בית פורומים תולעי ספרים

\מקום אחר/ מ. קינן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/7/2015 16:42 לינק ישיר 
\מקום אחר/ מ. קינן

התחלתי לקרוא, אני ממש בהתחלה, בהמשך אני אכתוב את התרשמותי,
יש לכם מה להגיד עליו?...

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2015 17:00 לינק ישיר 

כתבתי על זה משהו פה
מצטערת שזה לא קישור ישיר להודעה... אי אפשר מהאפליקציה. זה אחת התגובות בסוף העמוד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2015 17:24 לינק ישיר 

ההודעה של אסתרק:
הספר "מקום אחר":
קבוצה של יהודים בורחים מהשואה באנייה, ורב החובל מוריד אותם, ברשעותו, על אי בודד. הם נאלצים לשרוד שם תקופה ארוכה עד שנולדים להם שם כבר דורות נוספים... ותמיד הם מספרים להם על העולם שבחוץ.

יש להם שם כל מיני דילמות כי לא כל היהודים הם יראי שמיים ושומרים תומ"צ.. עוברים השנים, וכל הדור הראשון נפטרים, ואין עוד מי שזוכר את העולם שבחוץ. עד שיש תאונת מטוס ומישהו נסחף לאי שלהם. מחפשים אחרי אותו אדם ומגיעים אליהם, ומציעים להם לצאת מהאי. זה נגמר כשהם לא בטוחים שהם רוצים לצאת, כי בחוץ יש גם בעיות רוחניות..

אני אהבתי את הספר הזה מאד...
קראתם גם?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2015 18:36 לינק ישיר 

לא התלהבתי.

במיוחד לא על הסיום של הספר.

עד השנה לא הייתי בטוחה שזאת אותה מ. קינן שכתבה אותו ואת ממלכה במבחן. היה לי קשה להאמין שזאת אותה סופרת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2015 21:06 לינק ישיר 

הסיום אם אני זוכרת נכון,לא מכסה את כל הקצוות..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2015 23:44 לינק ישיר 

רידה כתבה:

לא התלהבתי.

במיוחד לא על הסיום של הספר.

עד השנה לא הייתי בטוחה שזאת אותה מ. קינן שכתבה אותו ואת ממלכה במבחן. היה לי קשה להאמין שזאת אותה סופרת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2015 01:03 לינק ישיר 

פגשתי כל מיני אנשים שידעו לומר לי שזאת אותה אחת..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2015 22:16 לינק ישיר 

