|
|
| נשלח ב-29/7/2015 13:19 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 13:32 |
|
| |
בהחלט אצלינו יש מלאן סטיגמות וככל שאתה עובר את הגיל אתה יעני מאבד את זה... וגם החברה שמלחיצה.. אני בטוחה שאחת הסיבות הייתה שהיא סיפרה לחברותיה התארסתי ופתאום היא צריכה לספר שהוא הוריד אותה.... אבל חייכנית אם תתחילי לחשוב מה כולם מדברים עלייך מאחורי הגב.... זה לא ייגמר הכי סבבה... זה רק יזיק לך... אל תתייחסי... לא סתם אני מטר שבעים ושש... בשביל שיהיה לי גב ארוך שיוכלו לדבר הרבה...;)
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 13:37 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | בסד
נו ומי אמר שנמצא אחרי הגאולה ?
גאולה צריך לבקש בלי קשר לרצונות האישיים שלנו |
|
פתאום חשבתי שאולי כדאי היה להקשיב לרבי ולזעוק על גאולה, ואז המשיח יופיע ויארגן לנו שידוכים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 13:51 |
|
| |
| שאנל22 כתבה: |  | בהחלט אצלינו יש מלאן סטיגמות וככל שאתה עובר את הגיל אתה יעני מאבד את זה... וגם החברה שמלחיצה.. אני בטוחה שאחת הסיבות הייתה שהיא סיפרה לחברותיה התארסתי ופתאום היא צריכה לספר שהוא הוריד אותה.... אבל חייכנית אם תתחילי לחשוב מה כולם מדברים עלייך מאחורי הגב.... זה לא ייגמר הכי סבבה... זה רק יזיק לך... אל תתייחסי... לא סתם אני מטר שבעים ושש... בשביל שיהיה לי גב ארוך שיוכלו לדבר הרבה...;)_________________ Nobody perfect....I'm nobody ;) |
|
בכל חברה יש סטיגמות. בכל חברה קטנה וחמה יש רכלויות ושמועות. אנשים לא בהכרח חושבים שמשהו דפוק בנו שהגענו לגיל מסוים. אם כי יש הנחה רווחת שההוא בררן, וההיא מחפשת את השידוך שלא נולד עדיין, שיגידו, זה מעניין את הסבתא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 15:51 |
|
| |
| חניחניחני כתב: |  | פשוט עצוב לי שדברים כאלה קורים.
ומזעזע שזה המצב בחברה החרדית - עד כדי כך שלקח לי הרבה זמן לקלוט שאני גם חושבת כך - שבחורה (המינוח הזה כבר לא טוב לדעתי) שלא נשואה אינה בנאדם, כאילו היא משהו לא בסדר. אשה בלי גבר היא אשה לכל דבר! לא צריך לקרוא למישהי בת שלושים שנחמד לה בחיים והיא עושה המון דברים - חוץ מילדים וטיפוח בעל - בחורה! ואני לא חושבת שהיא לא רוצה להתחתן, או שלא קשה לה, אבל זה רק מקשה הרבה יותר, ולא נכון! |
|
איך כל טרגדיה שקורה מיד צריך להפוך לתלונה וביקורת נגד הציבור החרדי?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 16:00 |
|
| |
| שיגושיח כתבה: |  |
| חניחניחני כתב: |  | פשוט עצוב לי שדברים כאלה קורים.
ומזעזע שזה המצב בחברה החרדית - עד כדי כך שלקח לי הרבה זמן לקלוט שאני גם חושבת כך - שבחורה (המינוח הזה כבר לא טוב לדעתי) שלא נשואה אינה בנאדם, כאילו היא משהו לא בסדר. אשה בלי גבר היא אשה לכל דבר! לא צריך לקרוא למישהי בת שלושים שנחמד לה בחיים והיא עושה המון דברים - חוץ מילדים וטיפוח בעל - בחורה! ואני לא חושבת שהיא לא רוצה להתחתן, או שלא קשה לה, אבל זה רק מקשה הרבה יותר, ולא נכון! |
|
איך כל טרגדיה שקורה מיד צריך להפוך לתלונה וביקורת נגד הציבור החרדי? |
|
החרדים הם לא פעם נחיתיים, במקום להעריך את מה שיש לנו ביד, התקשורת עושה את שלה, וגם בחדרי חרדים והפורום בחדרי חרדים ההזוי ספוגה בהסתה עצמית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2015 17:40 |
|
| |
לגבי דיבורים מאחורי הגב. יש משפט שאומר: מי שמדבר עליי מאחורי הגב הוא בעמדה הכי קרובה לישק לי ב........ נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-30/7/2015 09:11 |
|
| |
בסד
איכס.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2015 10:51 |
|
| |
זה די מצחיק לקרוא את מה שכותבים כאן.. אתן לכם כמה סיבות אפשריות נוספות: 1) דודה שלה, שהייתה איתה בקשר טוב מאוד קיבלה סרטן. 2) ערבי דחף אותה מלמעלה. 3) גילו לה גידול במוח. מיותר לציין שהמצאתי את הסיבות האלו הרגע. אבל... למה לנו להתחיל למצוא סיבות??? מי אנחנו שנמצא סיבות? היא מתה כי היא התאבדה ובזה נגמר הסיפור. המניעים? ילכו איתה לקבר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2015 11:12 |
|
| |
בסד
סליחה?אנחנו כחברה שאוהבת את הזולת חושבים על השני. ומעוניינים למנוע את ההתאבדות הבאה ע"י תובנות שיעלו כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2015 21:18 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | שיגושיח כתבה: |  |
| חניחניחני כתב: |  | | פשוט עצוב לי שדברים כאלה קורים.ומזעזע שזה המצב בחברה החרדית - עד כדי כך שלקח לי הרבה זמן לקלוט שאני גם חושבת כך - שבחורה (המינוח הזה כבר לא טוב לדעתי) שלא נשואה אינה בנאדם, כאילו היא משהו לא בסדר. אשה בלי גבר היא אשה לכל דבר! לא צריך לקרוא למישהי בת שלושים שנחמד לה בחיים והיא עושה המון דברים - חוץ מילדים וטיפוח בעל - בחורה! ואני לא חושבת שהיא לא רוצה להתחתן, או שלא קשה לה, אבל זה רק מקשה הרבה יותר, ולא נכון! |
|
|
החרדים הם לא פעם נחיתיים, במקום להעריך את מה שיש לנו ביד, התקשורת עושה את שלה, וגם בחדרי חרדים והפורום בחדרי חרדים ההזוי ספוגה בהסתה עצמית נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא הפכתי את הטרגדיה לתלונה על הציבור החרדי - הרחבתי את מה שחייכנית אמרה.
