בית פורומים עצור כאן חושבים

תורה מגנה ומצילה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2015 14:37 לינק ישיר 

אחיזת עיניים של נביא השקר

אחד מתלמידיו של הרב עזרא שיינברג כותב מדם ליבו בעקבות הסערה בשבועות האחרונים סביב הישיבה.

*************** ifrfblike0-302589"="" scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?locale=he_IL&href=http://www.inn.co.il/News/News.aspx/302589&layout=button_count&show_faces=false&width=130&action=recomm&font=arial&colorscheme=light&height=21" style="border-style: none; border-width: initial; display: block; overflow: hidden; width: 83px; height: 23px; float: left; margin: -3px 0px 0px -8px;"><*, ג' באב תשע"ה, 

הרב שיינברג בהארכת מעצר
הרב שיינברג בהארכת מעצר
צילום:  Basel Awidat/Flash90

קראתי את דבריו של הרב אברהם אנגל על מצג הצדיקות של עזרא שיינברג, ברצוני לתקן שלא מדובר בצדיק גדול שחטא. אלא בשחקן גדול שהטעה את כולנו. מצג שקר של רשע גדול שעטה על עצמו מסכה של צדיק יסוד עולם.

הרב אנגל סיפר כי נביא השקר היה עושה סיום ש"ס בבלי כל שנה, כל זאת מלבד ש"ס משניות שהיה לומד בהתמדה במשך שנה שלימה, ומקנח בסיום כל שנה על ספר הזוהר. כולנו התפלאנו על גודל ההתמדה של הרב וגודל הצדיקות שלו. למעלה מיכולת של תלמיד ישיבה רגיל. איך לא נעריץ את המתמיד הגדול הזה. אבל כשהיום מתברר לנו כי מדובר בנוכל, אנו יודעים לומר כי הוא לא סיים אפילו מסכת אחת. הכל היה מצג של שקר. הכל מסכה.

נכון שהוא היה בא שעה לפני התפילה אחרי טבילה במקווה ונשאר ללמוד שעה אחריה עם טלית ותפילין. זה היה כמעט הזמן היחיד שהוא היה בבית המדרש. ההופעה הזו בבית המדרש נועדה לשרת את תדמיתו כשקדן גדול. וזהו זה. מלבד זאת אף אחד לא ראה אותו לומד במשך היום.

כל הצדיקות הגדולה וההתמדה הגדולה נדרשה מאחרים. משמרים בלילות חמישי היו דרישה מהתלמידים לנורמות גבוהות. הוא לא היה נוכח אתנו במשמרים של לילות חמישי, הוא רק היה מוסר שיעור לפני הנץ. במקרים מועטים הוא נכח במישמר כל הלילה, אולי פעם בשנה.

אף אחד מאיתנו לא הרהר אחריו. גם אני לא הרהרתי אחריו כלל וכלל. אפילו אחרי שהרב אנגל אסף את התלמידים בישיבה וסיפר להם שמדובר בנוכל אני העדפתי להאמין להרה"ג עזרא שיינברג שליט"א. לקח לי הרבה זמן להבין את גודל הנוכלות שנפלתי בה. לקח לי ולאשתי הרבה זמן להבין שלא מדובר בצדיק שנפל אלא ברשע ונוכל שנגלתה צביעותו.

חשוב לי לומר כי למדתי בישיבה הזאת שנים ארוכות, הערצתי אותו. שמעתי לעצותיו. ידעתי שיש לו כוח ראייה רוחני, אבל חשוב לי לומר שתורה לא הייתה פה. כשאני מסתכל לאחור אני רואה כי סך כל השעות בהם עזרא שיינברג נכח בבית המדרש היה מועט ביותר, הוא לא היה נוכח בשיעורים ולא נוכח בתפילות אחרות חוץ משחרית. כשביקשנו נוכחות גבוהה יותר בסדרים ובתפילות הוא תמיד אמר שהוא לא מצליח ללמוד בבית המדרש כי כל הזמן אנשים פונים אליו, לכן הוא צריך להתבודד.

