בית פורומים עצור כאן חושבים

תורה מגנה ומצילה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/7/2015 13:21 לינק ישיר 

ובכל אופן, איך ירוחם ואמשלום יודעים כל כך טוב ובבטחון מה היה פעם, אם הסתירו כל כך יפה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 14:06 לינק ישיר 

[א. אני לא יודעת לגבי ירוחם, אבל אני מספיק מבוגרת כדי לזכור מה היה "פעם"...
חוץ מזה, ה"פעם" אינו חייב להיות לפני מאות שנים - הבט בעיתונים מלפני עשר או עשרים שנה ותראה את ההבדל בדיווח, ויותר מכך - בגישה אל המתלוננים ואל הנילונים, ואל עצם ההגדרה מה נחשב בעייתי ולא מוסרי (ואולי גם "בעל עניין לציבור" - קרי, שכדאי וצריך לדווח עליו). 

ב. אני לא חושבת שטבע האדם השתנה באופן דרסטי במאה (או אלף, ואפילו לא חמשת אלפים) השנים האחרונות. לכן סביר בעיניי שכמו שהיו גנבים תמיד כך גם היו אנסים תמיד - יצר הכוח והשליטה תמיד "הצליח" לבטא עצמו בתחומים המיניים (היש "מתחם" טוב יותר להביע שליטה במישהו, מאשר גופו שלו?!). מצד שני, דברים רבים אחרים כן השתנו, כמו למשל התפיסה המוסרית של החברה (מה ראוי ומה לא ראוי לעשות), ומתוך כך גם אופני הטיפול במה שהחברה מזהה כבעיה מוסרית. כל אלה יחד מכוונים למסקנה שתמיד היו אנסים ומטרידים (אתה באמת צריך דיון לוגי כלשהו כדי לדעת זאת?!), רק לא תמיד דיווחו עליהם, כי לא תמיד חשבו שהם עושים משהו רע מבחינה מוסרית, או שמי שנפגעו מהם לא חשו שיש להם זכות להתלונן ושממילא לא יזכו להגנה ולתמיכה, אז תלונה גם לא תועיל (לצערי, יש עדיין רבים החשים כך).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 14:10 לינק ישיר 

הסתירו  ומסתירים מהשלטונות, מהתקשורת, מהציבור הרחב. איסור רכילות ,(איסור הרכילות זה על דבר אמת), אבל בקהילות, ידעו וידעו נשכו שפתיים ושתקו.חלק גם לא נשכו, כי דרך העולם הוא.
בזמנו סיפרתי כאן על מקרה שהיה במקווה במאה שערים, שהיה לפני עשרות שנים.
שמעתי מאיש אמת על מקרה במקווה שהיה בבית וגן.לפני כמה שנים את המקרה הראשון ראיתי. בתוך עמי אני יושב(ת) בעיקר ישבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 14:57 לינק ישיר 

אמשלום וירוחם, להזכירכם, זו היתה השאלה:

כמדומני כתב:
סתם שאלה (באמת אינני יודע):
האם נודע בהיסטוריה הקרובה (מאות השנים האחרונות) סיפור דומה על רב בעל שיעור קומה (ממש) בעיני הציבור התורני-תלמודי?
נא לא להשיב מסיפורים עתיקים שאיננו מכירים את המנטליות של דורם.

ועליה לא השבתם, נכון שהטבע האנושי לא השתנה. הנושא של השואל היה על מערכת הברירה הטבעית או המלאכותית בדרך להגיע למדרגת רב בעל שיעור קומה. 
סיפורים על אנסים יש הרבה, השאלה לא היתה על אנסים סתם.
ואגב, אני מניח שאם סיפור כזה היה נודע לחכמי התלמוד בזמנם, היו כותבים אותו, לפי הרקורד המרשים של סיפורים תלמודיים בנושא, וגם כשזה לא נעים, אבל סיפור כזה של שימוש בסמכות תורנית לניצול, ועוד שיטתי, לא מוזכר (ישנו סיפור על ברוריה, אבל הוא חוץ תלמודי). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 15:18 לינק ישיר 

.

