|
|
| נשלח ב-20/9/2015 09:39 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  | |

|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2015 10:21 |
|
| |
בתשכה- אז השגת את הקישור, או לשים לך כאן?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2015 10:25 |
|
| |
חח שים תודה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2015 10:43 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2015 10:47 |
|
| |
| משוררששיער כתב: |  | אכן כן. תם עידן. למען האמת ההיסטורית, הוא התכוין לפרוש כבר לאחר חודש החגים אשתקד, כשהשתתפותו בקונצרט חול המועד סוכות ה'תשע"ה היתה אמורה לחתום את ההיסטוריה, אולם בקשות שונות מצידו של ירחמיאל [ואם להיות כנים, לא בדיוק היתה לכך התנגדות מן העבר השני של המתרס. או אולי יש לומר - לאור העובדה שמדובר בעולם המוסיקה, ולא באיזה קרב רחוב מעולם המלחמה - מן העבר השני של הקלעים], הביאו להישארותו בלהקה לפרק זמן נוסף, שכלל את הופעת ה'הדרן' שלו בקונצרט חול המועד פסח אשר התקיים בשנה שחלפה, כשתקופה קצרה לאחריה הוא ארז את מטלטליו, את קולותיו ואת כליו, ויצא לדרך חדשה. או אולי בעצם יש לומר: חדשה-ישנה. |
|
בזמנו דובר היכן שהוא שלילד בפרחי מיאמי אסור לשיר את השירים במקומות אחרים או לפתח קריירה בנפרד(ראה המקרה עם יוסי שיק). בדיעבד כיום אפשר להעריך שדוד רצה להשקיע מעט בעצמו(להוציא דיסק משלו) וכנראה היה צריך אישור מירחמיאל לעשות זאת. באופן נדיר ירחמיאל הסכים שישאר בפרחי מיאמי ובמקביל לפתח את הקריירה האישית שלו. אני צודק בהערכה הזאת?
תוקן על ידי netson ב- 20/09/2015 10:47:26
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2015 15:39 |
|
| |
| משוררששיער כתב: |  | אכן כן. תם עידן. למען האמת ההיסטורית, הוא התכוין לפרוש כבר לאחר חודש החגים אשתקד, כשהשתתפותו בקונצרט חול המועד סוכות ה'תשע"ה היתה אמורה לחתום את ההיסטוריה, |
|
בזמנו אלימונסי בסיקורו מאותה הופעה דווח לנו על כך כשהוא שוחח עם מישהו ממשפחתו של דוד...
תוקן על ידי netson ב- 20/09/2015 15:39:31
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2015 18:47 |
|
| |
לדעתי, כמעט מאה אחוז שהוא יבוא אם משפחתו להופעה בסוכות השאלה היא רק לאיזה מהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2015 18:49 |
|
| |
|
| נשלח ב-29/9/2015 22:53 |
|
| |
| netson כתב: |  |
| משוררששיער כתב: |  | אכן כן. תם עידן. למען האמת ההיסטורית, הוא התכוין לפרוש כבר לאחר חודש החגים אשתקד, כשהשתתפותו בקונצרט חול המועד סוכות ה'תשע"ה היתה אמורה לחתום את ההיסטוריה, אולם בקשות שונות מצידו של ירחמיאל [ואם להיות כנים, לא בדיוק היתה לכך התנגדות מן העבר השני של המתרס. או אולי יש לומר - לאור העובדה שמדובר בעולם המוסיקה, ולא באיזה קרב רחוב מעולם המלחמה - מן העבר השני של הקלעים], הביאו להישארותו בלהקה לפרק זמן נוסף, שכלל את הופעת ה'הדרן' שלו בקונצרט חול המועד פסח אשר התקיים בשנה שחלפה, כשתקופה קצרה לאחריה הוא ארז את מטלטליו, את קולותיו ואת כליו, ויצא לדרך חדשה. או אולי בעצם יש לומר: חדשה-ישנה. |
|
בזמנו דובר היכן שהוא שלילד בפרחי מיאמי אסור לשיר את השירים במקומות אחרים או לפתח קריירה בנפרד(ראה המקרה עם יוסי שיק). בדיעבד כיום אפשר להעריך שדוד רצה להשקיע מעט בעצמו(להוציא דיסק משלו) וכנראה היה צריך אישור מירחמיאל לעשות זאת. באופן נדיר ירחמיאל הסכים שישאר בפרחי מיאמי ובמקביל לפתח את הקריירה האישית שלו. אני צודק בהערכה הזאת?
