| נשלח ב-7/9/2015 16:15 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | זה פשוט מדהים מה שהלך פה.
כמעט כל הנשים הסכימו על דבר אחד - לנשים לא מגיע פחות מגברים, ובכל זאת הן מופלות לרעה.
זה, גבירותיי ורבותיי, פמיניזם.
לגברים לא נוח לשמוע את המילה בזו, אפילו נשים נרתעות ממנה לפעמים, ולמה? הרי רוב רובינו חושבות ככה!
זה בגלל, ורק בגלל, שזה נשמע לוחמני. קיצוני, רדיקלי. כאילו נלך לשרוף ח. (זה פורום חרדי, אני לא רוצה שיצלו אותי...) כאילו המטרה היחידה שלנו היא להפיל ולנדות את כל הגברים. ולא, זה לא נכון. המטרה היחידה של פמיניזם היא שיתייחסו לנשים כאל בני אדם שווים. שיקבלו החלטות בשיתוף מלא איתן. שלא יגידו להן לשבת בצד ולשתוק, רק כי יש להן אנטומיה שונה במקצת. שתהיינה בכנסת נשים ביחס לאחוזן באוכלוסיה. שקולן של הנשים החרדיות גם ישמע.
ולא. זה לא נגד הלכה. לאורך כל ההיסטוריה, וגם בתנ"ך, היו נשים חזקות, פורצות דרך, שעשו מעשים גדולים- וקיבלו אותן לבסוף. למרות שבזמנו כל החברה הייתה הרבה יותר פטריארכית מבימינו.
להפוך את הנשים, את קולן, לגבר מוקצה - לנגד ההלכה - זה ניבזי. אם חרדי יכול להיות שר, ונשים יכולות לעבוד בהרבה מקומות רק בשביל לפרנס את לימוד התורה של בני-זוגן, הן יכולות גם לנהוג, וגם להיבחר לכנסת.
ואתם.ן יודעים/ות מה? אם הגברים החרדים בכנסת היו מייצגים אותן, אף אחת לא הייתה נלחמת.
סורי..
ציינת בעיות שאם חלקן אני מסכים..
אכן נשים מופלות..ויש אי שוויון..ובזה אני בעד שיילחמו..
אבל במסגרת ההלכה..
עם ההלכה..ולא של הדרעקים מצוהר..אלא גדולי הדור!
וההלכה אומרת, שאשה לא יכולה להבחר לכנסת..אז היא לא יכולה נקודה!
יחד עם זה..צריכים לעשות חשבון נפש נוקב..על ייחסינו לנשים..בחברה ובכלל..
ההשוואה בין מקומות העבודה..שהולכים לשם כדי לפרנס..ממש לא שייכת..
יש בעייה לאשה להיות בתפקיד ממשלתי..לא בלעבוד..
היא יכולה להיות מנהלת בהיטק..מכללה. ולנהל את כל העולם..
בעניין הממשלתי לא!!
ואותן חרדיות במרכאות שניסו ללכת..
הן הלכו נגד התורה שכביכול הן מאמינות בה..
רק שהרחוב החילוני שטף וקירר את אמונתן..באמצעות כלי הטכנולוגיה והחשיפה שלהן לרחוב..
נלחם למען נשים..בדרך הכי נכונה..
בדרך התורה..
לא צריך את מירב מיכאלי..ממש לא...
וואל, יש עניין בהשוואה בין מקומות עבודה - כי נשים בחברה שלנו כבר יוצאות, לומדות ועובדות.
הבעיה של האיסור על אישה בתפקיד ממשלתי היא שהוא תשקיף מדויק של המצב - שגם אתה הודית שהוא בעייתי - בחברתינו.
ושוב - אתה בדיוק, שומע אותן, פמיניזם, ואומר שזה מגיע מהעולם החילוני וזה אסור. זה הגורם של הרבנים לאסור את השתתפותן - כי זה ח"ו דומה למשהו שקורה בעולם. אז זה אסור. לא צריך להצמיד את שני הדברים! הן מנסות להילחם נגד משהו שקורה בציבור החרדי! אם היו מייצגים אותן, הן לא היו עושות את זה!
