|
|
| נשלח ב-13/9/2015 14:05 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | להשתמש ברדיקלי כשורשי בלבד ולהתעלם מהקיצון..זו היתממות..
כל העולם..משתמש ברדיקלי כפירוש לקיצוני..אז אני מבין נכון.
כל קבוצת נשים שקמה בפמניזם קבלה עזרה מהחברות, מה הקשר?
מכאן ועד..לכווין להדרת הגבר..הדרך רחוקה!!
התורה אוחזת..שהאיש והאשה לעולם לא יהיו שווים!!
כיוון שבאנו לעולם כדי להשלים את היעוד הרוחני..
והדרך להשלמתו היא באמצעות המצוות.
ממילא כל אחד והמקום שהוא נמצא בו.
וביהדות האשה נמצאת קרובה לייעוד הרוחני יותר מהאיש!!
ולכן היא פטורה מהמון המצוות..(תשובה למטומטמות.כמו סתיו שפיר שרצו להניח תפילין בכותל.כי גם להן כנשים יש זכות וכו..
אם הן היו מבינות שבזה שהו מתעקשות להוסיף מצוות..הם מורידות מהערך הרוחני שלהן לא מוסיפות!)
ואין סמטריה רוחנית..
אשה לא יכולה להיות חזן..
אבל היא ורק היא קובעת..אם התינוק שנולד יהיה יהודי או לא!
כי אין כאן סיבות מגדריות..אלא ענייניות..
הפמניזם.שהתורה מאמינה בו.
שהבעל צריך לשאת בעול הבית..
ולעזור ולכבד ולאהוב את אשתו..לא כשווה לו..יותר מגופו יותר ממנו!!!
אשה יכולה להנהיג..לפתח קריירה..כל הזכויות המוסריות חחלים בינה לבין הגבר שווה בשווה.
כל עוד שהעקרון שכל כבודה בת מלך פנימה נשמר..
תוקן על ידי טום888 ב- 13/09/2015 13:48:12
|
|
כיף שאתה מתייחס למה שכתבתי... כשאומרים פמיניזם רדיקלי, מתכוונים, פשוט מאוד, לשורשי, אין טעם להתווכח על זה. כאילו, סיריוסלי, היתממות? תתיחס להגדרה! להגיד שפמיניסטיות מדירות גברים זה הדבר הכי מגוחך ששמעתי בחיי. תסתכל על העולם, על מה שהיה בזמנים האלה, על מה שעשו לנשים הפמיניסטיות (סופרג'יסטיות מוכר לך?) זו לא הדרה של גברים. צא מהסרט. ושוב, פעם עשירית, אני לא מחפשת שיוויון, אלא שיוויון זכויות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יחס שווה!!!! אני מסכימה שבתורה יש יחס מיוחד לנשים. עם זה לא התווכחתי... אבל מותר לנשים להניח תפילין. תנ"ך מישהו? מה הבעיה שלך עם זה? לא מתווכחת על שאר הדברים, כן על כל כבודה. כי זה כן -מרגיש- לי מחפיץ, אבל אני מאמינה בכל ליבי בקב"ה ובתורתו, ולכן אני פועלת על פי זה, ומאמינה שיש בזה משהו, אבל אתה לא נתת סיבות רציניות ללמה זה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 14:23 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | להשתמש ברדיקלי כשורשי בלבד ולהתעלם מהקיצון..זו היתממות..
ולכן היא פטורה מהמון המצוות..(תשובה למטומטמות.כמו סתיו שפיר שרצו להניח תפילין בכותל.כי גם להן כנשים יש זכות וכו..
אם הן היו מבינות שבזה שהו מתעקשות להוסיף מצוות..הם מורידות מהערך הרוחני שלהן לא מוסיפות!)
ואין סמטריה רוחנית..
אשה לא יכולה להיות חזן..
אשה יכולה להנהיג..לפתח קריירה..כל הזכויות המוסריות חחלים בינה לבין הגבר שווה בשווה.
