בית פורומים עצור כאן חושבים

מלחמת הפלורליזם בתאיזים הפשיסטי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2015 15:23 לינק ישיר 

היטלר צדק ועוד איך
היהודים המציאו את המצפון, ניטשה קרא לזה מוסר עבדים.
פרויד גם טען שאחד מסיבות לאנטישמיות הוא המצפון התנכי שהיהודים הנחילו לעולם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 17:00 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
אפרים

למיטב זכרוני, כשהיטלר ניסה לסכם את דעתו נגד היהודים, הוא טען שהם הטילו שני מומים באדם: ברית המילה והמוסר. ברית המילה - אין ספק שהיא עניין תאיסטי לחלוטין. אם להיטלר הייתה אמונה או שבב מחשבה תאיסטית - לא הייתה לו סיבה להתנגד לזה. ודאי לא כסתם "מום", כפי שהוא הציג זאת. 

והמוסר - זה התפתח ע"י נביאי הדת דווקא, במשך שנים ארוכות, עד שהתקבע והפך לנחלת הכלל. 

ואז באו אנשים ואמרו: מאי דתנא תנא, מאי דלא תנא לא תנא (בארמית. תרגום לעברית: מה ששנה (לימד) -שנה ומה שלא - לא.) כלומר, גישה מצמצמת ביחס למוסר. אין ספק שלא זו רוח הדברים. וכמובן שאין בעניין זה הבדל בין תאיסט לאתאיסט - שניהם יכולים ללכת על גישה מצמצמת או על גישה מרחיבה. אבל אני אישית מאמין שעצם התיאיזם חשוב כדי להחזיק את הגישה המרחיבה. על כך אין לי עניין להתווכח. מלבד זאת שהתאיזם כולל לדעתי גם עניין של אמת. וכמובן שאלה כבר נושאים אחרים.

אליקים, לריענון זכרונך :  התאוריה שהיטלר פיתח היא כי כפי שמרקס סבר שההיסטוריה האנושית הוא סיפורו של המאבק בין המעמדות (וספק אם היטלר ירד לעומקה של תורתו של מרקס), הרי שלאמיתו של דבר המאבק הוא בין גזעים. בסיפור זה ישנם טובים - הגרמנים, הנורדים, הנעלים מבחינה גזעית - ורעים - היהודים, הסלאבים, ואחרים, שהם "תת אדם" או בלשון הספר "אונטרמנטש". היהודי יכול לקבל כל דמות - הארכי קפיטליסטהמשעבד את העובד הגרמני לריבית רצחנית, או הקומוניסט האומר לבצע בגרמנים רצח עם בנוסח הרצח שביצעו היהודים, כביכול, ברוסים, במסווה של קומוניזם תחת שלטוןברית המועצות. אך אלו אינן הבחנות אידאולוגיות של ממש, כי אם מסווה למאבק האמיתי - המאבק בין הגזעים על מרחב המחיה."(לקוח מתוך ספרו מיין קאמף)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 18:33 לינק ישיר 

הטענה כי אנשים לא נהרגו בשל אתאיזם מעידה על בורות גדולה.
סבא רבה שלי נרדף בברית המועצות בשל היותו רב. כידוע זו הייתה המדיניות בחלק רב מזמן קיומה של בריה"מ.
על אלימות כזו ראו כאן - https://goo.gl/r8OCt4 - בהתחלה, ובהערות השוליים 22-31.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2015 22:03 לינק ישיר 

אפרים

זה נכון שהיטלר הרג יהודים מסיבות גזעניות - ונכון שלפי דבריו - היו לו כמה האשמות כלפי יהודים - ובכל זאת הדברים התאיסטיים שציינתי הם הדברים היחידים שאכן אין ספק שהיהודים המציאו, לפי כל אמת מידה היסטורית. מלבד זאת, גם אם נניח שאכן לא אלו היו הסיבות העיקריות לגזענותו - לא מצינו שהאתאיזם שבו מיתן את מעשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מלחמת הפלורליזם בתאיזים הפשיסטי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.