| נשלח ב-11/9/2015 16:29 |
|
| |
ושלא תבין ממני..
אני מזדהה עם המקום הפנימי..של כאבן..
אני ממש לא פמניסט..
אני משתדל ללכת על פי התורה..וכבר הפרכתי כאן לא אחת..את הטענה הדמגוגית היכן השוויון בתורה לאשה.. ?
על הדוגמאות שהבאת..אוכל להביא לך עוד כהנה וכהנה..
כמו איפה השוויון..שהיהדות נקבעת דרך האם ולא האב?
נראה לי שלהיות יהודי תלוי באשה..זה הכי לא שוויוני כלפי הגבר..אלא וודאי שהתורה לא נמצאת לא בפמינזם ולא בשובניזם.
היא מתווה את הדרך הנכונה מעל לכל...
אבל פשוט כשהן רואות..תופעות..שהציבור מקבל אותן כמובן מאליו.
והן נפגעות מכך..ואין להם מענה תורני..
אז הרחוב היום נמצא בסמארטפון..ובמהירות נופלות לרעות בשדות זרים.
אם אעשה מבחן..מתי החלה המהפכה הפמניסטית?..באיזה תאריך? מי הראשונה?
ספק אם יוכלו לענות לי..
כי הן שיכות לצבור היראים..לא לציבור של מירב מיכאלי..פשוט..הציבור לא נותן היום מענה השקפתי ראוי..שגורם להן לחפש תשובות במקומות אחרים..וחבל..
כנל בחורי ישיבה רבים..שמתמודדים עם בעיות..ואין להם עם מי לדבר..כי המשגיח..לא בדיוק משגיח..והראש ישיבה..
הוא בתפקיד רק להופעת השיעור הכללי..ולא מעבר..
אלו פני הדור ובעיותיו.....אלו הן העובדות..
תוקן על ידי טום888 ב- 11/09/2015 16:30:21
תוקן על ידי טום888 ב- 11/09/2015 16:31:54
תוקן על ידי טום888 ב- 11/09/2015 16:39:33
תוקן על ידי טום888 ב- 11/09/2015 16:40:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 16:40 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | כמו שתאמר..שלדבר על גדולי ישראל..זו תופעת קיצון ..ממש לא..
לך תראה חוג שלם שמנוהל על ידי אדם נבזה...שמלכלכים על גדולי ישראל..
והם נחשבים בני תורה!!
אז גם בפן השובניסטי..ישנם דברים שנכנסו..
לצערינו.... |
|
עכשיו סתם סטית מהנושא.
אין לי כח להכנס למחלוקת המלוכלכלת הזו, וודאי לא לצורת ההתבטאות הזו.
את דעתי הבעתי.
כל מי שרוצה מוזמן לחשוב אחרת :)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 16:42 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | כמו שתאמר..שלדבר על גדולי ישראל..זו תופעת קיצון ..ממש לא..
והם נחשבים בני תורה!!
לצערינו....
עכשיו סתם סטית מהנושא.
את דעתי הבעתי.
כל מי שרוצה מוזמן לחשוב אחרת :) |
|
הבאתי את זה כדוגמא..
תרצה תתבטא איך שבא לך..אני לשמש קורא שמש לא ירח..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 16:43 |
|
| |
מה שכתבת בתגובה האחרונה שלפני תגובתי הוא נשא אחר לגמרי וראוי לאשכול ומאמר בפני עצמו. אשקול לעשות זאת :P
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 16:46 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | מה שכתבת בתגובה האחרונה שלפני תגובתי הוא נשא אחר לגמרי וראוי לאשכול ומאמר בפני עצמו.
אשקול לעשות זאת :P |
|
דווקא כאן זה המקום..
שבו בטאו ניקיות את כאבן..והביעו דעות פמנסטיות..
אני מאמין שזה בא להן..מהמקום שכתבתי.
ואולי גם הן..וגם המגיבים להם..ייכנסו לפרופורציות..
ואני בכללם..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 16:49 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | אני לא בא לייצג את שאנל...
אם כי באותה המידה אני משער שהיא מודעת היטב לנקודות שציינת ולמרות הכל היא כתבה את מה שכתבה.
אישית? אני מזדהה עם מה שהיא כתבה.
השוני בסוג העבודות?
