בית פורומים שידוכי חרדים

שוביניזם פמיניזם ושאר חמצוצים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/7/2015 10:57 לינק ישיר 

שאנל22 כתב:
הפוסט שלך היה נגד שוויון בנטל, בעד מקום ברור לגבר, מקום ברור לאשה. להתווכח על הנושא בכללי לא יכולתי - כי את לא, כלל וכלל לא, ננת משהו לדבר בכללי - על מה רצית, שגברים נעשו נשיים? שסדרי בראשית השתנו, אוי ווי? and how do you think we would rock the world,אם נשב בבית, וזה יהיה הדבר היחיד שנעשה?אי אפשר מצד אחד להחליט, או להבין, או להגיד שהמקום הטבעי של האשה זה בבית, ועדיין לעבוד ולעשות דברים שלא עומדים עם זה בקנה אחד....ופמיניזם אמיתי לא אומר שאשה וגבר זה אותו דבר, זה אומר שמגיע להם שוויון זכויות - כן! אם את עובדת מס' שעות כמו גבר, מגיע לך אותה משכורת! פמיניזם אמיתי מכיר בשוני בין גברים לנשים, ויחד עם זאת, לא נותן לגברים להשפיל את הנשים, עם התירוץ של שוני!

תוקן על ידי חניחניחני ב- 14/07/2015 19:59:05

חני חני חני (ועוד חני אחד עלי מתנה) יקירה.. להתפלסף זה לא בעיה ! אבל משום מה לא נראה לי נגיע מתי שבוא לפשרה... כי הבנתי לאן את חותרת. אני מסכימה איתך בדי הרבה דברים רק שלט בדיוק בדרך שאת הסברת... ולא.. עדיין זה לא סותר את דבריי.... אבל איך אומרים...״שני יהודים שלוש דעות.. אבל לב אחד!״ זו הסיבה שהעלתי את הנושא... כי חשבתי ש80 אחוז יהיו נגדי... אם זה רק אחוז אחד... אני חיה בעולם שכולו טוב..!!! אחוז אחד לא מזיז לי ציפורן... אני מכבדת את דעותיך ולא מזלזלת אל תחשבי לשניה אפילו. ובהקשר לגירל פאוור ששאלת... מזכיר לי את הבדיחה-״למה אין לך כובע?״ יום טוב

Nobody perfect....I'm nobody ;)

תחליטי, את נגד או בעד שוויון זכויות? את נגד או בעד פמיניזם? אני לא מתפלספת.
טם את מסכימה איתי, את פמיניסטית, אם את לא אוהבת את הצורה שבה הפמיניסטיות מתנהגות בימינו, תדאגי להגיד את זה כל פעם (אני למשל ממש נגד חלק מהפעילות שלהן), אבל אל תצאי נגד העניין בכללותו, ותסביאי טיעונים בעד פמיניזם....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2015 11:06 לינק ישיר 

אם זה עושה לך טוב .. אני נגד! ניצחת אשרייך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2015 11:07 לינק ישיר 

טום זה מה שהתכוונתי וזה;)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2015 12:27 לינק ישיר 

תוקן על ידי אביה12 ב- 15/07/2015 12:28:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2015 12:28 לינק ישיר 

Friction כתב:
בעל אמור לפרנס! נקודה!
לא בריא לזוגיות שהבעל שורץ כל היום בבית [להיות בכולל עד 12 זה עדיין נקרא שורץ בבית]

יש לי תחושה כואבת שלא ממש הפנמת מה הקטע עם כוללים, ומה בדיוק משחקים שם. 
תורה וכל זה.

לגבי פמיניזם-שובניזם-ושאר חארטות עקומות - 
אחד, אלוקים אדירים. פשוט תפסיקו לדבר על זה. לזה יקרא: כפיתיות. הרי כולם קולטים שמשהו בתפיסת העניין התעקם והתעוות מזמן.
אז פשוט צריך להנמיך את האש בנושא הזה, והכל ישוב על מקומו בשלום. כשלכת הפמיניסטיות המהוללת לא יהיה את מי לשכנע, היא פשוט תפסיק והכל יבוא על מקומו בשלום ונוכל להצית עניין חדש... סבבה? אנושות יקרה, פני מקום לעוד דעות עקומות. מיצינו את העניין.

