בית פורומים עצור כאן חושבים

גופו של א-לוהים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/9/2015 01:58 לינק ישיר 

הרעיונות האלה מזכירים מאד את הפילוסופיה האריסטוטלית באשר לבריאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 09:45 לינק ישיר 

"הפילוסופיה האריסטוטלית באשר לבריאה"?!?!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 10:20 לינק ישיר 

יש קצת התחמקות אם אני מבין נכון נפח של 0 או לחילופין צפיפות אין סופית פירושו בעברית פשוטה = כלום = העדר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 12:07 לינק ישיר 

נפח 0 פירושו שאין שום דבר. מסה ששווה למסת היקום פירושו שכל החומר קיים. צפיפות אינסופית היא משהו לא מוגדר מבחינה פיזיקלית.
לכן אמרתי שבתיאוריה הפשוטה של המפץ לא מדברים על רגע המפץ, וזה נשאר או לתיאורטיקנים שמציעים כל מיני דברים או לפילוסופים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 15:05 לינק ישיר 

התרגלתי כל כך לקרוא לפילוסופיה של הרמב"ם אריסטוטלית שהתבלבלתי.
הרמב"ם מדבר על כך שכל הזמן התחיל ברגע הבריאה, ומביא זאת גם הרמב"ן בתחילת בראשית. עוד כתב שבמקור היתה נקודה היולית חסרת ממדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2015 02:38 לינק ישיר 

סיפור שקרה בביתי בראש השנה

מוטי בן 5 כבר יודע א"ב עם חלק מהנקודות ובראש השנה אחר הצהרים אשתי (הבערית ?) מספרת לו על איך השם רואה את כל בני האדם ועוברים לפניו כמו כבשים 

מוטי: השם יש לו עיניים ? איך הוא רואה ?

אימא: השם אין לו גוף והוא יכול לעשות הכל בלי דברים.

מוטי: "השם הוא לא כלום איך הוא יכול לעשות משהו"

אני: אל תהיה פילוסוף

מוטי - לא הבין ועבר לנושא אחר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2015 20:51 לינק ישיר 

תוקן על ידי בערולאאדע ב- 16/09/2015 20:51:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2015 21:27 לינק ישיר 

אני חייב להבין משהו:
מבחינתכם (אתה? משפחתך? הציבור שלך?), שאלה כזו של ילד יכולה לעבוד בלי שהוא יקבל תשובה?
כלומר השדר שהילד מקבל הוא שזה לא ממש משנה אם יש לו עיניים ואם הוא יכול לעשות דברים, והעיקר הוא להתפלל יפה / ללמוד תורה / לקיים מצוות?
אם התשובה היא כן, מה ההצדקה שלך/כם לדרך החינוך הזו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2015 21:45 לינק ישיר 

יש

על זכויות הילד לא שמעת עד כה  ? אני לא מכריח את הילד לחשוב מה שאני חושב או להאמין במה שאני מאמין (למרות שהוא בן שלי הוא אדם לעצמו אין לי זכות לאכול אותו ולא למכור אותו ולא...) אבל אני מרגיל אותו לחיי חברה שבמקרה בה אני גר שזו צורה של דאגה וטובת הילד כמו שמלמדים ילד (גם יהודי ימני וגם ערבי) על זכותינו בארץ הזאת ולא כדי לכוף עליו את דעתי הפוליטית אלא שזה חלק מהתרבות.
אבל אין לי שום עניין שיאמין ויחשוב דווקא כמוני, כשיגדל אם הוא יהיה פילוסוף ימצא את דרכו (או שלא ובזה לא אוכל לעזור לו) ואם יהיה אדם רגיל שהולך בתלם גם ימצא את דרכו וכי מה חטא שאביו אינו יכול לילך בתלם (זה סוג של נכות...) 

וכל זה בכפוף לחוקי התורה שאני מתנהג על פיה כערך לפני כל שאר הערכים והרבה דרכים ישרות לפני המקום.

