|
|
| נשלח ב-30/7/2015 21:01 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | מאשה שמתיימרת להיות נאורה כמוך הייתי מצפה להדיר רגליך מגזען כמוהו |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2015 22:46 |
|
| |
אדם המתיימר להיקרא "נאור" מתמודד עם מסקנות של מחקר אקדמי (מביכות ככל שיהיו) בצורה עניינית, ולא מיילל כל היום על "גזענות" כאחרון הפרימיטיבים.
תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 30/07/2015 23:13:27
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2015 23:25 |
|
| |
| קלעפער כתבה: |  | כלומר הטענה שלך שאינך גזען כלפי התימנים כי אתה גם גזען נגד הליטאים, הספרדים והחסידים?...פלאי פלאים של טיעון! |
|
אני תוהה לאיזה עדה אותו האיש שייך? ליטאים? לא יכול להיות כי הוא מבקר אותם. חסידים? גם לא יכול להיות, כי הוא מבקר אותם. ספרדים? גם לא יכול, כי הוא מבקר אותם. דתיים לאומיים? גם לא יכול להיות, כי הוא מבקר אותם. תימנים? גם לא יכול להיות, כי הוא מבקר גם אותם. אז רבש"ע, להיכן הייצור הזה שייך ??? אלא חייבים לומר שהוא פשוט איזה משומד גזען אנטישמי ואזי מיושב ודו"ק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 00:15 |
|
| |
איזה אזרחות יש למבקר המדינה?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 00:41 |
|
| |
למיטב ידיעתי מבקר המדינה, זה לא אחד מהממשלה הממונה על המדינה. אלא מישהו חיצוני. חוץ מזה שיש הבדל בין מבקר המדינה שתפקידו לבקר ותו לא, לאחד שמבקר את כל העדות בצירוף ובתיבול השמצות עליהם ועל נספחיהם בפרט ועל נספחי היהדות בכלל נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 12:01 |
|
| |
לכל הנבערים הפרימטיבים המגיבים כאן:
גִּזְעָנוּת היא עמדה, שלפיה, בקרב בני אדם מתקיים קשר בין מוצא ביולוגי (וסממנים גופניים המעידים על מוצא כזה) מחד, לבין תכונות אופי וכישורים קוגניטיביים מאידך. ברוב המקרים משתמעת מהגישה גם עליונותה של קבוצה אחת על האחרת, והיא משמשת צידוק למעשים ולהתבטאויות שעיקרם העדפה של קבוצה אחת על האחרת.
ויקיפדיה.
תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 31/07/2015 12:23:46
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 12:14 |
|
| |
שוטה_רבה כתב: |  | לכל הנבערים
|
|
שוטה_רבה כתב: |  | אדם המתיימר להיקרא "נאור" מתמודד עם מסקנות של מחקר אקדמי (מביכות ככל שיהיו) בצורה עניינית, ולא מיילל כל היום על "גזענות" כאחרון הפרימיטיבים.
|
|
הנבער היחיד כאן הוא אתה.
כמה גרעפסים של מישהו שמצא כמה נתונים לא שווים הרבה.
[גם אתה לא שווה תגובה, אבל כידוע אתה נהנה להקפיץ את מונה הצפיות ידנית, ולהקפיץ את האשכולות שלך לכן לכבוד ש"ק אעזור לך לקבל עונג-שוטים]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2015 00:57 |
|
| |
| באבא_זוטא כתב: |  | לכל הנבערים הפרימטיבים המגיבים כאן:
גִּזְעָנוּת היא עמדה, שלפיה, בקרב בני אדם מתקיים קשר בין מוצא ביולוגי (וסממנים גופניים המעידים על מוצא כזה) מחד, לבין תכונות אופי וכישורים קוגניטיביים מאידך. ברוב המקרים משתמעת מהגישה גם עליונותה של קבוצה אחת על האחרת, והיא משמשת צידוק למעשים ולהתבטאויות שעיקרם העדפה של קבוצה אחת על האחרת.
ויקיפדיה.
תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 31/07/2015 12:23:46 |
|
כדרכך בטומאה לצוטט את מה שנח לך, הנה ההמשך שם בויקיפדיה; 'מהות הגזענות במשמעותה הרווחת, מגדירה הגזענות התייחסות שלילית (שנאה, אפליה) לבני אדם, בגלל מוצאם האתני או צבע עורם. גזענות כזו נחשבת לסותרת זכויות האדם'. בלי קשר להמשך, לא הפרכת את כוונתי. לפי הנתונים שהבאת מהויקיפדיה יש לך קשר ביולגי לחרדים ועזבת אותם כי היו לך תכונות אופי וכישורים קוגניטיביים שונים ומשונים ורדודים וע"כ העדפת והתחברת לקבוצת המשומדים 'העליונה' ולפיכך אתה שונא ומשמיץ את הקבוצה האחרת אליהם השתייכת בעבר, הלא הם הקבוצה החרדית בכללותה
תוקן על ידי באר_החיים ב- 02/08/2015 01:04:10
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2015 08:31 |
|
| |
באבא עם כל הכבוד לעורכת המחקר אשר בעיני הוא מוטה ואינו נכון, בדיוק כמו שנאמר שדיאטה משמינה. לא ברור מדוע החלטת שכל מי שחולק על הוד מעלת כת"ר הוא בכלל נבער בור ופרמיטיבי, אולי הקושי שלך לקבל את דעתו השונה של האחר היא זו שפרימיטיבית ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2015 09:38 |
|
| |
| בזמן כתב: |  | באבא עם כל הכבוד לעורכת המחקר אשר בעיני הוא מוטה ואינו נכון, בדיוק כמו שנאמר שדיאטה משמינה. לא ברור מדוע החלטת שכל מי שחולק על הוד מעלת כת"ר הוא בכלל נבער בור ופרמיטיבי, אולי הקושי שלך לקבל את דעתו השונה של האחר היא זו שפרימיטיבית ? |
|
לצערי לא הובנתי נכון ועמך הסליחה.
בוודאי שזכותך לחלוק על המחקר האקדמי בצורה עניינית ואדרבה אם תראה את תגובותי להשגותיך בנוגע למסקנות המחקר (להבדיל מעובדות ונתונים שאין עליהם מחלוקת...) לא תמצא בהן שמץ של זלזול. בתגובתי ( בציטוט מהערך "גזענות" מויקפדיה) התייחסתי לנבערים הפרימיטיבים קלעפער,עומד בפרץ, עט חד, באר החיים, שלעולם אינם מסוגלים להתמודד מולי בצורה עניינית ומאשימים אותי באופן אוטומטי ב"גזענות" כאשר ידוע לכל שאיני חוסך את ביקורתי מאף חוג או מוצא, ולהבדיל מרבים כאן אין בעיני שום עדיפות ל"גזע" פלוני על זולתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2015 10:16 |
|
| |
תנסה שוב מותק. תנסה שוב לקרוא, אולי תבין. חבל שאתה מוכיח לכולם כמה אתה לא מבין מה אתה קורא. לא כתבתי שאתה גזען. כתבתי שמי שיוצא נגד כל היהודים הוא אנטישמי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2015 10:21 |
|
| |
לדעתי ניתן להגדיר את פותח האשכול כגזעני נגד כלל המגזר החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2015 11:38 |
|
| |
| באבא_זוטא כתב: |  |
לצערי לא הובנתי נכון ועמך הסליחה.
בתגובתי ( בציטוט מהערך "גזענות" מויקפדיה) התייחסתי לנבערים הפרימיטיבים קלעפער,עומד בפרץ, עט חד, באר החיים, שלעולם אינם מסוגלים להתמודד מולי בצורה עניינית ומאשימים אותי באופן אוטומטי ב"גזענות" כאשר ידוע לכל שאיני חוסך את ביקורתי מאף חוג או מוצא, ולהבדיל מרבים כאן אין בעיני שום עדיפות ל"גזע" פלוני על זולתו.
