בית פורומים שידוכי חרדים

שוביניזם פמיניזם ושאר חמצוצים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/9/2015 11:30 לינק ישיר 

העיקרון לבד.. הפמניזם המון פעמים דוגל שאשה תהיה במקום. שממש לא המקום שלה.אבל הפמניזם בתור דורש שוויון.שמתעלם מהטבע האנושי..שבו הגבר והאשה הם בעלי תכונות אופי שונות. לא נותן מבט כוללני...אלא של שחור לבן.זכויות! והנה הקימו יחידה קרבית של נשים.. עירית לינור הסופרת..שהיא וודאי לא שובניסטית.. העירה על כך.שהפמניזם..מתעסק בשויון..שכח את האשה..אשה לא מתאימה.לקרבי! להכניס אשה לשם..רק בגלל טענת השוויון..זאת חשיבה מעווותת!!שמראה על הרדידות..ואי הבנת המפה..מצד מירב מיכאלי וקהל..הצווחות... זו דוגמא אחת מני רבים..לאן המושג פמניזם הגיע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2015 11:56 לינק ישיר 

טום888 כתב:
העיקרון לבד.. הפמניזם המון פעמים דוגל שאשה תהיה במקום. שממש לא המקום שלה.אבל הפמניזם בתור דורש שוויון.שמתעלם מהטבע האנושי..שבו הגבר והאשה הם בעלי תכונות אופי שונות. לא נותן מבט כוללני...אלא של שחור לבן.זכויות! והנה הקימו יחידה קרבית של נשים.. עירית לינור הסופרת..שהיא וודאי לא שובניסטית.. העירה על כך.שהפמניזם..מתעסק בשויון..שכח את האשה..אשה לא מתאימה.לקרבי! להכניס אשה לשם..רק בגלל טענת השוויון..זאת חשיבה מעווותת!!שמראה על הרדידות..ואי הבנת המפה..מצד מירב מיכאלי וקהל..הצווחות... זו דוגמא אחת מני רבים..לאן המושג פמניזם הגיע...

יו, ה.... כל הזמן משגע.
הפמיניזם ממש לא כך. פמיניזם דוגלת שאישה יכולה להיות מה שהיא רוצה.
יש נשים (מעטות אומנם, אבל יש) שמבחינה פיזית מתאימות לקרבי, הפמיניזם נלחמת שיתנו להן להיות שם. 
פמיניזם לא דוחפת נשים למקומות שלא מתאימים להן.
בכל תנועה יש לפעמים קצוניות, ומעטות מאוד שכן רוצות שהרבה נשים תהיינה בקרבי (ואני חברה בארבע קבוצות פמיניסטיות עם עשרות אלפי נשים, לא נתקלתי באחת כזו) לא מעידות על הכלל, ובוודאי שלא על עקרונות הפמיניזם.
ואני ממש לא הבנתי מה הבעיה שלך עם מירב מיכאלי - חוץ מזה שהיא שמאלנית...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/9/2015 11:59 לינק ישיר 

אמת שבעולם הרחב..הפמניזם באמת נתן..כמו הזכות להצביע..חוקים נגד אפליה וכו.
וגם שם כמו מבקרים..שטענו שהפמניזם מקרבן את הנשים..מה שמרע לאשה ולא מטיב.
בעולם היהודי..הפמניזם..הרס  את הערך של כל כבודה בת מלך פנימה..
אם כי נכון..העולם השתנה..ואכן היום בחורות יוצאות ולומדות..ומפתחות קריירה..וכו.
כל זה טוב ויפה..אם ישמרו על המינון..של כל כבודה בת מלך.
אם כל כבודה יתבטא בזה שתהיה קרייריסטית..אז אוי לנו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2015 12:05 לינק ישיר 

חניחניחני כתב:

יו, ה.... כל הזמן משגע.
יש נשים (מעטות אומנם, אבל יש) שמבחינה פיזית מתאימות לקרבי, הפמיניזם נלחמת שיתנו להן להיות שם. 
בכל תנועה יש לפעמים קצוניות, ומעטות מאוד שכן רוצות שהרבה נשים תהיינה בקרבי (ואני חברה בארבע קבוצות פמיניסטיות עם עשרות אלפי נשים, לא נתקלתי באחת כזו) לא מעידות על הכלל, ובוודאי שלא על עקרונות הפמיניזם.

