בית פורומים עצור כאן חושבים

"ואלו הן שמצילין אותן בנפשן" (משנה סנהדרין עג:)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/7/2015 13:35 לינק ישיר 

בייבום אסרו לייבם משום שכבר לא מתכוונים לשם שמיים - אולי גם כאן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2015 16:58 לינק ישיר 

יש  

שלום רב 

אני משער שדבריי הרגיזוך מדיי - צר לי.

ראשית אני לא מסיר ממני אחריות ולא מטיל אותה על אחרים. 
טענת מקודם שאף לדבריי אסור להרוג מי שיש לו נטייה מסוימת או שמתכנן באופן עקרוני לעשות עבירה אישרתי לך שאכן כך כתבתי. על זה אתה טוען כי "הכותרת מדברת על הומואים ולא על מי שברגע זה הולך לבצע משכב זכר" ואתה מתלונן על אי דיוקי בלשון הכותרת. ובכן המינוח (גם אם לא התירגום המדויק האקדמי) הומו מציין לא אדם שיש לו נטייה כל שהי אלא שדוגל בדרך זו וכמובן אחרי ההפנייה לסיפור החדשותי. אפשר אולי לדייק יותר בלשון אבל התוכן היה מובן מספיק לכל קורא שהכותרת וההודעה שאחריה לא באו להתיר את דמם של בעלי נטיות או תיכנונים כלשהם אלא של אנשים הדוגלים באידיאולוגיה של פריקת עול בדבר זה.

ועכשיו בקשר לטיעונים של  פרשנות במשנה כפי שכתבתי לך למעלה הדברים בגמרא לא ברורים מספיק לא חשבתי שזה המקום לדון בהם בארוכה שכן זה מקום לדיונים מחשבתיים יותר מאשר לפלפולים תלמודיים אבל כרצונך.
בגמרא מובאות דעות שהמחלל שבת והעובד עבודה זרה מצילין אותן בנפשם את מי מצילים ? את השבת וכו' או את האדם, כמובן שסביר שהלשון מושאלת מרודף אחר חבירו להרגו ואחר נערה  וכו'. אבל באותה מידה ההשאלה יכולה להיות גם על "רודף" אחר הזכור ברצונו של נרדף.
כמו כן הסיבות לחלק בין סוגי העבירות שמצא חן בעיניך מה שכתבתי לפי האפשרות הראשונה הרי היא לכאורה לא מתאימה עם מה שנאמר בגמרא - טעמים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2015 17:01 לינק ישיר 

וכמובן אני מוחה על פרשנותך את רגשותיי כפסיכולוג 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2015 22:54 לינק ישיר 

המשך תגובה לאברם נשמט מתחילה

כתבת
"מוצא את עצמו בסופו של דבר מתפלפל ברצינות בשאלות של הצלת גוי בשבת, גזל \ הריגת גוי בסתם יום חול"

אם אחרי כל ההתקפות אתה משבץ אותי עם החפץ חיים והבית יוסף (הראשון והשלישי בהתאמה) זאת אותמרת שהתקפתך לא עלי אישית אלא על כל הדרך המייצגת את היהדות החרדית כבר הרבה שנים ואם כן אתה מסכים איתי בעיקר דבריי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2015 08:22 לינק ישיר 

בער - הייתי צריך להדגיש: "...מתפלפל ברצינות בשאלות של הצלת גוי בשבת..." -
אני מאמין שלו החפץ חיים והבית יוסף היו נתקלים בגוי גוסס בשבת ברחוב, היו נחלצים לסייע לו. וודאי שלא היו קמים לשוחטו בסכין מדין עובד ע"ז והמסתעף... 
כך שלהגדיר את זה כ"
דרך המייצגת את היהדות החרדית כבר הרבה שנים" נראה לי הזוי - גדויילי הדור האחרונים פסקו שלבנות בשטחים זה אסור מדין הכעסת אומות העולם, אז לרצוח הומואים ברחוב?...

(אגב, לא ידעתי שהיה ב"י ראשון וב"י שלישי! לא די לנו בישעיהו?...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2015 08:44 לינק ישיר 

אברם
ראה נא מ"ב או"ח סימן ל סק"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2015 10:10 לינק ישיר 

לטובת אלו ש(בניגוד לבעלבעמיו) לא זוכרים בע"פ את המ"ב, הנה הציטוט:
(ח) ואין מורין כן — הלכה למעשה לאחרים שמא יבואו להניחן לכתחלה וע"כ לא יעשה כן אלא בינו לבין עצמו אבל לא ברבים דהוא ג"כ כהוראה 
ההקשר הוא הנחת תפילין בלילה, וכוונת בעל כנראה היא לדון מינהּ ולאוקמי באתרהּ דרציחת עוברי עבירה ברחוב...
וילמדנו רבינו - האם רק בלילה כך הוא הדין, או שדיבר הכתוב בהווה?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2015 10:17 לינק ישיר 

סליחה טעות

ראה נא מ"ב או"ח סימן של סק"ח.

