|
|
| נשלח ב-6/8/2015 12:31 |
|
| |
| שאנל22 כתב: |  | שאנל, אהבתי כל מילה. בתרי.
השוני שבין גברים לנשים הוא מציאות ולא ניתן להתווכח עליו. השאלה איך משתמשים בזה ולאן לוקחים את זה.
ניתן להתמרד וניתן להתמודד.
איזהו חכם המכיר את מקומו - נאמר לכל המינים, לא רק לגברים... וד"ל.
אפשר להגדיר את התורה כשובניסטית באותה המידה שהיא פמיניסטית ולא חסרות דוגמאות,
כמו למשל חיוב כתובה לאשה ולא לגבר....
"מכבדה יותר (!!!) מגופו" - לשון הרמב"ם.
חובת פיוס כתרנגול מוטלת על הגבר...
ועוד ועוד...
התגובה מיידית של כל מיני כאן תהיה שאין קשר, בעיקר בייחס לתרנגול, כי זה הטבע ...
אז זהו, שזה נכון, זה הטבע, ולכן לכל טבע יש השלכות... וזה כולל את כל התחומים.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 05/08/2015 17:00:55 Big like :) יש לך תרנגול להציע?:) _________________ Nobody perfect....I'm nobody ;) |
|
יש הרבה זנים של תרנגולים, יש לבן, יש ערבי, יש חום...
השאלה איזה תרנגול את מחפשת?! :)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 12:58 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | | נועם_ושלום כתבה: |  |
שאנל, אהבתי כל מילה. בתרי.
השוני שבין גברים לנשים הוא מציאות ולא ניתן להתווכח עליו. השאלה איך משתמשים בזה ולאן לוקחים את זה.
ועוד ועוד...
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 05/08/2015 17:00:55 |
|
אבל מה עם והוא ימשול בך!?!
כיצד זה יתקיים!?!
|
|
תסתכל במפרשים (וכבר ברש"י..) על המקום ותראה שגם "הוא ימשול בך" מתקיים... אין קשר בין הדברים, וחבל לתת פירוש אישי למילים "והוא ימשול בך" ואז עוד להקשות קשויות...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 13:15 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | שאנל, אהבתי כל מילה. בתרי.
ועוד ועוד...
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 05/08/2015 17:00:55 Big like :) יש לך תרנגול להציע?:) _________________ Nobody perfect....I'm nobody ;)
יש הרבה זנים של תרנגולים, יש לבן, יש ערבי, יש חום...
השאלה איזה תרנגול את מחפשת?! :) |
|
כן... שמתי לב שיש לך יידע בהרבה זנים ארצות ושפות... העלתי אשכול כמדומני אתה מוזמן גם לשם... אני? תרנגול כחול לבן...:) יש?
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 15:57 |
|
| |
| שאנל22 כתבה: |  |
| ניוטרל כתב: |  | | תקשיבו_רגע כתבה: |  |
אויש איך שכחנו את זה באמת. מה עם זה. בלי זה ניוטרל כמובן לא יתחתן
|
|
| ניוטרלנ-חש לא קטן עם לב די גדולי-לד גדול אבל עדיין ..ילד!ט-וב לב עד שתרשמו לו תאריך לועזי מאז אכלתם אותהר-ב גדול בתיירא הוא עוד יהיה... ל-מרות שגם ברסלבית הוא יכול לשגע _________________ Nobody perfect....I'm nobody ;) |
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 16:01 |
|
| |
|
| נשלח ב-6/8/2015 16:36 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | | שאנל22 כתבה: |  |
| ניוטרל כתב: |  | | תקשיבו_רגע כתבה: |  |
אויש איך שכחנו את זה באמת. מה עם זה. בלי זה ניוטרל כמובן לא יתחתן
|
|
| ניוטרלנ-חש לא קטן עם לב די גדולי-לד גדול אבל עדיין ..ילד!ט-וב לב עד שתרשמו לו תאריך לועזי מאז אכלתם אותהר-ב גדול בתיירא הוא עוד יהיה... ל-מרות שגם ברסלבית הוא יכול לשגע _________________ Nobody perfect....I'm nobody ;) |
|
צלח גם צלח... תלוי בעיני המתבונן... ואל דאגה מוטקע הניתוח אופי נותח על הניק ניוטרל ולא על בעל ערוץ היוטיוב ... שכמדומני ונוכח העובדות הם 2 דרוגייא צ׳לבק.. אנשים שונים... ואגב... יש לך דש מהיונים ב****.... כמה דקות אני ליידם..;) מסרתי להם חבילת פיצוחים מקומיים ממך
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 17:28 |
|
| |
יש כחול לבן. (תרתי משמע)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 14:10 |
|
| |
ואיי ואיי שאנל רק עכשיו קראתי מה שכתבת.
כלום פה הסכימו איתך (אפילו הבנות..) - זה בגלל שאת אישה.