כיף שאתה מתייחס למה שכתבתי...
כשאומרים פמיניזם רדיקלי, מתכוונים, פשוט מאוד, לשורשי, אין טעם להתווכח על זה.
כאילו, סיריוסלי, היתממות? תתיחס להגדרה!
להגיד שפמיניסטיות מדירות גברים זה הדבר הכי מגוחך ששמעתי בחיי.
תסתכל על העולם, על מה שהיה בזמנים האלה,
על מה שעשו לנשים הפמיניסטיות (סופרג'יסטיות מוכר לך?) זו לא הדרה של גברים. צא מהסרט.
ושוב, פעם עשירית, אני לא מחפשת שיוויון, אלא שיוויון זכויות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יחס שווה!!!!
אני מסכימה שבתורה יש יחס מיוחד לנשים. עם זה לא התווכחתי...
אבל מותר לנשים להניח תפילין. תנ"ך מישהו?
מה הבעיה שלך עם זה?
לא מתווכחת על שאר הדברים, כן על כל כבודה.
כי זה כן -מרגיש- לי מחפיץ, אבל אני מאמינה בכל ליבי בקב"ה ובתורתו, ולכן אני פועלת על פי זה, ומאמינה שיש בזה משהו, אבל אתה לא נתת סיבות רציניות ללמה זה. |
|
סורי..כל העולם כורך רדיקליות אם קיצוניות בכל תחום שמשתמשים ברדיקליות..
כי ככל שהאדאולוגיה יותר שורשית..היא יותר קצונית.
וזה ההגדרה לשמאל הרדיקלי..כדוגמת מפ"ם
הימין הרדיקלי כדוגמת נוער הגבעות.
וכנל..בגל הפמניסטי הזה..
כנראה שלא הבנת אותי נכון,הן בדרך שלהן ובמהפכה שהן ניסו לחולל.
שמו את הגבר כמטרה לההדרה בעולם השיח שלהן..
לא שהן הדירו בפועל..כי הן לא הביאו למהפכה..הן היו רק חלק מגל.
אמת שבעיקרון ההלכתי, אין איסור לאשה להניח תפילין.
דהיינו יש צד..כברוריה אשת ר מאיר שהניחה.
אך מנהג ישראל.שנסמך על רוב הפוסקים שלל.זאת..הנימוקים ההלכתיים.של איך ולמה.אין לי את הזמן והספרים לפרטן כעת.
אם תרצי ללמוד על כבודה בת מלך פנימה..שאגב זה לא איזה ציווי של הבעל לדאוג.לזה .אלא של האשה על עצמה..מיום שנכנסה לעול מצוות..
אשמח לפרט ולהביא מקורות אך לא כעת.
אני שמח..שזו ככונתך ורצונך..ללכת עם האמת הנשית שלך.בד בבד עם מסגרת תורתינו הקדושה..
אם כך הן פני הדברים.
רק שיש לך צורך להבין ולהעמיק יותר בהבנת התורה.
כי המושג כל כבודה הוא כל כך מהותי ויסודי..אולי הכי חשוב לאשה..וזה שאת חושבת בטעות שזו החפצה..מלמד על חוסר
שאם תשלימי אותו..אני בטוח שתיישמי.
ואז תיהיי הפמניסטית הראשונה האמיתית.!!!!:)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 14:32 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | להשתמש ברדיקלי כשורשי בלבד ולהתעלם מהקיצון..זו היתממות..
ואין סמטריה רוחנית..
אשה לא יכולה להיות חזן..
כיף שאתה מתייחס למה שכתבתי...
כשאומרים פמיניזם רדיקלי, מתכוונים, פשוט מאוד, לשורשי, אין טעם להתווכח על זה.
כאילו, סיריוסלי, היתממות? תתיחס להגדרה!
להגיד שפמיניסטיות מדירות גברים זה הדבר הכי מגוחך ששמעתי בחיי.