שתיים, אני אישית לא פמיניסטית. מה אני כן? אני נגד שובניזם. וזה הבדל דק ומשמעותי מאוד מאוד.
ישנה נקודה שכולם שכחו בעניין. משום מה כולם חושבים שאי-פמיניזם = שובניזם. וצר לי, לא נכון. 
הדברים הם לא הפכים גמורים. 
נכון שאי פמיניזם קיצוני פירושו שובניזם, אבל אפשר לא להיות חתרנית עבור זכויות המגדר הנשי הזנוח, ואפשר לא להיות פעילת שלום-בין-מגדרי נמרצת וחסרת תוחלת, ועדיין להיות נגד שובניזם. ואפשר להיות לא שובניסטי בתפיסה, וזה עדיין לא הופך אותך לפמיניסטי אש.

ביום שנפנים את זה, יהיה אפשר להפסיק לטחון את החרטטת הזאת...
מסכימה עם כל מילה.אם את אומרת שאת נגד פמיניזם אז את אוטומטית מוגדרת כאוהדת שוביניזם.חבל שרוב העולם לא קולט את הדקויות שבין ני המושגים הכל כך קיצוניים..צריך להמציא הגדרה חדשה שתכניס בתוכה שוביניזם ופמיניזם במינון הנכון..זו הדרך היחידה והמוצלחת לחיי נישואין מאושרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2015 13:06 לינק ישיר 

שאנל22 כתב:
טום זה מה שהתכוונתי וזה;)

אוי איך זה לא מתאים לפולנייה שכמוך...:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2015 18:04 לינק ישיר 

אביה12 כתב:
בעל אמור לפרנס! נקודה!לא בריא לזוגיות שהבעל שורץ כל היום בבית [להיות בכולל עד 12 זה עדיין נקרא שורץ בבית]יש לי תחושה כואבת שלא ממש הפנמת מה הקטע עם כוללים, ומה בדיוק משחקים שם. תורה וכל זה.לגבי פמיניזם-שובניזם-ושאר חארטות עקומות - אחד, אלוקים אדירים. פשוט תפסיקו לדבר על זה. לזה יקרא: כפיתיות. הרי כולם קולטים שמשהו בתפיסת העניין התעקם והתעוות מזמן.אז פשוט צריך להנמיך את האש בנושא הזה, והכל ישוב על מקומו בשלום. כשלכת הפמיניסטיות המהוללת לא יהיה את מי לשכנע, היא פשוט תפסיק והכל יבוא על מקומו בשלום ונוכל להצית עניין חדש... סבבה? אנושות יקרה, פני מקום לעוד דעות עקומות. מיצינו את העניין.שתיים, אני אישית לא פמיניסטית. מה אני כן? אני נגד שובניזם. וזה הבדל דק ומשמעותי מאוד מאוד.ישנה נקודה שכולם שכחו בעניין. משום מה כולם חושבים שאי-פמיניזם = שובניזם. וצר לי, לא נכון. הדברים הם לא הפכים גמורים. נכון שאי פמיניזם קיצוני פירושו שובניזם, אבל אפשר לא להיות חתרנית עבור זכויות המגדר הנשי הזנוח, ואפשר לא להיות פעילת שלום-בין-מגדרי נמרצת וחסרת תוחלת, ועדיין להיות נגד שובניזם. ואפשר להיות לא שובניסטי בתפיסה, וזה עדיין לא הופך אותך לפמיניסטי אש.ביום שנפנים את זה, יהיה אפשר להפסיק לטחון את החרטטת הזאת... מסכימה עם כל מילה.אם את אומרת שאת נגד פמיניזם אז את אוטומטית מוגדרת כאוהדת שוביניזם.חבל שרוב העולם לא קולט את הדקויות שבין ני המושגים הכל כך קיצוניים..צריך להמציא הגדרה חדשה שתכניס בתוכה שוביניזם ופמיניזם במינון הנכון..זו הדרך היחידה והמוצלחת לחיי נישואין מאושרים