(מי שסבור שדרכו והוא בלבד היא הרצויה לפני המקום לא יוכל להסכים עם מה שכתבתי).

נ.ב. ובמקרה הזה ילד בגיל כזה לא משנה מה אענה לו הוא יישאר עם אותו מידע.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2015 21:57 לינק ישיר 

תקן אותי אם לא הבנתי את דבריך: אתה מנחיל לו את ההתנהגות הנאותה בחברה שבה הוא נמצא, אבל לא אכפת לך אם יאמין בקיומו של אלוקים או לא, אם יאמין באל עם גוף וכו', ולכן אתה משאיר לו להחליט לבד.
תמהני האם גם בעניינים אחרים אתה לא מלמד אותו דבר, כדי שיחליט לבד. למשל, האם הכנסת שני ברגים לשקע היא רעיון טוב, כיצד זורם החשמל לשקע, האם התאבדות היא דבר חיובי.
עוד תמהני עליך, שהרי אתה תומך ביהדות בסגנון דאע"שי, ואם כך, הרי שתיאלץ לערוף את ראשו של ילדך (או להטביע אותו או משהו אכזרי אחר, או לחילופין אם קצת רוח יהודית נשארה בך לברור לו מיתה יפה) אם הוא לא יאמין בדברים הנכונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2015 22:34 לינק ישיר 

יש אבהיר את עצמי בצורה מובנת יותר 

1 ציינתי לעיל שכל החופש שאני משאיר הוא בכפוף למגבלות התורה ולכן את היהדות בסגנון דעאש"י (כלשונך) אנחיל לו ואף אני מל אותו למרות שזו פגיעה חמורה בחסר ישע וכפיה דתית וכו' כי הדת מעל הערכים החדשים.

2 בעניינים מחשבתיים (פילוסופיים) שממילא יחשוב בהם לפי טבעו + והם לא עיקרים בדת כלומר שגם היהודי התמים וגם הפילוסוף שניהם טובים אלא שזה יש לו מגבלה שאין לו שכל וזה יש לו מגבלה (חברתית ועוד) שחושב יותר מדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2015 22:36 לינק ישיר 

והערת שוליים על ההתאבדות היא אינה מהזכויות המוקנות לאדם באשר הוא מכיון שכל הזכויות יש לו בעודנו חי - קיים אבל הזכות לחדול למי תינתן אם לחדל - איננו ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 00:53 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
התרגלתי כל כך לקרוא לפילוסופיה של הרמב"ם אריסטוטלית שהתבלבלתי.
הרמב"ם מדבר על כך שכל הזמן התחיל ברגע הבריאה, ומביא זאת גם הרמב"ן בתחילת בראשית. עוד כתב שבמקור היתה נקודה היולית חסרת ממדים.

הרמב"ם דווקא מהמתנגדים הגדולים לטענת החומר ההיולי.
הוא מביא את הדברים בשמו של אפלטון וכותב:
"אבל אין דעתו כדעתנו כפי שחושב מי שאינו מבחין בין ההשקפות ואינו מעמיק בעיון..."
(מורה נבוכים ב, יג)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 02:17 לינק ישיר 

נכון. הרמב"ן בבראשית מצטט את הדעה הזו בשם 'היוונים'.
אגב, הרמב"ם העליב אותי. ושמתי לב שבמורה הוא מרבה להעליב כל מי שלא חושב בדיוק כמוהו.

תוקן על ידי אריאל73 ב- 17/09/2015 02:18:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 11:41 לינק ישיר 

אריאל אל תיקח את זה אישית העליבו אותו יותר....

למעלה הובא חזרה שחזר בו הרמב"ם ככל הנראה בפרט (הקשור ל)אחד מ"עיקרי האמונה". 
האם מישהו מכיר מחקר / איסוף של דעות הרמב"ם שחזר בו בנושאים אמוניים ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גופו של א-לוהים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.