היא ממש נחיתית..הבחורה..
בקטע הזה שהיא תמיד בכל שיחה מתחילה בדווקא..עם לשון נקבית ולא זכרית..
היא עושה צחוק..ממעמד האשה..אם אלה הבעיות שלה..
וזה העניין!! בדיוק מה שאמרת!!
אשה לא יכולה להיות כל מה שהיא רוצה!! כמו שגבר לא יכול!!!
להניתח תפילין בכותל..היא לא יכולה..כמו שמצוות שלה ..הגבר לא יכול לקיים..
הרצון הזה של כל מה שהיא רוצה..נובע מההפקרות..שכל מה שבא לי אני רוצה..אין מותר ואסור נכון ולא!!!
החשיבה הזאת..עקומה..ומזכירה את הקומניזם..שדגל גם הוא בשוויון.בין מעמד האצילים..לפועלים..מקסים לא?
אין עניים!! כולם שותף!!
ראינו מה יצא משם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2015 12:07 לינק ישיר 

חניחניחני כתב:

יו, ה.... כל הזמן משגע.

בכל תנועה יש מעט קיצוניות?.
סליחה תלמדי הסטוריה!1
הפמניזם הרדיקלי..היה אחד מהגלים הכי חזקים של הפמניזם באמריקה ואירופה..בשנות ה80 וה90.
היום כל אשה כמעט תגדיר את עצנה פמניסטית..בלי לדעת..מי מתי איך ולמה..
ומה הפירוש המילולי למילה פמניזם..
כי ששומעים שוויון זכויות..ישר קופצים אל העגלה..לא צריך יותר מכך..
את חברה בקבוצות..
עזבי אותך מהקבוצות..
תיהיי חברה בתורת ישראל..שנותנת מענה הולם..
אל תביטי על הציבור במבט כולל..ותגידי אה..התורה לא פמניסטית..
תלמדי..תעמיקי..מה מעמד האשה ביהדות.
לא כמו המטומטמות..שקופצות כנשוכות נחש..על השלא עשני אשה..בלי להבין..כלוםֱ!!
תלמדי..ותראי שבורא האשה..נתן לאשה מקום בעולמו לחלוטין!!!

תוקן על ידי טום888 ב- 13/09/2015 12:11:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2015 12:26 לינק ישיר 

טום888 כתב:

פמיניזם מקרבן נשים? איך בדיוק?
זה שנשים בציבור החרדי יוצאות לעבוד ממממש לא בא מכיוון פמיניסטי.
להיפך, אם הן עובדות ומנהלות בית והגברים לומדים - זה סופר שובניסטי. 
והנה הגענו לסיבה האמיתית שלך נגד... 'כל כבודה בת מלך'...
האישה היא כמו אוצר יקר, כמו ספר תורה, צריך לשמור ולהגן עליה.... (משהו פה זועק החפצה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/9/2015 12:39 לינק ישיר 

טום888 כתב:

יו, ה.... כל הזמן משגע.

סליחה תלמדי הסטוריה!1
הפמניזם הרדיקלי..היה אחד מהגלים הכי חזקים של הפמניזם באמריקה ואירופה..בשנות ה80 וה90.
את חברה בקבוצות..
עזבי אותך מהקבוצות..

כן, שוב, אתה לא עונה אלא נותן סופרלטיבים לא ממש קשורים. לא אומר שום דבר ספציפי.
 פמיניזם רדיקלי זה לא קיצוני, פמיניזם רדיקלי זה פמיניזם שנוקט בגישה שצריך לעשות משהו. 

"פמיניזם רדיקלי
 (פמינה, Femina =אישה; מקורה של המילה רדיקלי ב-radix, בלטינית: שורש) הוא זרם פמינסטי שדוגל במאבק יסודי לשחרור האישה. בהשקפת הזרם הרדיקלי של הפמיניזם, הדיכוי החברתי של האישה הוא עמוק ומבני, ונדרש שינוי יסודי של החברה כדי להביא לשוויון מהותי בין המינים".