זה בדיוק העניין, לא צריך. לא צריך הגדרה חדשה ונוספת שהעולם רק יסתבך איתה.
העולם הזה צריך קצת פשטות. תבלין שמעט ממנו יכול לאזן כל כך הרבה עיוותים.
אני הכי בעד התחכמויות, התפלספויות, תובנות, העמקות, התקדמות, השתכללות, אבל העולם הזה התחרפן.
עם קצת פשטות, קצת עבודת המידות הכי ראש-בקיר שיש, היינו מתקדמים כמה צעדים קדימה במכה אחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 13:15 לינק ישיר 

בסד

נו שויין...עוד דעה בעולם.
אישה לא נועדה לשרת.
היא נועדה לעשות את תפקידה.לעשות את רצון ה'.ורצון ה' שהיא תבנה משפחה ותהייה אמא טובה.ותעודד את בן זוגה ללמוד תורה.
בעקרון את צודקת שלגבר ולאישה יש תפקידים שיותר מתאימים לכל אחד אך מכיוון שיש שינויים שכבר קרו
ואי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה על האישה והגבר להבין שכל אחד צריך לעזור לשני "בתפקיד שלו"...
אישה עוזרת לגבר לפרנס
גבר עוזר לאישה בבית-זה חוק ההדדיות.
שאנל זה בלתי אפשרי לדרוש מאישה לקחת את התפקיד שלה כשזורקים עליה בכוח "כי אין מה לעשות.אי אפשר להסתדר בלי שתעבדי" את התפקיד הגברי.
חוצמזה שלדעתי זה בסדר גמור אם גבר מנקה/מבשל/מכבס/מחתל.
אני לא חושבת שבגלל שאני אישה אני צריכה לא לדרוש מחברי לחיים לעזור לי בחיים של שתינו.
בקן ששתינו בונים ביחד.
בילדים המשותפים שלנו.
בבית ששתינו חיים.

אני יודעת שזה לא מציאותי לבקש 50-50.ואני גם לא דורשת שוויון.
אבל כן דורשת חברות אמת לחיי.חברות שמרגישה אותי ואני אותו.וששתינו פועלים יחד להצלחת הבית שלנו.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 19/07/2015 13:23:39

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2015 16:37 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בסדנו שויין...עוד דעה בעולם.אישה לא נועדה לשרת.היא נועדה לעשות את תפקידה.לעשות את רצון ה'.ורצון ה' שהיא תבנה משפחה ותהייה אמא טובה.ותעודד את בן זוגה ללמוד תורה.בעקרון את צודקת שלגבר ולאישה יש תפקידים שיותר מתאימים לכל אחד אך מכיוון שיש שינויים שכבר קרוואי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה על האישה והגבר להבין שכל אחד צריך לעזור לשני "בתפקיד שלו"...אישה עוזרת לגבר לפרנסגבר עוזר לאישה בבית-זה חוק ההדדיות.שאנל זה בלתי אפשרי לדרוש מאישה לקחת את התפקיד שלה כשזורקים עליה בכוח "כי אין מה לעשות.אי אפשר להסתדר בלי שתעבדי" את התפקיד הגברי.חוצמזה שלדעתי זה בסדר גמור אם גבר מנקה/מבשל/מכבס/מחתל.אני לא חושבת שבגלל שאני אישה אני צריכה לא לדרוש מחברי לחיים לעזור לי בחיים של שתינו.בקן ששתינו בונים ביחד.בילדים המשותפים שלנו.בבית ששתינו חיים.אני יודעת שזה לא מציאותי לבקש 50-50.ואני גם לא דורשת שוויון.אבל כן דורשת חברות אמת לחיי.חברות שמרגישה אותי ואני אותו.וששתינו פועלים יחד להצלחת הבית שלנו.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 19/07/2015 13:23:39

