בית פורומים עצור כאן חושבים

אתרי יהדות לייט – תופעה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/7/2015 15:39 לינק ישיר 

קהלת פרק א

(יח) כִּי בְּרֹב חָכְמָה רָב כָּעַס וְיוֹסִיף דַּעַת יוֹסִיף מַכְאוֹב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2015 17:00 לינק ישיר 

ואולי אם מוסיפים רק דעת לייט גם המכאוב הוא לייט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2015 22:58 לינק ישיר 

כיוון שחזרתי, ארשה לעצמי להעלות גרה ולהגיב כאן בקצרה:
קודם כל, הדיון כאן הוא לא 'עובדתי' אלא 'פרקטי' - כלומר, השאלה היא לא האם "אתרי היהדות לייט" מעלים טענות נכונות או לא, אלא האם גישתם היא מעשית - בהנחה שמטרת היהדות היא תחזוקתן של קהילות מאמינים.
אז אני מסכים שבמצב הנוכחי קשה לקיים קהילה שבה כולם מאמינים באתרי היהדות לייט, ונכון הוא שבעלי אותם אתרים "מנצלים" כביכול את הקהילה בה הם מתפקדים וכו' וכו' -
אלא שאני לא מודאג מזה, מכמה סיבות:
א. חז"ל יצרו מהפכות ענק ופירקו לגורמים אמונות שלכאורה לא ניתן היה להעלות על הדעת שאפשר בלעדיהן - לדוגמה, יהדות בלי מקדש, קיום מצוות בגלות, ועוד. גם המהפכה שיצר הרמב"ם היתה אדירה ונראה שהוא יחריב את היהדות - וההיפך הוא שקרה וכו' וכו'. זה הכל עניין של זמן.
ב. גם יוצרי אותן מהפכות (מחז"ל דרך הרמב"ם ועד האר"י) "ניצלו" את הקהילות הקיימות והמציאות הקיימת אותה הם בדיעבד פירקו לגורמים - זו דרכו של עולם.
ג. להבדיל וכו', יש בעולם מיליוני נוצרים מאמינים החיים בקהילות מטופחות, ובהם אפילו חוקרי מקרא שאינם מאמינים בתורה מן השמים... ובכלל, הם מאמינים בתנ"ך 'שלנו' רק כי ישו אמר שהוא דברו של האל. אז נכון שיש להם אמונה חלופית וההשוואה לא תקפה לגמרי, אבל אפשר ללמוד מהם שניתן להאמין בדבר האל גם בלי להאמין שהוא הכתיב אותו מילולית למשה בסיני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2015 23:32 לינק ישיר 

א. ודאי שאפשר ליצור יהדות הלכתית בלי תמ"ה, יש לך כבר את הקונסרבטיבים, השאלה אם צריך עוד סניף.
ב. אף אחד לא צרה עינו בשימוש בקהילה. 
ג. ודאי שאפשר ליצור קהילות ודת גם בלי תמ"ה. כנ"ל.
נראה לי שהנושא אינו פרקטי, אלא עניני, ז"א, מה גורם למי שהגיע למסקנה שאין תמ"ה, להמשיך ולחיות בתוך מה שנראה לו כשקר? והרי ראינו רבים שיוצאים בשאלה ועלתה בידם, ורוב מי שהגיע למסקנה שהכל שקר פשוט הלך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2015 23:46 לינק ישיר 

ישיבישעאר כתב:

נראה לי שהנושא אינו פרקטי, אלא עניני, ז"א, מה גורם למי שהגיע למסקנה שאין תמ"ה, להמשיך ולחיות בתוך מה שנראה לו כשקר? והרי ראינו רבים שיוצאים בשאלה ועלתה בידם, ורוב מי שהגיע למסקנה שהכל שקר פשוט הלך. 

אהה אוקיי - לי זה לא נראה כשקר, אלא תוצאה טבעית של תהליכים - נניח אותו עורך\כותב ש"שם דברים בפיו" של משה - זה היה מקובל ונכון בעיניו, הוא בוודאי לא ראה בעצמו שקרן. גם הקביעה החז"לית הקיצונית שמי שאומר שאפילו פסוק אחד לא נאמר ע"י משה אין לו חלק לעוה"ב היא ברורה על רקע השבר הרוחני שהיה בעם והצורך במקור סמכות ברור וכן הלאה.
יש הרצאה מעולה של פרופ' ג'יימס קוגל (יעקב כדורי) שבה הפרופ' יוצא בכמה הצהרות מפתיעות בדיוק בנושא הזה + חוש הומור אירוני ששווה להקשיב - בל"נ אתרגם לעברית בקרוב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 00:00 לינק ישיר 

כמובן, כוונתי היתה שהחברה שאתה חי בה תופסת את הדברים בצורה שקרית מבחינתך, ולא סביר, בעיני עכ"פ, שיש איזה מכנה משותף בין הגישה של הדתיים הרגילים, שמקיימים מצוות כי 1) אלהים אמר, 2) חייבים לעשות מה שהוא אמר. ואחרי 2 הנקודות האלו באים הסברים שאם הוא אמר מן הסתם זה טוב, וכו'. ובין הגישה ההפוכה, שאלהים לא אמר ולא חייבים, ואם יש משהו טוב ונחמד לי אני עושה אותו.
אבל אני לכשעצמי לא רואה שום שאלה,  ובודאי לא עליך אישית, כל אחד מאיתנו מכיר בשקריה של החברה, והוא לא צריך לתת דו"ח לאף אחד למה הוא לא עובר לחברה אחרת שבה יש לא פחות שקרים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 00:35 לינק ישיר 