ישיבישער,

אתה צריך להגדיר, ראשית, מהו "רב בעל שיעור קומה" וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 15:21 לינק ישיר 

לא אני שאלתי את השאלה, רק הזכרתי אותה. בכל מקרה אני מניח ש'כמדומני' יתפשר גם על משהו בתחום האפור, זו שאלה סקרנית, ולא נשמעת כמו הנחה מראש שלא יכול להיות שרב בעל שיעור וכו'  ייכשל (או יתפס). אמנם נכון שבציבור החרדי יש איזה מנגנון של ברירה טבעית בדרך לרבנות נערצת מסוג מסויים, שייתכן שמסנן סוג מסויים של בעיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 15:23 לינק ישיר 

. עניתי בדיוק על השאלה. אבל גם אני מצווה  על לא תלך רכיל בעמך, ואם אגלה את השמות, לא יצא מזה כלום, סתם לרכל?
מה דעתך רבנים סוררים התגלו כ6 -בישיבות של המזרחי. לדעתך, הרי יש יותר ישיבות שחורות, הרבנים שם מפטפטים יותר ביצרם?
בשביל הלימוד חוץ ממעשה ברוריא- רש"י הוא לא מקור.- למד למשל את הסיפורים  בגמרא בקידושים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 15:28 לינק ישיר 

חס וחלילה, לא ביקשתי ממך שתספר בדיבת אחרים, אלא רק הזכרתי שהנושא לא היה על אנשים עם זקן / דתיים / שיש להם איזו משרה, אלא על אנשים מליגה א'
הסיפורים בגמ' בקדושין הם סיפורים כנים על כך שהיו גם לאמוראים פיתויים, והיו מהם שכמעט נכשלו, אבל לא מדובר על מקרה כמו שלנו, של ניצול שיטתי וציני של נשים נשואות בשם הדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 15:29 לינק ישיר 

אבל אם מדובר באנשים שהיו סתם צבועים ולא היו באמת גדולים רק נחשבו כך, אין שום איסור לגלות זאת, אלא להיפך, וכפי שאתה רגיל תמיד להשמיץ את ליבוביץ בנושא זה (לפחות לשיטתך)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 16:12 לינק ישיר 

בואו נדבר רק על מקרים בתקופה של עד לפני 50 שנה. מישהו יודע?
פרמטר: בואו נתחיל עם רבנים גדולים 'ללא ספק' אנשים כמו הב"ח, הש"ך, הב"י, הרמ"א, הגר"א, רעק"א. אבל אסכים גם לחריגות עד רמת אחרונים זוטרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 16:16 לינק ישיר 

ירוחם זוכר יותר מ50 שנה! אנחנו בבעיה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 16:17 לינק ישיר 

יש את אחאב בן קוליה, שכנראה היה מממציאי השיטה של "על פי הקבלה עלינו לעשות תיקון פיזי"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 16:18 לינק ישיר 

http://www.otzar.org/wotzar/getimg.aspx?105649-29-700-0-3-512

"עניין התורה לנפש – דוגמת המטר לארץ, שמצמיח מה שנזרע בה – סם חיים או סם מוות, כן בתורה מצמיח מה שבליבו – אם ליבו טוב תגדיל יראתו, ואם בליבו שורש פורה ראש ולענה יגדל הטינא בליבו, כמו שכתוב "צדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם"... והמתעצל לחטט אחר כל מידה רעה, אינו מועיל לו כל הגדרים והסייגים שהוא עושה... ואף גדר התורה שהיא מגינה ומצילה נהרס בעצלותו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 16:19 לינק ישיר 

אמשלום

למה מחד ברור לך שהתפיסה המוסרית השתנתה מאוד, ואילו מה שאת קוראת "טבע האדם" – לדעתך לא השתנה כלל? אולי דווקא הדיווחים של פעם היו שונים בגלל שטבע האדם היה שונה? (ואם תאמרי שאת חיית אז וראית, הרי היום יש לנו תיאוריות פסיכולוגיות מודרניות מפותחות, שיסבירו לכולם עד כמה אנו משלים את עצמנו לגבי תפיסת המציאות) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 16:24 לינק ישיר 

ישיבישעאר כתב:
לא אני שאלתי את השאלה, רק הזכרתי אותה. בכל מקרה אני מניח ש'כמדומני' יתפשר גם על משהו בתחום האפור, זו שאלה סקרנית, ולא נשמעת כמו הנחה מראש שלא יכול להיות שרב בעל שיעור וכו'  ייכשל (או יתפס). אמנם נכון שבציבור החרדי יש איזה מנגנון של ברירה טבעית בדרך לרבנות נערצת מסוג מסויים, שייתכן שמסנן סוג מסויים של בעיות.

זו לא הייתה שאלה של סקרנות, אלא של בירור; האם הפרמטרים הנדרשים בשביל להיות אדם בעל שיעור קומה בקרב הציבור התורני במאות השנים האחרונות, הם כאלו שפחות משאירים מקום למקרים כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תורה מגנה ומצילה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.