|
|
| נשלח ב-3/7/2015 17:37 |
|
| |
לדעת לריב ולהשלים זה שיא הזוגיות המתורבתת והמכבדת. הלוואי עלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2015 18:20 |
|
| |
| שיגושיח כתבה: |  | זה נכון שיש לי הורים חכמים, אבל אני מדבר על תרבות. גדלתי בתרבות, שזוגיות הגונה ומכבדת היה ערך עליון! |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2015 22:34 |
|
| |
זה נכון שבכל תרבות יש מעלות וחסרונות, זה עדיין לא אומר שכל התרבויות הן שוות ערך אחת עם השניה. יש תרבויות יותר טובות ויש פחות טובות, למרות שגם בפחות טובות יש מעלות. מה עוד, שלמה לא נשאוף לקחת את הטוב שבכל תרבות, וכך ליצור לעצמנו אי של טוב בתוך ים סוער של פחות טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 02:09 |
|
| |
א. אני מצטרף לכמה הנשואים שנמצאים כאן.. גם אני נשוי, הייתי כאן בעבר והנני כאן שוב כיום.
פתחתי את הניק רק בכדי להגיב על האשכול שאני מגיב עליו כרגע. קצת "עצבן" אותי לקרוא כמה דברים באשכול הזה. 1. לשטויעס ולבעלה: ההבדל ביום רווקים לנשואים הוא לא ההבדל בין שכירות למשכנתא. אלא ההבדל ביניהם הוא אחד ויחיד: אלו רווקים ואלו עדיין לא. כל ניסיון לפרוט לאגורות את מהות ההבדל איננו אלא נפנופי ידים בעלמא.. 2. בנושא האשכול: חיי נישואין דורשים דלק ואנרגיות משלהם. הם לא יהיו טובים ומאושרים אם לא יהפכו אותם לכאלו. אין חיי נישואין מאושרים ללא עבודה. אבל, מי שנכון לעבוד, עובד, יודע לוותר על דברים שממש חשובים לו - ומוותר - אכן נכונו לו חיים שמחים ומאושרים.
אך החשוב מכל, ותסלחו לי על העוקצנות. "אוצי קוצי שמוצי פוצי פיצי" יש גם אחרי החתונה.. והרבה! אבל יש את זה בבית!! מי שכבר כן חי את החיים הללו, שממש מאושר בחייו - לא צריך לכתוב על זה ואת זה בכל מיני מקומות ובראש כל חוצות.. אם בעלך/אשתך ממש מלאך וחתיך וחמוד ויפה וקוצי ושמוצי - אזי תגיד/י את זה לו.. לא לפורומים באינטרנט... אא"כ זו התקשורת שלכם.
תוקן על ידי Married ב- 05/07/2015 02:20:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 02:26 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 08:45 |
|
| |
היי Married, 1. אני כותבת כאן מכוח האנרציה, אבל כנראה כמו שאמרה אלמירה, זה לא מקום לנשואים. כל מילה מתקבלת בחשדנות, אי הבנה או אמון 2. אולי זה לא הובן, אבל אני לא כותבת כדי "להחצין" את רגשותי דרך הכתב לבעלי..ממש לא. בעלי לא מסתובב בפורומים בכלל, ולא נכנס לפה ולא מעניין אותו בגרוש מה אני רושמת, לגבי מה שהוא הגיב, זה אחרי שאמרתי לו שיש כאלו שלא מאמינים שאין מריבות וביקשתי ממנו להציץ שניה בויכוח, הוא הגיב ספיציפית על דבריו של טום בעמוד הראשון כי זה מה שהוא קרא.. 3. כתגובה על מה שרשמת, אז אם בעלי אומר כנראה שכך הוא חווה את זה. בעלי אומר לי המון פעמים שהוא חש "בזבז" כמה שנים לחינם, ברווקות. אני לא חושבת ככה. אבל כך הוא חווה את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 09:02 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | | זה נכון שבכל תרבות יש מעלות וחסרונות, זה עדיין לא אומר שכל התרבויות הן שוות ערך אחת עם השניה. יש תרבויות יותר טובות ויש פחות טובות, למרות שגם בפחות טובות יש מעלות. מה עוד, שלמה לא נשאוף לקחת את הטוב שבכל תרבות, וכך ליצור לעצמנו אי של טוב בתוך ים סוער של פחות טוב. |