אף אחד לא יכול באמת לומר מה עזרא עשה בזמנו החופשי, והיה לו המון זמן חופשי. בזמן המועט שכן ראינו אותו הוא ידע לשדר את הדמות של הצדיק העליון הפרוש שלא מקבל נשים ולא מסתכל על נשים. דורש מאיתנו דרישות גבוהות בצניעות ובקדושה, בלימוד ובמסירות נפש, הדרישות שיצרו לו את דמות של צדיק יסוד עולם.

על גדלות התורה שאיננה יכולים להעיד כל בני הישיבה. הוא אכן נתן שיעורים, אבל מעולם הוא לא נדרש להוכיח את דבריו. כשהיו באים בני הישיבה לדון ולהקשות עליו. הוא לא התמודד עם השאלות והיה אומר: זאת האמת וקבלוה. אנחנו חשבנו שהוא כך כל צדיק וגדול וקדוש ואנחנו כל כך קטנים ושפלים ונמוכים. לא העזנו להתווכח איתו.

זו בוודאי הייתה טעות שלנו. עברנו על מה שכתוב בתורה "לא תגורו מפני איש". ובגמרא (סנהדרין ז.) פירשו שאדם לא צריך לאגור את שאלותיו, לסגור ולבטל אותם. להפך צריך אדם לשאול כל מה שמעיק לו. כל מה שמוקשה לו מגמרות ומידיעות אחרות. כשהיו לנו שאלות על דבריו שאלנו רבנים אחרים, לא הקשנו עלינו. יראנו מהתדמית של צדיק יסוד עולם שהוא בנה סביבו בכשרון רב כל כך.

אני כותב את כל זה לא בשביל להצדיק את הטעות. אלא כדי ללמד לאחרים שלא יטעו בנוכלים אחרים. שלא ישאלו איך התורה שלו לא הגנה עליו. ובכן דעו לכם. לא הייתה לו תורה. הייתה לו אחיזת עיניים.

(ערוץ 7)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 19:42 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
עוד הנחה מתנפצת כאן .הלבוש הצנוע של בנות ישראל הכשרות והתמימות גם הוא לא מגן ולא מציל. אולי אפילו להפך.

הלבוש הצנוע עוזר למי שמעוניין להיעזר.
גם לו הוא לא פותר את העניין אלא עוזר.
לא הבנתי איך הסיפור כאן מוכיח אחרת. כמו"כ לא הבנתי איך אדם שהוא Straight יכול לחשוב שאין בזה עזרה מסוימת.

תוקן על ידי כמדומני ב- 19/07/2015 19:46:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 20:44 לינק ישיר 

איך זה בדיוק עזר לכל הסוטים האלה?
הנושא כאן הוא אנשים סוטים ולא אנשים מהשורה.

אנשים מהשורה לא יעשו מעשים כאלה גם כאשר עם נפגשים עם נשים שלא לבושות בשיא הצניעות.אבל הנושא כאן הוא הסוטים .
לא התורה מגינה עליהם ולא הלבוש הצנוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 21:00 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
פרוגרמי כתב בתשובה לשאלת היסוד של האשכול, תורה לשם מה:

הצעה אפשרית: כדי לקיים אותה.

ואני מעיר:  זו תזכורת שהתורה ניתנה על מנת לקיים אבל השאלה לשם מה ניתנה עדיין פתוחה. ואם כן השאלה במקומה עומדת. זו תזכורת רבת חשיבות אבל לא מועילה לבירור הנושא. 

מרוב אריכות שכחת את שאלת פותחת הנושא, היא שאלה: "אם התורה לא מצילה את האדם מלחטוא, לשם מה היא ניתנה"?, זו שאלה חסרת קשר, וכי מישהו חשב שהיא ניתנה כדי להציל את האדם שלא יחטא גם אם יבחר ברע? היא ניתנה כדי לקיימה, דהיינו כדי לא לבחור ברע, ולא לאנוס נשים בדרכי מרמה. למה ניתנה התורה בכלל? - מה מטרתה? מה זה קשור לנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 21:03 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
עוד הנחה מתנפצת כאן .

