רציף לא שאל שאלה בתורה שמקלה על נתינת תשובה, רק ההיפך.. תחדד את הפרטים שיש לך ביד, ותמקד את השאלות שלך...למשל: 1) אני 1.85 והיא 1.79, כמה דלעתכם זה יפריע? 2) יש לה ילדה, אבל היא מבקרת אותה רק בראש השנה, כמה לדעתכם זה מפריע?
נגיד שמבחינה כספית
העניין מסודר,
וההצעה מתאימה ונפלאה,
מה המשמעות של זה ?...
האם בנות שקטות יותר או רועשות יותר ?...
האם חוצניקים הם עדינים יותר ושקטים יותר ?...
האם האיש אמור להיות כל כך בקשר עם בתו של אשתו מנישואיה הקודמים ?...
לכאורה אם האישה מביאה איתה בנות,
אז זה לא כל כך העסק שלו,
בשונה ממקרה שהאישה מביאה איתה בן או בנים, שהאבא החדש אמור ללמוד איתו, ולקחת אותו לבית כנסת, ולהתחבר איתו..
והאם האיסור של "יחוד" במקרה והאישה מביאה איתה בת מנישואה הקודמים, או האיש מביא איתו בן, יש לו פיתרון מעשי מניח את הדעת ?...
מפונקת צודקת במה שכתבה לפניי, אך יש מה להוסיף לעצם שאלותיך....
אשתדל להצמד ולהגיב לפי סדר שאלותיך בפתיחה...
אין לי מושג מה הסטטוס שלך, אך בהחלט מי שחווה חיי נישואין זה שונה ממי שלא.
לרוב אפשר להתייחס לזה כמעלה, כי אותו בן / בת זוג שחווה את זה, כבר מגיע עם נסיון, וזה כולל את כל התחומים, גם הזוגיים. כמובן. (כמובן שבציבור החרדי הסטטוס משפיע ברמת ה"שווי", וחבל, בעיקר בגלל השורות שכתבתי, והבאות..).
גם אם הנ"ל לא נהג/ה כשורה בחיי הנישואין, הרבה פעמים התוצאות מלמדות את האדם איך לנהוג, כך שלא מחייב שגרושה (במקרה שלך) גם אם הגירושין נגרמו בעטיה, היא אכן כיום לא בסדר, להיפך, זה גרם לה להגיע לתובנות חיוביות.
שאלות 2 ו-3 בפתיחתך אינן רלוונטיות לסטטוס, אז תחליט בעצמך, בכל מקרה לא הייתי מתייג ללא פגישה והכירות.
בכל מקרה בו אתה מתחתן מישהי שבאה עם +, בהחלט שזו חובתך וזו זכותך. ואבהיר:
כשהיא מתחתנת איתך היא מודעת לזה שאתה מודע שהיא באה עם ילדים, היא בהחלט מצפה שתכיר בכך גם מבחינה טכנית, שהרי זו עסקת חבילה, לטוב ולמוטב. אי אפשר להתעלם מחלק מהחבילה, ומבחינתה זה חלק אינטגרלי מכל העניין, ואני חושב שזה פשוט ואין בכך ספק. זה גם מה שהיא מצפה ממך.... שתנהג כאילו הם ילדיך.
זה אמנם משתנה ממקרה למקרה כי מאד תלוי מה גיל הילדים. ואכמ"ל.
בכל מקרה זה זכות בשבילך, כי מבחינתה היא מודעת לזה שאלו לא ילדיך, ואם בהם תנהג כפי שאתה נוהג בילדיך היא בהחלט תעריך זאת ובתת הכרה אצלה זה בהחלט לא מובן מאליו הגם שמבחינת הציפיה זה בהחלט מובן מאליו מצידה ברגע שניגשת לזה, אבל זה מובן מאליו רק במקרה שלא תנהג כשורה, כשתנהג כשורה היא תעריך זאת יותר מאשר היא תעריך את הייחס החיובי אליה, כמובן כתוספת. מקווה שאני מספיק מובן.
יש הרבה פתרונות מעשיים לאיסור ייחוד, יש הרבה שעושים את זה כיום וזו בעיה שניתנת לפתרון. לא תמיד זה קל, אבל זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה. יש גם הרבה קולות שרבנים נותנים בכדי להקל על המצב.