אז אם היום אין עבודות פיזיות כמו פעם אז אולי בכלל נעשה החלפת תפקידים?
ובכלל, אם המצב שאשה מסוגלת לעבוד, אז למה שבעל יתחייב בכתובה לאשתו??? שאשה תתחייב לבעלה!!!מה עם שוויון זכויות והזדמנויות גם בזה??
ובכלל, לדוגמא, אם המצב השתנה וכו.... אז למה אשה דורשת מזונות בבית הדין בשביל הילדים? במצב שאת מציינת שהשתנה העולם, אז גם בזה אמור להיות חלוקה הוגנת שהאשה תשתתף במזונות, שהרי היא אמורה לעבוד כרגיל ומתוך שוויון הזדמנויות, כמו שהבעל הבעל אמור לעזור לה בבית בשוויון? (ושלא תהיה טעות, וודאי שעל הבעל לעזור בבית, אבל לא בצורה המוקצנת שאת מנסה להציג)
אופססססססס
שכחתי....
כל השוויון נועד למניעת השוויון! לטובת הנשים...
רגע, אז מה עם השויון???
התבלבלת?
אני לא. סה"כ שמתי מראה מול מה שכתבת.
אם לא יצאתי מובן תראי שוב. זה לא בציניות. זה ברצינות.
שורה תחתונה? העולם של פעם היה טבעי, היום מנסים לשנות סדרי בראשית. השחור הוא לבן, הלבן הוא שחור. הדוס הוא פרזיט, החילוני הוא הנאור. האשה היא גבר, הגבר - נקיבה.
הכי טוב ליישם מה שכתוב בתורה ומה שכתבו חז"ל (שמגדלות את בנינו... ועוד ועוד) ואז לא נחפש לרעות בשדות זרים ולהתלות שהעולם השתנה. התורה ניתנה לכל הדורות.
כל המשנה ידו על התחתונה (בבא קמא)
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 11/09/2015 15:36:02
הכי טוב לישם את שכתוב בתורה אמת..
אך כיום..המון מאלה שמשתמשים בטיעונים התורנים..ביחסם לאשה..אינם באמת מכוונים לאמיתה של תורה..
אלא כקרדום לחפור בו..את השובניזם שבהם...
ולכן זה נכון בתאוריה..בלמיישע...המון המון רחוקים..ובזה אני מזדהה עם התסכול של חני וחייכנית..
מה שאני כתבתי זה עובדות.
מה שאתה כותב זה תאוריה.
מה שאני כתבתי קשור לכולם.
מה שאתה כתבת - מייצג חלק קטן מאד.
תמיד יש את החריגים / נצלנים / שובניסטים.
לקחת את השוליים ולהפוך אותם למרכז, ואז להתלונן, זה משהן עושות, וזה לא צודק.
מזדהה עם התסכול שלהם אילו הן לא רוצות לעבוד, אבל אי אפשר לבקש רק זכויות ללא חובות, שהבעל יעבוד, אבל גם יחתל וגם יבשל וגם חרבונה... שיחליטו אם הן רוצות להיות האמא או האבא.... אין הכל. |
|
אם המצב היה שהבעל הוא המפרנס, על האישה לעשות את כל התפקידים שציינת. אבל, אם האישה היא המפרנסת, אז שישא בנטל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 16:51 |
|
| |
| uניק כתב: |  | אני לא בא לייצג את שאנל...
אם כי באותה המידה אני משער שהיא מודעת היטב לנקודות שציינת ולמרות הכל היא כתבה את מה שכתבה.
אישית? אני מזדהה עם מה שהיא כתבה.
השוני בסוג העבודות?
אז אם היום אין עבודות פיזיות כמו פעם אז אולי בכלל נעשה החלפת תפקידים?
ובכלל, אם המצב שאשה מסוגלת לעבוד, אז למה שבעל יתחייב בכתובה לאשתו??? שאשה תתחייב לבעלה!!!מה עם שוויון זכויות והזדמנויות גם בזה??
ובכלל, לדוגמא, אם המצב השתנה וכו.... אז למה אשה דורשת מזונות בבית הדין בשביל הילדים? במצב שאת מציינת שהשתנה העולם, אז גם בזה אמור להיות חלוקה הוגנת שהאשה תשתתף במזונות, שהרי היא אמורה לעבוד כרגיל ומתוך שוויון הזדמנויות, כמו שהבעל הבעל אמור לעזור לה בבית בשוויון? (ושלא תהיה טעות, וודאי שעל הבעל לעזור בבית, אבל לא בצורה המוקצנת שאת מנסה להציג)
אופססססססס
שכחתי....