|
|
אכן. יותר נכון אתה לא מבין מה ה"נבערים" בעיניך כותבים.. כבר כתבתי מדוע אתה בעיני בכל זאת גזען. אך כמו תמיד כשאין לך מה לענות בצורה עניינית, אתה ממשיך להלום בלי קשר. באשכול הנוכחי אין לי עניין כלל להתווכח איתך בנושא התימנים כיוון שזה לא מענייני לעת עתה ובפרט שאיני שייך לעדת התימנים ואיני יכול לתרום מידיעותיי בנושא זה. מה שכן אם תשים לב שמאז ומעולם (מאז קיבלתי אישור כתיבה) באשכולתיך הייתי לצידך ואף אני סברתי כמוך. אך מרגע שראיתי את התבטאותיך החמורים בנושא הזוהר. הרי שאיננו רוצים שתדרוך כאן בפורום, כיוון שזה פורום לחרדים ולא למשומדים
וְלֹא תָבִיא תוֹעֵבָה אֶל בֵּיתֶךָ וְהָיִיתָ חֵרֶם כָּמֹהוּ שַׁקֵּץ תְּשַׁקְּצֶנּוּ וְתַעֵב תְּתַעֲבֶנּוּ כִּי חֵרֶם הוּא:
תוקן על ידי באר_החיים ב- 02/08/2015 12:14:53
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2015 21:00 |
|
| |
בבא_זוטא -
נדמה לי שהרווח הגדול האמיתי שלך מהביקורת על כל העולם - היא הלגטימציה שאתה מקבל להכפיש את התימנים שנואי נפשך...
אם נסקור סטטיסטית את ההתייחסות של בבא_זוטא לתימנים נראה - ששנאתו זו אינה קשורה ל"מחקר"
זה או אחר. מה הבעיה שלו עם אכילת החגבים למשל?
כתימני, לא עשיתי לך כלום, ואני בהחלט נפגע מההתייחסות שלך, אם זה איכפת לך - קח את זה בחשבון.
אגב, אם אתה בסך הכל טיפוס ביקורתי שרוצה לתקן את העולם -
למה הביקורת הזאת לא עובדת גם כלפי תחלואי החילונים?
בקשר לפרופ' הקר:
הנ"ל "בולטת בפעילותה הפמיניסטית" (כך ע"פ ויקיפדיה).
כיון שכך - ההיפותזה שלי מאוד פשוטה:
באופן טבעי היא מאוד מאוד לא אהבה את ההתנהלות המסורתית התימנית שממשיכה לזהות את הירושה כענין השיך בבנים בלבד, תפיסה הלכתית כלל-יהודית ידועה ומפורשת.
עכשיו הבעיה היא - שזכותו החוקית של כל אחד להוריש כרצונו וע"פ אמונתו, אז מה עושים?
תוקפים את עצם רעיון הירושה! את עצם זכותו של אדם לקבוע מה יעשה ברכושו!
כך הם "ההם" ש - "מבינים "שהתרבות הזאת לא עובדת יותר", ומסרבים לקבל את העדפות ההורשה של הוריהם"... הבנתם? ככה, לגיטימי להתכחש להוראת הצוואה, גם אם תהיה ברורה כשמש.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2015 21:28 |
|
| |
ברוקלינאי
זכותך כמובן להיפגע אבל מכאן ועד להמציא שקרים שאני אך ורק נגד תימנים יותר משאר העדות והחוגים זה כבר סיפור אחר (מעניין איך זה מסתדר עם העובדה שלא פעם ולא פעמיים היו כאן ניקים שזיהו אותי כתימני ... ולאחרונה אף הגדילו לעשות וזיהו אותי כתימני דרדעי...)
הבעיה שלי עם אכילת חגבים והרב רצאבי שחידש את מסורת אכילתם היא זו:
רוב הפוסקים האחרונים (עיין בשד"ח) סוברים שמי שאוכל דבר הראוי בעיניו ומאיס עבור רובא דעלמא (לפי המקום והזמן) עובר על 'בל תשקצו' היות ובטלה דעתו אצל כל אדם. הוי אומר בכדי לקבוע אם הדבר מאוס או לא על האדם להתחשב גם בדעת הסביבה.
ובקשר לירושה
מחקר אקדמי הביא נתון עובדתי שאינו שנוי במחלוקת שאצל התימנים יש הכי הרבה סכסוכי ירושה (מכל המינים והסוגים לאו דווקא בגלל ירושת הבת...) ואתה מסביר לנו כעת שזה נעוץ מהסיבה שהתימנים מקפידים על ירושת הבנים לפ ד"ת יותר משאר העדות... אומר רק זאת בקצרה: אשרי המאמין!
|
|
|
|
|