נשלח ב-6/8/2015 15:19
נועם_ושלום כתבה:
רציף כתב:
נגיד שמבחינה כספית העניין מסודר, וההצעה מתאימה ונפלאה, מה המשמעות של זה ?...
האם בנות שקטות יותר או רועשות יותר ?...
האם חוצניקים הם עדינים יותר ושקטים יותר ?...
האם האיש אמור להיות כל כך בקשר עם בתו של אשתו מנישואיה הקודמים ?... לכאורה אם האישה מביאה איתה בנות, אז זה לא כל כך העסק שלו, בשונה ממקרה שהאישה מביאה איתה בן או בנים, שהאבא החדש אמור ללמוד איתו, ולקחת אותו לבית כנסת, ולהתחבר איתו..
והאם האיסור של "יחוד" במקרה והאישה מביאה איתה בת מנישואה הקודמים, או האיש מביא איתו בן, יש לו פיתרון מעשי מניח את הדעת ?...
מפונקת צודקת במה שכתבה לפניי, אך יש מה להוסיף לעצם שאלותיך.... אשתדל להצמד ולהגיב לפי סדר שאלותיך בפתיחה...
אין לי מושג מה הסטטוס שלך, אך בהחלט מי שחווה חיי נישואין זה שונה ממי שלא. לרוב אפשר להתייחס לזה כמעלה, כי אותו בן / בת זוג שחווה את זה, כבר מגיע עם נסיון, וזה כולל את כל התחומים, גם הזוגיים. כמובן. (כמובן שבציבור החרדי הסטטוס משפיע ברמת ה"שווי", וחבל, בעיקר בגלל השורות שכתבתי, והבאות..). גם אם הנ"ל לא נהג/ה כשורה בחיי הנישואין, הרבה פעמים התוצאות מלמדות את האדם איך לנהוג, כך שלא מחייב שגרושה (במקרה שלך) גם אם הגירושין נגרמו בעטיה, היא אכן כיום לא בסדר, להיפך, זה גרם לה להגיע לתובנות חיוביות.
שאלות 2 ו-3 בפתיחתך אינן רלוונטיות לסטטוס, אז תחליט בעצמך, בכל מקרה לא הייתי מתייג ללא פגישה והכירות.
בכל מקרה בו אתה מתחתן מישהי שבאה עם +, בהחלט שזו חובתך וזו זכותך. ואבהיר: כשהיא מתחתנת איתך היא מודעת לזה שאתה מודע שהיא באה עם ילדים, היא בהחלט מצפה שתכיר בכך גם מבחינה טכנית, שהרי זו עסקת חבילה, לטוב ולמוטב. אי אפשר להתעלם מחלק מהחבילה, ומבחינתה זה חלק אינטגרלי מכל העניין, ואני חושב שזה פשוט ואין בכך ספק. זה גם מה שהיא מצפה ממך.... שתנהג כאילו הם ילדיך. זה אמנם משתנה ממקרה למקרה כי מאד תלוי מה גיל הילדים. ואכמ"ל. בכל מקרה זה זכות בשבילך, כי מבחינתה היא מודעת לזה שאלו לא ילדיך, ואם בהם תנהג כפי שאתה נוהג בילדיך היא בהחלט תעריך זאת ובתת הכרה אצלה זה בהחלט לא מובן מאליו הגם שמבחינת הציפיה זה בהחלט מובן מאליו מצידה ברגע שניגשת לזה, אבל זה מובן מאליו רק במקרה שלא תנהג כשורה, כשתנהג כשורה היא תעריך זאת יותר מאשר היא תעריך את הייחס החיובי אליה, כמובן כתוספת. מקווה שאני מספיק מובן.
יש הרבה פתרונות מעשיים לאיסור ייחוד, יש הרבה שעושים את זה כיום וזו בעיה שניתנת לפתרון. לא תמיד זה קל, אבל זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה. יש גם הרבה קולות שרבנים נותנים בכדי להקל על המצב.
ואם לא אתנהג ממש כשורה , מה יקרה ?
אני לא מבין מה ילדה קטנה אחת או אפילו ילד חמוד שלה הוא "תיק" בנישואין ?
