|
|
| נשלח ב-9/8/2015 10:03 |
|
| |
תוקן על ידי שאנל22 ב- 09/08/2015 10:05:45
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 11:54 |
|
| |
| שאנל22 כתב: |  | בסד
תני סיבה אחת למה??
אני לא מכלילה יכול להיות שאני גם טועה... אבל הפתיחות שלהם זה משהו שאני לא כלכך אוהבת... לא יודעת... יותר מידיי... ! נגיד ישראלי שהיגר לחול אין לי בעיה... אבל חוצניק מאה אחוז זה קצת בעייתי...
פתיחות במה יש להם יותר מדי לדעתך? בזה שהם מדברים עם בנות חופשי או מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 12:09 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בסד
תני סיבה אחת למה??
אני לא מכלילה יכול להיות שאני גם טועה... אבל הפתיחות שלהם זה משהו שאני לא כלכך אוהבת... לא יודעת... יותר מידיי... ! נגיד ישראלי שהיגר לחול אין לי בעיה... אבל חוצניק מאה אחוז זה קצת בעייתי...
|
לא רק!!! סתם רע לי עם זה שבחור ניגש לבחורה שואל לשלומה וגילה ומקום מגוריה .. ולא נשמה הוא לא בא להתחיל איתך ! פשוט ראה מישהי שיודעת את השפה שלו אז הוא מרגיש חופשי לפנות איליה! הישיבה בשולחן בעירבוביה חברים חברות נשואים נשואות בלי טיפה טקט...
זה נראה שאין הבדל בין שתי המינים... לבחור לא יזיז שאישתו מדברת עם החבר הכי טוב שלו... אני בן אדם נורא ליברלי אבל יש דברים שהצניעות יפה להם! ולמרות שבמשפחתי המורחבת יש גם חילוניים..עדיין יש להם כבוד אחד לרעיהו ואין דבר כזה לפנות אלי לייד אחי ולהגיד שלבשתי יפה היום!!!
סתם פשוט לא אוהבת את זה... אוהבת שיש כבוד ולדעת שיש נשים ויש גברים ויש מחסום כלשהוא... וכן.. אני גם בחורה ״פתוחה״ אבל יש דברים שלא קשורים לפתיחות .. אלא לערכים וגדירות בכל המגזרים אפילו גויים.
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 12:18 |
|
| |
בסד
את האמת?שזה גם מה שבעיקר מפריע לי אצל האמריקאים... רק בגלל זה אני לא ממש רוצה אותם למרות שאני ממש אוהבת את החברהמניות שלהם...
תגידי,זה באמת לא מזיז ומרגש אותם?זה לא גורם להם לבגידות?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 13:19 |
|
| |
את האמת?שזה גם מה שבעיקר מפריע לי אצל האמריקאים... רק בגלל זה אני לא ממש רוצה אותם למרות שאני ממש אוהבת את החברהמניות שלהם...
תגידי,זה באמת לא מזיז ומרגש אותם?זה לא גורם להם לבגידות? |
|
הקשיבי יקירתי. לא יכולה לדבר בשם אף אחד ולא מעניין אותי מה הולך אצלם בבית. אבל שם זה הדדי הם חיים את זה ונושמים את זה לכן זה מתאים להם ולא מחייב בגידות ח׳ו... אבל אדם שבא מבחוץ... זה קצת לא נעים לו בעיין. ובן אדם שרגיל אחרת.. הוא לא יכול להבין את זה ונראה לו שהולך שם הבה נגילה.. אבל זה לא בהכרח ואין בי את הרשות לדבר בשם מישהו אחר אלא בשמי בלבד. וזה קו המחשבה שלי ! למרות שיש אנשים שיפריע להם שאני שומעת שירים לועזיים וכן אני יודעת מה זה אינטרנט... זכותם המלאה.. הבנת ? להכליל זה לא הפיתרון.. את פשוט צריכה להבין מה מתאים לך ולאן את שואפת... מה אחרים עושים זה לא מקום לאף שלך :) תני לו לנשום אוויר צח..;)
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 13:24 |
|
| |
בסד
זה כן ענייני כי אם זה לא מוביל לבגידות אז אולי אנחנו סתם "סגורות" ואנחנו צריכות ללמוד מהם ולהתחבר לזרימה שלהם וכך ליהנות מהמעלות שלהם... או שמוח ישראלי-חרדי לא ניתן לשינוי?<=
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 13:37 |
|
| |
זה כן ענייני כי אם זה לא מוביל לבגידות אז אולי אנחנו סתם "סגורות" ואנחנו צריכות ללמוד מהם ולהתחבר לזרימה שלהם וכך ליהנות מהמעלות שלהם... או שמוח ישראלי-חרדי לא ניתן לשינוי?<= |
|
דברי בשם עצמיך..:) לכי אחרי ליבך אם זה מה שאת חושבת.... יש כאלה שמתאים להם ויש כאלה שלא... ונשמה האמריקאים בארץ קצת התקלקלו...;))) אני מדבר.ת על חוצניק מאה אחוז טהור..:))) . ו.. רגע... סגור זה דבר רע? אם כן.. אצטרך להידבק בדרכי הפרמיטיבית..... :) ניפגש בצומת;)
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 14:45 |
|
| |
| שאנל22 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | שאנל22 כתבה: |  |
תני סיבה אחת למה?? |
| אני לא מכלילה יכול להיות שאני גם טועה... אבל הפתיחות שלהם זה משהו שאני לא כלכך אוהבת... לא יודעת... יותר מידיי... ! נגיד ישראלי שהיגר לחול אין לי בעיה... אבל חוצניק מאה אחוז זה קצת בעייתי... _________________ Nobody perfect....I'm nobody ;) |
|
כפי הידוע לי הישראלים יותר פתוחים וישירים.
