|
|
| נשלח ב-12/8/2015 16:41 |
|
| |
| שאנל22 כתב: |  | שאנל כתבה: :ממתי תפקיד הגבר להחליף טיטול, לבשל או לשטוף את הבית?" כן, לפעמים הגבר צריך לעשות את זה כדי שלאשתו יהיה כח לילדים. האישה לא צריכה להקרע מהמטלות ולהיראות כמו סמרטוט רצפה, והעיקר הבעל אברך מקסים שלומד כל היום.... לא שיש לי בעיה עם אברכים, להיפך אני מעריכה אותם אבל שידעו שצריך לעזור לאישה בלי שזה התבקש!
יוניק .. המילה תפקיד זו מילה חזקה. זה לא תפקידם תרצי או לא תרצי! זה שהוא חייב לעזור זה ברור אבל מראש שתריך להחליף לילד את לא תחכי שהוא יחליף את תחליפי בעצמיך! ואם הוא מספיק חכם להבין שצריך להחליף לילד ואישרו ישנה ולא בא לו שהבית ייהפך לפצצת סירחון הוא יחליף לבד... בגלל זה את לא מתחתנת עם כל אחד.... לעזור לאישה זה כן תפקיד הגבר אבל לא תפקיד הגבר להחליף את הטיטול
למה רק שאשתו ישנה הוא צריך להחליף?! במה מתבטאת העזרה שלו? זה נכון שאני לא מתחתנת עם כל אחד, אבל אני כן יתחתן עם אחד שיודע לעזור ועושה זאת מבלי שמבקשים ממנו, וכן הוא גם יצטרך לפעמים להחליף טיטול, לכבס,לבשל,לנקות ועוד. אל תדאגי הוא לא יהיה מסכן, הוא לא יצטער אף לא לרגע:)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 16:57 |
|
| |
| שאנל22 כתב: |  | שמח תמיד.
אני חולק עליך.
היא כתבה דברי טעם, ולא שאני נחלץ להגנתה, כי אילו זה היה כך, הייתי עושה את זה בפרטי איתה, אלא כי אני בהחלט בעד הדברים שהגבתי, וכן, דבריה דברי טעם והוספתי נופך מתומצת משלי.
יש עוד הרבה מה להרחיב בנידון אילו באמת רוצים, אך אל נא תפסול את הדברים בטענה כאילו זה נובע מ"טב למיתב טן דו..." ולא לעצם העניין והנושא.
או סופסוף . אחת אפס :) _________________ Nobody perfect....I'm nobody ;) |
|
את מתכוונת שסוף סוף הבנת את זה בצורה פשטנית?? :P
ואני משער שהאפס זה לא אני לפי החיוך.... בכל מכל מקרה הכוונה ברורה וביארתי את עצמי יותר בתגובה שאחרי יוניק.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 17:04 |
|
| |
| uניק כתב: |  | שאנל כתבה: :ממתי תפקיד הגבר להחליף טיטול, לבשל או לשטוף את הבית?"
כן, לפעמים הגבר צריך לעשות את זה כדי שלאשתו יהיה כח לילדים.
האישה לא צריכה להקרע מהמטלות ולהיראות כמו סמרטוט רצפה, והעיקר הבעל אברך מקסים שלומד כל היום....
לא שיש לי בעיה עם אברכים, להיפך אני מעריכה אותם אבל שידעו שצריך לעזור לאישה בלי שזה התבקש!
|
|
בהחלט שהמצב היום השתנה... ובציבור הליטאי מי שהנהיג את השינוי היה הרב שך... ולא כאן המקום והזמן להכנס לשיקוליו שלו, כי יש מה להרחיב רבות בנידון ובצדדיו.
מאז ומעולם אכן הבעל היה המפרנס (ראי תמונה למטה בהגשה מליצית), כיום שזה השתנה זה עדיין לא פוטר את הבעל מחובותיו ע"פ התורה. אם כי לכל מצב יש זכויות וחובות.
הזכות בתמיכה בבעל שלומד תורה היא רוחנית ועתידית, אך יש לה מחיר. הבעל מבחינתו בהחלט שיש לו את החובה לסייע, כן, אם זה נצרך אז גם בשטיפה וטיטול וכדו'....