קראתי את הספר בשבת,
אני יכולה לומר, קראתי בנשימה עצורה - התחלתי ביום שישי (שבוע שעבר פרק אחד רק, וביום שישי הזה ממש התחלתי רציני) וסיימתי בשישי בלילה,
איך שהתחלתי אמרתי 'זה לא מיה' אבל כשנכנסתי לאט לאט לסיפור כבר כן האמנתי שזאת היא, מסגנון הכתיבה ולא מסגנון הסיפור, הסיפור עצמו הזוי במקצת, לא משהו שנשמע לי שיקרה במציאות,
מה שכן, זה נראה שהיא כתבה את הסיפור שהמסר יותר מובע בו מהעלילה, ואם אני אנסה להסביר שוב, לאורך כל הסיפור, חלקים גדולים הם רק תיאורים, של חיים באוניה, חיים באי, ניסיון ללכת לפה וניסיון לעבור לשם, ס'תומרת, אם הייתי רוצה, הייתי יכולה להחליף חלק גדול מהתיאורים בתיאורים משלי והעלילה לא הייתה משתנה, גם יכולתי להשמיט חלק גדול מאותה סיבה, זה היה כמו מן לקרוא תיאור על החיים באי, אפשר לכתוב על הספר הזה מליוני קטעי מילואים, לתאר כל יום שם, ולהשאיר את הבסיס של: הורידו אותם באי והם הצליחו להגיע לאי יותר פורה ונורמלי, את המלחמה הפנימית שלהם נגד החילונים וכו', 
אבל למרות שהספר מלא בתיאורים של החיים שלהם, הוא היה מרתק, זה לא שהוא היה משעמם ועקפתי עמודים שלמים, היו פרקים שאפילו חזרתי לקרוא שוב אחרי שסיימתי את כל הספר כי נורא אהבתי אותם.
אהבתי שבלי למצמץ אפילו פתאום קפצו שם שנים קדימה, לקח לי שלוש פעמים לקרוא את הפסקה ההיא כדי לקלוט ש-כן, היא פתאום מדברת על כמה שנים טובות קדימה, בחצי משפט היא עשתה את זה... בצורה מעניינת שהזכירה לי משום מה את המעבר שלה מאצבעון הכסף שלקח קנז להולדת יורש העצר...
עוד משהו שהצחיק אותי, שפתאום לקראת סוף הספר 'נולד' שלום, כאילו, נולד בשביל הסוף, נכון, זאת המטרה בעצם, היא הכניסה אותו ואת כל המשפחה שלו נטו בשביל הסיום של הספר, אבל היא גם יכלה להוסיף עוד עלילה שלימה על החיים של שלום בארץ וארגנטינה וכו' ולעשות לו סיום יותר מפתיע מאשר שפתאום נולד לו הבחור שניה לפני שהוא נפל למים מהמטוס...
ברעיון הסופי - מאד אהבתי את הספר, המסר שלו מאד ברור שם, לא מוסתר בין השורות (רק מה שכן, בתחילת הספר, חשבתי שחלק מהמסר יהיה עלינו בגלות, וכשהמשיח רק יבוא נרוץ לקראתו, לצאת מהחושך שאנחנו נמצאים בו, ולראות שיש עולם אחר חוץ מהעולם החומרי שלנו, אבל המסר שהיא הכניסה שם היה שונה, והאנשים דווקא לא רצו לצאת מהאי...) הוא כתוב בצורה מאד מעניינת, הרבה קטעים שמרגישים שחיים איתם שם, ולמרות שיש שם רק עשר שמות משפחה העסק שם די מבלבל, ואולי אם אני אחיה שם ארבעה חודשים כמו שלום אז אני אתחיל לקלוט את השמות והפרצופים...:)
אם אני אזכר בעוד משהו שרציתי לומר אז אכתוב לכם:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/7/2015 22:19 לינק ישיר 

וואו וואו וואו מהעללו!איזה פירוט!ואיזה אורך...
יישר כח:-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/7/2015 22:20 לינק ישיר 

עוד משהו, על העיצוב של הספר (כמובן...:) הכריכה ממש משכנעת, מאד מסתורית כזאת..
העיצוב בפנים מאד הציק לי, הקטע של המכתבים וכל זה, שהיא עשתה כתב שונה (ועוד איזה פונט,,, בררר... לא אוהבת!) ולהכניס תמונות של דפי דפדפת, קיצער, את העיצוב המצועצע הזה לא אהבתי, שאר הספר בסדר, נח לקריאה ממש...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/7/2015 22:25 לינק ישיר 

מצטרפת:-)
האמת יש לי עדיין פחד מלקרוא אותו..היו שם כמה סצנות שנשמתי כמעט פרחה מבהלה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/7/2015 23:46 לינק ישיר 

וואו, סיקור רציני...
דווקא זכור לי שהצפיפות בשורות שם מעצבנת ולא נוחה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/7/2015 02:57 לינק ישיר 

היא ממש אוהבת לכתוב ספרים עבי כרס עם אותיות קטנות וצפופות..;-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/7/2015 11:02 לינק ישיר 

מיאמוש כתבה:

היא ממש אוהבת לכתוב ספרים עבי כרס עם אותיות קטנות וצפופות..;-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

זו לא המגמה הרווחת היום
בקרב עם הסופרים!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/7/2015 11:02 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/7/2015 14:54 לינק ישיר