|
|
| נשלח ב-27/7/2015 17:22 |
|
| |
אם כבר מעלים המנונים לעצכ"ח, הנה השיר 'שקעה חמה' של ר' אברהם אליהו קפלן (שהוזכר לעיל). יש כאלו ששינו כמה מילים, זה המקור. הוא מבטא אין סוף: שקעה חמה שקעה נפשי בתהום יגונה הרב כים כי עומדה ליפול היא במלחמתה את הבשר ואת הדם. ימי עוברים ימי כלים מבלי קחת מבלי תת אם לזאת קראת חיים אמור נא אלי מה זה מת. חוסה אלי כי לא אדע איכה אוכל כה לחיות אם לשכוח כל ושמוח או לזכור הכל ובכות. החייני אלי נא למחר אולי אפתור את החלום שקעה חמה עבים באים לילה עולה מן התהום.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2015 17:56 |
|
| |
ואיך אתה רואה כאן את עצכ"ח? אגב, ריגשת אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2015 23:26 |
|
| |
אריאל 1. תודה.
2. כל אחד והעצכ"ח שלו, אצלי עצכ"ח מבטא לא מעט את הקטע השני של ה'אמונה ובטחון' של החזון איש, אבל בלי ההמשך... "...אם האדם הוא בעל נפש, ושעתו שעת השקט, חפשי מרעבון תאבוני, ועינו מרהיבה ממחזה שמים לרום, והארץ לעומק, הוא נרגש ונדהם, כי העולם נדמה לפניו כחידה סתומה, כמוסה ונפלאה, והחידה הזאת מלפפת את לבבו ומוחו, והוא כמתעלף, לא נשאר בו רוח חיים, בלתי אל החידה כל מעינו ומגמתו, ודעת פתרונה כלתה נפשו, ונבחר לו לבוא באש ובמים בשבילה, כי מה לו ולחיים, אם החיים הנעימים האלו נעלמים ממנו תכלית ההעלם, ונפשו סחרחרה ואבלה וכמהה להבין סודה ולדעת שרשה והשערים ננעלו." במילים אחרות, העמידה מול החידות העצומות שהיקום מציב בפנינו בפוזה של נמלה זערורית מול מגדל בורג' חליפה. אלא שהחזון איש לקח את זה אחר כך לכיון מסוים, והשיר הנ"ל בעיניי מבטא את היאוש מההגעה לפתרון והתפילה אולי יום אחד נגיע. כמובן שאני לא מדבר רק על חידת היקום, אלא גם על הכל.
(נ.ב. אולי אתה רגיל לשיר מהישיבה והוא מעלה לך אסוציאציות אחרות, - התנצלויותיי...)
תוקן על ידי כמדומני ב- 27/07/2015 23:31:46
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 08:49 |
|
| |
כמדומני אתה מבין את הכיוון שהחזון איש לקח אליו?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 08:58 |
|
| |
משתדל להבין, ומקווה שמבין. תמיד מוצא עוד ועוד עומקים חדשים.
איינשטיין קרא לזה: המנגינה העמוקה שעוברת מאחורי הטבע (ציטוט מהזיכרון, לא מילולי), אלא שהוא לקח את זה פחות חד מהחזון איש, בנוסף, היה דטרמיניסט, לכן לדעתו אין לזה השפעה על התנהגותנו. (אגב, דווקא הדטרמיניזם בעיני הוא תאוריה מנותקת, בערך כמו שהכול סביבנו חלום. כלומר, אי אפשר להפריך מתמטית אבל אף אחד לא מתנהג באמת בראש כזה, אבל זה אולי נושא לאשכול אחר).
