|
|
| נשלח ב-2/7/2015 18:57 |
|
| |
אני לא מסכים. גדלתי בבית לא מריבות, וככה כל המשפחה המורחבת. כך חונכנו. לעולם לא ראיתי הורים שלי, או דודים, או סבים וסבתות, או בני דודים, או חברים רבים אחד עם השני. כן, אני אירופאי, וכך חונכנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2015 01:25 |
|
| |
|
| נשלח ב-3/7/2015 10:28 |
|
| |
מריבות ודאי שלא, ויכוחים בצורה עדינה ומכבדת בלבד, וגם זה רק לפעמים נדירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2015 12:30 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2015 12:32 |
|
| |
הם לא מתווכחים.שולחים מבט מקפיא..אדישים לחיוך..עם כאלה צרות..מי צריך ויכוחים???
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2015 12:46 |
|
| |
עדיף צרות כאלו מהמריבות והויכוחים שזכיתי לצפות בהם בארצנו הקדושה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2015 12:49 |
|
| |
ר שלמה זלמן אויערבך אמר שהוא לא צריך לבקש מחילה מאשתו כי לעולם לא פגע בה.. היכן ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא???
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2015 12:53 |
|
| |
שיג , אבל לדעתי לא יכול להיות שכולם לא רבים, הרי ברור שיש כעסים. זה רק מצטבר בפנים :( פרוזן, גם אני חשבתי ככה (לפי הרצאות שאמרו) אבל זהו שיכול להיות נשואים יפים בלי מריבות..! אם יש לי משהו על בעלי אני אומרת לו והוא מקבל והפוך..תמיד ברוח יפה ואהבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2015 13:27 |
|
| |
ההבדל בין רווקות לנישואים הוא כמו ההבדל בין דמי שכירות למשכנתה. גם בשכירות אתה משלם 4,000 ש"ח בחודש וגם במשכנתה אתה משלם 4,000 ש"ל בחודש ההבדל ביניהם הוא שבשכירות אתה מבזבז 4,000 ש"ח בחודש לעומת זאת במשכנתה אתה משקיע (לא מבזבז) 4,000 ש"ח בבית שלך עצמך. כך גם בענייני זוגיות, ברווקות אתה נהנה,אתה סובל,יש דברים טובים ויש הרבה קשיים...אותו דבר בדיוק יש גם בחיי נישואים!! ההבדל ביניהם הוא שכל הסבל הקשיים והאכזבות של הרווקות הם לחינם...סבל לחינם וקשיים לחינם. ובחיי נישואים כל קושי וכל סבל עוזר לך לבנות עוד ועוד את הבית שלך את הנישואים שלך ואת המשפחה שלך. כל הקרבה ברווקות מלווה בתחושת כעס/חוסר אונים/תסכול/השלם את החסר לעומת הקרבה שאתה יודע שיש לה טעם יש לה מטרה ויש לה מטרה שכן היא עוזרת ובונה את הקשר ואת הבית. (בעלה של שטויעס)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2015 13:32 |
|
| |
שטויעס:
ברור שבשביל להגיע למערכת יחסים שכזה צריך המון ויתור, סבלנות, ועבודת מידות. אבל מחנכים לזה בדוגמא אישית מתמדת, כך כשכל אחד מתחתן הוא יודע מעצמו איך הוא אמור להתנהג. לי יהיה קשה מאד מאד אם אחרי החתונה אשתי תרים עלי את הקול. ואין לי ספק בעולם כלל, שלעולם לא ארים את הקול על אשתי או אדבר אליה בצורה לא יפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2015 13:52 |
|
| |
בעלי כתב את הנ"ל,(איך רואים שגבר כתב את זה..) רק אחדד , שגם כמו בשכירות שאם אין בסיס אז חייבים להשכיר, ואז אפשר לחסוך ולצאת מהמעגל הזה.כך ברווקות, לפעמים כשסובלים ברווקות אם מכוונים לטובה אפשר להגיע יותר מוכנים לנשואים, ואז ההשקעה כדאית. אבל תכלס אם מסתכלים על נשואים כהשקעה אז כל ויתור לשני הוא הרבה יותר קל. כי זה בשביל עצמך, לבית שלך. ומריבה עם השני לא שווה , זה רק הרס בשבילך, אז למה..
שיג: תלוי מה אתה מתכוון הרמת הקול..נשים הן רגשניות יותר מגברים. אולי כשהיא לחוצה ומחפשת משהו היא מרימה את הקול, אז? לא תוכל לסבול גם את זה? או פשוט לנסות לעזור לה לחפש, ולהרגיע אותה? אולי אתה צריך בחורה מהמנטליות שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2015 14:12 |
|
| |
גם אם היא מתרגשת ולחוצה, אני מצפה ממנה לא להרים עלי את הקול. אני אשמח להרגיע אותה ולעשות כל מה שאני יכול בשבילה, אבל זה בפירוש יפגע בי אם היחס שלה יהיה לא תקין ולא ראוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2015 14:13 |
|
| |
זה לא לצעוק עליך, לא לפגוע ולאמר מילים איומות, רק הרמת הקול מובנת. לא יודעת איך אפשר לחיות ככה,זה כזה לא ספונטני ונורמלי.. בהצלחה לך..
תוקן על ידי שטויעס ב- 03/07/2015 14:16:31
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2015 17:08 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | | אני לא מסכים. גדלתי בבית לא מריבות, וככה כל המשפחה המורחבת. כך חונכנו. לעולם לא ראיתי הורים שלי, או דודים, או סבים וסבתות, או בני דודים, או חברים רבים אחד עם השני. כן, אני אירופאי, וכך חונכנו. |
|
אז יש לך הורים חכמים, הם לא רבו לעיני הילדים שלהם. אבל כנראה שבחדר לבד הם כן רבו לפעמים(לא מכות ח"ו), זה טבעי וזה בסדר. ואם יודעים איך לריב ועוד יותר איך להשלים, זה גם עושה רק טוב לזוגיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2015 17:29 |
|
| |
זה נכון שיש לי הורים חכמים, אבל אני מדבר על תרבות. גדלתי בתרבות, שזוגיות הגונה ומכבדת היה ערך עליון!
|
|
|
|
|