למדתי היסטוריה, ועם כל הכבוד, מדבריך מובן שאתה יודע פחות ממני.
אני יודעת בדיוק מה הן עשו, ומעריצה אותן על כך.
בזכותן המצב השתפר בהרבה לעומת מה שהוא היה.
לא אמרתי שהתורה שובניסטית. אמרתי שהחברה שלנו כן, וזה נכון.
אה, והקבוצות? הן מצוינות בשביל לדעת מה זה פמיניזם באמת, אתה מוזמן לבדוק.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/9/2015 12:45 לינק ישיר 

[quote]

פמיניזם מקרבן נשים? איך בדיוק?
זה שנשים בציבור החרדי יוצאות לעבוד ממממש לא בא מכיוון פמיניסטי.
להיפך, אם הן עובדות ומנהלות בית והגברים לומדים - זה סופר שובניסטי. 
והנה הגענו לסיבה האמיתית שלך נגד... 'כל כבודה בת מלך'...
האישה היא כמו אוצר יקר, כמו ספר תורה, צריך לשמור ולהגן עליה.... (משהו פה זועק החפצה)[/ quote] הטענה שפמניזם מקרבן נשים. לא אני המצאתי!! אלא קבוצת נשים אמריקאית!! שבקרה את הפמניזם..איך ומה המקרבן..זה ארוך.. אבל לחלק מהטענות שלהן..את אולי תסכימי.. אלו לא נשים שהתנגדו לשוויון!!ממש לא!!! ושוב..סורי את נשמעת..כאחת שקפצה לעגלה.. תלמדי קצת הסטוריה!!! שרה שנירר.נחשבת בעולם הפמניסטי..כאחת ממנהיגות המהפכה הפמניסטית בעולם האורטודוקסי!!! על הקמת הבית יעקוב לנשים..שנשים הפכו מתופרות למשכילות.. הערכה שכיום זוכה לה..הרבנית עדינה בר שלום..על הקמת המכללה... החפצה??? זו טענה דמגוגית!!! א.כי אף אחד לא הכריח את האשה להנדא לאברך.בחורה שמוכנה כרחל אשת ר עקיבא.. (עוד מעט תאמרי דר עקיבא היה שובניסט)להקדיש את כל חייה..כדי שבעלה ילמד תורה..זו שאיפה לגטימית וראוייה!! ב.כל כבודה בת.מלך..נפרץ...מאלה דל ובזכותן..שרמת החרדיות שלהן.דואפת לאפס..וסה בא ממקום של קניית השכלה..על זה אני אומר שבת.ישראל צריכה לשמור על עצמה..ועל כבודה!! בעולם הגדול..לפתח קריירה? אני הכי בעד שאשתי תעשה זאת!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2015 12:58 לינק ישיר 

טום888 כתב:
הטענה שפמניזם מקרבן נשים. לא אני המצאתי!! אלא קבוצת נשים אמריקאית!! שבקרה את הפמניזם..איך ומה המקרבן..זה ארוך.. אבל לחלק מהטענות שלהן..את אולי תסכימי.. אלו לא נשים שהתנגדו לשוויון!!ממש לא!!! ושוב..סורי את נשמעת..כאחת שקפצה לעגלה.. תלמדי קצת הסטוריה!!! שרה שנירר.נחשבת בעולם הפמניסטי..כאחת ממנהיגות המהפכה הפמניסטית בעולם האורטודוקסי!!! על הקמת הבית יעקוב לנשים..שנשים הפכו מתופרות למשכילות.. הערכה שכיום זוכה לה..הרבנית עדינה בר שלום..על הקמת המכללה... החפצה??? זו טענה דמגוגית!!! א.כי אף אחד לא הכריח את האשה להנדא לאברך.בחורה שמוכנה כרחל אשת ר עקיבא.. (עוד מעט תאמרי דר עקיבא היה שובניסט)להקדיש את כל חייה..כדי שבעלה ילמד תורה..זו שאיפה לגטימית וראוייה!! ב.כל כבודה בת.מלך..נפרץ...מאלה דל ובזכותן..שרמת החרדיות שלהן.דואפת לאפס..וסה בא ממקום של קניית השכלה..על זה אני אומר שבת.ישראל צריכה לשמור על עצמה..ועל כבודה!! בעולם הגדול..לפתח קריירה? אני הכי בעד שאשתי תעשה זאת!!!!
ביקשתי ממך, בתור זה שכתב פה את הטענה, להסביר לי איך היא קשורה ולמה. מה הקשר בין שרה שנירר והרבנית עדינה בר שלום לדיון? זה שהן באו ועשו שינוי זה מצוין, אבל יש להן סיבה, ויש עוד הרבה שינויים לעשות. החפצה זה להגיד שצריך לשמור על האישה כמו חפץ. בדיוק.וזה ממש לא קשור לטיעונים שנתת - שרק אומרים למה זה לא טוב שנשים תצאנה/ למה זה כן טוב...אין לי בעיה עם אישה שמוכנה לעבוד בשביל שבנזוגה ילמד. ממש לא. אבל דרישה כזו מגברים, יחד עם אמירה שלנשים יש מקום טבעי והן צריכות לטפל בבית - זה שובניזם. אני ממש לא רואה מה הקששר בין קניית השכלה לבין ובזכותן - הן רוצות להיבחר לכנסת. לא ללמוד באוניברסיטה או משהו.ואני ממש שמחה שאתה בעד שאישתך תפתח קריירה, אבל למה זה הדבר היחיד שאתה מסכים לה לעשות? ולמה נשים שעושות זאת היו הדוגמה הקודמת שלך לנזקי הפמיניזם?

