בית פורומים עצור כאן חושבים

"ואלו הן שמצילין אותן בנפשן" (משנה סנהדרין עג:)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2015 00:28 לינק ישיר 

כמדומני

על לסביות (הויו שרוקה) אין איסור דתי יש לשון לא ברורה בספרא ובגמ' יש דעה שנדחתה בה שהעושה כן אינה "בתולה" הראויה לכהן גדול (שהגדרותיה קיצוניות אפילו בוגרת אסורה לו). הרמב"ם האריך שזה מעשה אסור ונוגד את דרכי הצניעות של בנות ישראל (לפחות על פי המקובל אז) ושיש זכות לבעל למנוע את אשתו מכך ושבית דין יכולים להכותה מרדות. בסיכום אין איסור מוגדר אלא חריגה מדרכי הצניעות המקובלת.

גם מבחינה מעשית אין הגדרה למעשיה לכן לא יתכן בזה איסור......

גם מבחינה אבולוציונית (שתיארתי לעיל) זה נראה רחוק יותר משני זכרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 01:56 לינק ישיר 

[כמדומני,

אתה באמת חושב שאיני יודעת?!]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 04:56 לינק ישיר 

עקביה

העליתי את מכתבי הרב לורנץ והרב אלישיב כאן:

https://db.tt/OVG26r6o

תוקן על ידי נישטאיך ב- 03/08/2015 05:43:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 06:56 לינק ישיר 

בער כתב
תלמיד.

החילוק בין בהמה לשאר עריות לא אני המצאתי הוא כבר במשנה ולא עלי החובה להסבירו כפי שכבר ציינתי למעלה.

אבל אם הסיבה היא הצלת הנירדף זה מובן

תוקן על ידי תלמידטועה ב- 03/08/2015 07:15:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 07:10 לינק ישיר 

נישטאיך

יישר כוחך!
תודה רבה מאד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 10:40 לינק ישיר 

אמשלום
חשבתי שאת בחול בחו"ל:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 12:30 לינק ישיר 

מזעזע לקרוא את חילופי המכתבים במקור שהביא נישט.

"הלעיטהו לרשע וימות"קבע מרן. 
וכל הפילפולים וכל התרצנות רק מחזקים את הזעזוע.

ואח"כ מתפלאים ש"משוגעים"כביכול לוקחים את ביצוע פסק הדין לידיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 13:20 לינק ישיר 

התייחסות וולגרית לפסק הרב אלישיב ראויה לכל גינוי.

אם יש לך טענה עניינית, כתוב נא ונדון בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 13:35 לינק ישיר 

עקביה כתב:
התייחסות וולגרית לפסק הרב אלישיב ראויה לכל גינוי.

אם יש לך טענה עניינית, כתוב נא ונדון בה.

אתה חושב שהוא הבין מה כתוב?!
הוא היה מזועזע עוד לפני שהוא קרא, זה מצב נפשי קבוע. אין לי בעיה עם הזדעזעות מפסק הלכה, אבל כשזו הזדעזעות אותנטית 

[עכשיו הוא יגיד שאני לא עונה עניינית, וזה ממש כאשר מופנית אליו הטענה הזו בדיוק...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 15:13 לינק ישיר 

בערולאאדע כתב:

יש לציין לסיפור שבא לכאורה לפני הגרי"ש אלישיב זצ"ל, הנושא היה אם לפרסם על אשה מופקרת שהיא נשאית איידס (למרות חיסיון רפואי או אחר) מפני שהיא רודפת את מי שבא במגע מיני עימה. והשיב בשלילה מפני (בין היתר) שמי שבא עליה הוא בא על נדה וניתן להצילו בנפשו. (בעיקרון ולכן לפחות אין חובה להצילו...).

לא הייתי שם. אבל יש לי ניחוש הגיוני ביותר, לפי עניות דעתי. 
לא היה מדובר באשה שיש לה איידס, אלא באשה שאין לה! והשואל שאל האם מותר לפרסם שיש לה "כדי לחסוך עבירות" (ואין ספק שזה יגרום לה הרבה נזק ואכמ"ל). ועל זה השיב הרב בשלילה, שאסור לפרסם ואין זו חובתנו. וגם על זה מתאים "הלעיטהו". 