הלבוש הצנוע של בנות ישראל הכשרות והתמימות גם הוא לא מגן ולא מציל.אולי אפילו להפך.

איך בדיוק ההנחה הזו מתנפצת? יש כאן איזה נתון שמלמד אותך מה שכתבת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 21:05 לינק ישיר 

הטענה של התלמיד השני שהביא ספרן, הרבה יותר מפחידה. האם ייתכן שאדם שאינו תלמיד חכם ואינו ירא שמים ואינו מרבה בלימוד תורה, יגרום לקבוצה שלמה של אנשים לא טפשים בכלל, להאמין שהוא כזה? יש עוד  מקרים כאלו (בלי שום קשר לסוטים ונואפים)???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2015 21:09 לינק ישיר 

רגשות, כאב ומחשבות על הרב מצפת
1.

אני נכה רגשית. עבורי רגשות מעולם לא היו משהו שידעתי להתמודד איתו בצורה נורמלי, ותמיד זה היה באחת משתי דרכים לא בריאות: או שנסחפתי במערבולות רגשיות שאיימו להטביע אותי, או שהדחקתי כל גילוי של רגש כך שלא הרגשתי מאומה. שתי הדרכים היו שני צדדים של אותה מטבע.

כאשר שמעתי לראשונה על פרשיית הרב מצפת, השתמשתי במנגון ההדחקה וסירבתי לתת לרגשות להגיע אליי. הפעלתי את מערכת כיפת הברזל שהעניקה לי כיסוי מלא מהרגשות המאיימים. זה לא שהכרתי את הרב, אבל פרשייה שכזאת עשויה לטלטל אותי בלא מנוח ולאיים על האיזון הנפשי שלי, אז הדחקתי.

רק אתמול, כאשר קראתי תיאור מתוך כנס חירום שנערך בצפת, חדלה מערכת ההגנה שלי לתפקד. חסד אלוקים, מתברר שהשנים בתכנית 12 הצעדים עזרו לי ואיפשרו לי להתמודד עם הרגשות שהציפו אותי.

הנה ציטוט של הקטע אותו קראתי, ובו תקפה אותי הצמרמורת ולא נתנה לי להמשיך בהכחשה העצמית הזאת: "משבר לא קל. כשהוא קרה כולנו זוכרים את קריעת החולצה, אנשים ונשים התעלפו, כולם בוכים. למי לא נקרע הלב? לא רק לנו. אני מעביר שיעורים ברחבי הארץ ובכל מקום אתה רואה אנשים עם לבבות קרועים ושבר גדול".

2.

מה שאני מרגיש הוא כאב. אני לא מכיר את הרב ולא את אנשי הקהילה, הם לא בני החוג שלי ומעולם קודם לפרשייה לא שמעתי את שמו (שכמובן ידוע לכולם, מה שמגחיך את מאמציהם של עורכי הדין להותיר את צו האיסור פרסום על שמו של הרב), אבל אני חש כאב. כל חיי פחדתי מכאב ומרגשות ולכן הפכתי למכור, אבל היום עליי להתמודד עם רגשות בכלל ועם רגשות של כאב בפרט. אין לי את הפריויליגיה לברוח לעולם הפנטזיה של התאווה ולהיעלם בתוכו, עליי להתמודד עם הכאב של החיים.