|
אבל זה לא ייתכן שאין כעסים. אם יש , אתה טוען שאומרים את זה בטון רגוע ומאופק, נכון? זה יפה, ומסכימה איתך. אבל אם בכל זאת הצד השני לא שומע? אז? אתה מצפה שהיא תשתוק וזהו? כאילו מה?צוברים וצוברים כעסים, ואם זה לא מתבטא בדרך אחת , אז זה יתבטא בחוסר שיחה ושמירה בבטן, ונקמה אפילו, זה לא בריא. ואם אישתך בסערת רגשות כזו או אחרת אתה מצפה שהיא תשאר מאופקת וקרירה..גם זה לא אידיאלי..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 09:35 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | | מריבות ודאי שלא, ויכוחים בצורה עדינה ומכבדת בלבד, וגם זה רק לפעמים נדירות. |
|
יצא לי לקרא בספרים העוסקים בנושא הזוגיות שדווקא מתוך הוויכוחים הזוג יכול לצמוח,ולהכיר זה את זו טוב יותר.השאלה היא איך מנהלים ויכוח כזה-אם בהרמת קול שלא לצורך,הטחת האשמות או צלחות ;)-ברור שלא זו הדרך ממנה אפשר להבין טוב יותר זה את זו..אך יש את הוויכוח המנוהל היטב-בה בני הזוג באים במטרה לקלוט מה מציק לשני,ולנסות לפתור את הבעיה מתוך מכובדות.זוג שלא מתווכח לעולם לא יוכל לדעת מהי דעתו האמיתית של בן הזוג בנוגע לנושאים בהם יש ביניהם חילוקי דעות..ובדרך כלל יש חילוקי דעות רבים ביניהם..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 09:50 |
|
| |
| Married כתב: |  | א. אני מצטרף לכמה הנשואים שנמצאים כאן.. גם אני נשוי, הייתי כאן בעבר והנני כאן שוב כיום.
פתחתי את הניק רק בכדי להגיב על האשכול שאני מגיב עליו כרגע. קצת "עצבן" אותי לקרוא כמה דברים באשכול הזה. 1. לשטויעס ולבעלה: ההבדל ביום רווקים לנשואים הוא לא ההבדל בין שכירות למשכנתא. אלא ההבדל ביניהם הוא אחד ויחיד: אלו רווקים ואלו עדיין לא. כל ניסיון לפרוט לאגורות את מהות ההבדל איננו אלא נפנופי ידים בעלמא.. 2. בנושא האשכול: חיי נישואין דורשים דלק ואנרגיות משלהם. הם לא יהיו טובים ומאושרים אם לא יהפכו אותם לכאלו. אין חיי נישואין מאושרים ללא עבודה. אבל, מי שנכון לעבוד, עובד, יודע לוותר על דברים שממש חשובים לו - ומוותר - אכן נכונו לו חיים שמחים ומאושרים.
אך החשוב מכל, ותסלחו לי על העוקצנות. "אוצי קוצי שמוצי פוצי פיצי" יש גם אחרי החתונה.. והרבה! אבל יש את זה בבית!! מי שכבר כן חי את החיים הללו, שממש מאושר בחייו - לא צריך לכתוב על זה ואת זה בכל מיני מקומות ובראש כל חוצות.. אם בעלך/אשתך ממש מלאך וחתיך וחמוד ויפה וקוצי ושמוצי - אזי תגיד/י את זה לו.. לא לפורומים באינטרנט... אא"כ זו התקשורת שלכם.
|
|
צודק בכל מילה. אך יש אנשים שבנוסף לפוצי מוצי בבית, נחמד להם לשתף אותנו פה שהחיים אחרי החתונה שמחים ומאושרים. זה עושה להם טוב, ונותן תקווה לנו. אז מה הבעיה??!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 10:34 |
|
| |
| אביה12 כתב: |  | | מריבות ודאי שלא, ויכוחים בצורה עדינה ומכבדת בלבד, וגם זה רק לפעמים נדירות.