מתנצל, מזג האויר :(

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2015 10:35 לינק ישיר 

אז זה היה צירוף מקרים?! גדול... ליתר בטחון, הפעם אני אפילו לא מחפש - אנא העתק-הדבק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2015 10:37 לינק ישיר 

דע דהרופאים בזמנינו אפי' היותר כשרים אינם נזהרים בזה כלל דמעשים בכל שבת שנוסעים כמה פרסאות לרפאות עובדי כוכבים וכותבין ושוחקין סממנים בעצמן ואין להם על מה שיסמוכו דאפילו אם נימא דמותר לחלל שבת באיסור דרבנן משום איבה בין העו"ג [אף דג"ז אינו ברור עיין בפמ"ג] איסור דאורייתא בודאי אסור לכו"ע ומחללי שבת גמורים הם במזיד השם ישמרנו:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2015 11:16 לינק ישיר 

(הערה לא ממש קשורה, אבל מתבקשת: ההוראה המקובלת אצל הרבנים החרדיים היום. שמותר לחלל שבת גם באיסורי דאורייתא באופן גורף, כיון שכל הוראה אחרת בסופו של דבר תגרום בעקיפין לפיקוח נפש של יהודים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2015 11:24 לינק ישיר 

כמדומני,
האם חשש כזה לא היה בפולין לפני מאה שנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2015 12:35 לינק ישיר 

אהה, זה נראה לי משהו אחר לגמרי! לנסוע ולחלל שבת בקום ועשה בשביל יולדת אי שם, זה לא כמו הצלת גוי ששוכב לפניך ברחוב (בהנחה שאתה מסוגל להצילו כמובן), או שאתה רופא בבי"ח וכדומה.

שו"ר שהציץ אליעזר כתב בריתחא דאורייתא על דברי המשנ"ב אלו ודחאם בידיים, וז"ל:

דברי משנ"ב אלה, מלבד שהמה תוכחה חמורה כלפי כלל הרופאים, המה דברים כחרבות צורים כלפי הרופאים הכשרים החרדים לדבר ד', ומביאים אותם לידי תסבוכת חמורה...
 עיין כאן (קובץ Word).

והנה ראיתי מעשה ונזכרתי מאמר, שכתב על כך באריכות הרב ד"ר (!) בני לאו, שאמנם הוא חשוד על רפורמיות, ניאו-אורתודוקסיות ופוסט-ליברליות, אבל הוא רק מנתח את דברי הרא"ש (פרופ'!) רוזנטל, בבחינת רימון מצא וכו' – ראה כאן, והנה ציטוט המפתח:

על כן לא נוכל להאמין, שדין תורה יחייב אותנו כמות שאנו בימינו, להפקיר חייו של אדם של שום אדם אפילו לא לשם קדושת השבת.
ואם יבוא אלינו ויאמר שאין מפקחין נפשו של גוי בשבת אין שומעין לו שהרי כבר נהגו רבים לפקח. כל זה מכוחה של תפיסתנו המשפטית.
אמת, ינקנו אותה מן עולמנו שנשתלנו לתוכו
, מן תרבותינו שגדלנו בתוכה, אבל אף קנינו אותה בדמינו. וכבר אי אפשר שנתכחש לה, בלא שנתכחש לעצמנו ולכל ישותינו.
ומה מאושרים אנו שכבר יצא אחד מגדולי האחרונים רבינו הר"ר משה סופר, בעל חת"ס, וסייע על הכרתנו זו לפי דרכו, ומצא לתפיסתנו מקום כבוד במערכת ההלכה הפסוקה

ושוב נגלה רוח הקודש בבית מדרשי ונזכרתי שהיה דיון סוער בזמנו בדיוק בנושא זה בין הרב רונצקי לבין יוסק'ה אחיטוב – ראה כאן – דבר שכמעט עיכב את מינוי של הראשון לרבצ"ר...

וכדי שלא נסטה לגמרי מהדיון, אני מזכיר שהנושא של האשכול הוא רצח בכוונה תחילה של עובר עבירה (לכאורה!) יהודי ע"י יהודי, בנימוקים מקראיים-דע"אשיים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2015 12:47 לינק ישיר 

ואגב - עד שאתה מביא ממשנ"ב, אביא לך פסק מפורש מהשו"ע שעלה לאחרונה לכותרות לגבי איסור שתיית מים בתקופה...
ומכאן שאלה לבערולאאדע - אם אני רואה מישהו שמתכוון לשתות מים בתקופה, והרי ברור שהוא ימות מזה, האם דינו כדין שופך דמים וחובה עליי להצילו בנפשו?...

וזה מחזיר אותנו לסוגיה אחרת, האם ראוי לפסוק כמשנ"ב, שמחברו לא היה דיין ופוסק, והאם ראוי לפסוק כשו"ע בדברים שלא נוהגים כיום?

תוקן על ידי אברם_העברי ב- 02/08/2015 12:47:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2015 12:48 לינק ישיר 

מי שהולך להתאבד אין מצילין אותו בנפשו?
ובוא לא נערבב שני נושאים שונים לחלוטין בחומרתם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "ואלו הן שמצילין אותן בנפשן" (משנה סנהדרין עג:)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.