בית פורומים שידוכי חרדים

שאלה שאלתית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/7/2015 15:58 לינק ישיר 

בסד

יש דבר כזה להרוויח בלי שמהמדינה יודעת בצורה כזו  שזה לא יהיה בשחור?
ז"א אני לא רוצה להסתבך עם החוק...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2015 16:06 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בסד

אפרת,אני לא מתכוונת לעזוב את העבודה שלי כשכירה בבוקר .אלא במקביל בערב לפתח את העסק לאט לאט...

מה עכשיו את אומרת?

תלוי.
כמה שעות את עובדת בבוקר?
כמה זמן את מעריכה שיקח לך להתעסק עם זה בשעות הערב? שעתיים ככה או יותר?
אין לי שמץ במה מדובר , קשה להעריך ככה באוייר.
בגדול אם את רואה שזה משהו דיי בקטנה וזה לא לוקח הרבה, וזה יותר להובי, לסיפוק ולכיף- לכי על זה.
אם את רואה שזה דורש הרבה זמן והשקעה- תחכי עם זה לאחר הנישואין.
אם תרצי לפרט טיפה יותר- יעזור.אבל מה שבא לך.
הצלחה בכל מה שתבחרי!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2015 16:06 לינק ישיר 

א. לעניות דעתי אין שום בעיה בשידוכים עם סה.
ב. לא כדאי לפתוח עסק בלא רישום מסודר כחוק.
בהצלחה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2015 16:07 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בסד

יש דבר כזה להרוויח בלי שמהמדינה יודעת בצורה כזו  שזה לא יהיה בשחור?
ז"א אני לא רוצה להסתבך עם החוק...

לא.
אבל למה להסתבך, תפתחי עוסק פטור.
קבלות בלבד בלי חשבוניות, בלי מע"מ ושאר מיסים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2015 16:11 לינק ישיר 

תפתחי עסק - כשבאמת תירצי לפתוח עסק.
את אמורה לזהות מה חסר לך עכשיו בחיים להקים עסק..
אולי עדיף כעת ללמוד, לפתוח עסק
אפשרי גם אחרי החתונה..

עסק - שיש לך עסק עם גברים, זה נשמע פחות טוב.

עסק לנשים זה מעולה, כי ככה יכירו אותך יותר, ויציעו לך יותר..

נשמע שזה עסק קטן, ואל לך לחשוש
שזה יקח לך הרבה זמן,
מקסימום, במקרה הכי גרוע - תסגרי את העסק.

שיהיה בהצלחה !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2015 16:30 לינק ישיר 

את יכולה לעשות המון דברים בלי שהמדינה תדע, העניין הוא מינימום רישום, למשל פאנית קונה חומרי גלם בשחור (בלי לקחת חשבןנית מס), מקבלת לקוחות בבית ולא מחשבנת להן מעמ ולא מנפיקה חשבןניות, אני לא רואה סיבה שאישה כזו תפתח עוסק פטור. זה כאב ראש מיותר ואין שום דרך בעולם שרשויות המס יגלו את העסק הזה כי פשוט אין שום דרך לעקוב אחריו...הפיאות בבית- תחביב שלך ;)

דוגמא לעסק שלא תוכלי להסתיר- עסק שמצריך ייבוא טובין, כל שלב בייבוא נרשם כמו שצריך ובמעקב קפדני של רשויות המס. כמו כן רכישות גדולות של סחורה עם חשבונית מס על שמך- עילה לחשד שיש לך עסק. מחזיקה מחסן עם אי אלו דברים שיכולים להיחשב קשורים לעסק- עילה לחשד שיש עסק.
הרעיון מובן.

ולמי שכתב 'תפתחי עוסק פטור' -שלוות הנפש יורדת ב70% ברגע שנרשמת כעוסק...זה התייעצויות מידיי פעם עם רואי חשבון, מילוי טפסים, דיווח שנתי, והצהרת הון פעם בכמה שנים.
לא אמרתי לא לעשות את זה, רק שזה מאוד לא מומלץ לבחורה צעירה במיוחד רווקה. כנל לבחורים (אם כי יש לבחורים נטייה לשחות בזה טיפה יותר טוב)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2015 16:38 לינק ישיר 

IAF990 כתב:
את יכולה לעשות המון דברים בלי שהמדינה תדע, העניין הוא מינימום רישום, למשל פאנית קונה חומרי גלם בשחור (בלי לקחת חשבןנית מס), מקבלת לקוחות בבית ולא מחשבנת להן מעמ ולא מנפיקה חשבןניות, אני לא רואה סיבה שאישה כזו תפתח עוסק פטור. זה כאב ראש מיותר ואין שום דרך בעולם שרשויות המס יגלו את העסק הזה כי פשוט אין שום דרך לעקוב אחריו...הפיאות בבית- תחביב שלך ;)

דוגמא לעסק שלא תוכלי להסתיר- עסק שמצריך ייבוא טובין, כל שלב בייבוא נרשם כמו שצריך ובמעקב קפדני של רשויות המס. כמו כן רכישות גדולות של סחורה עם חשבונית מס על שמך- עילה לחשד שיש לך עסק. מחזיקה מחסן עם אי אלו דברים שיכולים להיחשב קשורים לעסק- עילה לחשד שיש עסק.
הרעיון מובן.