יצא לי לקרא בספרים העוסקים בנושא הזוגיות שדווקא מתוך הוויכוחים הזוג יכול לצמוח,ולהכיר זה את זו טוב יותר.השאלה היא איך מנהלים ויכוח כזה-אם בהרמת קול שלא לצורך,הטחת האשמות או צלחות ;)-ברור שלא זו הדרך ממנה אפשר להבין טוב יותר זה את זו..אך יש את הוויכוח המנוהל היטב-בה בני הזוג באים במטרה לקלוט מה מציק לשני,ולנסות לפתור את הבעיה מתוך מכובדות.זוג שלא מתווכח לעולם לא יוכל לדעת מהי דעתו האמיתית של בן הזוג בנוגע לנושאים בהם יש ביניהם חילוקי דעות..ובדרך כלל יש חילוקי דעות רבים ביניהם.. |
|
מסכים לכל מילה. התכוונתי שגם ויכוחים אפשר לנהל בצורה מכובדת ועניינית, ולא לגלוש לפסים לא נעימים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 10:41 |
|
| |
| דודכהן822 כתבה: |  |
| Married כתב: |  | א. אני מצטרף לכמה הנשואים שנמצאים כאן.. גם אני נשוי, הייתי כאן בעבר והנני כאן שוב כיום.
תוקן על ידי Married ב- 05/07/2015 02:20:43 |
| צודק בכל מילה. אך יש אנשים שבנוסף לפוצי מוצי בבית, נחמד להם לשתף אותנו פה שהחיים אחרי החתונה שמחים ומאושרים. זה עושה להם טוב, ונותן תקווה לנו. אז מה הבעיה??! |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 11:22 |
|
| |
| שטויעס כתב: |  | היי Married,
1. אני כותבת כאן מכוח האנרציה, אבל כנראה כמו שאמרה אלמירה, זה לא מקום לנשואים. כל מילה מתקבלת בחשדנות, אי הבנה או אמון
2. אולי זה לא הובן, אבל אני לא כותבת כדי "להחצין" את רגשותי דרך הכתב לבעלי..ממש לא. בעלי לא מסתובב בפורומים בכלל, ולא נכנס לפה ולא מעניין אותו בגרוש מה אני רושמת, לגבי מה שהוא הגיב, זה אחרי שאמרתי לו שיש כאלו שלא מאמינים שאין מריבות וביקשתי ממנו להציץ שניה בויכוח, הוא הגיב ספיציפית על דבריו של טום בעמוד הראשון כי זה מה שהוא קרא..
3. כתגובה על מה שרשמת, אז אם בעלי אומר כנראה שכך הוא חווה את זה. בעלי אומר לי המון פעמים שהוא חש "בזבז" כמה שנים לחינם, ברווקות. אני לא חושבת ככה. אבל כך הוא חווה את זה.
|
|
שטויעס...לא כולם מקבלים בחשדנות..יש כאלה שבתור עוד דבר שצריך ל/שמוע, עוד קול שנותן צבע..
חוץ מזה לא שמת לב לשם הניק?הוא נשוי..כך שחששותייך מהערותיו..רחוקות..:)הוא נשוי כמוך!!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 21:07 |
|
| |
| Married כתב: |  | | דודכהן822 כתבה: |  |
תוקן על ידי Married ב- 05/07/2015 02:20:43 |
| צודק בכל מילה. אך יש אנשים שבנוסף לפוצי מוצי בבית, נחמד להם לשתף אותנו פה שהחיים אחרי החתונה שמחים ומאושרים. זה עושה להם טוב, ונותן תקווה לנו. אז מה הבעיה??! |
|
|
| כבר גדלתי מספיק ואני מבין לא פחות מהרבה נשואים. לא משנה כמה גדלת, עד שלא תבין שאנשים שונים, דעות שונות, והרגשה שונה. אז אתה סתם ילד מגודל. (אני מדבר באופן כללי)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 22:34 |
|
| |
| דודכהן822 כתב: |  | א. אני מצטרף לכמה הנשואים שנמצאים כאן.. גם אני נשוי, הייתי כאן בעבר והנני כאן שוב כיום.
צודק בכל מילה. אך יש אנשים שבנוסף לפוצי מוצי בבית, נחמד להם לשתף אותנו פה שהחיים אחרי החתונה שמחים ומאושרים. זה עושה להם טוב, ונותן תקווה לנו. אז מה הבעיה??! |
|
דוד אם בשבילך זה כם קצת נתן תקווה היה שווה כי כבר הספקתי להתחרט אולי שפתחתי את האשכול
ולניק שפתח במיוחד את הניק בשביל להגיב לאשכול, כמה שזה ישמע לא אמין ונכון אבל מה שכן כתבתי הוא בסך הכול תמצית למה שבאת בחיים המציאותיים ולא שאני באה שוב להחצין או משהו אבל לבוא ולומר שזאת דרך ההתקשרות זה קצת פתטי לכתוב את זה
 |
|
|
|
|
|