תסתכל על העולם, על מה שהיה בזמנים האלה,
על מה שעשו לנשים הפמיניסטיות (סופרג'יסטיות מוכר לך?) זו לא הדרה של גברים. צא מהסרט.
ושוב, פעם עשירית, אני לא מחפשת שיוויון, אלא שיוויון זכויות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יחס שווה!!!!
אני מסכימה שבתורה יש יחס מיוחד לנשים. עם זה לא התווכחתי...
אבל מותר לנשים להניח תפילין. תנ"ך מישהו?
מה הבעיה שלך עם זה?
לא מתווכחת על שאר הדברים, כן על כל כבודה.
כי זה כן -מרגיש- לי מחפיץ, אבל אני מאמינה בכל ליבי בקב"ה ובתורתו, ולכן אני פועלת על פי זה, ומאמינה שיש בזה משהו, אבל אתה לא נתת סיבות רציניות ללמה זה.
סורי..כל העולם כורך רדיקליות אם קיצוניות בכל תחום שמשתמשים ברדיקליות..
כי ככל שהאדאולוגיה יותר שורשית..היא יותר קצונית.
וזה ההגדרה לשמאל הרדיקלי..כדוגמת מפ"ם
הימין הרדיקלי כדוגמת נוער הגבעות.
וכנל..בגל הפמניסטי הזה..
כנראה שלא הבנת אותי נכון,הן בדרך שלהן ובמהפכה שהן ניסו לחולל.
שמו את הגבר כמטרה לההדרה בעולם השיח שלהן..
לא שהן הדירו בפועל..כי הן לא הביאו למהפכה..הן היו רק חלק מגל.
אמת שבעיקרון ההלכתי, אין איסור לאשה להניח תפילין.
דהיינו יש צד..כברוריה אשת ר מאיר שהניחה.
אך מנהג ישראל.שנסמך על רוב הפוסקים שלל.זאת..הנימוקים ההלכתיים.של איך ולמה.אין לי את הזמן והספרים לפרטן כעת.
אם תרצי ללמוד על כבודה בת מלך פנימה..שאגב זה לא איזה ציווי של הבעל לדאוג.לזה .אלא של האשה על עצמה..מיום שנכנסה לעול מצוות..
אשמח לפרט ולהביא מקורות אך לא כעת.
אני שמח..שזו ככונתך ורצונך..ללכת עם האמת הנשית שלך.בד בבד עם מסגרת תורתינו הקדושה..
אם כך הן פני הדברים.
רק שיש לך צורך להבין ולהעמיק יותר בהבנת התורה.
כי המושג כל כבודה הוא כל כך מהותי ויסודי..אולי הכי חשוב לאשה..וזה שאת חושבת בטעות שזו החפצה..מלמד על חוסר
שאם תשלימי אותו..אני בטוח שתיישמי.
ואז תיהיי הפמניסטית הראשונה האמיתית.!!!!:)
|
|
פמיניזם לא מדיר גברים. לגבי הנחת תפילין וקריאה בתורה - לא ראיתי איסור הלכתי לזה לנשים. ולגבי כל כבודה - למדתי המון, ויותר ממספיק, אבל יש בזה משהו, ועוד יותר בדרך שתוספים את זה כיום, משהו מחפיץ ושובניסטי. וליישם - ובכן, אני מישמת, אבל בגלל שאני מאמינה, לא בגלל שאני מרגישה שזה נכון...