כל השוויון נועד למניעת השוויון! לטובת הנשים...
רגע, אז מה עם השויון???
התבלבלת?
אני לא. סה"כ שמתי מראה מול מה שכתבת.
אם לא יצאתי מובן תראי שוב. זה לא בציניות. זה ברצינות.
שורה תחתונה? העולם של פעם היה טבעי, היום מנסים לשנות סדרי בראשית. השחור הוא לבן, הלבן הוא שחור. הדוס הוא פרזיט, החילוני הוא הנאור. האשה היא גבר, הגבר - נקיבה.
הכי טוב ליישם מה שכתוב בתורה ומה שכתבו חז"ל (שמגדלות את בנינו... ועוד ועוד) ואז לא נחפש לרעות בשדות זרים ולהתלות שהעולם השתנה. התורה ניתנה לכל הדורות.
כל המשנה ידו על התחתונה (בבא קמא)
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 11/09/2015 15:36:02
הכי טוב לישם את שכתוב בתורה אמת..
אך כיום..המון מאלה שמשתמשים בטיעונים התורנים..ביחסם לאשה..אינם באמת מכוונים לאמיתה של תורה..
אלא כקרדום לחפור בו..את השובניזם שבהם...
ולכן זה נכון בתאוריה..בלמיישע...המון המון רחוקים..ובזה אני מזדהה עם התסכול של חני וחייכנית..
מה שאני כתבתי זה עובדות.
מה שאתה כותב זה תאוריה.
מה שאני כתבתי קשור לכולם.
מה שאתה כתבת - מייצג חלק קטן מאד.
תמיד יש את החריגים / נצלנים / שובניסטים.
לקחת את השוליים ולהפוך אותם למרכז, ואז להתלונן, זה משהן עושות, וזה לא צודק.
מזדהה עם התסכול שלהם אילו הן לא רוצות לעבוד, אבל אי אפשר לבקש רק זכויות ללא חובות, שהבעל יעבוד, אבל גם יחתל וגם יבשל וגם חרבונה... שיחליטו אם הן רוצות להיות האמא או האבא.... אין הכל.
אם המצב היה שהבעל הוא המפרנס, על האישה לעשות את כל התפקידים שציינת.
אבל, אם האישה היא המפרנסת, אז שישא בנטל.
|
|

|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 18:00 |
|
| |
| uניק כתב: |  | אני לא בא לייצג את שאנל... אם כי באותה המידה אני משער שהיא מודעת היטב לנקודות שציינת ולמרות הכל היא כתבה את מה שכתבה. אישית? אני מזדהה עם מה שהיא כתבה. השוני בסוג העבודות? אז אם היום אין עבודות פיזיות כמו פעם אז אולי בכלל נעשה החלפת תפקידים? ובכלל, אם המצב שאשה מסוגלת לעבוד, אז למה שבעל יתחייב בכתובה לאשתו??? שאשה תתחייב לבעלה!!!מה עם שוויון זכויות והזדמנויות גם בזה?? ובכלל, לדוגמא, אם המצב השתנה וכו.... אז למה אשה דורשת מזונות בבית הדין בשביל הילדים? במצב שאת מציינת שהשתנה העולם, אז גם בזה אמור להיות חלוקה הוגנת שהאשה תשתתף במזונות, שהרי היא אמורה לעבוד כרגיל ומתוך שוויון הזדמנויות, כמו שהבעל הבעל אמור לעזור לה בבית בשוויון? (ושלא תהיה טעות, וודאי שעל הבעל לעזור בבית, אבל לא בצורה המוקצנת שאת מנסה להציג) אופססססססס שכחתי.... כל השוויון נועד למניעת השוויון! לטובת הנשים... רגע, אז מה עם השויון??? התבלבלת? אני לא. סה"כ שמתי מראה מול מה שכתבת. אם לא יצאתי מובן תראי שוב. זה לא בציניות. זה ברצינות. שורה תחתונה? העולם של פעם היה טבעי, היום