בס''ד קצת מוקדם לסקר כתבה באשכול של מה קראנו בשבת [יש בעיתון משפחה פולמוס שלם על מה שכתב בשבוע שעבר הסופר דוד דמן בקשר לאידישע מאמע. יש שם תגובות נזעמות ואחת באופן יוצא דופן על המאמר שלו. קראתם? מה יש לכם לאמר בנושא? מעניין אותי מאד לקרוא את תגובותיכם!
נשלח ב-2/12/2016 12:19
מישהו? או שכולם ברחו למיאמי והזניחו את ממלכה ותולעי ספרים
נשלח ב-2/12/2016 12:52
קראתי היום את העיתון. יש הרבה במה שהוא אומר.. וכמו שהוא כתב -כל אחד ישאל את רבותיו. בקצרה, אומנם האופציה האולטימטיבית היא להשאר בבית,אבל לעבודה יש הרבה יתרונות: הגשמה אישית של האם ,פרנסה ברווח וכו. כמו שכתבו שם הרבה בתגובות,כיום הדור השתנה. דוד יכול להתלונן על זה כי זה באמת לא מצב של 'מלכתחילה',אבל אני לא רואה אופציה שהמצב יחזור למה שהיה לפני 30,40 שנה ויותר.
פוו.. קראתי אותו בכיתה ט' נראלי... אני לא זוכרת מה מסופר בו - רק שנהניתי ממנו בזמנו מאד!
נשלח ב-4/12/2016 11:13
הגבירה_רנה כתב:
בס''ד קצת מוקדם לסקר כתבה באשכול של מה קראנו בשבת [יש בעיתון משפחה פולמוס שלם על מה שכתב בשבוע שעבר הסופר דוד דמן בקשר לאידישע מאמע. יש שם תגובות נזעמות ואחת באופן יוצא דופן על המאמר שלו. קראתם? מה יש לכם לאמר בנושא? מעניין אותי מאד לקרוא את תגובותיכם!
אם הכל את קוראת ביום חמישי אז מה קראנו בשבת? :-)
על מה יצא הקצף? מה קרה[א]?
נשלח ב-4/12/2016 11:33
יורדת למכולת ביום חמישי ולא עומדת בפיתוי נגד העיתון הזה קוראת קצת מלמעלה את הכותרות ונעצרת במשהו מעניין...
הייתי שמחה לקרוא את דעתך. שבוע שעבר הסופר דוד דמן כתב על האידישע מאמע של פעם לעומת האמא של היום שרצה אחר הקריירה, ועובדת ולא מקבלת את הילדים וכו וכו והשבוע הוא קיבל המון שפכטלים ואחת מהתגובות הייתה חריפה. להעתיק לה לפה חלק מהדברים?
נשלח ב-4/12/2016 11:39
נושא נדוש שטחנו אותו מליון פעם, לא? מה כבר יכולים לתקוף אותו?
מפוצצת מעצבנת ומרתיחה!!! והיא ממשיכה ומתארת בכאב את סדר יומה העמוס אחר נסיונות חיפוש עבודה אבל אצלינו החינוך הוא שבחירי הישיבות יישבו וילמדו כל החיים! ואני לא הסבכמתי לשמוע על שידוך עם מישהו עובד
והיא מתארת ימים קשים שבהם ילדיה לא ראו אותה עד השעה 6 בערב. עכשיו, שריונה, מה דעתך על ההמשך? כן כן קל לך לדבר אתה גרא בבלגיה המוגנת והחמה בה מקובל לגבר לעבוד כדי לפרנס את משפחתו.... לך קל להשמיץ ולהעליב את הגברות שנלחמות על פת לחם של הילדים, על הבית מעיקולי הבנק, על החשמל שיחמם ועל העופות וכו וכו... אשתך יושבת בשמחה בבית בעוד החשבון בנק מטופל היטב על ידי בעל מסור ואם קצת משעמם לה תפתח עמותת חסד או תצטרף ל'נשי' או ל'עזר ליולדת' תארגן מכירה סינית או תיקח את הילדים לטיול .
להמשיך? מה לעשות ואין המצב כך בארץ הקודש גם מי שנאלץ לעבוד הדבר גורר סיכון של איבוד מעמד קהילתי-אי קבלת הבנות לסמינר וזלזול של הקהל והחברים.
נשלח ב-4/12/2016 11:57
יש לזה המשך אבל את העיקרון העתקתי. מה אתם חושבים על זה?
נשלח ב-4/12/2016 12:17
מה יש לי להגיב? אני צריכה לקרוא את שתי הכתבות כדי להבין מי נגד מי.
נשלח ב-4/12/2016 12:23
מה שהעתקתי זה פחות או יותר תמצית הדברים.
נשלח ב-4/12/2016 12:27
לא קראתי את הכתבה. ולא רוצה לעשות שיימינג לאף אחד.[במילא חוץ מאת ואני ועוד שתיים מי נכנס לפה?] אז אני אגיב כפי הבנתי.
מפוצצת מעצבנת ומרתיחה!!! מסכנה, היא כותבת מתוך תסכול עמוק כי היא יודעת שהוא צודק ויש לה מליון ייסורי מצפון. והיא ממשיכה ומתארת בכאב את סדר יומה העמוס אחר נסיונות חיפוש עבודה אבל אצלינו החינוך הוא שבחירי הישיבות יישבו וילמדו כל החיים! ואני לא הסבכמתי לשמוע על שידוך עם מישהו עובד . אה, כמה חבל! אם החלטת לצאת לעבוד כדי שבעלך ישב וילמד למה את עושה זאת מתוך אילוץ? למה נהפכת לקדושה מעונה? תראי כמה תסכול יש לך מזה. השאלה אם זה שווה את זה, עבדו את ה' בשמחה. לא מתוך מרמור ותחושת הקרבה!!
והיא מתארת ימים קשים שבהם ילדיה לא ראו אותה עד השעה 6 בערב. עכשיו, שריונה, מה דעתך על ההמשך? כן כן קל לך לדבר אתה גרא בבלגיה המוגנת והחמה בה מקובל לגבר לעבוד כדי לפרנס את משפחתו.... לך קל להשמיץ ולהעליב את הגברות שנלחמות על פת לחם של הילדים, על הבית מעיקולי הבנק, על החשמל שיחמם ועל העופות וכו וכו... אשתך יושבת בשמחה בבית בעוד החשבון בנק מטופל היטב על ידי בעל מסור ואם קצת משעמם לה תפתח עמותת חסד או תצטרף ל'נשי' או ל'עזר ליולדת' תארגן מכירה סינית או תיקח את הילדים לטיול . או שתלך לסטאדט פארק ותעשה גלגון על הדשא
להמשיך? מה לעשות ואין המצב כך בארץ הקודש גם מי שנאלץ לעבוד הדבר גורר סיכון של איבוד מעמד קהילתי-אי קבלת הבנות לסמינר וזלזול של הקהל והחברים. איבוד מעמד קהילתי? אם זו הקהילה שאת בחרת- תאכלי אותה!! אז זו הסיבה שבעלך לא עוזב את הכוילל? כי מה יגידו? כי הכבוד יברח? כי הפראק יוחזר חזרה לארון? ואנוכי מרוב תמימותי חשבתי כי חשקה נפשו לשבת בבית ה' כל ימי חייו.
סליחה על הגודל של האותיות לא הצלחתי להדגיש בצבע אחר.
נשלח ב-4/12/2016 12:40
קראת את הקטע על הבלגיות? חשבתי שתתמקדי על העניין הזה