגשתנו. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חניחניחני ב- 23/06/2015 12:19:44
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 12:37 |
|
| |
חניחניחני:
אני מכיר המון נשים שקוראות את התורה, והן לא מרגישות שהתורה שובניסטית, אלא דוקא רואות בתורה מקור של נועם ורוך, תורת חיים ואהבת חסד, לגברים ונשים כאחד.
אני מניח שאלו שמושפעות מהתרבות המערבית, אלו שקוראות את החומר הפמניסטי הרעיל, המלא בלעג ושנאה וקיטורים כלפי גברים, הטוען בלהט שאלפי שנים כבר גברים מתעללים בנשים, אחת כזאת, כשהיא תקרא את התורה תראה בו מסמך שובניסטי. אבל לא רק אם היא תקרא את התורה אלא היא תגיע לאותה מסקנה בקריאת כל מסמך שהוא. כי הרי אין מסמך דתי או חילוני, חברתי או מדעי, שקריאה פמיניסטית לא תגלה בו שורש אכזרי של שובניסטיות.
דוגמא לדבר, האיסור לאשה להרבות גברים בעוד שלגבר מותר ריבוי נשים. הקריאה הפמניסטית רואה בהלכה זו מקור לדיכוי של האשה, כאילו שהגבר זכאי לכמה נשים, בעוד שהאשה זכאית רק לגבר אחד. לא נדון כרגע בגישה האנוכית שמתייחסת לחיים כסדרה של זכויות, לעומת הקריאה הדתית והמוסרית המתייחסת לחיים כסדרה של חובות. אבל קריאה במפרשים היהודים הקלאסיים תגלה שאין מדובר פה כלל בהבדל מעמד הגבר והאשה, אלא בניסיון לבסס חיי משפחה תקינים. והוא משום שאשה שנמצאת עם כמה גברים אי אפשר לדעת מי הוא האבא, ומשום כך, לילד לא יהיו חיי משפחה תקינים, בעוד שלגבר שנמצא עם כמה נשים ברור ביותר מי הוא האבא.
תוקן על ידי שיגושיח ב- 23/06/2015 12:44:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 12:51 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | חניחניחני:
אני מכיר המון נשים שקוראות את התורה, והן לא מרגישות שהתורה שובניסטית, אלא דוקא רואות בתורה מקור של נועם ורוך, תורת חיים ואהבת חסד, לגברים ונשים כאחד.
אני מניח שאלו שמושפעות מהתרבות המערבית, אלו שקוראות את החומר הפמניסטי הרעיל, המלא בלעג ושנאה וקיטורים כלפי גברים, הטוען בלהט שאלפי שנים כבר גברים מתעללים בנשים, אחת כזאת, כשהיא תקרא את התורה תראה בו מסמך שובניסטי. אבל לא רק אם היא תקרא את התורה אלא היא תגיע לאותה מסקנה בקריאת כל מסמך שהוא. כי הרי אין מסמך דתי או חילוני, חברתי או מדעי, שקריאה פמיניסטית לא תגלה בו שורש אכזרי של שובניסטיות.
דוגמא לדבר, האיסור לאשה להרבות גברים בעוד שלגבר מותר ריבוי נשים. הקריאה הפמניסטית רואה בהלכה זו מקור לדיכוי של האשה, כאילו שהגבר זכאי לכמה נשים, בעוד שהאשה זכאית רק לגבר אחד. לא נדון כרגע בגישה האנוכית שמתייחסת לחיים כסדרה של זכויות, לעומת הקריאה הדתית והמוסרית המתייחסת לחיים כסדרה של חובות. אבל קריאה במפרשים היהודים הקלאסיים תגלה שאין מדובר פה כלל בהבדל מעמד הגבר והאשה, אלא בניסיון לבסס חיי משפחה תקינים. והוא משום שאשה שנמצאת עם כמה גברים אי אפשר לדעת מי הוא האבא, ומשום כך, לילד לא יהיו חיי משפחה תקינים, בעוד שלגבר שנמצא עם כמה נשים ברור ביותר מי הוא האבא.
תוקן על ידי שיגושיח ב- 23/06/2015 12:44:37
|
|
טוב לדעת שאני קוראת חומר פמיניסטי רעיל ולוחמני...
כשהתייחסת לקטע של ריבוי נשים - ביקשתי ממך לנסות *להרגיש* את זה, בשכל אני מבינה לגמרי, כמו שאני מבינה את כל התורה, ואני רואה מצוין, ומרגישה שהתורה אכן רגישה ומלאת חסד - אבל אני מדברת פה על ההרגשה הזו.
 |
|
|
|
|
|