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 14:40 |
|
| |
לא הייתי ברור? ברעיון של אותה קבוצה היה רצון להפיכה.. הדרה תחת הדרה.. הן לא הגיעו לשם ממש לא.. ושאר הקבוצות בפמניזם וודאי לא מכוונים לשם..ולכן הן היוו תנועת קיצון. זה שלא ראית זה לא אומר שאין.. אשה לא יכולה לקרוא בתורה..ככה נפסק להלכה. כנל לגבי הנחת תפילין..מטעם דיני נקיות..אוכל לפרט בהמשך.. אם הגעת למסקנה שזה תפיסתית מחפיץ. זה או שנתקלת בסובב אליך בכאלה. ברור שכל כבודה ..לא מכווין לשם, כלל וכלל. ליישם..בלי להרגיש שזה נכון זה חוסר..ולימוד מתקן ומשלים אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 14:50 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | לא הייתי ברור? ברעיון של אותה קבוצה היה רצון להפיכה.. הדרה תחת הדרה.. הן לא הגיעו לשם ממש לא.. ושאר הקבוצות בפמניזם וודאי לא מכוונים לשם..ולכן הן היוו תנועת קיצון. זה שלא ראית זה לא אומר שאין.. אשה לא יכולה לקרוא בתורה..ככה נפסק להלכה. כנל לגבי הנחת תפילין..מטעם דיני נקיות..אוכל לפרט בהמשך.. אם הגעת למסקנה שזה תפיסתית מחפיץ. זה או שנתקלת בסובב אליך בכאלה. ברור שכל כבודה ..לא מכווין לשם, כלל וכלל. ליישם..בלי להרגיש שזה נכון זה חוסר..ולימוד מתקן ומשלים אותו. |
|
היה רצון לתיקון. לא להדיר, לא עין תחת עין. ואם זה היה קיצוני זה רק בגלל שבשביל לתקן משהו שאמור להיות ממוצע, וכעת נמצא בקצה אחד - הולכים לקצה האחר. דיברתי על תפילין - לא על קריאה בתורה, ואם האישה טהורה ולבושה זה בסדר, לא? בגלל כמה ימים בחודש לא צריך לפסול לתמיד. בכל מקרה בהבעיה שלי, היתה ועודנה, עם החברה בימינו - אל תגרור את הויכוח להלכות פליז.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 15:00 |
|
| |
כן..גם אלה שרוצים להפציץ את מסגד אל אקצה..באים עם אמונה בבנין בית המקדש. זה עדיין לא עושה אותם צודקים..ממש לא..קיצוניות שאינה במקומה לא מקדשת שום מטרה או אמצעי. הבאת גם את קריאה בתורה..ביחד עם התפילין..ככה שהתבלבלתי.. אמרתי על קצה המזלג..נשים פטורות ממצוות שהזמן גרמן. אם הן יניחיו תפילין..אז יבוא להניח גם בימים כאלה.. כמו שלגברים מצד הדין היה ראוי שיניחו..כל היום.אבל מחשש לנקיות..אמרו שיניחו רק בשחרית. יש לך בעייה עם החברה? ולי אין?..תתפלאי..קשה לי עם השובניזם..בחברה ולא רק..עם המון סטיגמות.ותפיסות שנוגדות תורה.. עם זאת...כל כבודה עדיין לא החפצה..תבדקי מה הרבי אמר על כל כבודה. אגב מנשים פמניסטיות שמעתי..שהרבי היה פמניסט..:)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 15:06 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | כן..גם אלה שרוצים להפציץ את מסגד אל אקצה..באים עם אמונה בבנין בית המקדש. זה עדיין לא עושה אותם צודקים..ממש לא..קיצוניות שאינה במקומה לא מקדשת שום מטרה או אמצעי. הבאת גם את קריאה בתורה..ביחד עם התפילין..ככה שהתבלבלתי.. אמרתי על קצה המזלג..נשים פטורות ממצוות שהזמן גרמן. אם הן יניחיו תפילין..אז יבוא להניח גם בימים כאלה.. כמו שלגברים מצד הדין היה ראוי שיניחו..כל היום.אבל מחשש לנקיות..אמרו שיניחו רק בשחרית. יש לך בעייה עם החברה? ולי אין?..תתפלאי..קשה לי עם השובניזם..בחברה ולא רק..עם המון סטיגמות.ותפיסות שנוגדות תורה.. עם זאת...כל כבודה עדיין לא החפצה..תבדקי מה הרבי אמר על כל כבודה. אגב מנשים פמניסטיות שמעתי..שהרבי היה פמניסט..:) |
|
למה נראלך אני חב"דניקית ... וזה ממש חמוד שאתה כותב 'הרבי', אתה לא חבדניק במקרה? אז בקשר לתפילין אין באמת בעיה, אה? ואני עדיין לא חושבת שפמיניזם זו קיצוניות, או שהיא אינה במקומה, אבל לא נראלי שנגיע אי פעם לעמק השווה בזה... וכבר לפני המון תגובות אמרתי שאתה פמיניסט במסווה, נראלי שכל הדיון התגלגל רק בגלל שלא היית מוכן לקבל את זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 15:18 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | כן..גם אלה שרוצים להפציץ את מסגד אל אקצה..באים עם אמונה בבנין בית המקדש.
