|
|
| נשלח ב-28/7/2015 08:18 |
|
| |
| בזמן כתב: |  | כן, בדיוק. זו דעתי ! תשמע טוב, אין חיה כזו "מקובל" שעסקו עם הנשים. וכמו שכתבתי מי שממליץ עליו (ואתה בתוכם, אתמהה) אף הוא בזוי כמוהו !
ההשוואה שלך לשופט, עו"ד או שוטר משובבת נפש, יענו מקובל זה מקצוע, הצחקת אותי. זה השקר בטהרתו. |
|
אתה חסר השכלה והבנה מינימלית במקובלים. ובהבנת הנקרא.
מקובל הוא איש מורם מעם, שוודאי וודאי אין לו שיג ושיח עם נשים, ויתירה מזו גם עם לא עם כל האנשים ומקובל שמדבר עם נשים וודאי שאינו ראוי לתואר הזה.
הנקודה היא שברגע שאתם יוצאים חוצץ נגד כל המקובלים הרי שאתם מגלים בדעתכם (אם יש כזו בכלל) שאתם אינכם מאמינים בתורת הקבלה. אינכם מאמינים שיש יכולת לבן אנוש להתרומם טפח מעל גבי הקרקע. וכמוכם ככופרים בתורת משה.
כמובן שאין כוונתי לכל אותם "מקובלים" שמתראיינים ברדיו או בתקשורת ושנוסעים על מרצדסים כל אלו אינם מקובלים. אנשים כאלו הם מתחזים פושעים ונוכלים מסוכנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 08:23 |
|
| |
בבא
אני מקווה שלפחות בהלכה אחת אתה כן מאמין, מה שמובא בשו"ע "ואל יבוש מהמלעיגין עליו" במטותא ממך, אל תירתע מכל הניקים כאן שבמקום לענות לך על טענותיך הצודקות נגד עדת מאחזי העיניים, הם עונים לך ברצף של קללות זולות, משל היו תגרנים בשוק הכרמל תמשיך בדרכך ללעוג ולגחך על תופעת ה"מקובלים" שהתעצמה בעשרים השנים האחרונות, שרובם ככולם הם לא יותר מאשר עדת שוטים נבערים שרלטנים מאחזי עיניים וחומסי הציבור (עוילעם גוילעם) שחושב שיש להם כוחות מיוחדים להושיע אותם במשהו, גם אם לפי דעתכם ישנם אי אילו מקובלים קדושים וטהורים, עדיין עדיף לבטל את התופעה הזאת לחלוטין לרגל המעשים המחרידים שנחשפים עליהם יום יום שעה שעה וזאת מהסיבה הפשוטה שכבר למדנו אותה ממגילת אסתר "אין הצר שווה בנזק המלך"
כל כך הרבה נזק רוחני וגשמי הביאו עלינו מקובלים נוכלים אלו, שגם טיפ טיפת רווח שאולי יש מהאנשים הישרים שם (אם בכלל) לא משתווה בכלל לנזק האדיר של השאר
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 10:05 |
|
| |
המקובלים האלו בוחרים בעיסוק בקבלה כי אין מי שיבדוק אם אכן הם מתמצאים בה. קנה המידה היחיד צריך להיות שקודם כל יהיו בקיאים בשס ובפוסקים. מי שלא הוכיח את יכולתו בשס, אפשר לצאת מתוך הנחה שהוא שרלטן סתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 10:09 |
|
| |
| מרקה_פולה כתב: |  | | המקובלים האלו בוחרים בעיסוק בקבלה כי אין מי שיבדוק אם אכן הם מתמצאים בה. קנה המידה היחיד צריך להיות שקודם כל יהיו בקיאים בשס ובפוסקים. מי שלא הוכיח את יכולתו בשס, אפשר לצאת מתוך הנחה שהוא שרלטן סתם. |
|
המקובלים הללו לא מתעסקים עם קבלה, וגם לא עם פשט. הם מתעסקים בהבלי העולם הזה ובמילוי כל תאוותיהם.
לפני שלומדים קבלה צריך להיות פרוש מהעולם הזה, לא מהדברים האסורים אלא מהדברים המותרים. ולכן כל אלו שמחפשים אחרי תענוגות העולם הזה הם לא מקובלים ולא יהיו מקובלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 10:25 |
|
| |
| עומדבפרץ כתב: |  | לפני שלומדים קבלה צריך להיות פרוש מהעולם הזה, לא מהדברים האסורים אלא מהדברים המותרים. ולכן כל אלו שמחפשים אחרי תענוגות העולם הזה הם לא מקובלים ולא יהיו מקובלים. |
|
שוטה אין לו תקנה!
