|
|
| נשלח ב-31/7/2015 02:11 |
|
| |
ועוד תגובה למיימוני - כבר היה לעולמים
תוקן על ידי בערולאאדע ב- 31/07/2015 02:18:08
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 02:36 |
|
| |
הפינה הלשונית
1 הומו בלטינית זה "אדם" (ככל הנראה כולל גם אישה אלא אם כן מין האדם בשלב קדום כל שהו שכבר נקרא הומו היה מתרבה רביית בתולין...*) כמו שציינתי למעלה אבל ביוונית זה "זהה"
2 איך בעברית צורת הרבוי של מילה במשקל הומו ? (והאם לא צריך לנקד בעברית הומה במשקל חומה ?) _________________________
* איך באמת ההומו'אים מתרבים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 03:10 |
|
| |
[מה ז"א "איך הומואים מתרבים"?! הם מפיצים את סטייתם ברבים באמצעות התשקורת העויינת/הליברלית/הסמולנית, וכך משכנעים עוד ועוד נערים צעירים ותמים להצטרף לשורותיהם.]
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 03:57 |
|
| |
כמדומני שמדברי תוס' אלו ישנה ראיה נגד פסק הרב אלישיב:
תוספות מסכת גיטין דף מא עמוד ב כופין את רבו ועושה אותו בן חורין - וא"ת וכי אומרים לאדם חטא כדי שיזכה חבירך דהכי אמר בפ"ק דשבת (דף ד.) גבי הדביק פת בתנור וי"ל דדוקא התם אמרינן הכי משום דפשע שהדביק סמוך לחשיכה אבל הכא דלא פשע לא וכן בפ' בתרא דערובין (דף קג:) אמר כהן שעלתה לו יבלת חברו חותכה לו בשיניו דקעביד שבות כדי שיזכה חברו בעבודה וכן בריש תמיד נשחט (פסחים דף נט.) אמר מחוסר כפרה בערבי פסחים שמביא כפרתו אחר תמיד של בין הערבים דעשה דפסח שיש בו כרת דחי עשה דהשלמה אלמא קא עברי כהני בעשה דהשלמה כדי שיזכה זה בפסח וחציה שפחה וחציה בת חורין דכפו את רבה (לעיל לח:) משום דנהגו בה מנהג הפקר אף על גב דהם פושעים כיון שהיתה מחזרת אחריהם ומשדלתן לזנות חשיבי כאונסים ועוד דמצוה דרבים שאני.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 07:52 |
|
| |
עקב איסור חצי שפחה קל בהרבה מאיסור נידה
בער - איסור בהמה אינו כלול באיסורי עריות?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 09:28 |
|
| |
| בערולאאדע כתב: |  | הפינה הלשונית
1 הומו בלטינית זה "אדם" (ככל הנראה כולל גם אישה אלא אם כן מין האדם בשלב קדום כל שהו שכבר נקרא הומו היה מתרבה רביית בתולין...*) כמו שציינתי למעלה אבל ביוונית זה "זהה"
2 איך בעברית צורת הרבוי של מילה במשקל הומו ? (והאם לא צריך לנקד בעברית הומה במשקל חומה ?) _________________________
* איך באמת ההומו'אים מתרבים ? |
|
כתבת הבלים. השיגו עליך בצדק ביותר השגות ממספר המילים שכתבת, אבל אתה ממשיך בבערותך. אין כל קשר בין הומוסקסואל להומו בלטינית. הומו ביוונית הוא אותו דבר, וכמו במילים הומוגני הומוזיגוטי וכו'.
אגב, למקרה שלא שמת לב גם לשיטתך ההצלה היא למי שרודף אחרי הזכר ולא למי שיש לו נטייה או מתכוון יום אחד לעבור את העברה. אבל למה לשים לב? למה לא פשוט לכתוב שטויות? [וגם למה להסביר את עצמך? למה לא לשאול מה הפירוש במשנה ואחרי זה פתאום לומר שאתה בכלל מדבר על הגמרא?]
אנא עיין לפני שאתה משפריץ את שטוייותיך וקורא לרצח המונים. כשמדברים על אורך התקופה הפרסית, בסה"כ אנו מקבלים איזה קשקוש, כשמדובר על רצח כבר כדאי לחשוב לפני שכותבים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 09:32 |
|
| |
<מדובר בתשובה להרב שלמה לורינץ ז"ל שנדפסה בספר קובץ תשובות (נדמה לי חלק א. ואולי גם בספר "משנת פיקוח נפש" של בנו הרב יוסף חיים לורינץ)>
נדפס ב"מלואי שלמה", בירורי סוגיות ושו"ת עם מרנן גדולי התורה, עמ' רפג-רפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 10:09 |
|
| |
בער עכשיו אני רואה שכבר כתבת שהומו ביוונית הוא זהה, אלא שמרוב כעסי על זלזולך בנושא של רצח לא שמתי לב לכך. עמך הסליחה על העניין. שאר דבריי שנוגעים לקלות הראש שלך, ובמיוחד לקלות הראש בנוגע לשאלות של חיי אדם עודם עומדים במקומם.