ואם תשאלוני, על סמך מה הפרחתי את הספקולציה הפראית הזו בעוד הסיפור לפנינו ואני עושה "חסורי מחסרא והכי קתני". אענה, בתוך עמי אנוכי יושב. יותר סביר שהשואל היה מוטרד מן העבירות הנגרמות מאשר מן הסיכון הרפואי.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 15:21 לינק ישיר 

יש,אדרבא ואדרבא. הרי  אתה ,בניגוד אלי,קראת וגם הבנת . אז אולי ,במקום לנקוט בשיטה הקבועה של אד הומינם אנא  פרט,הסבר ונמק למה הנאמר לא צריך לזעזע אף אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 15:57 לינק ישיר 

לא אמרתי שלא אמורים להזדעזע. אני בהחלט אבין אם מישהו יזדעזע, ובתנאי שלא מדובר במזדעזע מקצועי.
אני אישית לא מזדעזע. הדרישה מאדם לפעול למען חייו של האחר היא דרישה מוסרית מאוד גבוהה. כמעט ואין בעולם חוק שמורה לעשות כך (בישראל יש חוק כזה, שחוקק על ידי דתיים [ומכאן מסתבר שהוא גרוע] והותקף על ידי חילוניים). אמנם הדרישות המוסריות שלי גבוהות יותר (כמו גם של המחוקקים הדתיים של החוק הנ"ל) וכשאני שומע על אנשים שמתעלמים מאדם פצוע אני מזדעזע. עם זאת, אני לא מזדעזע ממישהו שמתעלם מפצוע שהוא חושב שהוא אדם בלתי מוסרי. המצב המדובר הוא קיצוני הרבה יותר - לא נאמר כאן שלא להציל אדם בלתי מוסרי אלא רק שלא להציל אותו בעצם המעשה הלא-מוסרי שלו. אם טבעוני יראה אדם אוכל בשר מורעל ולא יאמר לו, אני בהחלט לא יזדעזע (אולי אני אזדעזע מעומק העיוות הטבעוני, אבל זה וויכוח עם האידאולוגיה הטבעונית עצמה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 16:08 לינק ישיר 

אמנם לא מצאתי בדברי הרב אלישיב התייחסות לנשות בועלי הנידה, על אף שנשאל על כך במפורש, והדבר מתמיה ביותר.
אולי אפשר להזדעזע מזה, ואפשר גם מהטענה בהתחלה כאילו אין הבדל בזהירות בין אדם סתם ובין מי שידוע כנשא איידס, והרי עכשיו אותם בועלי נידה יהיו ככל אדם סתם ולא ייזהרו בהם מספיק, ונראה שהתשובה נכתבה בלי בדיקה מעמיקה (הנה אפרים נתתי לך סיבה להזדעזע), אבל לא הייתי ממהר להזדעזע בלי להתיישב בדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 16:19 לינק ישיר 

כנראה פשיטא ליה שבהילקח מפרוצים אלה אשה מסויימת זו, ודאי לא מחמת כך ימנעו עצמם מתאוותם אלא ילכו לאחרת, וכולן בתעשיה בזויה זו חזקתן חולות, וכמו שכתב בתחילת דבריו שאלה מחמת תאוותם אינם חסים על חייהם, כך שכנגד זה אין מה לעשות. זה קרוב שיקרה בין כה וכה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2015 17:09 לינק ישיר 

יש,אני מזדעזע מקצועי ואתה צופה למרחוק מקצועי ויודע בנבואה שאני לא התיישבתי בדבר ואילו אתה  הזדעזת רק לאחר שהתישבת.

אבל לפחות הזדעזת (לא מקצועי חלילה. סתם כהדיוט) אז גם זו לטובה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "ואלו הן שמצילין אותן בנפשן" (משנה סנהדרין עג:)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.