כמות ההטיות הלוגיות  עולה על מס' השורות במה שכתבת.

תוקן על ידי חניחניחני ב- 13/09/2015 12:59:06

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/9/2015 13:07 לינק ישיר 

טום888 כתבה:

נועם_ושלום כתב:
אני לא בא לייצג את שאנל...
אם כי באותה המידה אני משער שהיא מודעת היטב לנקודות שציינת ולמרות הכל היא כתבה את מה שכתבה.
אישית? אני מזדהה עם מה שהיא כתבה.
השוני בסוג העבודות?
אז אם היום אין עבודות פיזיות כמו פעם אז אולי בכלל נעשה החלפת תפקידים?
ובכלל, אם המצב שאשה מסוגלת לעבוד, אז למה שבעל יתחייב בכתובה לאשתו??? שאשה תתחייב לבעלה!!!מה עם שוויון זכויות והזדמנויות גם בזה??
ובכלל, לדוגמא, אם המצב השתנה וכו.... אז למה אשה דורשת מזונות בבית הדין בשביל הילדים? במצב שאת מציינת שהשתנה העולם, אז גם בזה אמור להיות חלוקה הוגנת שהאשה תשתתף במזונות, שהרי היא אמורה לעבוד כרגיל ומתוך שוויון הזדמנויות, כמו שהבעל הבעל אמור לעזור לה בבית בשוויון? (ושלא תהיה טעות, וודאי שעל הבעל לעזור בבית, אבל לא בצורה המוקצנת שאת מנסה להציג)
אופססססססס
שכחתי....
כל השוויון נועד למניעת השוויון! לטובת הנשים...
רגע, אז מה עם השויון???
התבלבלת?
אני לא. סה"כ שמתי מראה מול מה שכתבת.
אם לא יצאתי מובן תראי שוב. זה לא בציניות. זה ברצינות.
שורה תחתונה? העולם של פעם היה טבעי, היום מנסים לשנות סדרי בראשית. השחור הוא לבן, הלבן הוא שחור. הדוס הוא פרזיט, החילוני הוא הנאור. האשה היא גבר, הגבר - נקיבה.
הכי טוב ליישם מה שכתוב בתורה ומה שכתבו חז"ל (שמגדלות את בנינו... ועוד ועוד) ואז לא נחפש לרעות בשדות זרים ולהתלות שהעולם השתנה. התורה ניתנה לכל הדורות.
כל המשנה ידו על התחתונה (בבא קמא)

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 11/09/2015 15:36:02

הכי טוב לישם את שכתוב בתורה אמת..
אך כיום..המון מאלה שמשתמשים בטיעונים התורנים..ביחסם לאשה..אינם באמת מכוונים לאמיתה של תורה..
אלא כקרדום לחפור בו..את השובניזם שבהם...
ולכן זה נכון בתאוריה..בלמיישע...המון המון רחוקים..ובזה אני מזדהה עם התסכול של חני וחייכנית..

