בית פורומים שידוכי חרדים

שוביניזם פמיניזם ושאר חמצוצים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/7/2015 18:20 לינק ישיר 

חניחניחני כתב:
וואו. אז לפי כל דבריך, את אמורה גם לשבת בבית - כי זה תפקיד הבעל להביא פרנסה. לא?
בשניה שהחברה השתנתה ואשה אינה יושבת בבית ומגדלת את הילדים - גם כל תפקידיה השתנו. נקודה.
ואף אחד לא מכריח את הבעל לעזור - אבל אם הוא ואשתו בחרו בדרך חיים מסוימת, הוא צריך לתת יד.

לגבי הנשים שהקימו מפלגה, ו'לא נבחרות לא בוחרות' - אומנם זה היה פתטי מצידן לנסות להיבחר, כי החברה החרדית שקועה כלכך במוסכמות הללו, שפשוט לא היה להן סיכוי - אך למה נשים יכולות לעבוד בכל מקום ובכנסת לא? איך זה יכול להיות שנשים, שמהוות יותר מ50% מהחברה החרדית, לא יכולות ליצצג את עצמן? ולא, הגברים החרדים בכנסת לא מייצגים אותן. ראי ערך הדיון על בריאות האשה החרדית - לא השתתף בו נציג חרדי אחד!!!

וטום - לגבי זוגות חד מיניים - אני נגד העניין בכללי, בעיקר בגלל ההלכה, ועוד יותר נגד הרעש שהם עושים, והניסיון לכפות דברים על כולם - אך, עם כל הכבוד, בדר"כ זוג כזה מגדל ילדים לא פות טוב מזוג דו-מיני, והרבה יותר טוב מחלק מהזוגות. אני חושבת שאנחנו צריכים להודות בסיבה הראשונית להתנגדות שלנו, ולא לתרץ סתם. וכן... אני יודעת שהקפצתי חלק גדול מכם ומכן, אני מקווה שאוכל לענות עם כל המבחנים שלי :-/
מתוקה רק הבהרת כמה נכונים דברי

Nobody perfect....I'm nobody ;)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2015 18:24 לינק ישיר 

די88 כתב:
אני חייבת לומר שאני מסכימה איתך בכל מילה!!
פירטת וכתבת מעולה...
למרות שאני לא נגד בעלים שמחליפים טיטולים או עוזרים כשהאשה שלהם עייפה או בעבודה ויש להם הזדמנות
עדיף שתעשי זאת לבד... ניסית פעם לראות איך גבר מחליף?? ברררררררררר חחחח תיהיה יותר עייפה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2015 18:26 לינק ישיר 

שלחו לי בהודעות שאני רושמת מותר מידיי... שאלה לי למנהל... אני רושמת יותר מידיי? תרגעו עוד שבועיים פיניטו לה קומדיה יש פול עבודה! עמכם הסליחה.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2015 18:27 לינק ישיר 

שאנל22 כתב:
וואו. אז לפי כל דבריך, את אמורה גם לשבת בבית - כי זה תפקיד הבעל להביא פרנסה. לא?
בשניה שהחברה השתנתה ואשה אינה יושבת בבית ומגדלת את הילדים - גם כל תפקידיה השתנו. נקודה.
ואף אחד לא מכריח את הבעל לעזור - אבל אם הוא ואשתו בחרו בדרך חיים מסוימת, הוא צריך לתת יד.

לגבי הנשים שהקימו מפלגה, ו'לא נבחרות לא בוחרות' - אומנם זה היה פתטי מצידן לנסות להיבחר, כי החברה החרדית שקועה כלכך במוסכמות הללו, שפשוט לא היה להן סיכוי - אך למה נשים יכולות לעבוד בכל מקום ובכנסת לא? איך זה יכול להיות שנשים, שמהוות יותר מ50% מהחברה החרדית, לא יכולות ליצצג את עצמן? ולא, הגברים החרדים בכנסת לא מייצגים אותן. ראי ערך הדיון על בריאות האשה החרדית - לא השתתף בו נציג חרדי אחד!!!