כואב לי על תלמידי הרב, כואב לי על משפחתו, אבל בעיקר כואב לי עליו. כולם סובלים, ואין לי שום כוונה להקטין ח"ו מסבלו של אף אחד, בודאי לא מסבלם של הנשים שעל פי הטענה נפגעו, אבל אני באופן אישי מזדהה עם סבלו של הרב בעצמו, האדם שבמרכז הדרמה, שלמרבה הצער הוא זה שסבל יותר מכולם. אם הטענות נכונות, אני מרשה לעצמי להניח שהוא ככל הנראה מרגיש ביחד עם הכאב הנורא על מצבו, גם תחושת הקלה. אם אכן עשה הרב את מה שעשה, יתכן שכעת הוא מרגיש הקלה כיון שסוף סוף הוא מבין שכעת יוכל להתחיל בתהליך הריפוי, למרות שהוא כולל הוצאת מוגלה וניתוח שהכאב בהם לא ניתן להעלות על הדעת, אבל לכל הפחות ישנו אור בקצה המנהרה החשוכה הזאת.

3.

אינני יודע האם הרב החשוד במעשים המיוחסים לו אכן עשה אותם, ואני מתפלל עבורו שהכל עורבא פרח, למרות שלמרבה הצער, הנסיון האנושי מוכיח כי בדרך כלל פרשיות שכאלו מתבררות לבסוף כנכונות. יחד עם זאת, קרוב לודאי שאם החשדות אכן נכונים, מדובר באדם מכור למין.

לא מתוך היכרות אישית אלא מתוך התבוננות בשבר של תלמידיו, אני נוטה להאמין שמדובר באדם מיוחד במינו, אדם משכמו ומעלה, מלא בתורה ובמעשי חסד. אם כן, לא מדובר באדם צבוע ושקרן, אדם שבצד אחד של חייו התגלה כשחקן מוכשר בתפקיד הרב, ובצד השני התגלה פרצופו האמיתי של פושע ומנוול, אלא מדובר על אדם שתורתו ומעשיו הטובים הם אישיותו האמיתית, והמעשים שהוא עושה הם תוצאה של כחות החזקים ממנו. אין לי ספק שהוא עשה כל שביכולתו במאמצים להשאיר את השד הנורא בתוך הבקבוק, ואני רק יכול לשער בפני כמה כאב הוא עמד בכל פעם שנכשל, וכאשר מיסטר הייד יצא שוב מתוך האישיות של ד"ר ג'קיל.

4. 

הדבר היחיד שהוסיף לי כאב על הכאב שכבר חשתי, היה לקרוא את תגובותיהם של רבנים ואישי ציבור חשובים שאותם אני מעריך ומכבד. אין לי ספק - אף אחד מהם לא הגיב כפי שהגיב מרוע לב חס וחלילה, אלא מחוסר הבנה בסיסי, או נכון יותר לומר - מחוסר בהזדהות, כי הרי מי ירצה לשים את עצמו בנעליו של הרב ולא בנעלי הנשים הפגועות? אני משוכנע שאם לא הייתי בעצמי מכור למין, הייתי מגיב כמוהם, אולי אפילות בחריפות רבה יותר.

מי שלא היה שם - לא יבין. הנסיון להסביר לאדם אחר מה מרגיש המכור למין, ובפרט הנסיון להעביר את התחושות של אדם מוערך בציבור שלנו שהוא מכור למין, דומה לנסיון להסביר לעיוור מלידה את ההבדל בין צבע ירוק לכחול.

ורק בתוכי אני מרגיש משהו מזדעזע כאשר אני קורא את דברי מי שאומר שאין מחילה למעוותי מוסר, מבלי לדעת שישנם אנשים - גדולים ככל שיהיו - החולים במחלה הגורמת להם לעשות דברים כנגד רצונם. רק בתוכי אני מרגיש משהו נקרע כאשר אני קורא את דברי מי שאומר כי היה על הרב להתאבד... אני קורא ודמעה קטנה מאיימת להתגנב החוצה.

ישנו הבדל בין ההליך השיפוטי שבודאי יתקיים, בו יתמודד הרב מול הטענות, ובמקרה שיתבררו כנכונות - ייאלץ לתת את הדין על מעשיו, לבין רגשות חמלה אנושיים שמתעוררים בלב מי שיודע כי רב במעמד שכזה, לא עשה מה שעשה מתוך עיוות מוסר, אלא מתוך דחפים שהיו חזקים ממנו. 