מה שאני כתבתי זה עובדות.
מה שאתה כותב זה תאוריה.
מה שאני כתבתי קשור לכולם.
מה שאתה כתבת - מייצג חלק קטן מאד.
תמיד יש את החריגים / נצלנים / שובניסטים.
לקחת את השוליים ולהפוך אותם למרכז, ואז להתלונן, זה משהן עושות, וזה לא צודק.
מזדהה עם התסכול שלהם אילו הן לא רוצות לעבוד, אבל אי אפשר לבקש רק זכויות ללא חובות, שהבעל יעבוד, אבל גם יחתל וגם יבשל וגם חרבונה... שיחליטו אם הן רוצות להיות האמא או האבא.... אין הכל.

כמו שוולטר אמר..כל אחד והעובדות שלו..
יש היום כמה וכמה תופעות..
שהם נכנסו למיינסטרים החרדי..
שהם ממש רחוקות..ממה שנקרא תורה..
כשהנביא אמר ותופשי התורה לא ידעוני..לזה התכוון..
התופעות האלה..אינם תופעות של קבוצות קיצון..אולי הם מקבלים יותר הד שם..
אבל הם מחלחלים..ונמצאים ממש בליבת..העם..
כמו שתאמר..שלדבר על גדולי ישראל..זו תופעת קיצון ..ממש לא..
לך תראה חוג שלם שמנוהל על ידי אדם נבזה...שמלכלכים על גדולי ישראל..
והם נחשבים בני תורה!!
אז גם בפן השובניסטי..ישנם דברים שנכנסו..
לצערינו....

אני מבקש מהמנהל לבדוק את התגובה הזאת
נראה לי שהכותב מבזה תלמיד חכם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2015 13:12 לינק ישיר 

חניחניחני כתב:

יו, ה.... כל הזמן משגע.

סליחה תלמדי הסטוריה!1
את חברה בקבוצות..
עזבי אותך מהקבוצות..

פמיניזם רדיקלי זה לא קיצוני, פמיניזם רדיקלי זה פמיניזם שנוקט בגישה שצריך לעשות משהו. 

"פמיניזם רדיקלי
 (פמינה, Femina =אישה; מקורה של המילה רדיקלי ב-radix, בלטינית: שורש) הוא זרם פמינסטי שדוגל במאבק יסודי לשחרור האישה. בהשקפת הזרם הרדיקלי של הפמיניזם, הדיכוי החברתי של האישה הוא עמוק ומבני, ונדרש שינוי יסודי של החברה כדי להביא לשוויון מהותי בין המינים".

יפה לך שאת יודעת לצטט מויקיפדיה..חבל שרק חלקית..
א.הביטוי רדיקלי.אמנם בפרושו מלטינית הוא שורשי, אך הוא בא לבטאות קיצון.כהשמאל הרדיקלי הימין וכו.
הן היו רדיקליות..כי הן לא ניסו להשתלב עם גברים..אלא להדיר..וזה התבטא בהקמת ארגון אחיות..אחוות נשים.
אם את לא מוצאת מענה בתורה..וצריכה קבוצת נשים מאמריקה..זה מראה על חוסר..
החברה שלנו כן? זאת הכללה..יש ויש..
אני לא מעונין לדעת מה זה פמניזם באמת..יש לי תורה!! לא צריך משהו אחר..לך אולי התורה..היא רצף של מצוות של מלומדה..בלי השקפת חיים על כל דבר ודבר כולל מעמד האשה. כי אם כן..לא היית מנסה להאחז בפמניזם..אימתי שלתורה יש מבט ברור בנושא..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2015 13:21 לינק ישיר 