וטום - לגבי זוגות חד מיניים - אני נגד העניין בכללי, בעיקר בגלל ההלכה, ועוד יותר נגד הרעש שהם עושים, והניסיון לכפות דברים על כולם - אך, עם כל הכבוד, בדר"כ זוג כזה מגדל ילדים לא פות טוב מזוג דו-מיני, והרבה יותר טוב מחלק מהזוגות. אני חושבת שאנחנו צריכים להודות בסיבה הראשונית להתנגדות שלנו, ולא לתרץ סתם. וכן... אני יודעת שהקפצתי חלק גדול מכם ומכן, אני מקווה שאוכל לענות עם כל המבחנים שלי :-/ מתוקה רק הבהרת כמה נכונים דברי

איך בדיוק? אם יש לך מה להגיב את מוזמנת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2015 18:27 לינק ישיר 

אשתדל להוריד פרופיל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2015 18:30 לינק ישיר 

אביה12 כתב:
שאנלהההה הפעם שיחקת אותה!! מסכימה עם כל מילה,כל פסיק,כל שלוש נקודות(אובססיבית לשלוש נקודות אה?;) ,ועם כל שגיהט כטיב!
רק עכשיו,? יא מעליביה;)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2015 18:32 לינק ישיר 

אם זה יותר מידיי אז אני גם אמור לחכות להודעה פרטית? ;)
או שצריך גם וותק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2015 19:19 לינק ישיר 

חניחניחני כתב:

וטום - לגבי זוגות חד מיניים - אני נגד העניין בכללי, בעיקר בגלל ההלכה, ועוד יותר נגד הרעש שהם עושים, והניסיון לכפות דברים על כולם - אך, עם כל הכבוד, בדר"כ זוג כזה מגדל ילדים לא פות טוב מזוג דו-מיני, והרבה יותר טוב מחלק מהזוגות. אני חושבת שאנחנו צריכים להודות בסיבה הראשונית להתנגדות שלנו, ולא לתרץ סתם. וכן... אני יודעת שהקפצתי חלק גדול מכם ומכן, אני מקווה שאוכל לענות עם כל המבחנים שלי :-/ מתוקה רק הבהרת כמה נכונים דברי

איך בדיוק? אם יש לך מה להגיב את מוזמנת
שזנחת את עיקר האשכול והתמקדת בטפל!!!! דווקה נחת לך על מה שאמרתי ״אל תתפסי אותי בקטנות״ תקראי שוב את האשכול ותביני מקווה ! ! אם לא... כנראה לא נוסחתי כמו שצריך אבל הכל מלמעלה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2015 19:21 לינק ישיר 

למה קרה מה שלא רציתי שיקרה? ? יאו בעסה ... רק שלא יחשבו אני מטאטא את הבית 24/7 ומלטפת את אבא שלי ואת אחי ״גברי אלפא״ ...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2015 19:23 לינק ישיר 

IAF990 כתב:
אם זה יותר מידיי אז אני גם אמור לחכות להודעה פרטית? ;)
או שצריך גם וותק?
לא... אתה ״מתלהב מתחיל״ ;) לא נורא זה יעבור לך... ושים קצוץ ! תכתוב כמה בא לך כל עוד זה קשור לפורום ומכבד אותו.. פשוט רציתי לכבד פה את זקני השבט..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2015 19:27 לינק ישיר 

אביה/ די88 /אפרת / תראו מזה הבדל בין גבר לאישה... רק גבר יכול לשאול איפה אני עובדת כי רשמתי אשכול ארוך יחסית... שלבחורה ייקח 30 דקות געג! גבר צריך יום שלם הפסקה מהחיים בשביל לפנות את השכל ואת עיסוקיו..;) הוא רוק זה וורלד גירלז!!! בנים!!! ביממה יש 24 שעות... 7 שעות הולכות לשינה.. כמה אני עוד צריכה בשביל שישאר לי זמן לרשום אשכול??? זה לא מתקרב לי לעבודה אפילו.... ;( ולי נדמה שהרבה יותר חכם לרשום משהו מועיל מהלב... מלשבת כל היום בסמול (ביג) טוק! ממני החופרת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2015 19:29 לינק ישיר 

מתחיל- נכון.
מתלהב- איך זה רלוונטי? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2015 19:53 לינק ישיר 

IAF990 כתב:
בעל אמור לפרנס! נקודה!
לא בריא לזוגיות שהבעל שורץ כל היום בבית [להיות בכולל עד 12 זה עדיין נקרא שורץ בבית]

יש לי תחושה כואבת שלא ממש הפנמת מה הקטע עם כוללים, ומה בדיוק משחקים שם. 
תורה וכל זה.

לגבי פמיניזם-שובניזם-ושאר חארטות עקומות - 
אחד, אלוקים אדירים. פשוט תפסיקו לדבר על זה. לזה יקרא: כפיתיות. הרי כולם קולטים שמשהו בתפיסת העניין התעקם והתעוות מזמן.
אז פשוט צריך להנמיך את האש בנושא הזה, והכל ישוב על מקומו בשלום. כשלכת הפמיניסטיות המהוללת לא יהיה את מי לשכנע, היא פשוט תפסיק והכל יבוא על מקומו בשלום ונוכל להצית עניין חדש... סבבה? אנושות יקרה, פני מקום לעוד דעות עקומות. מיצינו את העניין.