5.

ואם היה יודע שישנה בעיה שכזו, ואם היה יודע שישנו פיתרון, אולי היה נחסך ממנו ומקהילתו סבל וכאב רב כל כך?

זוהי המחשבה שאינה עוזבת אותי מאז קרסה חומת ההכחשה שבניתי סביבי.

"אשר נשיא יחטא", ומפרש רש"י "לשון אשרי, אשרי הדור שהנשיא שלו נותן לב להביא כפרה על שגגתו, קל וחומר שמתחרט על זדונותיו".

למה אשרי? לצורך כך ניסיתי להעלות בדמיוני רב מכובד המגיע לבית המקדש עם קרבן על חטא שעשה במזיד, ובזמן שהוא מתוודה ישנם המצלמים אותו בסמארטפונים שבידיהם, ודקות לאחר מכן הדברים מופצים בקבוצות הווטסאפ השונות. אם למרות החשש מפרסום הוא מגיע ומתוודה - אשריו ואשרי דורו.

האם אכן יכול רב מכובד להגיע לקבוצות של מכורים למין אנונימיים? אין ספק שנדרש כאן אומץ לב יוצא דופן, אבל מי שעשה ויעשה את זה - אשריו ואשרי דורו.

ומילה לסיום בנוגע לכך: אולי העיתונות היתה שמחה לפרסם ידיעה סנציונית על "הרב מהצפון שנצפה בקבוצות החלמה של מכורים למין אנונימיים", אבל אי אפשר להשוות זאת לגודל הסערה התקשורתית על "הרב מהצפון החשוד באונס". גם אם הברירה היחידה היא חשיפה - אני אישית מעדיף להיחשף כשאני בהחלמה מאשר להיחשף כשאני במחלה.

לקריאת סיפורו האישי של הכותב לחץ כאן

מתוך האתר של שמור עיניך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2015 00:57 לינק ישיר 

יש אנשים שמסוגלים (או מוכרחים) לחלק את עצמם (יואיל מישהו לתרגם יותר מדויק) אנשים שמאמינים בדת ונוהגים כל ימיהם על פיה במסירות מושלמת (מה שכולל דקדוק במצוות למשל) בלא מטרה לרמות עצמם או אחרים.  ובפרט מסוים עוברים עבירה במזיד (בתחום המיני) באופן קבוע ומצליחים לנתק את חלקם מכולם
ומי שלא עמד במקומם אינו יכול לשער בנפשו דבר זה אבל הוא קיים (אני גם מכיר אישית ___ אנשים).  

תוקן על ידי בערולאאדע ב- 20/07/2015 00:58:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2015 07:41 לינק ישיר 

פרוגרמי

הבנתי מדבריך שלא הבנתי את ההקשר ולכן מתחתי ביקורת שלא היתה נכונה. סליחה. עם זאת הבנתי שאתה בעצם מסכים לניתוח של המשפט שלך אילו היו קוראים אותו שלא בהקשרו, כפי שאני טעיתי לקראו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2015 07:47 לינק ישיר 

צא מן התבה

ברוך הבא לפורום!

הציטוט שהבאת, בעיני, מרגש מאד. אילו היית יכול לצרף לו לינק, מה טוב. כדאי היה לקרוא עוד בהקשר זה.

הרשה לי להוסיף הערה או שתיים.

א. השבח למי שאינו מתבייש להביא קרבן על חטאו הוא בהחלט במקום. ויש לנו את הסיפור הנפלא על רב עמרם בתלמוד, שכמדומה טרם הועתק לכאן, המספר על רב גדול שבייש את עצמו כדי לא להיכשל בעריות. וגם זכה שמסירותו ונכונותו להתבייש למען המצוה מפורסמים כעת לדורות בתלמוד. אשתדל להעתיק לקמן.