אם לא תתנהג כשורה זה ישפיע ישירות על חיי הנישואין שלך כיוון שהאשה רואה כפגיעה אישית את יחסך השלילי לבתה. בפרט שהיא הבת שלה ולא שלך. הגם שזה יותר מובן. כי הייחס לבת, רגשית - זה הייחס לאשה.
בהחלט שילדים זה תיק, לא תמיד יש ברירה, אבל זה תיק שאפשר להתמודד איתו. שתבין שהילד במקרים מסויימים יודע שאתה לא האבא, ולמרות שהוא יכול להתייחס בצורה כזו לפעמים גם בפן המעשי, אתה צריך להיות הבוגר ואתה זה שמחוייב לדלג על זה ולהתגבר. ולא תמיד זה קל. בהחלט שבשיתו"פ בריא עם בת הזוג זה דברים שניתנים להתגברות, אך לא תמיד הכל קל, וגם בזוגיות יש עליות ומורדות, ואם בזוג רגיל זו התמודדות, כ"ש שהעליות והמורדות משפיעות ומושפעות מנוכחות ילד/ים ששייך/ים רק לאחד מבני הזוג.
נשלח ב-14/8/2015 03:33
מה התהפכתם על רציף בעניין הכלכלי?? לפי איך שהבנתי, העניין הוא שלפעמים גרושה עם ילדים אמורה להגיע עם בעיות כלכליות וכו' אז זה ממש לא חסר, גם אחת לא מהסטטוס שלו וגם ילדים וגם בעיות כלכליות. בעניין השאלה, כמו שענו כאן זה תלוי בהמון דברים, מי היא ומי אתה, בן כמה אתה וכו'. למשל אני גרוש בלי ילדים וכרגע אני לא בכיוון בכלל של גרושה עם ילד. עדיף לפתוח דף חדש בחיים, יש מספיק דברים להתמודד בזוגיות, לא חסר להוסיף עוד בעיות. ואני מכיר רווק שהתחתן עם גרושה עם ילד. אם ה' ירצה ואני לא אמצא את אשתי לעתיד בקרוב, אאלץ להתפשר על לקחת בחשבון שיהיה לי עוד קשיים בחיים וזה גרושה עם ילד. בעניין ייחוד יש בעיה בדיוק כמו כל בן אדם רגיל.
מה התהפכתם על רציף בעניין הכלכלי?? לפי איך שהבנתי, העניין הוא שלפעמים גרושה עם ילדים אמורה להגיע עם בעיות כלכליות וכו' אז זה ממש לא חסר, גם אחת לא מהסטטוס שלו וגם ילדים וגם בעיות כלכליות. בעניין השאלה, כמו שענו כאן זה תלוי בהמון דברים, מי היא ומי אתה, בן כמה אתה וכו'. למשל אני גרוש בלי ילדים וכרגע אני לא בכיוון בכלל של גרושה עם ילד. עדיף לפתוח דף חדש בחיים, יש מספיק דברים להתמודד בזוגיות, לא חסר להוסיף עוד בעיות. ואני מכיר רווק שהתחתן עם גרושה עם ילד. אם ה' ירצה ואני לא אמצא את אשתי לעתיד בקרוב, אאלץ להתפשר על לקחת בחשבון שיהיה לי עוד קשיים בחיים וזה גרושה עם ילד. בעניין ייחוד יש בעיה בדיוק כמו כל בן אדם רגיל.
אם לא תתנהג כשורה זה ישפיע ישירות על חיי הנישואין שלך כיוון שהאשה רואה כפגיעה אישית את יחסך השלילי לבתה. בפרט שהיא הבת שלה ולא שלך. הגם שזה יותר מובן. כי הייחס לבת, רגשית - זה הייחס לאשה.
בהחלט שילדים זה תיק, לא תמיד יש ברירה, אבל זה תיק שאפשר להתמודד איתו. שתבין שהילד במקרים מסויימים יודע שאתה לא האבא, ולמרות שהוא יכול להתייחס בצורה כזו לפעמים גם בפן המעשי, אתה צריך להיות הבוגר ואתה זה שמחוייב לדלג על זה ולהתגבר. ולא תמיד זה קל. בהחלט שבשיתו"פ בריא עם בת הזוג זה דברים שניתנים להתגברות, אך לא תמיד הכל קל, וגם בזוגיות יש עליות ומורדות, ואם בזוג רגיל זו התמודדות, כ"ש שהעליות והמורדות משפיעות ומושפעות מנוכחות ילד/ים ששייך/ים רק לאחד מבני הזוג.