אך ברור שיש יותר גישה לטאצ' הנשי בתחומים האלו, וזה דיי טבעי וברור.
ובהחלט שעל הבעל לדאוג שאשתו "לא תקרע" כלשונך, זה אמור להיות אינטרס אישי שלו אם חשובים לו חיי הזוגיות, בלי כל קשר ל"בין אדם לחבירו" ששייך גם באדם שאין לו כל אינטרס כלפיו... הבעיה מתחילה כשיש קרע... או מתח... החכמה היא לדעת לנווט בחכמה את הספינה הביתית, בין הרצוי למצוי.
הלוואי וכולם היו מבינים גם את הדקויות שבין השורות במה שכתבתי והיו באמת נוהגים כך. לא חושב שבמצב כזה היו אמורים להעלות את זה כנושא לוויכוח בכלל.
(הסיפור שהבאתי למעלה מרבי משה פיינשטיין אמור לשקף את דעתי במידה מסויימת בנוסף לכל מה שכתבתי, כך שסה"כ אני לא חושב שיש בינינו מחלוקת מהותית לעצם העניין, אלא אולי מעט בצורת הגשת הדברים).
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 12/08/2015 17:21:28
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 17:27 |
|
| |
אם היום מי שבכוחו להיות הרשי של הדור... וגם להיות בעל יקב..אני בעד!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 17:34 |
|
| |
| uניק כתב: |  | שאנל כתבה: :ממתי תפקיד הגבר להחליף טיטול, לבשל או לשטוף את הבית?" כן, לפעמים הגבר צריך לעשות את זה כדי שלאשתו יהיה כח לילדים. האישה לא צריכה להקרע מהמטלות ולהיראות כמו סמרטוט רצפה, והעיקר הבעל אברך מקסים שלומד כל היום.... לא שיש לי בעיה עם אברכים, להיפך אני מעריכה אותם אבל שידעו שצריך לעזור לאישה בלי שזה התבקש!
יוניק .. המילה תפקיד זו מילה חזקה. זה לא תפקידם תרצי או לא תרצי! זה שהוא חייב לעזור זה ברור אבל מראש שתריך להחליף לילד את לא תחכי שהוא יחליף את תחליפי בעצמיך! ואם הוא מספיק חכם להבין שצריך להחליף לילד ואישרו ישנה ולא בא לו שהבית ייהפך לפצצת סירחון הוא יחליף לבד... בגלל זה את לא מתחתנת עם כל אחד.... לעזור לאישה זה כן תפקיד הגבר אבל לא תפקיד הגבר להחליף את הטיטול
למה רק שאשתו ישנה הוא צריך להחליף?! במה מתבטאת העזרה שלו? זה נכון שאני לא מתחתנת עם כל אחד, אבל אני כן יתחתן עם אחד שיודע לעזור ועושה זאת מבלי שמבקשים ממנו, וכן הוא גם יצטרך לפעמים להחליף טיטול, לכבס,לבשל,לנקות ועוד. אל תדאגי הוא לא יהיה מסכן, הוא לא יצטער אף לא לרגע:)
|
|
מי אמר רק שאשתו יישנה ??? ואל תדאגי יקרה כבר לא קיימים חזון אישים בימיינו שיכולים לתרץ שהם לומדים תורה 24/7 ולא יכולים לעזור לך... ואל תדאגי סומכת עלייך..;)
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 17:35 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | שמח תמיד.
אני חולק עליך.
היא כתבה דברי טעם, ולא שאני נחלץ להגנתה, כי אילו זה היה כך, הייתי עושה את זה בפרטי איתה, אלא כי אני בהחלט בעד הדברים שהגבתי, וכן, דבריה דברי טעם והוספתי נופך מתומצת משלי.
יש עוד הרבה מה להרחיב בנידון אילו באמת רוצים, אך אל נא תפסול את הדברים בטענה כאילו זה נובע מ"טב למיתב טן דו..." ולא לעצם העניין והנושא.