זה עדיין לא עושה אותם צודקים..ממש לא..קיצוניות שאינה במקומה לא מקדשת שום מטרה או אמצעי.
הבאת גם את קריאה בתורה..ביחד עם התפילין..ככה שהתבלבלתי..
אמרתי על קצה המזלג..נשים פטורות ממצוות שהזמן גרמן.
אם הן יניחיו תפילין..אז יבוא להניח גם בימים כאלה..
כמו שלגברים מצד הדין היה ראוי שיניחו..כל היום.אבל מחשש לנקיות..אמרו שיניחו רק בשחרית.
יש לך בעייה עם החברה?
ולי אין?..תתפלאי..קשה לי עם השובניזם..בחברה ולא רק..עם המון סטיגמות.ותפיסות שנוגדות תורה..
עם זאת...כל כבודה עדיין לא החפצה..תבדקי מה הרבי אמר על כל כבודה.
אגב מנשים פמניסטיות שמעתי..שהרבי היה פמניסט..:)
למה נראלך אני חב"דניקית ... וזה ממש חמוד שאתה כותב 'הרבי', אתה לא חבדניק במקרה?
אז בקשר לתפילין אין באמת בעיה, אה?
ואני עדיין לא חושבת שפמיניזם זו קיצוניות, או שהיא אינה במקומה, אבל לא נראלי שנגיע אי פעם לעמק השווה בזה...
וכבר לפני המון תגובות אמרתי שאתה פמיניסט במסווה, נראלי שכל הדיון התגלגל רק בגלל שלא היית מוכן לקבל את זה... |
|
אני "תמים"רדיקלי...(שורשי:)המשפחה השורשית שלי בברית המועצות היו חסידי חבד..אני לא.
מחשש לנקיות ..כן יש פסקו שלא!!!
אני לא חו/שב שפמניזם זה קיצוניות ממש לא!!
אני רק אומר..שהחכמה בגויים תאמין..צריכה לבא עם משקפיים של תורה..
אני בעד פמניזם.כל עוד לא נוגד את גדרי ההלכה..
ההיפך לש שאני לא נגד..אני בעד!
חחחח...כנראה אולי אצא מהארון מתי שהוא..תעזרי לי?:)
תוקן על ידי טום888 ב- 13/09/2015 15:22:03
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 15:23 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | כן..גם אלה שרוצים להפציץ את מסגד אל אקצה..באים עם אמונה בבנין בית המקדש.
זה עדיין לא עושה אותם צודקים..ממש לא..קיצוניות שאינה במקומה לא מקדשת שום מטרה או אמצעי.
כמו שלגברים מצד הדין היה ראוי שיניחו..כל היום.אבל מחשש לנקיות..אמרו שיניחו רק בשחרית.
יש לך בעייה עם החברה?
ולי אין?..תתפלאי..קשה לי עם השובניזם..בחברה ולא רק..עם המון סטיגמות.ותפיסות שנוגדות תורה..