וזה ממש אבל ממש לא הסתה עצמית! הרי העניין זה לא עניין שאמור להיות, זה עניין, שאנחנו כחברה צריכים לתקן! ואם כל דבר כזה, כל ביקורת, הערה והארה אתם מקבלים כך - פלא שהחברה לא משתנה. בן אדם חכם יודע לקבל ביקורת. מי שלא יודע - מגיב בהתקפה על עצם הביקורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 09:14 |
|
| |
כשיש ביקורת ממוקדת פה ושם, אז אכן ראוי להיות קשוב, ולראות מה אפשר לתקן. אבל כששומעים שוב ושוב, שהציבור החרדי הוא שובניסטי, והציבור החרדי כזה וכזה, והציבור החרדי הוא לא בסדר, אז מתחילים להבין שיש פה אחת שלא כזה מסמפטת את הציבור הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 10:27 |
|
| |
| חניחניחני כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | שיגושיח כתבה: |  |
| חניחניחני כתב: |  | | פשוט עצוב לי שדברים כאלה קורים.ומזעזע שזה המצב בחברה החרדית - עד כדי כך שלקח לי הרבה זמן לקלוט שאני גם חושבת כך - שבחורה (המינוח הזה כבר לא טוב לדעתי) שלא נשואה אינה בנאדם, כאילו היא משהו לא בסדר. אשה בלי גבר היא אשה לכל דבר! לא צריך לקרוא למישהי בת שלושים שנחמד לה בחיים והיא עושה המון דברים - חוץ מילדים וטיפוח בעל - בחורה! ואני לא חושבת שהיא לא רוצה להתחתן, או שלא קשה לה, אבל זה רק מקשה הרבה יותר, ולא נכון! |
|
|
החרדים הם לא פעם נחיתיים, במקום להעריך את מה שיש לנו ביד, התקשורת עושה את שלה, וגם בחדרי חרדים והפורום בחדרי חרדים ההזוי ספוגה בהסתה עצמית נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא הפכתי את הטרגדיה לתלונה על הציבור החרדי - הרחבתי את מה שחייכנית אמרה.
וזה ממש אבל ממש לא הסתה עצמית! הרי העניין זה לא עניין שאמור להיות, זה עניין, שאנחנו כחברה צריכים לתקן! ואם כל דבר כזה, כל ביקורת, הערה והארה אתם מקבלים כך - פלא שהחברה לא משתנה. בן אדם חכם יודע לקבל ביקורת. מי שלא יודע - מגיב בהתקפה על עצם הביקורת. |
|
חני, לא פעם אנחנו לוקחים קשה מקרה יחיד שמישהו אמר, ולפי זה אנחנו בונים תאוריות פורחות באויר, אז קוראים למישהיא בת 30 בכינוי ; בחורה, יש פה איזו אמירה ?! הרי לרוב קוראים לה בשמה חני או פניני או שבי או קיקי או כרמית.. ודאי שמעריכים אותה  חשוב לי להוסיף, שיש הסתה עצמית פה ושם כי יש כאן גם שבבניקים וכל מיני כאלה שלא מחוברים לתורה, דווקא עושה רושם שהרוב הגדול של החרדים מחוברים ומזדהים עם התורה והחברה התורנית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 10:43 |
|
| |
בקשר למקרי ההתאבדות שיש , נראה שזה טירוף וזה בעיה בנפש. ובכל זאת אפשר אולי לנסות לצמצם קצת את התופעה על ידי שנאיר פנים איש לרעהו ונאהב וניתן יחס נעים לכל אחד, ובמיוחד לאלו שנראה לנו שהם זקוקים לחיזוק, לפעמים חיוך או יחס נחמד יכול להציל בן אדם,, או לתת לו הרגשה טובה לאורך זמן. וגם, כמובן, אין לעזוב שידוך ללא שיקול דעת רציני ושאלת רב פוסק, כי מדובר בדיני נפשות, יש כאן בירושלים אברך אחד משוגע שמסתובב ברחובות בבגדים בלויים ובלי גרביים,,, בעבר ניתקו איתו שידוך ובצדק מבחינתם כנראה, כי הם שמעו משהו.. מכל מקום, לעזוב שידוך זה לא פשוט בכלל, ובמיוחד חייבים לעשות זאת בצורה יפה ולהתחייב על שמירת סודיות מליאה, שלא נדע מאסון חלילה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|