חניחניחני כתב:
הטענה שפמניזם מקרבן נשים. לא אני המצאתי!! אלא קבוצת נשים אמריקאית!! שבקרה את הפמניזם..איך ומה המקרבן..זה ארוך.. אבל לחלק מהטענות שלהן..את אולי תסכימי.. אלו לא נשים שהתנגדו לשוויון!!ממש לא!!! ושוב..סורי את נשמעת..כאחת שקפצה לעגלה.. תלמדי קצת הסטוריה!!! שרה שנירר.נחשבת בעולם הפמניסטי..כאחת ממנהיגות המהפכה הפמניסטית בעולם האורטודוקסי!!! על הקמת הבית יעקוב לנשים..שנשים הפכו מתופרות למשכילות.. הערכה שכיום זוכה לה..הרבנית עדינה בר שלום..על הקמת המכללה... החפצה??? זו טענה דמגוגית!!! א.כי אף אחד לא הכריח את האשה להנדא לאברך.בחורה שמוכנה כרחל אשת ר עקיבא.. (עוד מעט תאמרי דר עקיבא היה שובניסט)להקדיש את כל חייה..כדי שבעלה ילמד תורה..זו שאיפה לגטימית וראוייה!! ב.כל כבודה בת.מלך..נפרץ...מאלה דל ובזכותן..שרמת החרדיות שלהן.דואפת לאפס..וסה בא ממקום של קניית השכלה..על זה אני אומר שבת.ישראל צריכה לשמור על עצמה..ועל כבודה!! בעולם הגדול..לפתח קריירה? אני הכי בעד שאשתי תעשה זאת!!!! ביקשתי ממך, בתור זה שכתב פה את הטענה, להסביר לי איך היא קשורה ולמה. מה הקשר בין שרה שנירר והרבנית עדינה בר שלום לדיון? זה שהן באו ועשו שינוי זה מצוין, אבל יש להן סיבה, ויש עוד הרבה שינויים לעשות. החפצה זה להגיד שצריך לשמור על האישה כמו חפץ. בדיוק.וזה ממש לא קשור לטיעונים שנתת - שרק אומרים למה זה לא טוב שנשים תצאנה/ למה זה כן טוב...אין לי בעיה עם אישה שמוכנה לעבוד בשביל שבנזוגה ילמד. ממש לא. אבל דרישה כזו מגברים, יחד עם אמירה שלנשים יש מקום טבעי והן צריכות לטפל בבית - זה שובניזם. אני ממש לא רואה מה הקששר בין קניית השכלה לבין ובזכותן - הן רוצות להיבחר לכנסת. לא ללמוד באוניברסיטה או משהו.ואני ממש שמחה שאתה בעד שאישתך תפתח קריירה, אבל למה זה הדבר היחיד שאתה מסכים לה לעשות? ולמה נשים שעושות זאת היו הדוגמה הקודמת שלך לנזקי הפמיניזם?

כמות ההטיות הלוגיות  עולה על מס' השורות במה שכתבת.

תוקן על ידי חניחניחני ב- 13/09/2015 12:59:06

כל אשה שעושה מהפכה כשל שרה שניר.נחשבת כמהפכנית פמניסטית.
כי כל שינוי לטובת האשה..מתקשר אוטומט לפמניזם..
והשכלה..הן כזכויות..
ולכן היא מוגדרת..לא על ידי כמהפכנית פמניסטית..
את הטיעון הראשון..הבאתי כהקדמה..לכך שלא תמיד אשה שעובדת..ובעלה לומד..זה שובניסטי.
אשה כמה שתהיה אשת קריירה..עדיין..התפקיד של עקרת בית..נזקף לזכותה.כזכות..ולא כהדרה!
נשים אלו יצאו ללמוד..המקום הזה פתח אותם..לעולם הכללי..וכשבאים עם מטען רוחני של מלומדה ולא מעבר..
אז הרחוב מחלחל..
להבחר לחברת כנסת..זה נגד ההלכה נקודה!
ואם בשם הפמניזם..הן הולכות נגד ההלכה..וגדולי ישראל..
אז הנה לך הרס היהדות..בזכות הפמניזם.
לא אומר שזה מחייב שאם תקחי מהפמניזם את הטוב שבו..תגרמי להרס רוחני.
אני אומר שיש כאן סכנה.ולכן צריך להיות עם עינים פקוחות..ומבט בסיס עמוק ומלא  מהתורה..
אני לא רק בעד שאשתי תעשה קריירה..אלא כל דבר שתרצה במסגרת ההלכה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2015 13:25 לינק ישיר 

רציף כתב:
טום888 כתבה:

נועם_ושלום כתב:
אני לא בא לייצג את שאנל...
אם כי באותה המידה אני משער שהיא מודעת היטב לנקודות שציינת ולמרות הכל היא כתבה את מה שכתבה.
אישית? אני מזדהה עם מה שהיא כתבה.
השוני בסוג העבודות?
אז אם היום אין עבודות פיזיות כמו פעם אז אולי בכלל נעשה החלפת תפקידים?
ובכלל, אם המצב שאשה מסוגלת לעבוד, אז למה שבעל יתחייב בכתובה לאשתו??? שאשה תתחייב לבעלה!!!מה עם שוויון זכויות והזדמנויות גם בזה??
ובכלל, לדוגמא, אם המצב השתנה וכו.... אז למה אשה דורשת מזונות בבית הדין בשביל הילדים? במצב שאת מציינת שהשתנה העולם, אז גם בזה אמור להיות חלוקה הוגנת שהאשה תשתתף במזונות, שהרי היא אמורה לעבוד כרגיל ומתוך שוויון הזדמנויות, כמו שהבעל הבעל אמור לעזור לה בבית בשוויון? (ושלא תהיה טעות, וודאי שעל הבעל לעזור בבית, אבל לא בצורה המוקצנת שאת מנסה להציג)
אופססססססס
שכחתי....
כל השוויון נועד למניעת השוויון! לטובת הנשים...
רגע, אז מה עם השויון???
התבלבלת?
אני לא. סה"כ שמתי מראה מול מה שכתבת.
אם לא יצאתי מובן תראי שוב. זה לא בציניות. זה ברצינות.
שורה תחתונה? העולם של פעם היה טבעי, היום מנסים לשנות סדרי בראשית. השחור הוא לבן, הלבן הוא שחור. הדוס הוא פרזיט, החילוני הוא הנאור. האשה היא גבר, הגבר - נקיבה.
הכי טוב ליישם מה שכתוב בתורה ומה שכתבו חז"ל (שמגדלות את בנינו... ועוד ועוד) ואז לא נחפש לרעות בשדות זרים ולהתלות שהעולם השתנה. התורה ניתנה לכל הדורות.
כל המשנה ידו על התחתונה (בבא קמא)

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 11/09/2015 15:36:02

הכי טוב לישם את שכתוב בתורה אמת..
אך כיום..המון מאלה שמשתמשים בטיעונים התורנים..ביחסם לאשה..אינם באמת מכוונים לאמיתה של תורה..
אלא כקרדום לחפור בו..את השובניזם שבהם...
ולכן זה נכון בתאוריה..בלמיישע...המון המון רחוקים..ובזה אני מזדהה עם התסכול של חני וחייכנית..

מה שאני כתבתי זה עובדות.
מה שאתה כותב זה תאוריה.
מה שאני כתבתי קשור לכולם.
מה שאתה כתבת - מייצג חלק קטן מאד.
תמיד יש את החריגים / נצלנים / שובניסטים.
לקחת את השוליים ולהפוך אותם למרכז, ואז להתלונן, זה משהן עושות, וזה לא צודק.
מזדהה עם התסכול שלהם אילו הן לא רוצות לעבוד, אבל אי אפשר לבקש רק זכויות ללא חובות, שהבעל יעבוד, אבל גם יחתל וגם יבשל וגם חרבונה... שיחליטו אם הן רוצות להיות האמא או האבא.... אין הכל.

כמו שוולטר אמר..כל אחד והעובדות שלו..
יש היום כמה וכמה תופעות..
שהם נכנסו למיינסטרים החרדי..
שהם ממש רחוקות..ממה שנקרא תורה..
כשהנביא אמר ותופשי התורה לא ידעוני..לזה התכוון..
התופעות האלה..אינם תופעות של קבוצות קיצון..אולי הם מקבלים יותר הד שם..
אבל הם מחלחלים..ונמצאים ממש בליבת..העם..
כמו שתאמר..שלדבר על גדולי ישראל..זו תופעת קיצון ..ממש לא..
לך תראה חוג שלם שמנוהל על ידי אדם נבזה...שמלכלכים על גדולי ישראל..
והם נחשבים בני תורה!!
אז גם בפן השובניסטי..ישנם דברים שנכנסו..
לצערינו....