ולמי שכתב 'תפתחי עוסק פטור' -שלוות הנפש יורדת ב70% ברגע שנרשמת כעוסק...זה התייעצויות מידיי פעם עם רואי חשבון, מילוי טפסים, דיווח שנתי, והצהרת הון פעם בכמה שנים.
לא אמרתי לא לעשות את זה, רק שזה מאוד לא מומלץ לבחורה צעירה במיוחד רווקה. כנל לבחורים (אם כי יש לבחורים נטייה לשחות בזה טיפה יותר טוב)

נשלח מהאנדרואיד שלי

לדעתי לא נכון.
עוסק פטור להיפך, הרבה יותר רוגע, שלוות הנפש עולה ב170% ,הכל מעוגן כחוק והכל בסדר, מאשר לעבוד בשחור, בלי הצהרה כחוק.
מה עוד שלקוחות, לא פרטיים, אבל אם עובדים עם עסקים דורשים קבלה ובד"כ חשבונית (ע.מ.)
לא צריך התייעצות עם רואי ח-ן.. מספיק רואה חשבון אחד שהוא עושה לך את כל העבודה ואת משלמת לו סכום שנתי, עושה את הדיווחים השנתים, הצהרת הון וכל מה שצריך.
בתור אחת שמכירה את זה טוב זה פשוט שטויות. אנשים מפחדים כי לא יודעים את התהליך,אבל זה דיי פשוט..
את הולכת למשרדי מע"מ בכמה שעות את פותחת הכל, מדפיסה קבלות וכו',

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2015 16:42 לינק ישיר 

רואה חשבון נהיה משתלם רק כשהעסק מספק הכנסה מסודרת, ולא נשמע שזה המצב. עדיף אפ אפשרי בתחומה, שתתחיל לגלגל...ואם העסק מתניע ומתחיל לזוז- שתירשם.
חבל יהיה לה להירשם ולעשות הכל לפי הספר, כולל רואה חשבון, רק כדי להחליט לסגור את העסק.
בגלל שבארץ הבירוקטיה סיוט- עדיף קודם להתחיל את העסק ורק אז להירשם.

לגבי עסק שהעיסוק שלו הוא מול עסקים אחרים- באמת אין ברירה כי כולם דורשים חשבונית מס.
אבל שוב, עושה רושם שהיא לא התכוונה לעסק כזה 'כבד'

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2015 16:45 לינק ישיר 

ואפרת אם עשית את כל זה ועמדת בזה, כל הכבוד לך אבל זה לא מצדיק לגרור אחרייך עוד אנשים, בתכלס לרוב האנשים זה לא פשוט, התוודעתי להמון סיפורים גם מהצד של אנשים שפתחו עוסק והתחרטו על זה, וגם מהצד של רואה חשבון מסויים שהרבה נשים חרדיות הגיעו אליו אחרי הסתבכויות, שיעזור להן לסגור את העסק. זה לא מסלול שמומלץ לבחורה רווקה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2015 17:15 לינק ישיר 

IAF990 כתב:
רואה חשבון נהיה משתלם רק כשהעסק מספק הכנסה מסודרת, ולא נשמע שזה המצב. עדיף אפ אפשרי בתחומה, שתתחיל לגלגל...ואם העסק מתניע ומתחיל לזוז- שתירשם.
חבל יהיה לה להירשם ולעשות הכל לפי הספר, כולל רואה חשבון, רק כדי להחליט לסגור את העסק.
בגלל שבארץ הבירוקטיה סיוט- עדיף קודם להתחיל את העסק ורק אז להירשם.

לגבי עסק שהעיסוק שלו הוא מול עסקים אחרים- באמת אין ברירה כי כולם דורשים חשבונית מס.
אבל שוב, עושה רושם שהיא לא התכוונה לעסק כזה 'כבד'