מיימוני אתה יכול להימנע מלהזכיר את האנשים שנמשכים מינית לבני מינם מתוך סלידה מהתופעה. כשהייתי קטן באמת החברה סלדה מאנשים כאלה ולא הזכירה את שמם, ואם אמרו 'הומו' בדרך כלל זו הייתה קללה (כך למשל אוהדי מכבי שרו 'אמסלם ההומו אמסלם הבן ****). אמנם, כאשר באים לדון על אותם אנשים הרי שצריך לכנות אותם בשם כלשהו, ואין לנו אלא שם זה הומוסקסואלים או בקיצור הומואים. הדבר מזכיר לי סיפור של ע' הלל, שבו הגננת שלהם אמרה שהפרפרים מזדווגים, והוא אומר על כך שהם כילדים ידעו שזו מילה גסה אבל לא כשהגננת אומרת אותה. הכותרת של בער אכן הייתה וולגרית, ובהקשר וולגרי גם המילה הומו יכולה להעלות קונוטציות וולגריות (כפי שהיה כשהייתי קטן כאמור), אבל אם הכותרת הייתה 'האם ההלכה דורשת להרוג הומואים או אוסרת זו' הרי שמדובר היה בכותרת ראויה (ואז כל מה שהיה נשאר לבקש הוא גם שהתוכן יהיה ראוי).
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 10:20 |
|
| |
ת"ט
אדרבה, דווקא נד"ד קל יותר. שם מדובר על לעבור על איסור 'לעולם בהם תעבודו', וכיון שעוברי העבירה נחשבים אנוסים הותר הדבר, ואילו כאן לא מדובר על שום איסור, אלא לעשות את המתבקש ולפרסם את מצבה של אישה זו.
אמנם טענת אונס שכזו כנראה לא תפטור אדם מעונש בידי אדם, כגון מי שאשת איש שידלתו לעבירה מן הסתם לא ייפטר ממיתה בחנק בטענת אונס, אבל היא כן משפיעה על ההתייחסות שלנו לעובר העבירה.
נישטאיך
תודה רבה על המקור.
הספר נמצא באוצר החכמה. מישהו יכול לסרוק ולהעלות לכאן?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 11:04 |
|
| |
יש
אני מתייחב רק לטענתך העניינית (לא לטיעונים מימות אחשורוש), כתבת "גם לשיטתך ההצלה היא למי שרודף אחרי הזכר ולא למי שיש לו נטייה או מתכוון יום אחד לעבור את העברה" אכן כך האם כיוונת לומר שבכותרת משתמע היתר גם על מי שזו נטייתו או תכניותיו אם אמנם כך נשמע מלשון הכותרת אני מבקש הצעה לשונית אחרת (ראה למעלה).
תלמיד.
החילוק בין בהמה לשאר עריות לא אני המצאתי הוא כבר במשנה ולא עלי החובה להסבירו כפי שכבר ציינתי למעלה.
ואמשלום
למקרה שלא הבנת אותי טענתי שלכאורה אחרי שמין האדם לא יכול בצורתו העכשווית לפחות להתרבות ללא נקבה אין סיבה לטבע (לאבולוציה) לגרום לתאווה של אותו מין ואולי זה שריד מזמן שזכרי מין מסויים לא זיהו מי זכר ומי נקבה. מכל מקום זה דבר שאמור לחלוף עם ההתפתחות כנ"ל ולא להתרבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 11:28 |
|
| |
בער ראשית, האחריות על ניסוח ההודעות שלך היא עליך, ולא על אף אחד אחר. אם אתה מתקשה בכך אתה יכול לפנות לאחרים שיעזרו לך. דומני שהמנהלים רואים את חלק מתפקידים בעזרה למתקשים לפתוח אשכול כראוי. לעניינו לא "נשמע מלשון הכותרת" אחרת, אלא זה בדיוק מה שכתוב בכותרת. הכותרת מדברת על הומואים ולא על מי שברגע זה הולך לבצע משכב זכר. אתה עצמך קישרת את זה לאירוע אתמול שבו כידוע לך אף אחד לא היה בדרך לבצע עברה. שים לב: פתחת אשכול עם כותרת וולגרית ולא מדויקת שאותו קישרת לחדשות, ובמקום לקחת על זה אחריות אתה אומר "אני מבקש הצעה" ו"ללא הודאה באשמה". קח אחריות על הדברים שאתה כותב! במיוחד כאשר אתה דן בחיי אדם וכאשר הדברים מקושרים (על ידיך) למעשה קונקרטי שהתרחש.