או סופסוף . אחת אפס :) _________________ Nobody perfect....I'm nobody ;)
את מתכוונת שסוף סוף הבנת את זה בצורה פשטנית?? :P
ואני משער שהאפס זה לא אני לפי החיוך.... בכל מכל מקרה הכוונה ברורה וביארתי את עצמי יותר בתגובה שאחרי יוניק. |
|
לא... אלא אחת אפס לך ולקהל הקדוש שאוהב הסבר של תמימות ופשיטות
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 17:38 |
|
| |
החזון אישים לא צריכים לתרץ "תורה" לאישה,
כי האישה של החזון אישים לא מבקשת שיתרצו לה דברים כאלה...
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 12/08/2015 17:39:53
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 17:49 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  | החזון אישים לא צריכים לתרץ "תורה" לאישה,
כי האישה של החזון אישים לא מבקשת שיתרצו לה דברים כאלה...
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 12/08/2015 17:39:53
|
|
אח שלו... לולא היה קיים בימינו אחד כגון החזון איש... הייתה גם קיימת אישה שלא מחפשת את התירוצים שלו...
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 17:51 |
|
| |
זה השאלה, אבל אמרו חז"ל הכל מתחיל מהאישה... :)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 18:14 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  | זה השאלה, אבל אמרו חז"ל הכל מתחיל מהאישה... :) |
|
אם חז״ל היו בשנת 2015 ... הם היו מבינים שהמצב לא מזהיר וכל היום מתפללים עלינו
תוקן על ידי שאנל22 ב- 12/08/2015 18:37:25
Nobody perfect....I'm nobody ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 13:13 |
|
| |
זה פשוט מדהים מה שהלך פה. כמעט כל הנשים הסכימו על דבר אחד - לנשים לא מגיע פחות מגברים, ובכל זאת הן מופלות לרעה. זה, גבירותיי ורבותיי, פמיניזם. לגברים לא נוח לשמוע את המילה בזו, אפילו נשים נרתעות ממנה לפעמים, ולמה? הרי רוב רובינו חושבות ככה! זה בגלל, ורק בגלל, שזה נשמע לוחמני. קיצוני, רדיקלי. כאילו נלך לשרוף ח. (זה פורום חרדי, אני לא רוצה שיצלו אותי...) כאילו המטרה היחידה שלנו היא להפיל ולנדות את כל הגברים. ולא, זה לא נכון. המטרה היחידה של פמיניזם היא שיתייחסו לנשים כאל בני אדם שווים. שיקבלו החלטות בשיתוף מלא איתן. שלא יגידו להן לשבת בצד ולשתוק, רק כי יש להן אנטומיה שונה במקצת. שתהיינה בכנסת נשים ביחס לאחוזן באוכלוסיה. שקולן של הנשים החרדיות גם ישמע.
ולא. זה לא נגד הלכה. לאורך כל ההיסטוריה, וגם בתנ"ך, היו נשים חזקות, פורצות דרך, שעשו מעשים גדולים- וקיבלו אותן לבסוף. למרות שבזמנו כל החברה הייתה הרבה יותר פטריארכית מבימינו. להפוך את הנשים, את קולן, לגבר מוקצה - לנגד ההלכה - זה ניבזי. אם חרדי יכול להיות שר, ונשים יכולות לעבוד בהרבה מקומות רק בשביל לפרנס את לימוד התורה של בני-זוגן, הן יכולות גם לנהוג, וגם להיבחר לכנסת. ואתם.ן יודעים/ות מה? אם הגברים החרדים בכנסת היו מייצגים אותן, אף אחת לא הייתה נלחמת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 13:40 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | זה פשוט מדהים מה שהלך פה.
כמעט כל הנשים הסכימו על דבר אחד - לנשים לא מגיע פחות מגברים, ובכל זאת הן מופלות לרעה.
זה, גבירותיי ורבותיי, פמיניזם.
לגברים לא נוח לשמוע את המילה בזו, אפילו נשים נרתעות ממנה לפעמים, ולמה? הרי רוב רובינו חושבות ככה!