נשלח מהאנדרואיד שלי

ברור, לא אמרתי לפתוח עסק ורק אחרי זה לגלגל אותו, אלא פותחים רואים בערך איך הולך, לאיזה כיון נוטה העניין ואז פונים לרו"ח והוא עושה את העבודה, יש לי חברות שעובדות כשכירות ובמקביל בבית לפעמים גם כעצמאיות, ממש מידי פעם אפילו רק פעם בחודש ככה, ויש להם קבלות מסודרות והכל,והם לא מפסידות כלום, אפשר גם להתייעץ עם יועצת מס שתסדר את העניין, זה ממש לא מסובך!
ושוב כמו שכתבתי תלוי במה דברים אמורים. כמה מחזור כספים הוא מגלגל. כמה הכנסות יש לעומת הוצאות, פרסום, זמן השקעה וכו' כל עניין לגופו, מה שאמרתי זה באופן כללי בלבד.
חייכנית הכל בכללי, אם את רוצה לפרט,שנדע לכוון אותך יותר אפשר בפרטי.
והסתבכויות שאתה מדבר עליהם זה כאלו שהתחילו לבד באופן עצמאי בלי ייעוץ והכוונה, בלי לסדר את העניין באופן רשמי, ורק נפלו מדחי אל דחי, לכן אמרתי שכדאי מלכתחילה כן לעשות את העניין באופן מסודר. וכמובן לא להשקיע סכומים בלי מחשבה.ולעוף ישר בגדול. אלא צעד צעד לעבר המטרה.
שווה את הרוגע והשלווה וחוסך המון כאבי ראש וחולשה ביוקרטית:)
פעם בשנה שליחת מסמכים לרו"ח זה כל העניין, והפתיחה בהתחלה
אגב- לא רואה פה הבדל בין רווקה לנשואה, זה תהליך שצריך לדעת איך עושים.
אם עושים אותו נכון- זה יצלח, לא משנה באיזה סטטוס נמצאים, וכן להיפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2015 20:32 לינק ישיר 

IAF990 כתב:
אני הייתי ממליץ כל עוד העסק הוא מהסוג ובסדר גודל שלא דורש רישום חוקי במעמ ומס הכנסה- לכי עם זה בכיף שלך, אבל ששם יהיה הגבול, אל תרגמי עוסק אפילו לא פטור לפני שיש איתך בעל שיסייע לך. שוב, מנסיון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

ברור, חייבים בעל שיסייע לך, לאשה זה מורכב מידי להתעסק בכאלה דברים.
וברצינות, נשים מוגבלות בדברים מסויימים, אבל אין שום מגבלה לאשה לנהל עסק בתחום שהיא מבינה. בין רווקה בין נשואה.
כל עוד שהיא מבינה את השוק שהיא פועלת בו ויש לה יתרון יחסי על פני כוחות אחרים שפועלים בו.
נגיד אם יש שוק מפוצץ בסחורה זולה וכולם לא מרוויחים, זה לא רעיון חכם להכנס אליו גם כשאת קונה ביותר יקר ממה שהמתחרים שלך קונים.
רק:
א. פתחי עוסק פטור, ותזכרי לסגור אותו אם את לא משתמשת בו. צריך לזכור להתנהל מסודר ולשמור עותקים וקבלות על מה ששולחים להם. 
ב. אל תקני מלאי ביותר מסכום שאת מוכנה נפשית וכלכלית להפסיד אותו לגמרי.
ג. אל תמכרי/תתני שום שירות שום דבר בהקפה מעבר לסכום שאת מוכנה נפשית וכלכלית להפסיד אותו. גם אם זה רגע אחרון/כמות גדולה ושאר תירוצים של אנשים סדרתיים שלא משלמים.

אשתו של חבר שלי כשהיתה רווקה פתחה משהו מהבית (כל המוצרים נשלחים בדואר. אפילו לא צריך לראות לקוחות), עשתה עוסק פטור, זה לא מכניס הרבה כסף רק בערך 5000 שח לחודש רווח, שזה סכום נמוך יחסית(העסק עדיין פעיל). 

בקיצור זה שיש נשים וגברים לא חכמים שלא יודעים לפתוח תיק במעמ/עוסק פטור, להתעסק עם קצת ביורוקרטיה, לא אומר שאת צריכה לחכות לבעל שיעזור לך עם זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2015 20:48 לינק ישיר 

IAF990 כתבה:

הרעיון מובן.

שלוות הנפש זה כן להיות רשומה כחוק,
ולא חסר נשות מקצוע
שיסייעו לך במשימה.

ב) תמיד יתכן מצב שיעלו עלייך,
גם אם מכרת פיאה למישהיא מוכרת,
יתכן שמס הכנסה יתחקרו אותה בחדר המדרגות..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2015 12:28 לינק ישיר 

בסד

תודה לכל היועצים והיועצות(=....
יש לכם גם טיפים ששייכים לייבוא סחורה מחו"ל?מתי משלמים מכס והאם ניתן להתחמק מזה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/7/2015 13:05 לינק ישיר 

לא מומלץ להתחמק מזה, תעבדי עם חברת לוגיסטיקה ושילוח, הם ידאגו לעמילות מכס ושאר הירקות. אלא אם את בעניין של להתרוצץ למשרדי מכס בנמלים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2015 13:55 לינק ישיר 

בסד

מתי צריך לשלם מכס?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שאלה שאלתית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.