זה בדיוק העניין, פמיניזם זה תנועה שאומרת שאין הבדל בין גברים לנשים.
פמיניזם אומר, פשוט וכך, שלנשים מגיעות זכויות אנוש בדיוק כמ לגברים.
שאם אשה עובדת, היא צריכה לקבל משכורת בדיוק כמו הגבר שעושה את אותו התפקיד, לא שני שליש.
שנשים מבינות גם מהחיים שלהן, והן יכולות להחליט לעצמן, הן לא צריכות גבר שישלוט עליהן. (וכן - אם אתם סומכים על הנשים בעניין כלכך חשוב כמו גידול ילדים, כמו כשרות המאכלים שלכם וכו, תסמכו עליה בעוד דברים. היא לא מכונה שיודעת לבצע מס' תפקידים מוגבל)
אנשים פה ובכללי, רק שומעים את המילה פמיניזם וישר קופצים.
זהו! הנשים האלו מנסות להשתלט על העולם! הן תשגנה את זכויותיהן ולא תהינה כפופות לנו, ח"ו! 
פמיניזם לא חותר נגד ה', הרי אם הקב"ה יצר את האשה שתהיה מסוגלת לעשות כלכך הרבה דברים, לא פחות מגבר, היא גם אמורה לקבל הכרה בכך.
תפסיקו להלחם בהגדרה, ואם זה באמת מציק לכם - תגידו את מה שאתם חושבים. שלא בא לכם שנשים תהינה באותה עמדה כמוכם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2015 16:55 לינק ישיר 

שאנל, אהבתי כל מילה. בתרי.
השוני שבין גברים לנשים הוא מציאות ולא ניתן להתווכח עליו. השאלה איך משתמשים בזה ולאן לוקחים את זה.
ניתן להתמרד וניתן להתמודד.
איזהו חכם המכיר את מקומו - נאמר לכל המינים, לא רק לגברים... וד"ל.
אפשר להגדיר את התורה כשובניסטית באותה המידה שהיא פמיניסטית ולא חסרות דוגמאות,
כמו למשל חיוב כתובה לאשה ולא לגבר....
"מכבדה יותר (!!!) מגופו" - לשון הרמב"ם.
חובת פיוס כתרנגול מוטלת על הגבר...
ועוד ועוד...
התגובה מיידית של כל מיני כאן תהיה שאין קשר, בעיקר בייחס לתרנגול, כי זה הטבע ...
אז זהו, שזה נכון, זה הטבע, ולכן לכל טבע יש השלכות... וזה כולל את כל התחומים.

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 05/08/2015 17:00:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2015 22:52 לינק ישיר 

נועם_ושלום כתבה:

השוני שבין גברים לנשים הוא מציאות ולא ניתן להתווכח עליו. השאלה איך משתמשים בזה ולאן לוקחים את זה.
ועוד ועוד...

אבל מה עם והוא ימשול בך!?!
כיצד זה יתקיים!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2015 22:58 לינק ישיר 

אויש איך שכחנו את זה באמת. מה עם זה. בלי זה ניוטרל כמובן לא יתחתן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2015 02:48 לינק ישיר 

תקשיבו_רגע כתבה:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2015 08:08 לינק ישיר 

נועם_ושלום כתב:
ועוד ועוד...

Big like :) יש לך תרנגול להציע?:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2015 08:12 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:
תקשיבו_רגע כתבה:

ניוטרל נ-חש לא קטן עם לב די גדול י-לד גדול אבל עדיין ..ילד! ט-וב לב עד שתרשמו לו תאריך לועזי מאז אכלתם אותה ר-ב גדול בתיירא הוא עוד יהיה... ל-מרות שגם ברסלבית הוא יכול לשגע

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שוביניזם פמיניזם ושאר חמצוצים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.