החוצניקים יש להם פתיחות לבוא אלייך ולהציע לך שידוך, זה חמוד וחיובי.
לא אאריך במילים, חוצניקים זה זרימה אחרת מנטליות אחרת וראש אחר,
יש אומרים שחוצניקים הם יותר משעממים..
מדובר הרי בהבדלים של ממש זה עוד יותר מאשר הבדלי עידות, ששם כולם ישראלים בדר"כ אלא שאחד, סבתא שלו מעירק, והשניה סבא שלה מרוסיה הלבנה..
וגם בהבדלי עידות עדיף להשתדך עם הצעה מתאימה ועידה דומה..
כי העידה מטביעה בנו חותם. ככה אומרים המומחים.
|
| לא יכולתי לפרט את זה יותר טוב. אך לפעמים לא כדאי להיות מקובע בנוגע לעידות... כי כבר חלאס! אפילו אני בבית פולני ... בשולחן שבת שלנו יש חריימה יש אריסה יש שבקייה ויש גוני ווקר ושיבאס.. יש גחנון ויש קציצה פרסית!!! אבל לכן הבחירה שלי יותר פונה לישראליות ... ולא לחוצה לה למרות שאני יכולה להפתיע..;) |
|
חלאס, מה משנה האוכל ! זה לא עניין של אוכל. שוב, "לכתחילה" רצוי לבחור עידה מתאימה, יתכן שפרסי מתאים לו הונגריה, ופולניה מתאים לה מרוקאי. אלא שלא חילקו חכמים. וקבעו שעדיף איש על מחניהו ואיש על דיגלו. והנסיון מראה כך.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 16:41 |
|
| |
תמיד יהיה קיבעון על העידות. כל אדם נורמאלי לא יכניס את עצמו ל"מיטה חולה", קרי, עידה אחרת. זה לא רק העניין שמבחינה מגזרית הם לא שייכים לשום צד , כי כל צד לא מעוניין להכיר בהם כשייכים אליו כי יש להם חצי צד שונה. גם מבחינת מנהגים והלכות זה מאוד קשה פתאום לשנות. קראתי פה כמה תגובות לא רק באשכול זה על החיבור בין אשכנזי לספרדי כמה זה יפה, זה קל לדבר אבל לא לבצע זאת מעשית!! בסך הכללי, משפחות החצי-החצי נדפקות מכל הכיוונים! והעובדות מדברות בגו.
תוקן על ידי uניק ב- 09/08/2015 16:41:13
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 22:55 |
|
| |
..את כותבת חזק ומצחיק כתמיד. ממ חוצניקית למה לא?? אישית, זה דווקא מתאים לאופי שלי... אני מאמין שיש הרבה חוצניקיות שאסתדר איתם יותר בקלות מישראליות רבות. ובכלל, אפשר לחשוב שאנחנו לפחות 500 שנה בארץ. לרובנו יש סבא או מקסימום סבתא רבא שהם בעצמם חוצניקים, ולא משתנים בצורה דרסטית תוך שניים-שלושה דורות..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 23:00 |
|
| |
| uניק כתב: |  | תמיד יהיה קיבעון על העידות. כל אדם נורמאלי לא יכניס את עצמו ל"מיטה חולה", קרי, עידה אחרת. זה לא רק העניין שמבחינה מגזרית הם לא שייכים לשום צד , כי כל צד לא מעוניין להכיר בהם כשייכים אליו כי יש להם חצי צד שונה. גם מבחינת מנהגים והלכות זה מאוד קשה פתאום לשנות. קראתי פה כמה תגובות לא רק באשכול זה על החיבור בין אשכנזי לספרדי כמה זה יפה, זה קל לדבר אבל לא לבצע זאת מעשית!! בסך הכללי, משפחות החצי-החצי נדפקות מכל הכיוונים! והעובדות מדברות בגו.