ואני עדיין לא חושבת שפמיניזם זו קיצוניות, או שהיא אינה במקומה, אבל לא נראלי שנגיע אי פעם לעמק השווה בזה...
וכבר לפני המון תגובות אמרתי שאתה פמיניסט במסווה, נראלי שכל הדיון התגלגל רק בגלל שלא היית מוכן לקבל את זה...
חחחח...כנראה אולי אצא מהארון מתי שהוא..תעזרי לי?:) |
|
יאי!!!!!! הצלחתי! מואאאאההההה
ברור שאני נגד מה שלא מסתדר עם ההלכה. תאמת שאני לא שמעתי שיש כאלה שממש אוסרים הנחת תפילין. ניכנס לעניין של נשות הכותל או שזה יותר מיד לאשכול אחד?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 15:26 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | כן..גם אלה שרוצים להפציץ את מסגד אל אקצה..באים עם אמונה בבנין בית המקדש.
יש לך בעייה עם החברה?
וכבר לפני המון תגובות אמרתי שאתה פמיניסט במסווה, נראלי שכל הדיון התגלגל רק בגלל שלא היית מוכן לקבל את זה...
ברור שאני נגד מה שלא מסתדר עם ההלכה.
תאמת שאני לא שמעתי שיש כאלה שממש אוסרים הנחת תפילין.
ניכנס לעניין של נשות הכותל או שזה יותר מיד לאשכול אחד? |
|
חחחחח
מה זה מואאאאה????
כנסי..הדלת של האשכול פתוחה..:)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 15:33 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | כן..גם אלה שרוצים להפציץ את מסגד אל אקצה..באים עם אמונה בבנין בית המקדש.
יש לך בעייה עם החברה?
ניכנס לעניין של נשות הכותל או שזה יותר מיד לאשכול אחד?
חחחחח
מה זה מואאאאה????
כנסי..הדלת של האשכול פתוחה..:) |
|
מואאאאההה זה צחוק זדוני, תנסה לדמיין... אז מה דעתך (או דעתכם.ן כולן.ם מוזמנותים לקפוץ בכל עת) על נשות הכותל? משנתי, בקצרה, היא שהן לא באו בכוונה לעשות פרובוקציה מלכתחילה (ויש לי מידע פנימי...) אבל זה שאסרו עליהן כל דבר עור את יצר המלחמה הפמיניסטי שבהן ולכן זה נראה עכשיו ככה..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 15:40 |
|
| |
יש לך בעייה עם החברה?
ניכנס לעניין של נשות הכותל או שזה יותר מיד לאשכול אחד?
חחחחח
מה זה מואאאאה????
כנסי..הדלת של האשכול פתוחה..:)
מואאאאההה זה צחוק זדוני, תנסה לדמיין...
אז מה דעתך (או דעתכם.ן כולן.ם מוזמנותים לקפוץ בכל עת) על נשות הכותל?
משנתי, בקצרה, היא שהן לא באו בכוונה לעשות פרובוקציה מלכתחילה (ויש לי מידע פנימי...) אבל זה שאסרו עליהן כל דבר עור את יצר המלחמה הפמיניסטי שבהן ולכן זה נראה עכשיו ככה.. |
|
כן...מדמיין..פמניסטית עם צחוק זדוני....נשמע מצמרר..:)
חלק מנשות הכותל שיכות לציבור הרפורמי..וזה אומר הכל!
ב.מה זאת אומרת לא באו לעשות פרובוקציה?
לבא לכותל.להשים תפילין,ולרצות להתפלל בקול..שזה נוגד את דעת הרבנים כולם.
מה זה אם לא התרסה??
