|
|
| נשלח ב-30/6/2015 15:27 |
|
| |
| אמרי_בינה כתב: |  | ....
ולאורו של פוסק הדור הגאון רבי שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל שיצא נגד החרם, .
שקרן!
לא רק הגרש"ז אויערבאך זצ"ל התבטא נגד החרם, אלא גם הגאב"ד של העדה החרדית דאז ה"מנחת יצחק" סרב להצטרף לחרם.
מסופר ששלח אז אנשים לברר על טיבו של המחבר, אורח חייו והנהגותיו, לכשחזרו וסיפרו בין השאר שניתן למצאו כל שבת בביהכנ"ס צמח צדק בעיר העתיקה מתפלל שעות בדביקות כמעט עד השקיעה, הורה לא להצטרף לחרם המטופש.
(לא כל התבטאות מטופשת וחמורה הדורשת תיקון מיידי, מזכה יהודי בחרם אישי עליו ועל כל ספריו, אלא אם כן יש אג'נדה...) |
|
מזוייף מתוכו, בעל המנחת יצחק כבר נסתלק בזמן הפולמוס לישיבה של מעלה, ומ"מ הגרמ"א פריינד (לאחר היסוסים רבים שנבעו מפוליטיקה פנימית בתוך העדה), כתב מכתב חריף ביותר נגד שטיינזלץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 15:28 |
|
| |
| נצל כתב: |  | היה זה כאשר הרב שטיינזאלץ הודיע על המפעל החדש שלו, מהדורה של התלמוד באנגלית. באותה שעה (לפני שוטנשטיין) תוכננה מהדורה דומה ע"י אברך בשם וולפסון, שחיטט ומצא כלי נפלא להכות את מתחרהו, עשה והצליח, רץ ל'גדוילים' והראה להם מה שהראה, והצליח לעורר מסע דת נגדו
|
|
אני זוכר אותה תקופה. באותו Jewish Observer(הבטאון של אגודת ישראל דאמריקה) בהסבר רחב על כל הבעיות עם תלמוד שטיינזלץ והחרמים נגדו, גם היה הפרסום הרחב הראשון של התרגום של התלמוד ע"י ארטסקרול - ברור על מה זה היה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 15:29 |
|
| |
אריאל אתה מבין שמדובר בדברים המסופקים? שקשה להכריע ויש צדדים לכאן ולכאן. ולא בדברים המפורשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 15:40 |
|
| |
אמרי בינה דיבר על בדיחות ורמיזות גסות, גם זה יש בקישור שהובא לעיל. רבנים חרדים טוענים שיש בעייתיות בפירוש שלך. אתה מתייחס לביקורת הזו? "לא. רוב המחלוקות שהיו, נוצרו בגלל שמי שדיווח עליהן היו עיתונאים. יש שלושה מקצועות שמתחילים בע': עיתונאי, עורך דין ועסקן". אז אני לא בחברה טובה. "זה שהם מתחילים בע', זה מחמת הנימוס, היו צריכים להיות עשירית המספר הזה. אלה אנשים שמוכרים את הנשמה שלהם. אם כן, מה אפשר לעשות?" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 16:12 |
|
| |
ישיביש ואריאל,
חבל שאתם מציגים את הדברים הפוך על הפוך.
אז לידיעתכם, אני מכיר את הרב שטיינזלץ אישית ונהלתי עימו לא מעט שיחות. פשוט מתוך הכרות אישית אומר לכם שהאיש ירא שמים! נקודה.
כן יש לי ביקורת על ההתבטאויות שהובאו לעייל, ואני מגנה אותם. אך מאד מוזר לי איך הגיעו לספריו, כי שיחו ושיגו אף פעם לא זול, למרות שהוא אדם שחושב בצורה אורגינאלית ועצמאית מאד, ולעיתים מזווית ראיה מפתיעה מדי. אך לא מחוץ ללגיטימי ולא מעבר לרמה שזכותו לדעתו השונה מדעתי.
אולם מכאן ועד לחרם על האיש ועל הגמרות שלו, הדבר פשוט מטורף! איפה שמענו שעושים חרמות בימינו בכלל? מי לוקח על עצמו אחריות להחרים יהודים כיום? ועוד על חיבור נפלא כזה, ואישיות מיוחדת כזו?! אתמהה... ואם למישהו משהו מציק בבטן אז בשביל זה יש את קירות מאה שערים וגאולה מוכנים ומזומנים לפאשקווילים בכל הגדלים... אבל חרמות???!!!
ובכלל, התרצו שאמנה לכם את כל עשרות המחברים שאפשר להרים גבה יותר מפעם למקרא דבריהם הרבה יותר מאשר כלפי שטיינזלץ, השכחתם את הרב מיימון, הרב רפאל, הרב בני לאו עד הרב סתיו עבור דרך הרב סבתו וכו' וכו' וכו'? ... מישהו טרח להחרימם, מישהו פתח במלחמת חורמה נגדם????