אה, ויפה שאתה מכיר לפחות בחלק מהדברים, זו התחלה טובה :-)
ממש לא!
האיסור של אשה לשאת בתפקיד ממשלתי..נפסק על ידי הרמבם..
שלא היה שובניסט.. וברעיונו בא מהטעם שכל כבודה בת מלך פנימה..שזה לא שובניזם!!
את תולה את כל עניין השוויון על כרעי הפמניזם..
הפמניזם נולד די צמוד לקומניזם..
מאותו חלום נכזב של חברה שווה..
שוויון מלא כשאיפת הפמניסטיות..לא יקרה.
כי לא נבראנו שווים.אלא שונים..
ולכן המסלול הנכון והיחיד הוא של התורה..
שהייתה לפני הפמניזם..
ובעולם..שהאשה הייתה רמוסה בו..
בעם היהודי היא היתה האשת חיל מי ימצא שלו..
בלי לנסות להגיע לשוויון..
אלא ממקום של הבנה שיש לנו תפקיד בעולם.
וכל אחד ממלא את תפקידו..
בזה הפמניזם נכשל ובגדול..
והרצון שלך לשוויון חברתי תעסוקתי.שוויון זכויות...כמו שאמרתי..
יש לך את זה בתורה..את לא צריכה את סתיו שפיר!!!
תוקן על ידי טום888 ב- 07/09/2015 14:07:18
|
|
יש את זה בתורה, סוג של, אבל בחברה החרדית בימינו הרבה פחות, ועם זה יש לי בעיה. כן. וזה ממש טיפשי לתת כל פעם דוגמה של אישה לוחמת שלא קשורה לעניין, אפילו אם שתינו ג'ינג'יות. הכישלון היחיד שאתה יכול לזקוף לפמיניזם זה שעוד לא הגענו למקום עם שוויון זכויות אמיתי ומלא. והתפקידים שלנו בעניין משתנים. עם כל הכבוד, בחיים זה לא היה תפקיד האישה, בעיקר ביהדות, לפרנס. אז יפה מאוד שאתה מנופף בהרבה דגלים של מה שלדעתך המקום הטבעי של האישה, אבל זה לא מציאותי כבר ממזמן, אז כן, מגיע לנו יחס שווה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 17:09 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | זה פשוט מדהים מה שהלך פה. כמעט כל הנשים הסכימו על דבר אחד - לנשים לא מגיע פחות מגברים, ובכל זאת הן מופלות לרעה. זה, גבירותיי ורבותיי, פמיניזם. לגברים לא נוח לשמוע את המילה בזו, אפילו נשים נרתעות ממנה לפעמים, ולמה? הרי רוב רובינו חושבות ככה! זה בגלל, ורק בגלל, שזה נשמע לוחמני. קיצוני, רדיקלי. כאילו נלך לשרוף ח. (זה פורום חרדי, אני לא רוצה שיצלו אותי...) כאילו המטרה היחידה שלנו היא להפיל ולנדות את כל הגברים. ולא, זה לא נכון. המטרה היחידה של פמיניזם היא שיתייחסו לנשים כאל בני אדם שווים. שיקבלו החלטות בשיתוף מלא איתן. שלא יגידו להן לשבת בצד ולשתוק, רק כי יש להן אנטומיה שונה במקצת. שתהיינה בכנסת נשים ביחס לאחוזן באוכלוסיה. שקולן של הנשים החרדיות גם ישמע.
