|
|
| נשלח ב-22/6/2015 17:42 |
|
| |
לימוד התורה הוא העיקר אליו אנו שואפים ב100% של היום ושל הכוחות. מאז שמגיעים לעולם נושא זה חובק כל רגע מחיינו. בחיידר, ת"ת, ישיבה קטנה והלאה, מחנכים ללימוד ולימוד.
אם יש חולשה בנושא הזה, היא יכולה לסוב מכל מיני סיבות. אחד הגורמים העיקריים שיכולים להיות לכך, הוא העצלות. אדם יכול לקבל פול מרץ, וזה מתוך עצלות, כן.
ידוע שהיצר מכוון את הכוחות לשלילה. מוריד את הכוח בתחומים הטובים ומוסיף מרץ במקומות שלא צריך...
אני לא באה לומר שהמקרה הזה מגלם את מה שכתבתי, אלא להסביר שגם מעש רב יכול להיגרם מעצלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 19:46 |
|
| |
ליטאית, אין אצלכם כאלו שמשלבים? כאילו, ברור שמי שמונח בעסקנות אין לו את כל הזמן לגמרא, אבל עאני מכירה כאלו שמאוד עסקנים ועדיין לומדים. וגם הרבה מהעסקנות שלהם זה בלימוד כמו חיבור מבחנים בגמרא/הלכות/חסידות/ביאורי תפילה ועריכת מבצעים על לימוד מעבר לסדרים. עריכת קבצי לימוד לישיבות קיץ וכדומה תוך כדי ארגון הטיולים לישיבת קיץ והתרמות לפרסים למבצעים. ברור שזה לא יהיה באותו אופן שאצלנו, אבל לא יכול להיות שיש שילוב? אותי היה מחשיד שדיברו על אופי ולא תכלס מה הוא עושה בחיים. זה באמת עלול להשמע בטלנות. אבל חשוב לבדוק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 20:20 |
|
| |
יש שמשלבים, אבל זה לא ממש מקובל. בגיל מבוגר, יותר. תראי, אם תשאלי כאלו שעשו זאת כבר, הם לא יגידו לך שהם מרגישים בחוץ, מוצאים את החברה המתאימה. אבל בכללי, מי שיוצא- יצא מהמסגרת. אם יש לך שם משפחה וכד', אתה עוד קיים. אבל הלימוד- זה העיקר.
והטיפוסים העסקנים שאת מדברת עליהם- תו"כ הלימוד ובין הסדרים, בטח שזה קיים, זה מקסים, ולא מוריד את רמתו של הבחור, אלא רק מעלה אותה, כל עוד הוא מצליח לשמור על מה שבאמת חשוב. אך זה לא היה נשמע הסוג מפותחת האשכול, אני טועה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 20:34 |
|
| |
אין לי מושג מה עם הבחור הספציפי הזה.. נשמע לי שאת צודקת. אבל הייתי מבררת יותר. רק התעניינתי איך זה עובד אצלכם. בסך הכל נשמע כמעט זהה. כלומר- אם הוא עושה בין הסדרים, אז זו מעלה. אם יצא מהמסגרת, אז הוא לא ממש בעניינים. אצל מבוגרים יותר מקובל.. אולי ההבדל הוא יותר באמת אצל הבחורים המבוגרים (אחרי 8-9 שנות ישיבה) שאז אצלנו יש הרבה חבריא במסגרות שמשלבות רשמית לימוד ועסקנות . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 20:40 |
|
| |
אהה, אוקיי, אז נחכה לשם משפחה. נשמע שהיא בתקופה של הרצת בחורים...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 20:55 |
|
| |
חחח שם פרטי כבר יש לך?  הרצת בחורים... יש כאלו שיש להם הצעות ויכולות להריץ... נמאס לי מהשקט והלא... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 09:50 |
|
| |
ליטאית - אני יותר בקטע של הרצת בירורים כרגע....