זה בגלל, ורק בגלל, שזה נשמע לוחמני. קיצוני, רדיקלי. כאילו נלך לשרוף ח. (זה פורום חרדי, אני לא רוצה שיצלו אותי...) כאילו המטרה היחידה שלנו היא להפיל ולנדות את כל הגברים. ולא, זה לא נכון. המטרה היחידה של פמיניזם היא שיתייחסו לנשים כאל בני אדם שווים. שיקבלו החלטות בשיתוף מלא איתן. שלא יגידו להן לשבת בצד ולשתוק, רק כי יש להן אנטומיה שונה במקצת. שתהיינה בכנסת נשים ביחס לאחוזן באוכלוסיה. שקולן של הנשים החרדיות גם ישמע.
ולא. זה לא נגד הלכה. לאורך כל ההיסטוריה, וגם בתנ"ך, היו נשים חזקות, פורצות דרך, שעשו מעשים גדולים- וקיבלו אותן לבסוף. למרות שבזמנו כל החברה הייתה הרבה יותר פטריארכית מבימינו.
להפוך את הנשים, את קולן, לגבר מוקצה - לנגד ההלכה - זה ניבזי. אם חרדי יכול להיות שר, ונשים יכולות לעבוד בהרבה מקומות רק בשביל לפרנס את לימוד התורה של בני-זוגן, הן יכולות גם לנהוג, וגם להיבחר לכנסת.
ואתם.ן יודעים/ות מה? אם הגברים החרדים בכנסת היו מייצגים אותן, אף אחת לא הייתה נלחמת. |
|
סורי..
ציינת בעיות שאם חלקן אני מסכים..
אכן נשים מופלות..ויש אי שוויון..ובזה אני בעד שיילחמו..
אבל במסגרת ההלכה..
עם ההלכה..ולא של הדרעקים מצוהר..אלא גדולי הדור!
וההלכה אומרת, שאשה לא יכולה להבחר לכנסת..אז היא לא יכולה נקודה!
יחד עם זה..צריכים לעשות חשבון נפש נוקב..על ייחסינו לנשים..בחברה ובכלל..
ההשוואה בין מקומות העבודה..שהולכים לשם כדי לפרנס..ממש לא שייכת..
יש בעייה לאשה להיות בתפקיד ממשלתי..לא בלעבוד..
היא יכולה להיות מנהלת בהיטק..מכללה. ולנהל את כל העולם..
בעניין הממשלתי לא!!
ואותן חרדיות במרכאות שניסו ללכת..
הן הלכו נגד התורה שכביכול הן מאמינות בה..
רק שהרחוב החילוני שטף וקירר את אמונתן..באמצעות כלי הטכנולוגיה והחשיפה שלהן לרחוב..
נלחם למען נשים..בדרך הכי נכונה..
בדרך התורה..
לא צריך את מירב מיכאלי..ממש לא...
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 13:53 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | זה פשוט מדהים מה שהלך פה.
כמעט כל הנשים הסכימו על דבר אחד - לנשים לא מגיע פחות מגברים, ובכל זאת הן מופלות לרעה.
לגברים לא נוח לשמוע את המילה בזו, אפילו נשים נרתעות ממנה לפעמים, ולמה? הרי רוב רובינו חושבות ככה!
זה בגלל, ורק בגלל, שזה נשמע לוחמני. קיצוני, רדיקלי. כאילו נלך לשרוף ח. (זה פורום חרדי, אני לא רוצה שיצלו אותי...) כאילו המטרה היחידה שלנו היא להפיל ולנדות את כל הגברים. ולא, זה לא נכון. המטרה היחידה של פמיניזם היא שיתייחסו לנשים כאל בני אדם שווים. שיקבלו החלטות בשיתוף מלא איתן. שלא יגידו להן לשבת בצד ולשתוק, רק כי יש להן אנטומיה שונה במקצת. שתהיינה בכנסת נשים ביחס לאחוזן באוכלוסיה. שקולן של הנשים החרדיות גם ישמע.
ולא. זה לא נגד הלכה. לאורך כל ההיסטוריה, וגם בתנ"ך, היו נשים חזקות, פורצות דרך, שעשו מעשים גדולים- וקיבלו אותן לבסוף. למרות שבזמנו כל החברה הייתה הרבה יותר פטריארכית מבימינו.