ולא. זה לא נגד הלכה. לאורך כל ההיסטוריה, וגם בתנ"ך, היו נשים חזקות, פורצות דרך, שעשו מעשים גדולים- וקיבלו אותן לבסוף. למרות שבזמנו כל החברה הייתה הרבה יותר פטריארכית מבימינו. להפוך את הנשים, את קולן, לגבר מוקצה - לנגד ההלכה - זה ניבזי. אם חרדי יכול להיות שר, ונשים יכולות לעבוד בהרבה מקומות רק בשביל לפרנס את לימוד התורה של בני-זוגן, הן יכולות גם לנהוג, וגם להיבחר לכנסת. ואתם.ן יודעים/ות מה? אם הגברים החרדים בכנסת היו מייצגים אותן, אף אחת לא הייתה נלחמת. |
|
חברי הכנסת החרדים מייצגים אותי בכבוד!!! ודואגים לכל דרישותי!!! הנשים ה"פמינסטיות" החרדיות לא הצליחו מסיבה אחת: ששום אישה לא רצתה להצביע להן. איזה נשים הן , בדקת מאיזה מצב בחברה הן הגיעו?! הן ממורמרות ומשועממות. ואין שום אישה בתורה שפרצה דרך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 17:19 |
|
| |
| uניק כתב: |  | | זה פשוט מדהים מה שהלך פה. כמעט כל הנשים הסכימו על דבר אחד - לנשים לא מגיע פחות מגברים, ובכל זאת הן מופלות לרעה.זה, גבירותיי ורבותיי, פמיניזם.לגברים לא נוח לשמוע את המילה בזו, אפילו נשים נרתעות ממנה לפעמים, ולמה? הרי רוב רובינו חושבות ככה! זה בגלל, ורק בגלל, שזה נשמע לוחמני. קיצוני, רדיקלי. כאילו נלך לשרוף ח. (זה פורום חרדי, אני לא רוצה שיצלו אותי...) כאילו המטרה היחידה שלנו היא להפיל ולנדות את כל הגברים. ולא, זה לא נכון. המטרה היחידה של פמיניזם היא שיתייחסו לנשים כאל בני אדם שווים. שיקבלו החלטות בשיתוף מלא איתן. שלא יגידו להן לשבת בצד ולשתוק, רק כי יש להן אנטומיה שונה במקצת. שתהיינה בכנסת נשים ביחס לאחוזן באוכלוסיה. שקולן של הנשים החרדיות גם ישמע. ולא. זה לא נגד הלכה. לאורך כל ההיסטוריה, וגם בתנ"ך, היו נשים חזקות, פורצות דרך, שעשו מעשים גדולים- וקיבלו אותן לבסוף. למרות שבזמנו כל החברה הייתה הרבה יותר פטריארכית מבימינו. להפוך את הנשים, את קולן, לגבר מוקצה - לנגד ההלכה - זה ניבזי. אם חרדי יכול להיות שר, ונשים יכולות לעבוד בהרבה מקומות רק בשביל לפרנס את לימוד התורה של בני-זוגן, הן יכולות גם לנהוג, וגם להיבחר לכנסת.ואתם.ן יודעים/ות מה? אם הגברים החרדים בכנסת היו מייצגים אותן, אף אחת לא הייתה נלחמת.חברי הכנסת החרדים מייצגים אותי בכבוד!!! ודואגים לכל דרישותי!!!הנשים ה"פמינסטיות" החרדיות לא הצליחו מסיבה אחת: ששום אישה לא רצתה להצביע להן. איזה נשים הן , בדקת מאיזה מצב בחברה הן הגיעו?! הן ממורמרות ומשועממות.ואין שום אישה בתורה שפרצה דרך. |
|
אוקי, אותך הם מייצגים, הרבה נשים חרדיות אחרות שלא נבדקות למחלות מסוימות וצריכות הנגשה של העניין - הם לא מייצגים. אפילו לא נוכחות בוועדה שנערכה במיוחד בשביל זה. וזה מתבטא בעוד המון תחומים. פמיניסטיות במרכאות? הן לא נחשבות בעינייך לכאלו? אז להיות פמיניסטית אמיתית זה טוב? ואת יודעת טוב מאוד שנשים בחברה החרדית לא הצביעו להן בגלל הרבנים, זה לא אומר שנשים חרדיות לא צריכות יצוג. הסטה לוגית מעולה ניסית לעשות פה... ברור שהיו נשים פורצות דרך. בתנ"ך, כמו שכתבתי. תמר, ברוריה, בתיה, רחל, מיכל בת שאול.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 17:31 |
|
| |
