|
|
| נשלח ב-14/7/2015 18:58 |
|
| |
עצוב................
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2015 20:00 |
|
| |
| יטגאן כתב: |  | | Friction כתבה: |  | אולי יותר מ"אין לי ארץ אחרת אף עם אדמתי בוערת", מתאים לדבר על היכולת שלנו כעם לאהוב. בלי גבול, כל אחד, כל צלם יהודי. הנה אחד הטקסטים המטלטלים, ומצורף קישור לסרטון מטלטל עוד יותר. שכולכם מן הסתם מכירים. עדות לשבועיים ימים, שבהם הוכחנו הוכחה חותכת שאנחנו מאוחדים. ושכל התפלגות היא תופעת לוואי של דור עקבתא דמשיחא.
בעוד שבוע וחצי, עת נשב על הרצפה ונאכל אפר, נתחנן על אותה אחדות שאבדה לנו. על אותו חורבן שלקח לנו אותה. על אותה גלות שעקרה אותנו ממקומינו - מקומינו התפיסתי, השלם, שעקרה ממנו את השלימות. שעקרה ממנו את היכולת להיות שלמים. ונבכה ונתאבל. כי על זה אבלינו.
פתח ליבך ברחמים על בניךקולם לדורות יישמעבשמיים ניצבים לעד דברייךובארץ המצא לנו נחמהאיכה היו השלושה לאחדעלו לתומם כאייל נעקדעל מזבח הבניםוציוו לנו חייםשמיים בכו מעל הגילעדוהארץ רעשהמתוך נפתולי הלב שרעדחייכו בתמונה השלושה פתח ליבך ברחמים על בניךקולם לדורות יישמעבשמיים ניצבים לעד דברייךובארץ המצא לנו נחמה ובין מצרים בקרוב עלי מרעיםשקרים שבתוך מנהרות מסתתריםהתגלו במסך האבקמזימות שנורו למרחקהרוח נשבה ישנה חדשהוקרבה לבבות רחוקיםמתוך תעצומות הנפש ביקשהלא ליפול גם כשלא מביניםפתח ליבך ברחמים על בניךקולם לדורות יישמעבשמיים ניצבים לעד דברייךובארץ המצא לנו נחמהובתוך הטירוף בין מרדף לנרדףתעלה זעקה לשלום הנכסףוהעם שעייף משנאת החינםיתאחד בחיבוק אחים
פתח ליבך - לזכרם של אייל יפרח, נפתלי פרנקל, וגלעד שאער.
|
|
עשיתי עוד דיסלייק. בעיני זהו ריקוד על הדם. טבע האדם לאהוב וגם להנות ממנגינות נוגות ומטלטלות. שירי עצב (להבדיל ממה שנקרא היום "שירי דיכאון " שזה אפילו לא שירים) מרטיטים ומרגשים קיימים בכל התרבויות. כך שלראות ימאים יוונים עם אוזו ובוזוקי, בליינים בטשולנטריה עם "בהסתרה", או כפריים רוסים עם גרמושקה מחד, ולהקביל את זה למנגינה היפה עם המילים הריקות מתוכן והמשמעות "לזכר הקדושים" מאידך, לא תורם באמת שום משמעות לזכר הקדושים. דור הפיתה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אדון צמצום, מדהים איך הצלחת לקחת את המשמעות של הדברים בהקשרם הכואב והעמוק לגאולה והתפכחות, חורבן וחסר, אבלות ושוועה לישועת אמת, ותיקון מלכות ש-די השלימה, ולקשר אותם באופן תפל, שטחי ורדוד כל כך לשפה תרבותית אינסטרומנטלית. מדהים.
אדון המימד האחד. עצוב.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2015 20:20 |
|
| |
תוקן על ידי Friction ב- 14/07/2015 20:28:12
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2015 21:47 |
|
| |
המנהל ביקש להפסיק לדון בנושא המוזיקה. אבל פטור בלא כלום אי אפשר. עוד לא ראיתי מישהו שהשיר הזה גרם לו להיות טוב יותר או סתם לעשות משהו טוב. כולו רק פורט על נימי הרגש לשעתו במשפטים מרשימים ונוגים שהקשר ביניהם רופף. יש גם אנשים שבוכים למראה סרט מרגש, אז מה? נ. ב. מותר לא להסכים. אין צורך לגרור זאת לפסים אישיים אלא אם כן את/ה אחד/ת מיוצרי השיר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2015 22:03 |
|
| |
אין כאן פסים אישיים בכלל. מעבר לזה שהנערים האלו אמורים להיות עניין אישי אצל כל אחד. הם הסימן שלנו לקידוש החיים שמוטל עלינו. לאחריות הכבידה שהם הותירו שעלינו לקחת - להביא גאולה. היום. עכשיו.
והוא העניין. מי דן כאן על מוזיקה? דנים כאן על אובדן שכל כולו סימבולי עבורינו. על אובדן שהזכיר לנו מהי אחדות, ואיך בדיוק תבוא גאולה. הטקסט הוא לגמרי לא אוסף משפטים לא קשורים. הוא אוסף משפטים שמדבר עלינו כעם. אחד. והגיע הזמן. ועל זה בדיוק אני כועסת. איך הצלחת להרדיד את זה לרמת המוזיקה???
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2015 22:25 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | מכל מלמדי השכלתי...יישר כוח |
|
תודה..;)
|
|
| נשלח ב-16/7/2015 11:04 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | בסד
אתה מדהים בעיקר בכתיבה0=.... אבל בייננו לפעמים הסטיגמות האלו נכונות.מלעשות שהאנשים שעליהם יש סטיגמה ממש לא עושים הרבה כדי להוריד אתזה מעליהם...
אבל אני איתך בקטע שצריך כבר להוריד את השנאת חינם. אגב,הניסיון הזה בעיקר כאן בישראל ולא ממש בחו"ל... |
|
טום הוא איש מקסים, טוב לב, צנוע, ואיכפתי, זכיתי להכיר אותו במציאות . בגדול, אנחנו לא לקויים בשנאת חינם. הבנתי שטום מדבר על יוצאי ישיבות ליטאיות, שכולם גדלו באותה השקפה ובאותה הדרך, ועדיין העידה משחקת יותר מדי תפקיד. כמובן, זה משליך על כולנו. על כולנו להשתפר בעניין, זכותינו לאהוב מראה מסויים, מחובתינו לאהוב ולכבד כל אדם. ויש הרבה מה להתחזק בעניין, וללמוד את ההלכות של בין אדם לחבירו, כדי שנזכה לגאולה עוד השנה, אמן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|