יפה,
הזכרת לי מה שאנשים עושים,
מבררים בן כמה הילד/ה וכו'.
***אגב, שמעתי טענה משדכנית, ששני ילדים, יותר קל מילד אחד. כי 2 ילדים משחקים ביניהם, וילד אחד כרוך אחרי אימו
אני חושבת שמישהו שהיה נשוי בעבר זה גורם לאי שוויון בנישואין, כי רוצים להרגיש את החדשנות באופן הדדי. ברגע שצד אחד היה נשוי זה שונה.. אבל למרות זאת, אני מכירה רווקים שהתחתנו עם גרושות, וגם להיפך, רווקות שהתחתנו עם גרושים, ודווקא ממש הצליחו. אישית אני לא יודעת להחליט מה עדיף כי לפעמים דווקא נסיון החיים של גרוש יש בו תרומה גדולה מאשר מישהו שלא מנוסה - כי הוא עבר משהו והוא החכים הרבה, הוא יודע איך להתמודד, שצריך לוותר, ולפעמים זה יכול להיות הרבה יותר מלהתחתן עם ילד מתרגש שלא ממש יודע מה זו חתונה וחושב שמגיע לו הכל כי הוא גבר. כי כך חינכו אותו בישיבה, וכך הוא למד בתקופת השידוכים, שהבחורה צריכה לשלם דירה או את הרוב בשביל 'לקנות' בחור. אני אומרת את זה אחרי הרבה שיחות עם חברות ולכן זה באמת דילמה קשה כשיש כזו הצעה. בהנחה שיש התאמה, והאשמה בגירושין היא לו בו.
נשלח ב-14/8/2015 13:39
רציף כתבה:
yossi1111 כתבה:
אני מציע לכבודו לקרוא לקשיים מסוימים : התמודדות
ולא "בעיה".
תודה רבה על ההצעה. יש באמת קשיים שאני קורא להם התמודדות ויש קשיים שאני קורא להם בעיה. רווק/גרוש בלי ילדים שלוקח גרושה עם ילדים, לזה אני קורא בעיה, ולא רק אני, חוץ ממה שאני מבין לבד, התייעצתי עם יועצי נישואין והם קראו לזה 'בעיה'.
אני חושבת שמישהו שהיה נשוי בעבר זה גורם לאי שוויון בנישואין, כי רוצים להרגיש את החדשנות באופן הדדי.
ברגע שצד אחד היה נשוי זה שונה..
אבל למרות זאת, אני מכירה רווקים שהתחתנו עם גרושות, וגם להיפך, רווקות שהתחתנו עם גרושים, ודווקא ממש הצליחו.
אישית אני לא יודעת להחליט מה עדיף כי לפעמים דווקא נסיון החיים של גרוש יש בו תרומה גדולה מאשר מישהו שלא מנוסה - כי הוא עבר משהו והוא החכים הרבה, הוא יודע איך להתמודד, שצריך לוותר, ולפעמים זה יכול להיות הרבה יותר מלהתחתן עם ילד מתרגש שלא ממש יודע מה זו חתונה וחושב שמגיע לו הכל כי הוא גבר. כי כך חינכו אותו בישיבה, וכך הוא למד בתקופת השידוכים, שהבחורה צריכה לשלם דירה או את הרוב בשביל 'לקנות' בחור.
אני אומרת את זה אחרי הרבה שיחות עם חברות ולכן זה באמת דילמה קשה כשיש כזו הצעה. בהנחה שיש התאמה, והאשמה בגירושין היא לו בו.
המשפטים שבבסיס המרכזי שבתגובה ממש כדורבנות ומציגים בהחלט חשיבה מחוץ לקופסא...
לפי הרוגע שבהם נאמרו הדברים נשמע שהקלישאה "....זה טבע"... לא ממש נכונה...
אהבתי את אופן הצגת הדברים...
סתם מסקרן מה הסטטוס שלך שהגעת לתובנות הללו.... נשמע מחכים משהו....
נשלח ב-14/8/2015 14:25
גינגונת צודקת. ולכן אני מעדיף לקחת גרושה ולא רווקה (אני גרוש) כמו שמפונקת 5 כתבה 'למה שגרושה תרצה לקחת רווק'