כל המקובלים הנואפים שאני מכוון אליהם היו "פרושים מהבלי העולם הזה" עד שהתגלו ב"מערומיהם" (תרתי משמע) ולא בכדי הם זכו להמלצה חמה מהגאון הרב מרדכי אליהו זצ"ל ... הווי אומר למרות שהוכח איך אפילו הרב מרדכי אליהו "נפל" עם אותם מקובלים (ולא למד את הלקח) עדיין יתוש נבער שכמוך מתיימר לתת סימני טהרה באותם נואפים...
אִם תִּכְתּוֹשׁ אֶת הָאֱוִיל בַּמַּכְתֵּשׁ בְּתוֹךְ הָרִיפוֹת בַּעֱלִי לֹא תָסוּר מֵעָלָיו אִוַּלְתּוֹ.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 10:27 |
|
| |
במו עיני ראיתי אנשים בעלי כוחות.
את ליאור מנור בהופעה בפני ציבור חרדי בישיבת נחלים לפני כמה שנים (הוא עירב אותי באחד הטריקים וברור לי שלא היתה זו אחיזת עיניים אלא "ראייה נסתרת").
ומול עיני המשתאות גברת אחרת המתפרנסת מהופעות כנ"ל קראה מס' ת.ז. של גברת עמיתה לעבודה.
אומרים שיש כאלה מין במגזר הצ'רקסי הבדואי וכו'.
בשיחה מרתקת (לצערי נמחקה מהיוטיוב) אומר הרב זלמן מלמד - "יש לו כוחות אז מה?". אז אם מדובר בתלמיד חכם גדול - עובדת היותו בעל כוחות היא "חזי לאיצטרופי". אבל למנות ראש ישיבה כי "יש לו כוחות"? נשגב מבינתי איך הציבור היקר שאני נמנה עליו כביכול נפל בכזה דבר. יש לי את מי להאשים אבל אני מעדיף לשתוק כאן.
מבני תורה אני מצפה לידבק בתלמידי חכמים ורק בהם. לכל היותר בתלמידי חכמים "עם כוחות".
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 10:32 |
|
| |
| מרקה_פולה כתב: |  | | המקובלים האלו בוחרים בעיסוק בקבלה כי אין מי שיבדוק אם אכן הם מתמצאים בה. קנה המידה היחיד צריך להיות שקודם כל יהיו בקיאים בשס ובפוסקים. מי שלא הוכיח את יכולתו בשס, אפשר לצאת מתוך הנחה שהוא שרלטן סתם. |
|
פעם שמעתי ווארט עצום, כמדומני בשם ה"דברי יואל" זצ"ל.
כתוב בילקוט (ועוד) על העובר במעי אימו:
ונר דלוק (מונח) לו על ראשו וצופה ומביט מסוף העולם ועד סופו שנאמר בהלו נרו עלי ראשי, ואל תתמה שהרי אדם ישן כאן ורואה חלום באספמיא, ואין לך ימים שאדם שרוי בהם בטובה יותר מאותן הימים שנאמר מי יתנני כירחי קדם וגו´ ואיזהו ימים שיש בהם ירחים ולא שנים הוי אומר ירחי לידה ומלמדין אותו את כל התורה כלה שנאמר ויורני ויאמר לי יתמך דברי לבך שמור מצותי וחיה, ואומר בסוד אלוה עלי אהלי, וכיון שיצא לאויר העולם בא מלאך וסטרו על פיו ומשכחו כל התורה כלה
קושיא עצומה!
את התורה הוא שוכח ומה עם הצפיה מסוף העולם ועד סופו?!
אלא - הא בהא תליא. לא יודע תורה לא יכול לצפות בעולם!! ומכאן תוכחה רבתי לכל אותם שרלטנים שכביכול צופים בכל העולם כולו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 10:34 |
|
| |
| באבא_זוטא כתבה: |  | בזמן
צדיק גוזר והקב"ה מקיים פירושו שברכותיו של הצדיק מסוגלות לפעול בשמים ויש לזה מקורות בחז"ל. זה שונה בתכלית מבעלי "הכוחות הנסתרים" שלא מסתפקים בחלוקת ברכות אלא חורצים במו פיהם גורלות של חיים ומוות ממש (המתים כידוע לא יכולים לצעוק שהם מתו בגלל הצדיק להבדיל מהנבערים שנשארו בחיים שמפרסמים את המופתים) ומנבאים עתידות... ודו"ק |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 10:36 |
|
| |
ר' מאירקה
גם אני הק' חזיתי במו עיני במופעים של "בעלי כוחות" (וגם נהנתי) ועדיין לא זכיתי להאמין בדבר...