להפוך את הנשים, את קולן, לגבר מוקצה - לנגד ההלכה - זה ניבזי. אם חרדי יכול להיות שר, ונשים יכולות לעבוד בהרבה מקומות רק בשביל לפרנס את לימוד התורה של בני-זוגן, הן יכולות גם לנהוג, וגם להיבחר לכנסת.
ואתם.ן יודעים/ות מה? אם הגברים החרדים בכנסת היו מייצגים אותן, אף אחת לא הייתה נלחמת.
סורי..
אבל במסגרת ההלכה..
בעניין הממשלתי לא!!
רק שהרחוב החילוני שטף וקירר את אמונתן..באמצעות כלי הטכנולוגיה והחשיפה שלהן לרחוב..
בדרך התורה..
|
|
וואל, יש עניין בהשוואה בין מקומות עבודה - כי נשים בחברה שלנו כבר יוצאות, לומדות ועובדות. הבעיה של האיסור על אישה בתפקיד ממשלתי היא שהוא תשקיף מדויק של המצב - שגם אתה הודית שהוא בעייתי - בחברתינו. ושוב - אתה בדיוק, שומע אותן, פמיניזם, ואומר שזה מגיע מהעולם החילוני וזה אסור. זה הגורם של הרבנים לאסור את השתתפותן - כי זה ח"ו דומה למשהו שקורה בעולם. אז זה אסור. לא צריך להצמיד את שני הדברים! הן מנסות להילחם נגד משהו שקורה בציבור החרדי! אם היו מייצגים אותן, הן לא היו עושות את זה!
אה, ויפה שאתה מכיר לפחות בחלק מהדברים, זו התחלה טובה :-)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 14:06 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | זה פשוט מדהים מה שהלך פה.
ואתם.ן יודעים/ות מה? אם הגברים החרדים בכנסת היו מייצגים אותן, אף אחת לא הייתה נלחמת.
סורי..
אבל במסגרת ההלכה..
בעניין הממשלתי לא!!
בדרך התורה..
וואל, יש עניין בהשוואה בין מקומות עבודה - כי נשים בחברה שלנו כבר יוצאות, לומדות ועובדות.
הבעיה של האיסור על אישה בתפקיד ממשלתי היא שהוא תשקיף מדויק של המצב - שגם אתה הודית שהוא בעייתי - בחברתינו.
ושוב - אתה בדיוק, שומע אותן, פמיניזם, ואומר שזה מגיע מהעולם החילוני וזה אסור. זה הגורם של הרבנים לאסור את השתתפותן - כי זה ח"ו דומה למשהו שקורה בעולם. אז זה אסור. לא צריך להצמיד את שני הדברים! הן מנסות להילחם נגד משהו שקורה בציבור החרדי! אם היו מייצגים אותן, הן לא היו עושות את זה!
אה, ויפה שאתה מכיר לפחות בחלק מהדברים, זו התחלה טובה :-) |
|
ממש לא!
האיסור של אשה לשאת בתפקיד ממשלתי..נפסק על ידי הרמבם..
שלא היה שובניסט.. וברעיונו בא מהטעם שכל כבודה בת מלך פנימה..שזה לא שובניזם!!
את תולה את כל עניין השוויון על כרעי הפמניזם..
הפמניזם נולד די צמוד לקומניזם..
מאותו חלום נכזב של חברה שווה..
שוויון מלא כשאיפת הפמניסטיות..לא יקרה.
כי לא נבראנו שווים.אלא שונים..
ולכן המסלול הנכון והיחיד הוא של התורה..
שהייתה לפני הפמניזם..
ובעולם..שהאשה הייתה רמוסה בו..
בעם היהודי היא היתה האשת חיל מי ימצא שלו..
בלי לנסות להגיע לשוויון..
אלא ממקום של הבנה שיש לנו תפקיד בעולם.
וכל אחד ממלא את תפקידו..
בזה הפמניזם נכשל ובגדול..
והרצון שלך לשוויון חברתי תעסוקתי.שוויון זכויות...כמו שאמרתי..
יש לך את זה בתורה..את לא צריכה את סתיו שפיר!!!
תוקן על ידי טום888 ב- 07/09/2015 14:07:18
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 15:14 |
|
| |
חניחני...את ממש מזכירה לי את שרית ההיא מהפורום ליד..
|
|
|
|
|