מנסים לשנות סדרי בראשית. השחור הוא לבן, הלבן הוא שחור. הדוס הוא פרזיט, החילוני הוא הנאור. האשה היא גבר, הגבר - נקיבה. הכי טוב ליישם מה שכתוב בתורה ומה שכתבו חז"ל (שמגדלות את בנינו... ועוד ועוד) ואז לא נחפש לרעות בשדות זרים ולהתלות שהעולם השתנה. התורה ניתנה לכל הדורות. כל המשנה ידו על התחתונה (בבא קמא) תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 11/09/2015 15:36:02 הכי טוב לישם את שכתוב בתורה אמת.. אך כיום..המון מאלה שמשתמשים בטיעונים התורנים..ביחסם לאשה..אינם באמת מכוונים לאמיתה של תורה.. אלא כקרדום לחפור בו..את השובניזם שבהם... ולכן זה נכון בתאוריה..בלמיישע...המון המון רחוקים..ובזה אני מזדהה עם התסכול של חני וחייכנית.. מה שאני כתבתי זה עובדות. מה שאתה כותב זה תאוריה. מה שאני כתבתי קשור לכולם. מה שאתה כתבת - מייצג חלק קטן מאד. תמיד יש את החריגים / נצלנים / שובניסטים. לקחת את השוליים ולהפוך אותם למרכז, ואז להתלונן, זה משהן עושות, וזה לא צודק. מזדהה עם התסכול שלהם אילו הן לא רוצות לעבוד, אבל אי אפשר לבקש רק זכויות ללא חובות, שהבעל יעבוד, אבל גם יחתל וגם יבשל וגם חרבונה... שיחליטו אם הן רוצות להיות האמא או האבא.... אין הכל.
אם המצב היה שהבעל הוא המפרנס, על האישה לעשות את כל התפקידים שציינת.אבל, אם האישה היא המפרנסת, אז שישא בנטל. |
|
אופס. מקסימה את :)
כי מה שיוצא בעצם, זה שאלו שמפרנסים, זה סבבה, ולא אליהם את מדברת. כי בעצם הם מבצעים את תפקידם.
כל הבעיה זה אצל האברכים שלא מפרנסים, שלפחות יחתלו את הילדים... סבבה..
המעניין הוא, שדווקא האברכים (שאני מכיר בכל אופן) באמת עוזרים בבית הרבה מעבר למה שאת מציגה בטענות שלך.
כן, גם אבא שלי שהוא תלמיד חכם חיתל את כל הילדים. לא תמיד. אבל בהחלט עד היום זה זכור לי בתור ילד ובתור בוגר.
יש כאלו שלא מחתלים? בואי אפילו נלך על חמישים חמישים, חמישים אחוז שנינו מאמינים שהאשה באמת רוצה שבעלה יקדיש את זמנו לתורה ולא יעשה את הדברים הללו. וחמישים אחוז של השאר?
כמה לדעתך אחרי שהורדנו את כל ציבור העובדים / התורני שהאשה לא רוצה, נשארו שיש לך טענות כלפיהם?
(תעייני (בנתוני הלמ"ס - המסמך לפניי כאן כעת) כמה עובדים יש בציבור החרדי ותופתעי לגלות שהטענה שלך מתייחסת לשולי הציבור.
רוב הציבור תומך בבית, ומסייע, ללא קשר לעיסוקו, תורני או עממי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2015 21:15 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | כמו שתאמר..שלדבר על גדולי ישראל..זו תופעת קיצון ..ממש לא..
והם נחשבים בני תורה!!
לצערינו....
עכשיו סתם סטית מהנושא.
את דעתי הבעתי.
כל מי שרוצה מוזמן לחשוב אחרת :) |
|
מתפלא אני..בתור אחד שכתב לא אחת..על הצורך להשאר עניינים
הייתי מצפה..שתענה לגוף הטענה..בלי לסטות..לדוגמא..שסטיתי..:)..