אברם_העברי כתב:

גם הקביעה החז"לית הקיצונית שמי שאומר שאפילו פסוק אחד לא נאמר ע"י משה אין לו חלק לעוה"ב

כבר שנים אני צווח שאין קביעה חז"לית כזו. הקביעה היא שמי שאומר שאפ' פסוק אחד אינו מן השמים אין לו חלק לעוה"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 00:47 לינק ישיר 

צודק, כתבתי מהזיכרון (הרעוע) - הציטוט המלא הוא:

משנה (סנהדרין יא, א) - 
ואלו שאין להם חלק לעולם הבא האומר אין תחיית המתים מן התורה ואין תורה מן השמים
גמרא (שם צט.) -  תניא אידך כי דבר ה' בזה זה האומר אין תורה מן השמים ואפילו אמר כל התורה כולה מן השמים חוץ מפסוק זה שלא אמרו הקדוש ברוך הוא אלא משה מפי עצמו זהו כי דבר ה' בזה ואפילו אמר כל התורה כולה מן השמים חוץ מדקדוק זה מקל וחומר זה מגזרה שוה זו זה הוא כי דבר ה' בזה 
השאלה כמה דתיים אורתודוקסיים מאמינים גם בסיפא, שכל דקדוק, ק"ו וגז"ש הם מן השמים???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 00:51 לינק ישיר 

בפשטות משמע שם בגמ' שהאפשרות שפסוק אחד נכתב שלא על ידי משה לא עלתה על דעתם,
הנידון הוא רק כלפי מי שטוען שמשה על דעת עצמו כתב פסוק אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 01:09 לינק ישיר 

לאמור, צודק. בזמן חז"ל עדיין לא היתה ביקורת המקרא.. (מבקר המקרא הראשון היה מוחמד) אבל עדיין, הקביעה התיאולוגית עוסקת רק במערער את מקור הציווי בשמים, וכך הוא ההיגיון א) כי אין חשיבות לזהות המעתיק, רק לזהות הנותן. ב) כי ר"י טוען ששמונה פסוקים יהושע כתבם, וכי לדעה זו אין לו חלק לעוה"ב?
וג"א מצטרף לשאלת אברם, כמה מאיתנו מאמינים שכל ק"ו הוא משמים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 01:39 לינק ישיר 

הדיעה ש"הקב"ה אומר ומשה כותב בדמע" מתכתב לכאורה עם מה שנאמר כאן שהתורה כולה מן השמים,
(האברבנאל כשהוא תוקף את הרמב"ן שמקבל את הדיעה ששמונת הפסוקים נכתבו על ידי יהושע, משתמש בביטוי - כי דבר ה' בזה, שהוא לשון הגמ' כאן בסנהדרין)

ולשאלתך,
הרמבם משמיט את החלק הזה של ק"ו מן השמים, וכותב במקום זה - הכופר בפירושה והוא תורה שבעל פה, והמכחיש מגידיה, כגון צדוק ובייתוס,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 08:05 לינק ישיר 

ועוד שתי הערות אגב -
א) כידוע, אביי אולי לא הכיר את הברייתא הנ"ל, כי כך הוא מצוטט במגילה לא:
אמר אביי לא שנו אלא בקללות שבתורת כהנים אבל קללות שבמשנה תורה פוסק מאי טעמא הללו בלשון רבים אמורות ומשה מפי הגבורה אמרן והללו בלשון יחיד אמורות ומשה מפי עצמו אמרן

ב) פרק "חלק" בסנהדרין שם מלא במדרשי אגדה שאף אחד לא לוקח ממש ברצינות, ודווקא את המשפט הזה על "דבר ה' בזה" - שהוא מדרש לכל דבר - הפך לעיקר אמונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 08:16 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
אברם_העברי כתב:

גם הקביעה החז"לית הקיצונית שמי שאומר שאפילו פסוק אחד לא נאמר ע"י משה אין לו חלק לעוה"ב

כבר שנים אני צווח שאין קביעה חז"לית כזו. הקביעה היא שמי שאומר שאפ' פסוק אחד אינו מן השמים אין לו חלק לעוה"ב.

מה ההבדל אם צריכים לכבס את "מן השמים" בבחינת שמים שבכל דור, או את "מפי משה" בבחינת משה שבכל דור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 08:40 לינק ישיר 

אריאל

איקון ירוק מאד. (השאלה היא אם האבחנה "תורה מן השמים" בניגוד ל"נכתבה בידי משה" יש לה על מה לסמוך או שאנו מפרשים זאת כפי שאנו עשויים להבין זאת היום).

אברם העברי

איקון ירוק על התזכורת שיש להבדיל בין דיון על האמת לבין דיון תועלתני.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 10:05 לינק ישיר 

אברם_העברי כתב:
\א) כידוע, אביי אולי לא הכיר את הברייתא הנ"ל, כי כך הוא מצוטט במגילה לא:
אמר אביי לא שנו אלא בקללות שבתורת כהנים אבל קללות שבמשנה תורה פוסק מאי טעמא הללו בלשון רבים אמורות ומשה מפי הגבורה אמרן והללו בלשון יחיד אמורות ומשה מפי עצמו אמרן

זה לא קשור - הנאום של משה מספר דברים הוא כמובן מפי עצמו בדיוק כמו כל דיבור אחר שלו בתורה. הכתיבה של הדיבור הזה בתורה כמו גם "שלח נא ביד תשלח" (בניגוד ל"העבר לי בבקשה את הקטשופ" שלא נכתב) היא מהשמיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אתרי יהדות לייט – תופעה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.