לא הבנתי גם את הסרת האחריות על תוכן הדברים (ולא רק על הכותרת). הבאת משנה, והצעת לה שני הסברים. לא דנת בפירושים המקובלים למשנה ולא בהשתלשלות הסוגיה (אני מניח שכמעט כל הכותבים כאן מכירים את החקירות בדין רודף(, אלא כתבת פירושים מדעתך. כמה קושיות הועלו על ההסבר השני שהצעת למשנה, אבל שוב אינך לוקח אחריות - "פירשו רש"י ושאר מפרשים", "שאר הפרטים אינם ברורים שם בגמ'", "הוא כבר במשנה ולא עלי להסבירו". ואתייחס עוד רק לציטוט האחרון ממך שהוא תשובה לת"ט. ההסבר הראשון שלך למשנה מסביר את כולה, כולל את החילוק בין בהמה לשאר עריות. לעומת זאת, ההסבר השני שלך כמובן לא מסביר זאת (והוא גם לא מסביר את ע"ז כפי שכתבתי בתגובתי הראשונה באשכול). ובכל זאת אינך לוקח אחריות על ההסבר שלך, אלא אומר שהחילוק הוא של המשנה. החילוק של המשנה מובן מאוד כי כמובן כווונתה היא כפי ההסבר הראשון. אתה, משום מה (כנראה בשל נטיותיך האלימות, המתבטאות בקנאה בדאעש) מעוניין בהסבר אחר אבל לא חושב שבאחריותך גם להסביר את המשנה לפי ה'הסבר' שלך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 12:35 |
|
| |
שתי הערות:
1. לגבי הכותרת, נכתב פה שגם במקרא יש קרי וכתיב, במקום שהכתיב אינו לשון נקייה. ההבדל - שבמקרא כולם יודעים מה כן לקרוא, וכולם גם רגילים לזה שיש קרי וכתיב. משא"כ כאן. 2. אמנם כפי שנכתב בהמשך על פסקו של הרב אלישיב הוא מסתמך על "הלעיטהו לרשע וימות" (שזה עצמו נושא לאשכול בעצכח, ואולי מתקשר גם לאשכולו החדש של 'כמדומני'), מ"מ הטעם שנכתב בהודעה הפותחת - להצילו בנפשו נראה לי לא מתאים כי הוא נפגע רק אחר כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 13:10 |
|
| |
רמב"ם: הרודף אחר חברו להורגו, אפילו היה הרודף קטן-הרי כל ישראל מצווין להציל הנרדף מיד הרודף, ואפילו בנפשו של רודף...אחד הרודף אחר חברו להורגו, או רודף אחר נערה מאורסה לאונסה...והוא הדין לשאר כל העריות, חוץ מן הבהמה; אבל הזכור, מצילין אותו בנפש הרודף כשאר עריות. הדברים מפורשים, נראה שדאע"ש יאלצו לחכות קצת. אמנם קשה על המשנה לפלוג וליתני בדידה, בין עריות באונס לעריות ברצון. וצע"ק.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 13:28 |
|
| |
בערולאדע חוששני שאין שום מקום ושום אפשרות להבין שמטרת ההצלה היא הצלת הבא לעבור את העבירה מן העבירה.דבר זה מוכח בפשיטות מכך שרק כאשר מדובר באונס נאמרה מצוות ההצלה. נערה המאורסה שזינתה ברצון, אסור להרוג את בועלה, כמבואר מדברי הגמ' והפוסקים. ה"ה זכר הנבעל ברצון אסור להרוג את בועלו.מעשה פנחס וזמרי אינו קשור לכאן. זו הלכה מיוחדת של הבועל גויה קנאים פוגעים בו. אין לזה קשר להצלה. ההוכחה הטובה ביותר לדבריי היא מקור מצוות הצלת הנרדף. כמבואר בגמ' (סנהדרין עג.): "ונערה מאורסה גופה מנלן, כדתנא דבי רבי ישמעאל דתנא דבי רבי ישמעאל ואין מושיע לה הא יש מושיע לה בכל דבר שיכול להושיע".מדובר כאן כמובן על הצלת הנרדף ותו לא. אין לנו שום מקור לכך שניתן להציל אדם בנפשו מלעבור עבירה. מה שכתב רש"י (שם): "ואלו שמצילין אותן - מן העבירה". אין כוונתו לומר שתכלית ההצלה היא מניעת העבירה, אלא זו בסך הכל צורת התנסחות: מתי קורה שמצילים אדם בנפשו מלעבור עבירה? - כאשר כרוכה בכך הצלת אדם ממוות/אונס.
אריאל לא נראה לי שקשה על המשנה. המשנה מבהירה יפה מאד, על פי הדוגמאות שהיא נותנת, שההצלה היא הצלת הנרדף ולא הצלה מעבירה. שבת וע"ז הן עבירות חמורות מעריות [במישור של בין אדם למקום] ויעיד על כך העונש החמור יותר עליהן, ובכל זאת אסור להרוג את ההולך לעבור עבירות אלו.
תוקן על ידי עקביה ב- 31/07/2015 14:11:09
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2015 13:30 |
|
| |
חבר'ה, תזהרו במה שאתם כותבים. קישור
|
|