אני מבקש מהמנהל לבדוק את התגובה הזאת
נראה לי שהכותב מבזה תלמיד חכם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

רציף..
אדבר גלויות..דברתי על אותו  שמנהיג את הפלג הירושלמי.
ששמו נתי גרוסמן..שר"י..
עורך הפלס..שדינו אפיקורס אחרי שביזה המון מגדולי ישראל.
אם הבנת שכוונתי הייתה להרב הגאון שמואל אויערבך..חס ושלום.
ר שמואל הוא קודש קודשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2015 13:31 לינק ישיר 

טום888 כתב:

יו, ה.... כל הזמן משגע.

סליחה תלמדי הסטוריה!1
את חברה בקבוצות..
עזבי אותך מהקבוצות..

"פמיניזם רדיקלי

יפה לך שאת יודעת לצטט מויקיפדיה..חבל שרק חלקית..
א.הביטוי רדיקלי.אמנם בפרושו מלטינית הוא שורשי, אך הוא בא לבטאות קיצון.כהשמאל הרדיקלי הימין וכו.
הן היו רדיקליות..כי הן לא ניסו להשתלב עם גברים..אלא להדיר..וזה התבטא בהקמת ארגון אחיות..אחוות נשים.
אם את לא מוצאת מענה בתורה..וצריכה קבוצת נשים מאמריקה..זה מראה על חוסר..
החברה שלנו כן? זאת הכללה..יש ויש..
אני לא מעונין לדעת מה זה פמניזם באמת..יש לי תורה!! לא צריך משהו אחר..לך אולי התורה..היא רצף של מצוות של מלומדה..בלי השקפת חיים על כל דבר ודבר כולל מעמד האשה. כי אם כן..לא היית מנסה להאחז בפמניזם..אימתי שלתורה יש מבט ברור בנושא..

וכשאומרים פמיניזם רדיקלי מתכוונים לשורשי. נקודה.
אתה מוכיח פה שלא הבנת את זה נכון. אם רצית להגיד קיצוני תגיד קיצוני.
אתה זה שרצית להידבק להגדרות...
תאמין או לא, כשלנשים אין מקום, הן רוצות לפנות לחברותיהן ולקבל עזרה. יש לך בעיה עם זה?
אוקי, צודק, יש עוד הרבה חלקים טובים בחברה, לא כולם שובניסטים.
תציג את דעת התורה במקום להציג אותה ואת הפמיניזם כשני דברים נפרדים, ובמקום להגיד עלי ישר שאני לא בדעה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/9/2015 13:47 לינק ישיר 

להשתמש ברדיקלי כשורשי בלבד ולהתעלם מהקיצון..זו היתממות..
כל העולם..משתמש ברדיקלי כפירוש לקיצוני..אז אני מבין נכון.
כל קבוצת נשים שקמה בפמניזם קבלה עזרה מהחברות, מה הקשר?
מכאן ועד..לכווין להדרת הגבר..הדרך רחוקה!!
התורה אוחזת..שהאיש והאשה לעולם לא יהיו שווים!!
כיוון שבאנו לעולם כדי להשלים את היעוד הרוחני..
והדרך להשלמתו היא באמצעות המצוות.
ממילא כל אחד והמקום שהוא נמצא בו.
וביהדות האשה נמצאת קרובה לייעוד הרוחני יותר מהאיש!!
ולכן היא פטורה מהמון המצוות..(תשובה למטומטמות.כמו סתיו שפיר שרצו להניח תפילין בכותל.כי גם להן כנשים יש זכות וכו..
אם הן היו מבינות שבזה שהו מתעקשות להוסיף מצוות..הם מורידות מהערך הרוחני שלהן  לא מוסיפות!)
ואין סמטריה רוחנית..
אשה לא יכולה להיות חזן..
אבל היא ורק היא קובעת..אם התינוק שנולד יהיה יהודי או לא!
כי אין כאן סיבות מגדריות..אלא ענייניות..
הפמניזם.שהתורה מאמינה בו.
שהבעל צריך לשאת בעול הבית..
ולעזור ולכבד ולאהוב את אשתו..לא כשווה לו..יותר מגופו יותר ממנו!!!
אשה יכולה להנהיג..לפתח קריירה..כל הזכויות המוסריות חחלים בינה לבין הגבר שווה בשווה.
כל עוד שהעקרון שכל כבודה בת מלך פנימה נשמר..

תוקן על ידי טום888 ב- 13/09/2015 13:48:12

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שוביניזם פמיניזם ושאר חמצוצים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.