כנראה אני צריך להפסיק להיות תמים, ולהאמין במה שאני קורא..:)
תוקן על ידי טום888 ב- 12/09/2015 21:16:09
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2015 21:27 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | אני לא בא לייצג את שאנל... אם כי באותה המידה אני משער שהיא מודעת היטב לנקודות שציינת ולמרות הכל היא כתבה את מה שכתבה. אישית? אני מזדהה עם מה שהיא כתבה. השוני בסוג העבודות? אז אם היום אין עבודות פיזיות כמו פעם אז אולי בכלל נעשה החלפת תפקידים? ובכלל, אם המצב שאשה מסוגלת לעבוד, אז למה שבעל יתחייב בכתובה לאשתו??? שאשה תתחייב לבעלה!!!מה עם שוויון זכויות והזדמנויות גם בזה?? ובכלל, לדוגמא, אם המצב השתנה וכו.... אז למה אשה דורשת מזונות בבית הדין בשביל הילדים? במצב שאת מציינת שהשתנה העולם, אז גם בזה אמור להיות חלוקה הוגנת שהאשה תשתתף במזונות, שהרי היא אמורה לעבוד כרגיל ומתוך שוויון הזדמנויות, כמו שהבעל הבעל אמור לעזור לה בבית בשוויון? (ושלא תהיה טעות, וודאי שעל הבעל לעזור בבית, אבל לא בצורה המוקצנת שאת מנסה להציג) אופססססססס שכחתי.... כל השוויון נועד למניעת השוויון! לטובת הנשים... רגע, אז מה עם השויון??? התבלבלת? אני לא. סה"כ שמתי מראה מול מה שכתבת. אם לא יצאתי מובן תראי שוב. זה לא בציניות. זה ברצינות. שורה תחתונה? העולם של פעם היה טבעי, היום מנסים לשנות סדרי בראשית. השחור הוא לבן, הלבן הוא שחור. הדוס הוא פרזיט, החילוני הוא הנאור. האשה היא גבר, הגבר - נקיבה. הכי טוב ליישם מה שכתוב בתורה ומה שכתבו חז"ל (שמגדלות את בנינו... ועוד ועוד) ואז לא נחפש לרעות בשדות זרים ולהתלות שהעולם השתנה. התורה ניתנה לכל הדורות. כל המשנה ידו על התחתונה (בבא קמא) תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 11/09/2015 15:36:02 הכי טוב לישם את שכתוב בתורה אמת.. אך כיום..המון מאלה שמשתמשים בטיעונים התורנים..ביחסם לאשה..אינם באמת מכוונים לאמיתה של תורה.. אלא כקרדום לחפור בו..את השובניזם שבהם... ולכן זה נכון בתאוריה..בלמיישע...המון המון רחוקים..ובזה אני מזדהה עם התסכול של חני וחייכנית.. מה שאני כתבתי זה עובדות. מה שאתה כותב זה תאוריה. מה שאני כתבתי קשור לכולם. מה שאתה כתבת - מייצג חלק קטן מאד. תמיד יש את החריגים / נצלנים / שובניסטים. לקחת את השוליים ולהפוך אותם למרכז, ואז להתלונן, זה משהן עושות, וזה לא צודק. מזדהה עם התסכול שלהם אילו הן לא רוצות לעבוד, אבל אי אפשר לבקש רק זכויות ללא חובות, שהבעל יעבוד, אבל גם יחתל וגם יבשל וגם חרבונה... שיחליטו אם הן רוצות להיות האמא או האבא.... אין הכל.
אם המצב היה שהבעל הוא המפרנס, על האישה לעשות את כל התפקידים שציינת.אבל, אם האישה היא המפרנסת, אז שישא בנטל.
כי מה שיוצא בעצם, זה שאלו שמפרנסים, זה סבבה, ולא אליהם את מדברת. כי בעצם הם מבצעים את תפקידם.
המעניין הוא, שדווקא האברכים (שאני מכיר בכל אופן) באמת עוזרים בבית הרבה מעבר למה שאת מציגה בטענות שלך.
כן, גם אבא שלי שהוא תלמיד חכם חיתל את כל הילדים. לא תמיד. אבל בהחלט עד היום זה זכור לי בתור ילד ובתור בוגר.
יש כאלו שלא מחתלים? בואי אפילו נלך על חמישים חמישים, חמישים אחוז שנינו מאמינים שהאשה באמת רוצה שבעלה יקדיש את זמנו לתורה ולא יעשה את הדברים הללו. וחמישים אחוז של השאר?
כמה לדעתך אחרי שהורדנו את כל ציבור העובדים / התורני שהאשה לא רוצה, נשארו שיש לך טענות כלפיהם?