אבל אהבתי את הבירור שלכם בעניין. אכן מזה אני חוששת, מסוג אדם שנמאס לו, או שאין לו אחריות מספיקה למלא את תפקידו העכשווי..(ולא מדובר על רווק מזדקן להחריד, מדובר בגיל סביר לחלוטין) ומחפש אקשן מסביב. לא יודעת מידי מסובך לי ההגדרות המעורפלות האלה.....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 10:11 |
|
| |
בסד
כוזרית צרת רבים חצי נחמה...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 12:06 |
|
| |
שם-משפחה יקרה, תבררי היטב את הנושא הזה, בסוף מגיעים לתשובות. ולשאול, היה רעיון מעולה, עכשיו יש בידייך מספיק כיווני חשיבה לחפירות בבירורים:) בהצלחה רבה!
כוזרית, אין לך מושג איזו תחושה של הזדהות מתפתלת בי עכשיו. לא, אני לא נמצאת כרגע שם, אבל התקופות האלה, יכולות להוציא מהדעת. מה שחשוב, תמיד צריך לזכור שיכולות פתאום ליפול עלינו תקופות עמוסות החוסר ידע הזה כל כך מעיק, אך יחד עם זאת נותן תקווה שזה ינחת מהשמים עוד רגע. מקווה כלכך בשבילך, ובשביל כולנו כאן. ודי, צריך את האחד וזהו!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 14:38 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 16:41 |
|
| |
| ליטאית4 כתב: |  | לימוד התורה הוא העיקר אליו אנו שואפים ב100% של היום ושל הכוחות. מאז שמגיעים לעולם נושא זה חובק כל רגע מחיינו. בחיידר, ת"ת, ישיבה קטנה והלאה, מחנכים ללימוד ולימוד.
אם יש חולשה בנושא הזה, היא יכולה לסוב מכל מיני סיבות. אחד הגורמים העיקריים שיכולים להיות לכך, הוא העצלות. אדם יכול לקבל פול מרץ, וזה מתוך עצלות, כן.
ידוע שהיצר מכוון את הכוחות לשלילה. מוריד את הכוח בתחומים הטובים ומוסיף מרץ במקומות שלא צריך...
אני לא באה לומר שהמקרה הזה מגלם את מה שכתבתי, אלא להסביר שגם מעש רב יכול להיגרם מעצלות. |
|
פתחת פה נושא לדיון.
את באמת חושבת שכל הגברים נועדו לשבת וללמוד כל חייהם? עזבי את הרעיון שכולם צריכים ללמוד גמרא. האם את למדת בחשק ובשקידה את כל המקצועות בבית ספר ובסמינר?
למה לך או כל אחת אחרת מותר לאהוב אנגלית ולשנוא הסטוריה או לשנוא משהו אחר, אבל כל הגברים צריכים לאהוב ללמוד גמרא?? נראה לך שמי שפחות אוהב ללמוד הוא בעל מידות טובות פחות??
את יודעת כמה בחורות אני יודע שלקחו בחורים רציניים שיושבים ולומדים שבסוף יצאו לעבוד כי הכל היה משחק בשביל שידוכים, כי מה לעשות זה מה שהבחורות דורשות. רק הבעיה של הבנות שהן חושבות שאם הוא לומד הוא גם בחור עם מידות טובות.
ולחילופין אני מכיר המון בחורים טובים שלומדים קצת פחות אבל הם סוג ב' בשידוכים למרות שהם פי 100 טובים יותר מהרבה אחרים שיושבים ולומדים כל היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 17:48 |
|
| |
וואו, כמה הצחקת אותי עכשיו:) לטובה. לא. ממש לא למדתי בחשק נלהב בתיכון, ואפילו לא בסמינר.
תראה, אני נמצאת במקום מאוד רחוק מלהשוות את הגמרא להיסטוריה וחשבון. זו תחושה שרווחת, לדעתי, מחיבור לעולם החיצוני. חיבור שהוא מקובל, הגיוני, מובן, אך יש להיזהר ממנו. תבואת השיגעון, מכיר, נכון? אם לא טבצניק יספר לך:) בלימוד התורה יש נשמה, יש דרך ללמוד אותה. יהודי שלומד מתחבר דרך התורה לבריאה, לקדושא בריך הוא, להכל, בצורה אמתית ופנימית יותר.