ואל תגידי לי שהן באו לשם שמים..הולכות לי עם גינס לא שומרות כשרות ושבת ..ותפילין בראש חודש זה מה שמעניין אותן??ממש..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 16:48 |
|
| |
די, אתה באמת לא יכול להבין מציאות שא.נשים מסוגלותים להתחבר לחלק מהדברים? - אני ממש לא תומכת בזה, אבל אני כן תומכת שתעשינה לפחות חלק מהמצוות! ויש דבר כזה, לרצות להתחבר לקב''ה עם חלק מהמצוות. זה לא מושלם, ברור, זו לא הדרך שלנו, ממממש לא, אבל הן יהודיות שחפצות לקיים מצוות - זו לא פרובוקציה! הן אפילו לא באו עם תפילין - רק טלית! רק! וכבר החלטנו שלא כולם אוסרים תפילין לנשים, אם אתה אשכנזי לא תסקול אנשים שאוכלים קטניות בפסח, הא? אז זה לא שהן באו לעשות רק נגד ודווקא ואכלו חזיר ח''ו על הר הבית! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 16:51 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | די, אתה באמת לא יכול להבין מציאות שא.נשים מסוגלותים להתחבר לחלק מהדברים?
- אני ממש לא תומכת בזה, אבל אני כן תומכת שתעשינה לפחות חלק מהמצוות! ויש דבר כזה, לרצות להתחבר לקב''ה עם חלק מהמצוות. זה לא מושלם, ברור, זו לא הדרך שלנו, ממממש לא, אבל הן יהודיות שחפצות לקיים מצוות - זו לא פרובוקציה! הן אפילו לא באו עם תפילין - רק טלית! רק! וכבר החלטנו שלא כולם אוסרים תפילין לנשים, אם אתה אשכנזי לא תסקול אנשים שאוכלים קטניות בפסח, הא? אז זה לא שהן באו לעשות רק נגד ודווקא ואכלו חזיר ח''ו על הר הבית!
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
אני יעריך אשה שבאמת רוצה לשמור מצוות ..
ותתחיל עם צניעות!!!..שבת!! א ב..
לבא עם טלית...לכותל..גם אם מותר..זה במקרה הטוב טפשות!!! ממש לא רצון טוב..
ונניח ואכן הן מתחברות לא להכל..
איך הן יכולות על דעת עצמן להחליט מה לאמץ ומה לא?
אם ארצה מרצוני הטוב..להיות רופא..אני אחליט מה ואיך?
למה היהדות ..היא הפקר??
תוקן על ידי טום888 ב- 13/09/2015 17:06:10
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 18:07 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | די, אתה באמת לא יכול להבין מציאות שא.נשים מסוגלותים להתחבר לחלק מהדברים?
- אני ממש לא תומכת בזה, אבל אני כן תומכת שתעשינה לפחות חלק מהמצוות! ויש דבר כזה, לרצות להתחבר לקב''ה עם חלק מהמצוות. זה לא מושלם, ברור, זו לא הדרך שלנו, ממממש לא, אבל הן יהודיות שחפצות לקיים מצוות - זו לא פרובוקציה! הן אפילו לא באו עם תפילין - רק טלית! רק! וכבר החלטנו שלא כולם אוסרים תפילין לנשים, אם אתה אשכנזי לא תסקול אנשים שאוכלים קטניות בפסח, הא? אז זה לא שהן באו לעשות רק נגד ודווקא ואכלו חזיר ח''ו על הר הבית!
נשלח מהאנדרואיד שלי
אני יעריך אשה שבאמת רוצה לשמור מצוות ..
ותתחיל עם צניעות!!!..שבת!! א ב..
לבא עם טלית...לכותל..גם אם מותר..זה במקרה הטוב טפשות!!! ממש לא רצון טוב..
ונניח ואכן הן מתחברות לא להכל..
איך הן יכולות על דעת עצמן להחליט מה לאמץ ומה לא?
אם ארצה מרצוני הטוב..להיות רופא..אני אחליט מה ואיך?
למה היהדות ..היא הפקר??
תוקן על ידי טום888 ב- 13/09/2015 17:06:10
|
|
ברור שאני לא מסכימה עם הדרך, אבל זה לא תירוץ לגרשן משם! וחג שמח, שנה טובה
|
|
|
|
|