מעולם לא! מהסיבה הפשוטה כי לאף אחד אין אינטרס עסקי להוציא לאור חיבור מתחרה לפירושי גמרות שלהם, אה ועוד פרט קטן... הנ"ל לא חבדניקים, אז זה לא באמת הדאיג את הראש ישיבה הידוע שלא חת מלהרבות מחלוקת בישראל... אך לחב"ד והנספחים אליה היתה לו אובססיה מיוחדת.
יש לי בביתי את הגמרות של אבן ישראל ופירושו לתניא, וספריו על הסידור ועל התלמוד, אני אומר לכם כל אלו ספרים איכותיים וטובים ויש בהם משום חידוש פה ושם, אני משתמש בהם מדי פעם בהכנה לשיעורים. יש בהם הערות והארות שלא תמצא מסוגם בספרים מקבילים.
בקיצור, לענ"ד 90% מהציבור החרדי שותף לביקורת על ההתבטאויות הנ"ל. אך דומני שהציבור לא קנה את ההשמצות נגד האיש ואת החרמת הגמרות שלו, בזמן שאותם מחרימים לא טרחו להחרים עשרות ספרים בשוק בהם תמצא שורות כפירה או נגד השו"ע ממש פה ושם.
דברוני, באשר לילדיו, כולם שומרי תורה ומצוות, חלקם חבדניקים וחלקם חרד"לים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 16:14 |
|
| |
| טעותסופר כתב: |  | אמרי בינה, אתה חוזר ורומז על התבטאויות לא נאותות של רמי''ם ליטאיים. א. מנין לך? וכי למדת בישיבות של ליטאים? ב. זה לא הוגן ולא הגון להפריח האשמות שאי אפשר אפילו לפורכם. ג. הרבה למדתי אצל תלמידי חכמים ממגוון ציבורים מחזון אישניקים עד ישיבישערס בואכה ירושלמערס ועד חוגים חרדליים ומעולם לא נחשפתי לכלום ממה שאתה מתאר. נסיון להגן על שטיינזלץ תוך זריקת רפש על כלל תלמידי חכמים ממגזר אחר הוא בעיניי חוצפה ותועבה. אוי לו לשטיינזלץ שאלו הדרכים המפוקפקות בהן מגינים עליו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| ככל שאני יכול להעלות על דעתי, כוונתו יכולה להיות רק לטענה של ה"מחבלים" (לא ידוע לי אם זה היה או לא היה) שפעם אחת , בסוגיית שליח לקידושין אמר הגרב"ד פוברסקי (דווקא משפחה שהחבדניקים אוהבים לפאר) שהשליח ראה את האשה "אפשר אבלונדע" וקידשה לעצמו.
דבר שאם היה, היה חד פעמי וכמובן לא נכתב ולא נדפס
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 16:19 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 16:31 |
|
| |
האם בדברי ר' גדליה נדל לא נמצאים ביטויים (ודעות) הרחוקים מן המקובל בציבור החרדי?
כמי שקרא הן בדבריו והן בדברי הרב שטיינזלץ, הרג"נ רחוק עוד יותר בהשקפותיו מן המיינסטרים החרדי. זה לא מנע ממנו לקבל שלל שבחים ביתד נאמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 16:34 |
|
| |
| אמרי_בינה כתב: |  | י אולם מכאן ועד לחרם על האיש ועל הגמרות שלו, הדבר פשוט מטורף! איפה שמענו שעושים חרמות בימינו בכלל? מי לוקח על עצמו אחריות להחרים יהודים כיום?. |
|
אתה מתבלבל עם החרם על החסידים איפה ראית את המילה חרם בדברי המתנגדים לשטיינזלץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 16:35 |
|
| |
| ש_שנהב כתב: |  | האם בדברי ר' גדליה נדל לא נמצאים ביטויים (ודעות) הרחוקים מן המקובל בציבור החרדי?
כמי שקרא הן בדבריו והן בדברי הרב שטיינזלץ, הרג"נ רחוק עוד יותר בהשקפותיו מן המיינסטרים החרדי. זה לא מנע ממנו לקבל שלל שבחים ביתד נאמן. |
|
אבל הכתבים שלו בל יראה ובל ימצא.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 16:43 |
|
| |
שיפארו את הרב שטיינזלץ ושלא יקראו את כתביו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 16:45 |
|
| |
ומדוע הוא לא זכה למאמרים בגנותו עם ציטוטים מכתביו?