(תעייני (בנתוני הלמ"ס - המסמך לפניי כאן כעת) כמה עובדים יש בציבור החרדי ותופתעי לגלות שהטענה שלך מתייחסת לשולי הציבור.
רוב הציבור תומך בבית, ומסייע, ללא קשר לעיסוקו, תורני או עממי. |
|
לא נראה לי שהבנת את עצם הטענה..
לאותם אלה שתולים את אי החיתול,בלימוד..ויש כאלה..הרוב או מיעוט..אי אפשר לדעת..כי ה יראה ללבב..ולא הלשכה המרכזית,
כלפיהם היא טענה..באירוניה..אם הייתם מפרנסים..הייתי פוטרת אותכם..מלחתל..אבל גם לא לפרנס וגם לא לחתל?
אין כאן שום אמירה..שעקב זה שגבר עובד..הוא לא אמור לשאת..בעול הביית ממש לא..
אני מעריך שרוב הגברים כן עוזרים..
כמה ואיך?..כל אחד והסיפור שלו...
תוקן על ידי טום888 ב- 12/09/2015 21:28:25
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2015 22:58 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | אני לא בא לייצג את שאנל... אם כי באותה המידה אני משער שהיא מודעת היטב לנקודות שציינת ולמרות הכל היא כתבה את מה שכתבה. אישית? אני מזדהה עם מה שהיא כתבה. השוני בסוג העבודות? אז אם היום אין עבודות פיזיות כמו פעם אז אולי בכלל נעשה החלפת תפקידים? ובכלל, אם המצב שאשה מסוגלת לעבוד, אז למה שבעל יתחייב בכתובה לאשתו??? שאשה תתחייב לבעלה!!!מה עם שוויון זכויות והזדמנויות גם בזה?? ובכלל, לדוגמא, אם המצב השתנה וכו.... אז למה אשה דורשת מזונות בבית הדין בשביל הילדים? במצב שאת מציינת שהשתנה העולם, אז גם בזה אמור להיות חלוקה הוגנת שהאשה תשתתף במזונות, שהרי היא אמורה לעבוד כרגיל ומתוך שוויון הזדמנויות, כמו שהבעל הבעל אמור לעזור לה בבית בשוויון? (ושלא תהיה טעות, וודאי שעל הבעל לעזור בבית, אבל לא בצורה המוקצנת שאת מנסה להציג) אופססססססס שכחתי.... כל השוויון נועד למניעת השוויון! לטובת הנשים... רגע, אז מה עם השויון??? התבלבלת? אני לא. סה"כ שמתי מראה מול מה שכתבת. אם לא יצאתי מובן תראי שוב. זה לא בציניות. זה ברצינות. שורה תחתונה? העולם של פעם היה טבעי, היום מנסים לשנות סדרי בראשית. השחור הוא לבן, הלבן הוא שחור. הדוס הוא פרזיט, החילוני הוא הנאור. האשה היא גבר, הגבר - נקיבה. הכי טוב ליישם מה שכתוב בתורה ומה שכתבו חז"ל (שמגדלות את בנינו... ועוד ועוד) ואז לא נחפש לרעות בשדות זרים ולהתלות שהעולם השתנה. התורה ניתנה לכל הדורות. כל המשנה ידו על התחתונה (בבא קמא) תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 11/09/2015 15:36:02 הכי טוב לישם את שכתוב בתורה אמת.. אך כיום..המון מאלה שמשתמשים בטיעונים התורנים..ביחסם לאשה..אינם באמת מכוונים לאמיתה של תורה.. אלא כקרדום לחפור בו..את השובניזם שבהם... ולכן זה נכון בתאוריה..בלמיישע...המון המון רחוקים..ובזה אני מזדהה עם התסכול של חני וחייכנית.. מה שאני כתבתי זה עובדות. מה שאתה כותב זה תאוריה. מה שאני כתבתי קשור לכולם. מה שאתה כתבת - מייצג חלק קטן מאד. תמיד יש את החריגים / נצלנים / שובניסטים. לקחת את השוליים ולהפוך אותם למרכז, ואז להתלונן, זה משהן עושות, וזה לא צודק. מזדהה עם התסכול שלהם אילו הן לא רוצות לעבוד, אבל אי אפשר לבקש רק זכויות ללא חובות, שהבעל יעבוד, אבל גם יחתל וגם יבשל וגם חרבונה... שיחליטו אם הן רוצות להיות האמא או האבא.... אין הכל.