|
|
משורר?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2015 23:59 |
|
| |
|
|
|
משורר? |
|
אני מבין שאתה לא מתכוין לוותר לי בקלות על פיסת תשובה או התייחסות... מפני הכבוד [או אולי אף מפני היראה...] אשיב בקצרה: לצערי לא אוכל להכחיש או לאשר את התזה שהועלתה, לפיה ירחמיאל אינו מאפשר לפרחי הלויים לפתח קריירה מוסיקלית משל עצמם כמשוררים יחידים, בזמן שהם נותנים קולם בזמרירים במסגרת מקהלת הצוערים. רק אניח כאן שתי עובדות: האחת – בעל קול הפעמונים יוסי שיק פרש מעצמו מהמקהלה. השניה – ההתנהלות המוסיקלית של בעל הקול המדויק דוד פרלמן נעשתה בתיאום מלא ובעצה אחת עם ירחמיאל. [אם כבר הזכרת את הדרך החדשה בה הוא יצא בפיתוח קריירה מוסיקלית משל עצמו במקביל להופעותיו במסגרת המקהלה, יש לשים לב, כי אמנם העבודה על אלבומו האישי נטלה חלק במקביל לשלהי 'כהונתו' במסגרת המקהלה, אולם הוצאת האלבום לאור התרחשה לאחר פרישתו ממקהלת הצוערים. בכוונתי רק לציין את נקודות הזמן ההיסטוריות, מבלי להתייחס לשאלה האם נעשה הדבר בכוונת מכווין].
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2015 00:21 |
|
| |
| משוררששיער כתב: |  |
|
|
|
משורר? |
|
אני מבין שאתה לא מתכוין לוותר לי בקלות על פיסת תשובה או התייחסות... מפני הכבוד [או אולי אף מפני היראה...] אשיב בקצרה: לצערי לא אוכל להכחיש או לאשר את התזה שהועלתה, לפיה ירחמיאל אינו מאפשר לפרחי הלויים לפתח קריירה מוסיקלית משל עצמם כמשוררים יחידים, בזמן שהם נותנים קולם בזמרירים במסגרת מקהלת הצוערים. רק אניח כאן שתי עובדות: האחת – בעל קול הפעמונים יוסי שיק פרש מעצמו מהמקהלה. השניה – ההתנהלות המוסיקלית של בעל הקול המדויק דוד פרלמן נעשתה בתיאום מלא ובעצה אחת עם ירחמיאל. [אם כבר הזכרת את הדרך החדשה בה הוא יצא בפיתוח קריירה מוסיקלית משל עצמו במקביל להופעותיו במסגרת המקהלה, יש לשים לב, כי אמנם העבודה על אלבומו האישי נטלה חלק במקביל לשלהי 'כהונתו' במסגרת המקהלה, אולם הוצאת האלבום לאור התרחשה לאחר פרישתו ממקהלת הצוערים. בכוונתי רק לציין את נקודות הזמן ההיסטוריות, מבלי להתייחס לשאלה האם נעשה הדבר בכוונת מכווין].
|
|
מפני היראה? אין צורך קראתי טוב את מה שאמרת? יוסי שיק פרש מעצמו מהמקהלה?! חשבתי וחישבתי דברים אחרת.(טוב אני כבר לא אשאל למה הוא פרש :-)...)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2015 04:12 |
|
| |
זאת עובדה ידועה.או שיותר נכון לומר-שמועה ידועה.. ממש מעניין . תמיד חשבתי שירחמיאל די נוקשה עם הענין הזה ולכן יוסף שיק ושמחה קאץ יצאו ועברו לשלשלת גוניור נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-7/10/2015 05:59 |
|
| |
| בתשכה כתב: |  | ארי רוזנר הוציא כמה אלבומים לכבוד הבר מצוה שלו ואם זאת הוא נשאר במקהלה משורר?  