אבל עם גבר היה כותב את זה, ואיי ואיי מה שהיו עושים לו! חחח
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 14:35 |
|
| |
שמח תמיד. אני חולק עליך. היא כתבה דברי טעם, ולא שאני נחלץ להגנתה, כי אילו זה היה כך, הייתי עושה את זה בפרטי איתה, אלא כי אני בהחלט בעד הדברים שהגבתי, וכן, דבריה דברי טעם והוספתי נופך מתומצת משלי. יש עוד הרבה מה להרחיב בנידון אילו באמת רוצים, אך אל נא תפסול את הדברים בטענה כאילו זה נובע מ"טב למיתב טן דו..." ולא לעצם העניין והנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 14:49 |
|
| |
אני דווקא לא מסכימה עם שאנל בנושא הזה. פעם הגברים היום עובדים והנשים היו בבית וגידלו את הילדים. מאז שזה השתנה והבעל הוא יושב ולומד בכולל, והאישה היא המפרנסת העיקרית, זה מתבקש שהבעל יעזור יותר וייטה את שכמו לפני שאשתו תקרוס מעומס המטלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 15:01 |
|
| |
מה שאת אומרת הוא בהחלט נכון...אם כי יש פער עצום בין מה שאת כותבת לעצם הדברים שהועלו כאן. כאן המטרה הייתה להפריך את המצב הפמיניזי שנהיה.... גם בהסתכלות תורנית שהתורה היא לא ממש שובניסטית כמו שרבים מנסים להציג. ונימקתי את דבריי במספר דוגמאות קטן במיוחד לעומת הקיים... אבל זה ממש לא סותר את עצם דברייך על חובת הגבר לסייע לאשה, כן, חובה. השאלה רק במה. מספרים על הגר"מ פיינשטיין שבאו אליו זוג להתייעץ האם על הבעל להוריד את פח הזבל כעזרה לאשתו, הבעל ניסה לטעון שאין זה מכבודו כלומד תורה לעשות דבר זה... והגר"מ פיינשטיין הכריע לטובתו. לא עבר זמן רב ועל בית הזוג נשמעו דפיקות, כן, הגר"מ פיינשטיין בא להוריד את הזבל... הוא הוסיף ואמר לבעל "אתה צודק שאין זה כבוד תורתך, אך אני אישית לא מרגיש עם זה בעיה..."
הרעיון והמסר ברורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 15:35 |
|
| |
שאנל כתבה: :ממתי תפקיד הגבר להחליף טיטול, לבשל או לשטוף את הבית?" כן, לפעמים הגבר צריך לעשות את זה כדי שלאשתו יהיה כח לילדים. האישה לא צריכה להקרע מהמטלות ולהיראות כמו סמרטוט רצפה, והעיקר הבעל אברך מקסים שלומד כל היום.... לא שיש לי בעיה עם אברכים, להיפך אני מעריכה אותם אבל שידעו שצריך לעזור לאישה בלי שזה התבקש!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 16:13 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  | ואיי ואיי שאנל רק עכשיו קראתי מה שכתבת.
כלום פה הסכימו איתך (אפילו הבנות..) - זה בגלל שאת אישה.
אבל עם גבר היה כותב את זה, ואיי ואיי מה שהיו עושים לו! חחח |
|
ממש לא אתה טועה הרבה חלקו עלי ודווקה בגלל שאני אישה .... וטוב מאוחר מלעולם לא !
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 16:18 |
|
| |
| uניק כתב: |  | שאנל כתבה: :ממתי תפקיד הגבר להחליף טיטול, לבשל או לשטוף את הבית?" כן, לפעמים הגבר צריך לעשות את זה כדי שלאשתו יהיה כח לילדים. האישה לא צריכה להקרע מהמטלות ולהיראות כמו סמרטוט רצפה, והעיקר הבעל אברך מקסים שלומד כל היום.... לא שיש לי בעיה עם אברכים, להיפך אני מעריכה אותם אבל שידעו שצריך לעזור לאישה בלי שזה התבקש!
|
|
יוניק .. המילה תפקיד זו מילה חזקה. זה לא תפקידם תרצי או לא תרצי! זה שהוא חייב לעזור זה ברור אבל מראש שתריך להחליף לילד את לא תחכי שהוא יחליף את תחליפי בעצמיך! ואם הוא מספיק חכם להבין שצריך להחליף לילד ואישרו ישנה ולא בא לו שהבית ייהפך לפצצת סירחון הוא יחליף לבד... בגלל זה את לא מתחתנת עם כל אחד.... לעזור לאישה זה כן תפקיד הגבר אבל לא תפקיד הגבר להחליף את הטיטול
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 16:20 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | שמח תמיד. אני חולק עליך. היא כתבה דברי טעם, ולא שאני נחלץ להגנתה, כי אילו זה היה כך, הייתי עושה את זה בפרטי איתה, אלא כי אני בהחלט בעד הדברים שהגבתי, וכן, דבריה דברי טעם והוספתי נופך מתומצת משלי. יש עוד הרבה מה להרחיב בנידון אילו באמת רוצים, אך אל נא תפסול את הדברים בטענה כאילו זה נובע מ"טב למיתב טן דו..." ולא לעצם העניין והנושא. |
|
או סופסוף . אחת אפס :)
|
|
|