תוקן על ידי כמדומני ב- 28/07/2015 09:09:54
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 09:00 |
|
| |
מה שקשה לי להבין, הוא הקשר בין ההרגשה והתדהמה שאדם חווה, לדקדוק הדין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 09:08 |
|
| |
תוך כדי שענית לי תיקנתי את ההודעה למעלה (אני לא מצליח להיגמל מהתיקונים), כתבתי שם על איינשטיין שלקח את זה פחות חד. באמת החזון איש במהלך שלו מאוד רגשי ועמום, אבל בחיבור לעולם המעשה הוא נהיה חד משמעי ופסקן, ואחרי שהוא מקבל את זה ואת התורה כאמת וודאית ומוחלטת הוא מתחבר ישירות לדקדוק הדין.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 09:29 |
|
| |
ולדידי עדיין צ"ע. חוויה כה עזה שכל ביטוייה הוא בצורה מדוקדקת וכמעט חסרת חוויה. זכיתי ללמוד קצת חזון איש בהלכה, ואני הקטן האחרון שיכול להעריך אותו, ועדיין איני מסוגל להבין מה הקשר בין החוויה העזה לכמה בדיוק צריך להיות אורך הציצית בכח מיני אופני דיעבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 10:01 |
|
| |
יוחנן דוד סלומון מתאר באחד ממאמריו איך הפילוסוף מתחבר לחלקים הפילוסופים שבתורה, הרגשן לחלקים הרגשיים, המתמטיקאי לדיוק הדין וכו', ואיך כל אחד מהם לא מתחבר לחלקים האחרים. לטענתו, התורה שבאה להציג שלמות צריכה לכסות על כל חלקי האדם ונטיות בני אנוש. בעל אני לא בא לומר שזה הסבר, אבל זה כיוון.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 10:16 |
|
| |
אחד הנושאים שנידונו כאן לא מעט הוא הקשר, מה שהרב קוק הגדיר כקשר בין הפרטים לכללים, ופרופ' רביצקי העיר שאם הרב קוק לא ידע איך לקשר, הוא וודאי לא יודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 14:53 |
|
| |
כמדומני כמדומני שאתה יכול למחות את דמעותיך.
כתבת "ויצא מבן-ציון כל הדרו,
לא יוכל לבטא את עצמו,
כי לא יחפוץ לקבור את אמו."
אמך יכולה לחיות בשלווה.
הרי בסוף הקינה המרשימה שלך אתה מתפלל לבורא עולם שישיב אותך אליו , הרי אתה מצטט בהערצה את החזון איש .האיש שזרק את האבן לבאר ויצר את הגולם החרדי שעכשיו גם אלף חכמים לא יוכלו לנצח.
הגעגועים שלך הם עדיין לשם. ולכן,עם כל ההתרשמות על הכשרון,הקינה שלך מוקדמת מדי .
תוקן על ידי אפריםבן ב- 28/07/2015 15:35:24
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 15:12 |
|
| |
"בֵּן חָכָם יְשַׂמַּח אָב וּכְסִיל אָדָם בּוֹזֶה אִמּוֹ."
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 16:43 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | הרי בסוף הקינה המרשימה שלך אתה מתפלל לבורא עולם שישיב אותך אליו, הרי אתה מצטט בהערצה את החזון איש. האיש שזרק את האבן לבאר ויצר את הגולם החרדי שעכשיו גם אלף חכמים לא יוכלו לנצח. הגעגועים שלך הם עדיין לשם. ולכן,עם כל ההתרשמות על הכשרון, הקינה שלך מוקדמת מדי. [/quote] ראה את ההודעה לעיל של רב מחשבות: [quote]רק אשאל כי לא ברורה לי השורה האחרונה. האמת שהיא הפתיעה אותי: איזה "ימי קדם" שלך אתה מבקש שיתחדשו? [או שהעיקר בשורה זו הוא כ"ף הדמיון, דמיון בצד מה, למשל שכהנאתם הרוחנית וחירותם של ימיך הקודמים - תזכה גם בימים החדשים, עם שחידושם כבר נתחדש באופן בלתי הפיך? לזה כוונתך? או שכוונתך לקדם קדם, ימי היהדות המקורית, הקרובים לתנ"ך ו/או לחז"ל, או השראת שכינה וכו', שמן הסתם היה אז מבט נכון ואמת מצד עצמו, והיתה לפחות אפשרות לחיות כפי האמת הזו (בין אם היא מה שאתה סבור בין אם לא)?]
|
|
השבתי לו, שבשירה, כמו בשירה, צריך להשאיר קצוות פתוחים. אוסיף, שבכל מקרה געגועיי העיקריים הם להגיע לאמת באשר היא.
לגבי החזון איש. אני משתדל לצטט בהערכה ובהערצה כל אדם גדול, ללא קשר לתוצאות מעשיו, וגם אם אני לא מסכים עם כל דעותיו. החזון איש, לדעת כל מי שקצת מכירו, היה אדם גדול, בין בהשקעתו המפליאה בעבודה שהאמין בה, בין בתבונתו החודרת וכישרונותיו, בין בהנהגותיו עם בני אדם ובעוד דברים הרבה.
תוקן על ידי כמדומני ב- 28/07/2015 16:46:10
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 16:48 |
|
| |
שלישישי זה נאמר לי או לאפרים?
|
|
|