כך עובדים עליכם: הסודות מאחורי הכוחות העל טבעיים
תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 28/07/2015 10:39:25
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 10:56 |
|
| |
לא משנה מה ומי אשם, להוכיח את השקר זה חשוב, אבל הסיכויים לשינוי אמיתי אצל הרוצים להאמין הם נמוכים מאוד, התורה כבר לוחמת בזה מאז יציאת מצרים וחלק גדול מפרשיות השבוע של היום עוסקים בכך.. ועדיין השרלטנים רק מתחלפים.
לכן מי שכן אשם לדעתי, ועליו היו צריכים לפתוח את האשכול, זה ההוא שהצהיר בגאוה שהוא כן ימשיך לקבל נשים, מותר לקבל נשים, אבל צריך היה לעגן בחוק את כל דיני הייחוד ואל תרבה שיחה וכו', ואם לא החוק אז לפחות ממסד רבני שיחלק היתרים שכאלו, 'הכשר' לרבנים לאיסורי ייחוד..
וההוא שמצהיר בריש גלי שלא זאת הבעיה והוא ימשיך בכך, עליו רובצת האשמה והאחריות לסיחפור המקומם הבא.
לעניות דעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 10:56 |
|
| |
| באבא_זוטא כתב: |  | לפני שלומדים קבלה צריך להיות פרוש מהעולם הזה, לא מהדברים האסורים אלא מהדברים המותרים. ולכן כל אלו שמחפשים אחרי תענוגות העולם הזה הם לא מקובלים ולא יהיו מקובלים.
שוטה אין לו תקנה!
כל המקובלים הנואפים שאני מכוון אליהם היו "פרושים מהבלי העולם הזה" עד שהתגלו ב"מערומיהם" (תרתי משמע) ולא בכדי הם זכו להמלצה חמה מהגאון הרב מרדכי אליהו זצ"ל ... הווי אומר למרות שהוכח איך אפילו הרב מרדכי אליהו "נפל" עם אותם מקובלים (ולא למד את הלקח) עדיין יתוש נבער שכמוך מתיימר לתת סימני טהרה באותם נואפים...
אִם תִּכְתּוֹשׁ אֶת הָאֱוִיל בַּמַּכְתֵּשׁ בְּתוֹךְ הָרִיפוֹת בַּעֱלִי לֹא תָסוּר מֵעָלָיו אִוַּלְתּוֹ. |
|
זה לא יעזור לך להעתיק פסוקים ממשלי, גם אם תביא אותם עם ניקוד, וגם אם תגדיל את הגופן.
מדברים עיניינית, תענה עיניינית. (אם יש לך מה לענות)
אתה לא מאמין בתורת הנסתר, אתה לא מאמין בקבלה, ואתה לא מאמין באלוקים.
היית לצערי (באמת לצערי) ילד כאפות של אחד האדמורי"ם ומשם הסלידה שלך לכל דבר שריח קדושה נודף ממנו, ואני לא דן אותך, אתה בנאדם מסכן. וה' יעזור שתחזור בתשובה.
כל מה שכתבתי כאן זה לאנשים שכן חושבים עיניינית.
הרב מרדכי אליהו, היה בעצמו מקובל, ולמד ממקובלים גדולים ממנו, והעריך עד למאוד את התורה הזו, אז זה אומר שהוא איננו יכול לטעות? הרי כל כך הרבה אנשים גדולים וטובים טעו אחרי אותו איש בליעל, וגם אחרי שבתאי צבי טעו ותעו אנשים גדולים מאד, אז לכן מה? לכן צריך לצאת חוצץ נגד כל מי שיראת ה' בלבבו ורוצה להתקדש ולעלות בעבודת ה'?
אם כבר צריך להתלונן ולבכות זה על מצב הדור הירוד שכל אחד שזורק איזה מושג או שניים גבוהים כבר עומדים אצלו בתור אנשים ונשים ומוכנים לעשות כל מה שבמוצא פיו. איה השכל הישר? איך נשים מתפתות כל כך בקלות לעשות מעשים כל כך חמורים בגלל שטויות?
זו טענה אחת.
ועוד טענה, לפי דעתו המלומדת של בבא זוטא הרי שצריך לפטר את כל השוטרים וכל בעלי הסמכויות במדינה וליטול מהם את סמכויותיהם כי בינתיים בכל נושא סמכות ישנם אנשי בליעל שניצלו את סמכותם למעשים מגונים. אז מה הם שונים ממקובלים אמיתיים?
