| נשלח ב-5/7/2015 16:05 |
|
| |
סקר י"ז בתמוז
מקבץ שאלות לחברים המעוניינים לענות.
1 האם את/ה צם היום ?
2 האם את/ה סבור שצריך לצום היום ?
3 האם את/ה סבור שיש תועלת מהצום ?
4 האם יכול לקרות מקרה שישנה את החלטותיך הנ"ל. ואם כן מהו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 16:11 |
|
| |
1. לא - כי אני מרגיש לא טוב. 2. מעיקר הדין לא, אך איני פורש מהצבור. 3. בימינו, בעיקר עייפות ותשישות. 4. ?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 16:20 |
|
| |
מגילה דף ה. אמר רבי אלעזר אמר רבי חנינא: רבי נטע נטיעה בפורים, -ב-ורחץ בקרונה של צפורי בשבעה עשר בתמוז, ובקש לעקור תשעה באב, ולא הודו לו . על תשע באב לא הודו לו. מתרצים שזה היה נדחה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 17:09 |
|
| |
1. כן
2. לא מהסיבות הרשמיות
3. אני צם על זה שבימינו עדיין צמים...
4. החלטת ממשלה:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 17:35 |
|
| |
כן. לא בטוח, נוטה שלא. אני לא רואה תועלת מאי אכילה ושתייה, אבל התועלת היא מהמוסד. הוא מקשר אותנו להיסטוריה שלנו ולאידאלים רחוקים. כיוון שזה עניין ציבורי, הרי ששינוי ציבורי יגרום גם לי לשינוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 18:38 |
|
| |
1. צם. 2. כן, בהנחה שיש משמעות לפסיקה ההלכתית המקובלת. ואני מניח שיש. 3. המטרה המקורית של הצום היתה תפילה וחזרה בתשובה, כעין יו"כ, וזה לא מתממש בימינו. (לפחות אצלי) אבל המעלה בצום שלנו היא שהוא מזכיר לנו את חורבן הבית ומאפשר לנו להשתתף בתחושת החורבן. 4. בניין הבית או פסק חדש של גדולי הפוסקים המקובלים עלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2015 21:07 |
|
| |
1. כן 2. לא תתגודדו ועיין עוד 3. 3. מה לעשות, צריך לחזור בתשובה. זה מקדם את המטרה הזאת. (לדבר אחד חשוב זה בטוח עוזר - לפרישות, שבדורנו זה רוב העם רחוק ממנה.) 4. א. שהדתיים כחברה לא יצומו (כמובן בתנאי שזה מסיבה ראויה - כמו שיחשיבו את זמננו לזמן שלום שלא חייבים לצום) ב. לא דלתיים ולא בריח לו בדד ישכונו
|
|
|
|
|