ובפרט, שלהבדיל מהרב שטיינזלץ, הוא לא אמר את דבריו לציבור לא דתי, תוך שימוש בשפה המתאימה לו, אלא הביע את דעותיו שלו ללא כחל ושרק.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 16:56 |
|
| |
התשובה הרבה יותר פשוטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 17:35 |
|
| |
מבחינתי הויכוח הוכרע, אם הוא היה קל דעת , לא מאמין,הילדים שלו לא היו היום שומרי תורה ומצוות היו רואים את זה בבית [א״ב כותב שהם שומרי תורה ומצוות]
הרב יותר גרוע בעיני ״גדול הדור״ שמוכן ללכת לגלות לעוד אלפיים שנה, או רבנים שלא מחכים למשיח כמיטב הגרודים שהיו פה...
המקדם למה באמת אתם לא מחרימים את האדמור מאמשינוב? בפרט היום שאתם בונים קבוצת איכות מהמבינים בעם?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2015 02:32 |
|
| |
אחרי שכל כך הרבה רבנים מכל החוגים והעדות כתבו דברים חריפים מאד על חיבוריו של הרב שטיינזלץ, כולל הרב אלישיב, אזי כשבאים ניקים עלומים ומזלזלים בכל הרבנים הללו, ומציגים אותם כפוליטיקאים ועסקנים קטנים, זה מעיד אך ורק עליהם - על מידת יראת השמים שלהם ועל מידת החכמה שלהם. כמעט וצריך לקרוע קריעה על דברי בלע נגד גדולי ישראל. רוצים, שבו בשקט ואל תתערבו. תאמינו ברב שטיינזלץ. אבל לעמוד ולהשמיץ שורה של רבנים גדולים, זה פשוט עלוב, ירוד, ומעיד על הרמה השכלית והתורנית שהפורום הגיע אליה. כבר זמן רב שאני מעריך שרבים מנותני הטון פה, אינם חרדים מהמיינסטרים. כאלו יש כאן בודדים מאד (לא פלא לאור האיסור מרוב הרבנים על גלישה באתר זה), בקיצור האתר לא בדיוק משקף את העמדה החרדית האותנטית, אלא אוסף של שוליים, אנשים מעניינים מאד וחלקם פיקחים פחות או יותר, אבל שוליים לכל דבר וענין, יחד עם עוד כמה אפיקורסים מוצהרים שמזלזלים ברבנים לכל אורך הדרך (כמו מואי ודרול ועוד כמה שמוחזקים פה כנראה על תקן של טרולים שיוצרים ענין וטראפיק), ושוליים אלו כשהם מעמידים את עצמם מול הרב אלישיב ורבנים גדולים אחרים, הם בסה"כ עושים שירות דב לאתר הזה. יש פה כמה ניקים שהכבוד שלהם ירד בעיניי הרבה מאד, ואני מקוה שיתעשתו ויחזרו בהם לפני שיפסידו את שני העולמות שלהם. כל הנסיון לייחס לרבנים גדולי עולם מריבות קטנוניות בגלל הוצאת חיבור מתחרה וכדומה זה ביזוי תלמידי חכמים ועליבות נפשית. אתה יכול להגיד שאתה מאמין ברב שטיינזלץ ובסנגורו הרב שרלו מסיבותיך שלך גם נגד כל הרבנים החרדיים, אבל לבוא ולהטיח השמצות נגד כל הרבנים הענקים הללו שכל מלחמתם היא פוליטית ומסחרית וכו' - זו כבר גסות רוח ועליבות נפשית שכאמור עושה שירות רע מאד לכל האתר הזה ויוצר לו מראה של אתר חרדונים / חרדקי"ם / דתלשי"ם וכו'. *** לגופו של ענין אני כמובן לא בא להוסיף את דעתי המלומדת, ואחרי מכתב הרבנים מי יכול להיות גס רוח (חוץ מכמה ניקים מנוקנקים) אבל אספר בכל זאת ששמעתי מרב נכבד ביותר, שבמשך עשרות שנים (!) היה משתמש בגמרות של שטיינזלץ והיה נהנה מהם מאד, (וגם מסר שיעורים בקביעות), וכאשר יצא החרם לא נותרה לו ברירה אלא לסלק את הספרים לגניזה, וכשראיתי את צערו דיברתי עימו, ואמר לי שכבר הרבה שנים הוא יודע שיש בגמרות הללו הרבה מאד תוכן בעייתי, אלא שהתיר לעצמו בגלל התועלת שלו, וסבר שהוא ברמה שיכול לנהוג כר"מ שתוכו אכל וקליפתו זרק, אבל לאחר פרסום החרם אין לו ברירה, והוא מקיים את דברי גדולי הדור בשמחה ומסלק את הגמרות הללו מביתו.
 |
|
|
|
|
|