איזה בדיוק בדיקות את לא יכולה לעשות?! לא הן לא פורצות דרך! הם באות מהאוכלוסיה הנחשלת, ממורמרות על החיים, גרושות, כל זה מתכון לשיעמום ולהתפרצות על הציבור החרדי. מבחינתי הן לא חרדיות! אני נמצאת באוכלוסיה המודרנית ולא שמעתי על שום אישה שרצתה להצביע להן. הנשים בתנ"ך היו כפופות לגדו"י, לא כמו אלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 17:56 |
|
| |
| uניק כתב: |  | איזה בדיוק בדיקות את לא יכולה לעשות?! לא הן לא פורצות דרך! הם באות מהאוכלוסיה הנחשלת, ממורמרות על החיים, גרושות, כל זה מתכון לשיעמום ולהתפרצות על הציבור החרדי. מבחינתי הן לא חרדיות! אני נמצאת באוכלוסיה המודרנית ולא שמעתי על שום אישה שרצתה להצביע להן. הנשים בתנ"ך היו כפופות לגדו"י, לא כמו אלה.
|
|
את באמת קראת מה שכתבתי? הנושא שלי, לא היה ולא יהיה הנשים האלו! ובקשר אליהן - את לוקחת קבוצת נשים, וישר מלכלכת עליהם בצורה כלכך מגעילה! את לא חייבת להסכים איתן, את יכולה לגנות אותן, את מה שהן עושות, אבל בגלל שאת לא מצליחה לעשות את זה כמו שצריך את פשוט יורדת לרפש. חבל. מאוד חרדי מצידך. מי שמך להחליט אם הן חרדיות או לא? אני נמצאת בחברה החרדית וראיתי כמה וכמה נשים שהצביעו להן. אבל שוב, זה בכלל לא הנושא שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 18:09 |
|
| |
אני לא מעוניינת לריב איתך. את טוענת שאין ייצוג לנשים החרדיות בכנסת, אז תצביעי למפלגה שמייצגת אותך. אני סוג של פמינסטית עם שובניזם(יש כזה דבר...) נכון שא"א למנוע מהנשים החרדיות לעשות תארים ולהיות בעמדות מפתח במקומות עבודה. אבל, בכנסת שום אישה חרדית לא יכולה להיות, גם מבחינת צניעות וגם שאנחנו יותר רגשיות מאשר הגברים, והלחץ שם הוא רב. גם שרות הכנסת לא מיצגות את כלל הציבור הנשי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 21:25 |
|
| |
| uניק כתב: |  | אני לא מעוניינת לריב איתך. את טוענת שאין ייצוג לנשים החרדיות בכנסת, אז תצביעי למפלגה שמייצגת אותך. אני סוג של פמינסטית עם שובניזם(יש כזה דבר...) נכון שא"א למנוע מהנשים החרדיות לעשות תארים ולהיות בעמדות מפתח במקומות עבודה. אבל, בכנסת שום אישה חרדית לא יכולה להיות, גם מבחינת צניעות וגם שאנחנו יותר רגשיות מאשר הגברים, והלחץ שם הוא רב. גם שרות הכנסת לא מיצגות את כלל הציבור הנשי. |
|
אין בעיה, זה לא ריב. פמיניסטית עם שובניזם? אשמח להסבר. אה, וזה נחמד שאת מתחילה לענות לענין... מבחינת צניעות אני מבינה, מבחינת רגישות - זה ממש לא נכון, ברור שנשים יותר רגישות, ולדעתי זה דבר שרק עוזר להן. ראית מה הלך היום עם ח"כ זאחלכה (אני מקווה שאייתתי נכון...) ? הוא זה שנעלב והתפרץ כמו ילד על אישה שהשיבה לו בקור רוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 21:26 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | אני לא מעוניינת לריב איתך. את טוענת שאין ייצוג לנשים החרדיות בכנסת, אז תצביעי למפלגה שמייצגת אותך. אני סוג של פמינסטית עם שובניזם(יש כזה דבר...) נכון שא"א למנוע מהנשים החרדיות לעשות תארים ולהיות בעמדות מפתח במקומות עבודה. אבל, בכנסת שום אישה חרדית לא יכולה להיות, גם מבחינת צניעות וגם שאנחנו יותר רגשיות מאשר הגברים, והלחץ שם הוא רב. גם שרות הכנסת לא מיצגות את כלל הציבור הנשי.