|
|
אני מבין שהסיומת 'משורר?' הפכה להיות מילת המפתח... אז הנה, הצלחתם לגרור אותי מעט בלשון ואגלה טפח מן הנשמע מאחורי פרגוד המוספים, אך איני מתחייב שלא לכסות את הטפחיים הנוספים. צדקת בדברייך. רק תיקון קל, לצדק את המשקל: ארי רוזנר לא הוציא לאור 'כמה אלבומים' [ככל הידוע לי. אשמח מאד לשמוע שאני טועה]. הוא בהחלט הוציא לאור אלבום שהכיל כמה שירי 'Cover' בודדים, גרסאות כיסוי לשירים מוכרים עם נגיעות אישיות משלו. אגב, יוסי שיק, הוציא אף הוא מיני אלבום אישי שהכיל מספר שירי 'Cover' – שירים, אגב, שכמעט ואינם מוכרים. השמעתי אותם פעם לידיד המהווה ספרייה מוסיקלית מהלכת, ועל חלקם הוא הצביע כשירים מקוריים. אולם, כאמור, מדובר בגרסאות כיסוי לשירים שכבר שוררו אחרים – כשלמיטב זכרוני הוא לא יצא במסגרת חגיגות בר המצווה, ומלבד ראיית אור אולפן הוא מעולם לא ראה את אור ההפקה. כל מי שמחזיק אותו ברשותו, קיבל אותו ישירות מיוסי עצמו או מאחד מבני משפחתו. נוסף על-כך, ואם זכרוני לא הושפע מפגעי הזמן, משפחת שיק המורחבת הוציאה אלבום מוסיקלי לרגל חגיגות בת המצווה לאחת מהאחיות. עד כאן הנתונים היבשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2015 06:00 |
|
| |
עתה, ברשותכם, אוסיף פיסת סברא אישית. אדגיש בכל לשון של הדגשה, כי את המחשבה הבאה איני מעלה בהקשר עובדתי לפרחים כאלו או אחרים שהוזכרו לעיל, ומשכך אין לראות בה משום נתון מוצק ופיסת מידע היסטורית, אלא פיסת מחשבה אישית שעליה להילקח תוך הסתייגות אזורית, כשמכאן כל הֶקְשֵׁר והשתייכות אל העבר ההווה או העתיד אפשרית, וייעשה על אחריותו של המשייך תוך ידיעה ברורה כי ה'גזירה שווה' נתונה בהחלט לטעויות והינה אישית ושברירית. מי שליווה מעט את ההיסטוריה של המקהלה ודאי יודע, כי ברבות השנים היו כמה וכמה פרחים שמעבר להשתתפותם בהופעות המקהלה כחברים מן המנין, השמיעו קולם ברמה על הר רם זה או תחת עץ רענן אחר, אם במסגרת תקליט ואם במסגרת קונצרט בתבליט, כשבדרך כלל ציוץ קל לא נשמע מכיוונו של ירחמיאל (אדרבא, הם עודדו על-ידו) והם כלל לא נזקקו לפרקליט. [אין כאן המקום למנות כרוכל, את כל אותם ההזדמנויות בהם פרח השמיע קולו ולא כזוחל]. אמנם, כאן נכנסת לה סברא פשוטה למדי המחלקת בין השתתפות חד פעמית באלבום או בקונצרט, ובין הצטרפות בחברות מלאה אל הרכב אחר. בעוד שהראשון דורש מאמץ בן מספר שעות בלבד, הרי שהשני מטבע הדברים דורש שעות רבות של מאמץ והשקעת כוחות. קחו לצורך הדוגמא בלבד את להקת 'Shalsheles Junior' [שאגב, מנהלה המוסיקלי יצחק רוזנטל היה חבר בפרחי מיאמי לתקופה קצרה בת שנה]: כל בר דעת מבין, כי בכדי להיות חבר להקה עליך להשקיע שעות רבות המצטברות לימים שלימים של עבודה מוסיקלית, אם זה כקדם הקלטת אלבום ואם זה בטרם כל קונצרט והופעה של הלהקה, זאת מלבד אותם שעות 'טכניות' של הקונצרט, באותם ימים אינך יכול להשתתף בכל פעילות אחרת של מקהלת ה'אם' פרחי מיאמי, אם זה בחזרות לקונצרט ואם זה אף מתנגש בקונצרט עצמו. חשוב לזכור שלא מדובר בילדים המקדישים יומם וליל להקלטות שירים ולחזרות לקונצרטים; מדובר בילדים נורמטיביים המשקיעים בלימודים [כשדווקא החברות במקהלה יכולה פעמים רבות להעצים את ההשקעה הלימודית, אך זו כבר נקודה למאמר בפני עצמו. נגעתי בה פעם בדבריי], כשאת שעות אחר הלימודים הפנויות להם הם מקדישים בחלק מהימים לטובת ההתפתחות המוסיקלית. כך שאם עם קידום מוסיקלי והתפתחות אישית של הפרח, ירחמיאל בהחלט יכול להסכים [ואדרבא, הוא ידרבן אל השיר ואף יתרום מנסיונו העשיר], עם הצטרפות אל להקה אחרת - שלא יימלט שתבא על חשבון החברות כפרח מן המנין - קשה מאד להשלים, וכאן נדרשת החלטה אישית של הפרח (והוריו) 'אם .. לכו אחריו, ואם .. לכו אחריו'; האם הוא מעוניין לפתח את עצמו תחת ניצוחו של מוסיקאי זה או אחר. כך שפעמים צריכה לצערינו ליפול ההחלטה על נטישת המקהלה. "וַיֹּאמֶר לוֹ מַה לְּךָ פֹה אֵלִיָּהוּ .. וַיֹּאמֶר קַנֹּא קִנֵּאתִי לַה' אֱלֹקֵי צְבָא-וֹת כִּי עָזְבוּ .. וָאִוָּתֵר אֲנִי לְבַדִּי". אשוב ואדגיש כי בשונה מפיסות מידע אחרות אותם אני משתף כידיעות מן האוצר הבלום, באמור לעיל אין מעבר לנקודה למחשבה ולא כלום. לפני שיתופה הסרתי את כובע ה'ידען הדקדקן' וחבשתי לראשי את כובע ה'תיארוטיקן'.
 |
|
|
|
|
|