אני לא חושבת שכל אחד צריך לשבת וללמוד כל היום, ממש לא. זה לא מתאים לכל אחד. וזה ממש לא קל. ובפרט שכמו שאתה אומר, לא כל אחד טועם את ההנאה שבכך. (יש מצב שצריך פשוט לדעת איך ללמוד?)
אך אני מאמינה שזו השאיפה. ואם יהיה לכל אחד נגד עיניו את חשיבות הלימוד וההבנה שזה העיקר, שהרי אורייתא קדמה לעולם, בשביל זה אנו כאן.
לומר על בחור שיושב ולומד שבגלל זה יש לו מידות טובות? לא הייתי אומרת. אבל כן, זה בהחלט מורה על תחומים רבים חזקים, כמו, כושר ישיבה, ריכוז, אחריות, עמידה בזמנים ומטלות. אלו דברים חשובים שלא מחייב שכל מי שיושב ולומד רציני יש לו אותם, אבל הסבירות גבוהה. ולא מחייב שכל מי שפרש מהלימוד אין לו אותם, אבל ייתכן מאוד שאכן פרש מחוסר כישורים כאלו ואחרים.
אין לי דבר נגד אלו שפרשו, לכל אחד סיבתו שלו, ובפרט כשמדובר בגיל מתקדם. גם אצל בנות, בנות שמחוץ לסמינר כבר שנתיים, 3, 4 וכו... לא בקלות שומרות על המורשת וההשקפה. החיים בחוץ מאוד סוחפים. אני מאוד מעריכה וגאה במי שיודעת להחזיק סביבה את המסגרת כנגד כל העולם המטורף שבחוץ.
וכך, באותה מידה אני גם מעריכה מאוד את הבחורים שמצליחים לשמור על מסגרת הלימוד. ובל נשכח שאצל בחורים הרבה יותר עומדים על הנקודה הזו של הישארות בעולמה של תורה מבחינת לימוד. ההשקפה בנושא והלחץ החברתי הוא גדול, כך שמי שפורש צריך סיבה טובה ואומץ. גם את זה יש להעריך:)
כל אחד ומה שמתאים לו, כל אחד והחיים אותם שואף לחיות. מה שחשוב, זה לא להסתנוור מהעולם החיצוני. לזכור שיש בידינו אוצר, שאין לאף אומה אחרת וככל שנשמור עליו, נהיה יותר בעלים עליו.
וואו, דרשה. למישהו חסר מגיד שיעור לימים הקרובים?;) מקווה שלא הלאיתי...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2015 21:15 |
|
| |
מסכים עם המילים שנאמרו. הטענה שלי היא לא נגד המציאות אלא נגד הסטיגמה הכוללת. ולא, לא דיברתי על אלו שפרשו מהלימוד ומכל מה שקשור לזה. אני מתכוון לאלו שלומדים פחות, אבל לא מקלים ראש בקיום התורה וההלכה, שומרים על זמנים, מקפידים על תפילות במנין וזמן קריאת שמע.(שאגב אני מכיר הרבה שלומדים כל היום שלא ממש מקפידים על זה. כאלה שקמים ב10, מניחים מהר תפילין בחדר ורצים לבית מדרש. ובשידוכים כמובן שתקבלי אותו כאחד המובחרים של הישיבה) וגם ההשקפה שלהם היא חרדית אותנטית לכל דבר, עם רצון להקים בית של תורה וחינוך חרדי וטוב לילדים. ועדין, בשידוכים הם סוג ב' כי לבחורות בסמינר מכניסים את ענין לימוד התורה של הבעל כדבר העיקרי בבנין הבית. ומניסיון אני אומר לך שזה כולל גם בחורים מבוגרים. כמובן שכל אחד יעשה מה שבא לו, וא"א להגיד לבחורות שיקחו מה שהן לא רוצות. אני סתם מוציא קצת תסכול מהענין. והמזווג זיווגים ימציא לכולנו את הזיווג הנכון והאמיתי במהרה!!!
|
|
|
|
|