אין בעיה, זה לא ריב. פמיניסטית עם שובניזם? אשמח להסבר. אה, וזה נחמד שאת מתחילה לענות לענין... מבחינת צניעות אני מבינה, מבחינת רגישות - זה ממש לא נכון, ברור שנשים יותר רגישות, ולדעתי זה דבר שרק עוזר להן. ראית מה הלך היום עם ח"כ זאחלכה (אני מקווה שאייתתי נכון...) ? הוא זה שנעלב והתפרץ כמו ילד על אישה שהשיבה לו בקור רוח. |
|
חני את צופה בערוץ הכנסת?:)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 21:37 |
|
| |
חדשות 0404 מעלה גם את העידכונים שקרו בכנסת. אם זה מענין אותך...
תוקן על ידי uניק ב- 07/09/2015 21:40:51
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 21:47 |
|
| |
| uניק כתב: |  | חדשות 0404 מעלה גם את העידכונים שקרו בכנסת. אם זה מענין אותך...
תוקן על ידי uניק ב- 07/09/2015 21:40:51
|
|
ממש לא..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2015 22:14 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | | אני לא מעוניינת לריב איתך.את טוענת שאין ייצוג לנשים החרדיות בכנסת, אז תצביעי למפלגה שמייצגת אותך.אני סוג של פמינסטית עם שובניזם(יש כזה דבר...)נכון שא"א למנוע מהנשים החרדיות לעשות תארים ולהיות בעמדות מפתח במקומות עבודה. אבל, בכנסת שום אישה חרדית לא יכולה להיות, גם מבחינת צניעות וגם שאנחנו יותר רגשיות מאשר הגברים, והלחץ שם הוא רב.גם שרות הכנסת לא מיצגות את כלל הציבור הנשי.אין בעיה, זה לא ריב.פמיניסטית עם שובניזם? אשמח להסבר.אה, וזה נחמד שאת מתחילה לענות לענין...מבחינת צניעות אני מבינה, מבחינת רגישות - זה ממש לא נכון, ברור שנשים יותר רגישות, ולדעתי זה דבר שרק עוזר להן.ראית מה הלך היום עם ח"כ זאחלכה (אני מקווה שאייתתי נכון...) ? הוא זה שנעלב והתפרץ כמו ילד על אישה שהשיבה לו בקור רוח.
חני את צופה בערוץ הכנסת?:) |
|
ב"ה יש יוטיוב בעולם... וקבוצות של פמיניסטיות שממלאות את העולם, מואאאאאהההה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2015 19:44 |
|
| |
למה השובינסטיות תמיד נראות בנות גבריות כאלה 
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2015 21:00 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  | למה השובינסטיות תמיד נראות בנות גבריות כאלה  |
|
למה לא הבנתי את השאלה ?:)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2015 22:05 |
|
| |
אז נשאל שוב
למה הפמיניסטיות תמיד נראות בנות גבריות כאלה? 
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2015 22:20 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  | אז נשאל שוב
למה הפמיניסטיות תמיד נראות בנות גבריות כאלה?  |
|
סליחה??? אתה ראית אותי?
וזו דרך מטופשת מאוד להיכנס לדיון מתורבת.
תוקן על ידי חניחניחני ב- 08/09/2015 22:21:37
|
|
|
|
|