אם המצב היה שהבעל הוא המפרנס, על האישה לעשות את כל התפקידים שציינת.אבל, אם האישה היא המפרנסת, אז שישא בנטל.
רוב הציבור תומך בבית, ומסייע, ללא קשר לעיסוקו, תורני או עממי.
לא נראה לי שהבנת את עצם הטענה..
לאותם אלה שתולים את אי החיתול,בלימוד..ויש כאלה..הרוב או מיעוט..אי אפשר לדעת..כי ה יראה ללבב..ולא הלשכה המרכזית,
כלפיהם היא טענה..באירוניה..אם הייתם מפרנסים..הייתי פוטרת אותכם..מלחתל..אבל גם לא לפרנס וגם לא לחתל?
אין כאן שום אמירה..שעקב זה שגבר עובד..הוא לא אמור לשאת..בעול הביית ממש לא..
אני מעריך שרוב הגברים כן עוזרים..
כמה ואיך?..כל אחד והסיפור שלו...
תוקן על ידי טום888 ב- 12/09/2015 21:28:25
|
|
שבוע טוב לכן ולכם יש פה כמה עניינים, נועם ושלום - שוב, קראת את כל התגובות שלי פה? אנחנו לא אומרות שגברים שווים לנשים. אנחנו רוצות שוויון זכויות, חלוקה שווה. הכתובה ומזונות זה דבר שתוקן בימים עברו, שאז נשים לא עבדו כלל. אין לך ולשאנל אפשרות להתווכח עם זה. זה נשאר, אבל המצב השתנה. וכן, לדעתי זה לא הוגן כלפי גברים דווקא. אתן.ם הודיתן.ם בעובדה שאין שיוויון - למה אתן,ם נגד אלו שנלחמותים בזה? קיימת אפלייה מובנית בחברה כלפי נשים, את זה אתן.ם מצליחותים להשמיט בתגובות... בזה הכל בסדר, הא? העיקר שנהיה כמו פעם.
ושאנל, תגובתי היתה חסרת היגיון/ טיפשית/ דמגוגית בדיוק, ובגלל תגובתך.
וטום היקר, אתה נשמע יחסית בדעה הפמיניסטית, למה כלכך קשה לך לקבל את זה עם הכותרת 'פמיניזם'? אותו דבר יוניק וגינגונת ועוד כמה בפורום, אתן,ם בדיוק בראש הזה, אבל ברגע ששומעים את ההגדרה אתן,ם נילחמותים. ישר. חבל. פמיניזם לא נושך....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2015 23:09 |
|
| |
חני חני חני.. אני לא אדם שנותן להגדרות הרבה חשיבות.. אבל במה שמוגדר היום פמינזם..יש המון דברים מעוותים.. שהם ההיפך מדרך התורה והאמת.. עם זאת..כל שקר חייב להאחז באמת..אכן המאבק הפמניסטי יש בו..גם פן נכון וצודק.. אני מעדיף ללכת על פי תורה.. תאמיני לי..שרק משם לקחתי את דעותיי..בעד הזכויות והצדק לאשה.. אם אגדיר עצמי כפמניסט..זה יחטא לאמת..כי אני לא מסכים עם המון ממה שנקרא פמניזם..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 10:41 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | חני חני חני.. אני לא אדם שנותן להגדרות הרבה חשיבות.. אבל במה שמוגדר היום פמינזם..יש המון דברים מעוותים.. שהם ההיפך מדרך התורה והאמת.. עם זאת..כל שקר חייב להאחז באמת..אכן המאבק הפמניסטי יש בו..גם פן נכון וצודק.. אני מעדיף ללכת על פי תורה.. תאמיני לי..שרק משם לקחתי את דעותיי..בעד הזכויות והצדק לאשה.. אם אגדיר עצמי כפמניסט..זה יחטא לאמת..כי אני לא מסכים עם המון ממה שנקרא פמניזם..
|
|
תפסיקו לרדת על הניק הזה :-(
אנטי לא מסכימה איתך שאתה קורא לזה שקר וכו, אבל לא אתווכח, בכל מקרה אני מציעה לך לבדוק את זה לעומק לפני שאתה מסווג...
|
|
|
|
|