תוקן על ידי uניק ב- 09/08/2015 16:41:13
|
|
דברי בשמך בבקשה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 23:01 |
|
| |
תני סיבה אחת למה?? |
| אני לא מכלילה יכול להיות שאני גם טועה... אבל הפתיחות שלהם זה משהו שאני לא כלכך אוהבת... לא יודעת... יותר מידיי... ! נגיד ישראלי שהיגר לחול אין לי בעיה... אבל חוצניק מאה אחוז זה קצת בעייתי... _________________ Nobody perfect....I'm nobody ;) |
|
כפי הידוע לי הישראלים יותר פתוחים וישירים.
החוצניקים יש להם פתיחות לבוא אלייך ולהציע לך שידוך, זה חמוד וחיובי.
לא אאריך במילים, חוצניקים זה זרימה אחרת מנטליות אחרת וראש אחר,
יש אומרים שחוצניקים הם יותר משעממים..
מדובר הרי בהבדלים של ממש זה עוד יותר מאשר הבדלי עידות, ששם כולם ישראלים בדר"כ אלא שאחד, סבתא שלו מעירק, והשניה סבא שלה מרוסיה הלבנה..
וגם בהבדלי עידות עדיף להשתדך עם הצעה מתאימה ועידה דומה..
כי העידה מטביעה בנו חותם. ככה אומרים המומחים.
|
| לא יכולתי לפרט את זה יותר טוב. אך לפעמים לא כדאי להיות מקובע בנוגע לעידות... כי כבר חלאס! אפילו אני בבית פולני ... בשולחן שבת שלנו יש חריימה יש אריסה יש שבקייה ויש גוני ווקר ושיבאס.. יש גחנון ויש קציצה פרסית!!! אבל לכן הבחירה שלי יותר פונה לישראליות ... ולא לחוצה לה למרות שאני יכולה להפתיע..;) |
|
חלאס, מה משנה האוכל ! זה לא עניין של אוכל. שוב, "לכתחילה" רצוי לבחור עידה מתאימה, יתכן שפרסי מתאים לו הונגריה, ופולניה מתאים לה מרוקאי. אלא שלא חילקו חכמים. וקבעו שעדיף איש על מחניהו ואיש על דיגלו. והנסיון מראה כך.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
האוכל זה בסך הכל הנימשל של המשל...אם פולניה מסכימה להכניס מאכלים שלא קשורים איליה לביתה... אז קל וחוימר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 23:03 |
|
| |
| אייל911 כתב: |  | ..את כותבת חזק ומצחיק כתמיד. ממ חוצניקית למה לא?? אישית, זה דווקא מתאים לאופי שלי... אני מאמין שיש הרבה חוצניקיות שאסתדר איתם יותר בקלות מישראליות רבות. ובכלל, אפשר לחשוב שאנחנו לפחות 500 שנה בארץ. לרובנו יש סבא או מקסימום סבתא רבא שהם בעצמם חוצניקים, ולא משתנים בצורה דרסטית תוך שניים-שלושה דורות.. |
|
תודה הוסמקתי..;) וכמו שאמרתי... לגבר ישראלי קל יותר לקבל חוצניקית... נראה לי לבחורות פחות.. אבל שוב.. על טעם וריח.. מי אני שאתווכח??;)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 23:07 |
|
| |
אכן, טעם וריח.. אבל למה לדעתך יש הבדל בין בנים לבנות בענין זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2015 08:44 |
|
| |
| אייל911 כתב: |  | | אכן, טעם וריח.. אבל למה לדעתך יש הבדל בין בנים לבנות בענין זה? |
|
עזר כנגדו? צלע מצלעו? נשמע מוכר?.. אז נכון שאנחנו בשנת אלפיים וחמש עשרה המתקדמת ונשים הן כבר בבעלות זכות להחליף פנצ׳ר בגלגל שהתפוצץ באיילון.. אבל מה לעשות התורה לא טעתה כמדומני...
עכשיו.. שהגבר הוא ישראלי.. אז הוא ודרכו דומיננטים בבית תרצה או לא תרצה... כשהגבר הוא בא ממקומות אחרים.. הוא מביא את דרכו וחינוכו איתו..! עכשיו אני לא מדברת חוצניקים שגרים בארץ או למדו בארץ... אני מדברת אחד שחי וגר ונולד וגדל בחו׳ל.. ייקח זמן עד שישראלית תשנה אותו כי ישראלית משתנית יותר מהר..:) גבר.. יש לו זמן..:) ועד כאן מצאתי לפרט.
|
|
|