שתיים, אני אישית לא פמיניסטית. מה אני כן? אני נגד שובניזם. וזה הבדל דק ומשמעותי מאוד מאוד.
ישנה נקודה שכולם שכחו בעניין. משום מה כולם חושבים שאי-פמיניזם = שובניזם. וצר לי, לא נכון. 
הדברים הם לא הפכים גמורים. 
נכון שאי פמיניזם קיצוני פירושו שובניזם, אבל אפשר לא להיות חתרנית עבור זכויות המגדר הנשי הזנוח, ואפשר לא להיות פעילת שלום-בין-מגדרי נמרצת וחסרת תוחלת, ועדיין להיות נגד שובניזם. ואפשר להיות לא שובניסטי בתפיסה, וזה עדיין לא הופך אותך לפמיניסטי אש.

ביום שנפנים את זה, יהיה אפשר להפסיק לטחון את החרטטת הזאת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2015 19:57 לינק ישיר 

הפוסט שלך היה נגד שוויון בנטל, בעד מקום ברור לגבר, מקום ברור לאשה. 
להתווכח על הנושא בכללי לא יכולתי - כי את לא, כלל וכלל לא, ננת משהו לדבר בכללי - על מה רצית, שגברים נעשו נשיים? שסדרי בראשית השתנו, אוי ווי? and how do you think we would rock the world,
אם נשב בבית, וזה יהיה הדבר היחיד שנעשה?
אי אפשר מצד אחד להחליט, או להבין, או להגיד שהמקום הטבעי של האשה זה בבית, ועדיין לעבוד ולעשות דברים שלא עומדים עם זה בקנה אחד....
ופמיניזם אמיתי לא אומר שאשה וגבר זה אותו דבר, זה אומר שמגיע להם שוויון זכויות - כן! אם את עובדת מס' שעות כמו גבר, מגיע לך אותה משכורת! פמיניזם אמיתי מכיר בשוני בין גברים לנשים, ויחד עם זאת, לא נותן לגברים להשפיל את הנשים, עם התירוץ של שוני!

תוקן על ידי חניחניחני ב- 14/07/2015 19:59:05

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2015 20:01 לינק ישיר 

שאנל,
את כ"כ חמודה..ז"א הכתיבה שלך..
יש לך כשירון, להעביר מסרים בכתיבה מקסימה, בלי לפגוע בתוכן
זה מקסים.

בכל מקרה הפמנסטיות של 2015,
הן השובנסטיות הכי גדולות
כי הן פשוט מנסות להפוך את הנשים לגברים
אין שיווין
אישה לא תהיה בחיים גבר
וטוב שכך
אישה היא אישה, וגבר הוא גבר
ולעולם לא הייתי רוצה להתחלף
כמו שגבר לא מעונין להתחתן עם אישה גברית
כך אין הרבה נשים שרוצות להנשא לגברים נשיים..
ואני לא מדברת על סטיות תקן
או על נטיות שונות

מה שכן,
בדור מבולבל שכזה
בה האישה לקחה על עצמה את 2 הקללות
גם מפרנסת, וגם יולדת ומגדלת ילדים
חשוב שגברים ידעו
כי הם צריכים לשאת בנטל,
את לא יכולה להתעלם מסגנון מסוים של חיים
שהאבא נתנהג כמו שיח בדובאי
האישה מתרוצצת כל היום,
הילדים והיא הם בדיוק השפחות בשביל למלא את כל מבוקשו, ובאותו הרגע
הסגנון הזה קיים
והוא לא ראוי
לא מבחינה תורנית
לא מבחינה אנושית
ולא מבחינה הומנית.

כאשר גבר ואישה נישאים
יש להם ילדים משותפים =של שניהם
והם מחויבים שניהם, לפרנס אותם, לגדל אותם, ולדאוג לכל מחסורם כולל שטיפת כלים, הכנת ארוחת צהריים, והחלפת טיטול.
וכל זוג יעשה את החלוקה בצורה שמתאימה לו, ולפי כוחו, של כל אחד
והשוויון יהיה, שכל  מגדר יעריך את עצמו על מעלותיו וחסרונתיו
וידע לחיות עם עצמו והשני בשלום.
תושלבע

אגב, כאשר תיראי משכורת של גברים ונשים שעובדים באותו התפקיד
ותיראי את הפערים
לא בטוחה שתעמדי  בחוזקה מאחורי הדברים שכתבת
הם נכונים ברמה הרעיונית
אבל נשים מופלות לרעה ב2015, בהרבה תחומים
נשים שיש להן זמן וכח
יוצאות למאבקים
ואל תזלזלי אף פעם
כי את לא יודעת איפה זה יפגוש אותך בעתיד
:)

תוקן על ידי tamar8 ב- 14/07/2015 20:04:45

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שוביניזם פמיניזם ושאר חמצוצים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.