ושוב, אין דרך לדעת מי הוא אמיתי ומי הוא מתחזה, אבל צריך להשתמש בשכל הישר, צריך לפתוח את העיניים, ולראות, גם אם הרב מרדכי אליהו נתן לו הסכמה זה לא אומר שלעולם היא תקפה, זה לא אומר שהוא עצמו בדק אותו בפנימיות, רק בוחן ליבות וכליות יכול לדעת מי הוא אמיתי ומי הוא מתחזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 10:58 |
|
| |
וירושלמי צודק.
השו"ע צריך להיות נר לרגלי כל אדם, וברגע שמקובל או רב או שוטר או שופט או לא משנה מי, מתיחד שלא על פי דין בו ברגע הוא חשוד על כל העבירות הכי חמורות ואין להידבק בו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 11:13 |
|
| |
| עומדבפרץ כתב: |  | ושוב, אין דרך לדעת מי הוא אמיתי ומי הוא מתחזה, אבל צריך להשתמש בשכל הישר, צריך לפתוח את העיניים, ולראות, גם אם הרב מרדכי אליהו נתן לו הסכמה זה לא אומר שלעולם היא תקפה, זה לא אומר שהוא עצמו בדק אותו בפנימיות, רק בוחן ליבות וכליות יכול לדעת מי הוא אמיתי ומי הוא מתחזה.
|
|
ואיך זה מסתדר עם תגובתך הקודמת שהסימן למקובל "אמיתי" זה היותו "פרוש מן העולם הזה"? ואיך לשיטתך "המלומדת" נדע מתי "פג התוקף" של ההמלצה של הרב מרדכי אליהו? נחכה לכותרות העיתונים?
ובסוד נואפים וחסידיהם השוטים מי יעמוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 11:48 |
|
| |
מאירקה99
הייתי נוכח פעיל (הוא ביקש ממני לבחור קלף ולסמן אותו וכו') ב"קסם" שעשה ליאור מנור מרחק מטר ממני! כולם עצרו נשימה כולל אנוכי שלא הבנתי איך הדבר נעשה!
אבל תראה כל הופעה של ליאור מנור והוא אומר שהכול אחיזת עיניים!
תפסיקו להאמין לכל מיני שרלטנים!
אם ה"מקובל" מצפת יכול לראות עם כוחות טומאה, איך לא ברח שבוע לפני שתפשו אותו בשדה התעופה? הרי יש לו "ראייה נסתרת"? הצחקת אותי!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2015 12:15 |
|
| |
| באבא_זוטא כתב: |  | ושוב, אין דרך לדעת מי הוא אמיתי ומי הוא מתחזה, אבל צריך להשתמש בשכל הישר, צריך לפתוח את העיניים, ולראות, גם אם הרב מרדכי אליהו נתן לו הסכמה זה לא אומר שלעולם היא תקפה, זה לא אומר שהוא עצמו בדק אותו בפנימיות, רק בוחן ליבות וכליות יכול לדעת מי הוא אמיתי ומי הוא מתחזה.
ואיך זה מסתדר עם תגובתך הקודמת שהסימן למקובל "אמיתי" זה היותו "פרוש מן העולם הזה"? ואיך לשיטתך "המלומדת" נדע מתי "פג התוקף" של ההמלצה של הרב מרדכי אליהו? נחכה לכותרות העיתונים?
ובסוד נואפים וחסידיהם השוטים מי יעמוד...
|
|
עם הבנת הנקרא ותחביר היית כבר צריך לסיים בכיתה ג' אבל אני מעריך אותך על נסיונותיך, לעולם לא מאוחר.
לא כתבתי בשום מקום שיש סימן כלשהוא לדעת מי אמיתי ומי מתחזה, כתבתי רק מהו מקובל לאלו שחושבים שמדובר במיסטיקות, אז ביארתי שמקובל פירושו דרך חיים נעלה וקדושה הרחק מכל הבלי העולם הזה.
נמשיך, אף אחד בעולם לא יכול היה לדעת על אותו נואף האם הוא אמיתי או האם הוא מזוייף, יתירה מזו, יכול להיות גם שהקדיח תבשילו רק לפני שנים מספר הרבה אחרי שהרב אליהו נפטר, אבל זה לא רלוונטי, הרב אליהו לא היה בוחן ליבות וכליות, הוא הסתמך על עיניו, ועל הכלל אין לדיין אלא מה שעיניו רואות. יכול להיות בהחלט שהוא טעה, גם עליו, וגם על אחרים.
הבורות שפשתה בקרב העם, שמוכנים לעבור על דברי השו"ע בגלל שרב נכבד ככל שיהיה אמר, זה אומר דרשני.
אשה נשואה, צריכה להיות מספיק חכמה בשביל להבין איפה הקו האדום מבחינתה, עצם זה שאפשר לבלבל אותה עם זה זה בעיה גדולה.
|
|
|
|
|