בית פורומים עצור כאן חושבים

האם היהדות מחייבת את קבלת הדואליזם הפסיכופיזי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2015 19:00 לינק ישיר 

רב_מחשבות כתב:
דה וינצי,

אתייחס כרגע לשתי נקודות שחשובות להמשך הדיון. 

3. מה הקשר מה באת לבסס עם זה. ואיפה ראית שדיברתי רק על אמונתנו. שאלתי על איזו "נקודת משען" מתבסס מה שאתה קורא "מחקר הפילוסופיה של נפש" [סלח לי אם אגחך על הביטוי. באילו כלים בדיוק אתה "חוקר"? אתה לא מבחוץ לזה ואין לך אמת מידה אובייקטיבית נקודת ייחוס או כלי מדידה. אתה (אחרי כל השמות המפוצצים) בסך הכל חושב על עצמך]. אם לכל מה שאנו חווים כנפשי/רוחני ניתן לטעון שהוא "חומרי אבל שונה", לא תוותר באמת כל אפשרות להוכיח משהו. הכל יהיה עניין של טרמינולוגיה.
למיטב ידעתי הדלה, הפילוסופיה של הנפש אינה מחקר פילוסופי של כל מיני "איך מרגישה לי הנפש שלי" וכיו"ב. שיטת המחקר היא לוגית טהורה. היא קשורה אדוקות לתיאוריות אנליטיות עכשיויות. למיטב הבנתי שאלת המבפנים או מבחוץ לא כל כ"כ רלוונטיות. זה לא שיטקלעך תיירה של פרויד. זה יותר עוסק ב"מה אפשר לומר" ו"מה אי אפשר לומר". לא ברורה לי בעיית נקודת הייחוס. ואגב, עם הכל היה עניין של טרמינולוגיה, לא היו לנו היום מחשבים שמחקרים בתחום פילוסופיה של הנפש ומאמרים בנושא זה ובנושאים משיקים הם שאשמים בהם. למשל, חלק מעבודותיו של טורינג פורסמו בכתבי עת פילוסופיים. 

4. אם לא שמת לב, דיברתי על מטריאליזם. הנחתי בסיס/גורם חומרי לקווליה. רק טענתי שבסופו של דבר, הקווליה עצמה אינה חומרית.

לא חושב שטענתי שהקווליה חומרית. אבל ישנן תיאוריות שמתמודדות עם זה. בשביל להציג אותן, צריך לכתוב כתיבה טכנית מורכבת ולא נראה לי שכאן המקום, בפרט שאני לא מבין מה ההשלכה לדיון שבו פתחתי. אם אתה מצוי בסוגיות הללו, אז ארמוז לשתי תיאוריות: 1) תיאוריה ייצוגית של מודעות התנסותית. 2) תיאוריה של מודעות כייצוג מסדר גבוה.
ויש תיאוריות נוספות.
כך או כך, לא ברור למה אתה חושב שלדואליזם ישנו יתרון בנוגע למודעות התנסותית (quale או qualia). ושוב, אני לא לגמרי מבין איך הגענו לדין הזה. האם אתה מנסה להוכיח דואליזם מqualia?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2015 23:10 לינק ישיר 

בערולאאדע כתב:
שיש אלקים אחד לפחות - הוכח

אשמח ואודה לך מאד אם תכתוב את ההוכחה לכך שיש אלקים אחד (לפחות).

[אשמח עוד יותר אם גם תגדיר מהו/מה ידוע לך על האלקים הזה שהוכח קיומו. ועוד יותר ויותר אשמח אם תכתוב האם (ו/או כיצד) הוכח לך גם שהוא משגיח/מתערב/אכפת לו מהנעשה כאן/רוצה משהו מהאדם/נתן או לא נתן הוראות וכו'].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2015 23:49 לינק ישיר 

רב מחשבות לא עליך תלונתי כי על...

אמרתי שבתורה כתוב "שזה (שיש אל אחד -לפחות- ) הוכח ויותר מזה לא ולכן אין להאמין יותר" וזה כתוב בפרשת ואתחנן בקריאה לט"ב (מגלגלין זכות ליום ....חייב) ועוד 
 הבאתי זה בשביל החלק השני של המשפט אבל הכל כתוב שם.

באמת אינני יודע מה ראו (אתם ראיתם...) כשלא ראו כל תמונה.  אבל הם השתכנעו ממה שהם ראו שאלהים דיבר איתם (ומכאן שהוא היה קיים - אז לפחות - ) ולכן חשובה מאד לאימות ההוכחה הידיעה שאותו דור שוכנעו בכך ואין זה מאוחר יותר שאז אין הוכחה. בלשון אחרת לכן חשובה הידיעה שספר דברים (או יתר ספר התורה) נכתב ולפחות נאמר באותו דור שעל מידע זה מתבסס כל האמונה

(נ.ב. אני מבין שזה חלש...) 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם היהדות מחייבת את קבלת הדואליזם הפסיכופיזי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.