ב. אבל חז"ל גם קבעו שאין אדם חייב לפרסם את עברותיו ברבים אם הן לא התפרסמו. אפשר לשער, שזה כדי למנוע חילול השם. אז עד שהנושא לא מתפרסם, אין חובה ואין מעלה לפרסמו. אילו הרב החשוד היה אכן מכור כדברים שהעתקת, אזי היה עליו לפנות לטיפול חשאי ולא לפרסם עצמו ברבים.

ג. השאלה אם הוא היה אנוס או קרוב לאנוס זו שאלה של עובדה. האם הוא דומה לאלו שפונים לאתר שממנו הובאו הדברים. אבל גם לגביהם ניתן לשאול עד כמה הם סובלים מבעיה פסיכולוגית ועד כמה הם אנוסים בדבר. האם הסיוע שמעניקה להם התוכנית זה מפני שהיא קולעת לאמת הפנימית שלהם, או בגלל שהיא מציעה להם נראטיב שמאפשר להם לשפר את איכות חייהם והמוסריות שלהם.

ד. חיינו והפסיכולוגיה שלנו הם כה מורכבים עד שדומה שאי אפשר להוכיח מי צודק והכל תלוי בהנחות יסוד. עם זאת, אני אישית מאד מתפעל מאותם בני אדם שמוצאים את עצמם בנסיונות קשים כאלו ומנסים להתמודד ביושר וביראת שמים. וחשוב לדעתי לציין זאת.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2015 08:16 לינק ישיר 

סתם שאלה (באמת אינני יודע):
האם נודע בהיסטוריה הקרובה (מאות השנים האחרונות) סיפור דומה על רב בעל שיעור קומה (ממש) בעיני הציבור התורני-תלמודי?
נא לא להשיב מסיפורים עתיקים שאיננו מכירים את המנטליות של דורם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2015 10:48 לינק ישיר 

היו והיו והם הוסתרו. לא מאות שנים-  שנים -ועשרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2015 11:47 לינק ישיר 

.

ואני הקטן, רוצה רק למצוא נקודה-שתיים של אור, בסיפור המחריד הזה:

הראשונה - שהרב אליהו מצפת, למרות שהרש"ע היה אדם בו תמך בעבר, האיץ במי שבאו אליו לא לטייח, ושלח אותן להתלונן במשטרה. אשרינו שראינו כך, שאלמלא כך נהג, היה הרש"ע כבר מזמן לומד חברותא עם אחרים שברחו בזמנו, ואכמ"ל.

השניה - שגירשו רבנים את הרש"ע מהעיר, כדי להציל נפשות אחרות.

והשלישית - שמייד מצאו רב בעל שיעור קומה שהגיע לצפת כדי למנוע פירוק מוחלט של קהילה שהגיעה למשבר גדול, וממה ששמעתי, כתפיו רחבות דיין, ומעשיו טובים.

ולו תהא פרשיה זו, נדבך נוסף בהתבגרותו של ציבור יקר, ובחיסונה של חברה בפני מחלות כואבות כזו זנתגלתה כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2015 23:50 לינק ישיר 

[מואדיב,

אכן, גם בעיניי כל האמור בדבריך ראוי לציון ולהערכה. אני חושבת שזו דוגמא טובה להתבגרות של הציבור ושל רבניו ומנהיגיו (בכלל, והדת"ל בפרט; בעז"ה בקרוב גם בציבור החרדי). 

אגב, מי שחושב ש"פעם לא היה כזה דבר", בהחלט צודק: פעם לא היו מדברים ולא מפרסמים, ולכן גם לא היו מטפלים ולא פותרים את הבעיה (לא של הקורבנות ולא של התוקף). אור השמש אולי אינו מחטא תמיד, אבל הוא בהחלט מאפשר לראות את הלכלוך גם בפינות שהחושך מסתיר. ולראות את הלכלוך זה צעד ראשון בדרך לניקיון.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 10:05 לינק ישיר 

שאלה
מי הובא למלא את המקום בצפת?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תורה מגנה ומצילה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.