| נשלח ב-5/8/2015 22:32 |
|
| |
מנחם טוקר נגד ליפא שמלצר
השדרן מנחם טוקר קיבל לידיו לפרסום ראשון בתוכניתו "זמן אוויר" המשודרת ב"קול חי", את שירו החדש של הזמר ליפא שמלעצר. בצעד חסר תקדים החליט טוקר שלא להשמיעו, עקב שימוש העלול להשתמע כפגיעה במרן הרב קנייבסקי. השיר, שנקרא בו"ה, ראשי תיבות של ברכת הרב המוכרת "ברכה והצלחה", מכיל תיאור ביקור שערך הזמר אצל הרב לפני חודשים אחדים.
טוקר: "אני שדרן רדיו מזה 18 שנים ומעולם לא החרמתי שיר. כמי שמדבר מידי יום למאות אלפי מאזינים ובהם עשרות אלפי בחורי ישיבות ואברכים, אני חש שהשיר הזה, העלול להשתמע כפגיעה במרן הרב קנייבסקי, יתקבל בצורה שלילית על ידי המאזינים והודעתי למנהלי ברדיו על כוונתי זו. לא אקדם שיר עם טרמינולוגיה שכזו בהקשר של אחד מגדולי ישראל, שעם ישראל כולו נשען על תורתו וברכותיו".
בהנהלת "קול חי" תמכו בהחלטתו של טוקר והורו גם ליתר עורכי התוכניות בתחנה שלא להשמיע את השיר.
אתר 'בחדרי חרדים' חרד לכבודם של גדולי ישראל ועל כן לא יפורסם השיר.
קישור
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2015 23:09 |
|
| |
מהי דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 14:34 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 14:52 |
|
| |
קודם כל אם הוא חושש שעלול להשתמע כפגיעה- אז כל הכבוד לו!
ועכשיו- בואו ניכנס קצת לפרופורציות. עם כל הסטיגמות להם זוכה ליפא [שבצדק או לא] מישהו חושב שהבן אדם 'מתאבד' ויוציא שיר שעלול לפגוע בכבוד הרב קנייבסקי? אלא מאי? הבן אדם פשוט לא חושב פעמיים! הוא מוציא קליפים כל כך מגוחכים, כל כך לא שגרתיים, הכל כדי לזכות בקצת רייטינג וצומי. זה מה שקרה פה, לדעתי- ללא שום כוונות זדון. במחילה ממכם- עם כל מה שאנחנו חושבים עליו, אבל עד כאן!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 15:00 |
|
| |
שריונה - על מה צריך להסתכל על כוונתו או על התוצאה שהוא גרם? אף אחד לא חושב שהוא מתכוין לפגוע בגדולי ישראל-כך לפחות אני מאמין...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 15:02 |
|
| |
נכון. לכן כתבתי את מה שכתבתי. אני בעד להחרים את השיר אבל לא להוציא אותו גוי גמור מכל הסיפור.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 17:22 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 17:24 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 17:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 19:00 |
|
| |
|
| נשלח ב-7/8/2015 17:27 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2015 17:56 |
|
| |
מה אתם אומרים, הוא יוציא על זה קליפ?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 00:18 |
|
| |
מאתר כיכר השבת
אלבומו החדש של ליפא שמעלצר עורר סערה עוד טרם יצא לשוק - כשהסינגל הראשון מתוכו "בן פיגא" גרם לתגובות שונות בתעשייה בנוגע לסגנון המוזיקלי שליפא מחדיר למגזר. כעת, עם צאת האלבום, נחשף שיר נוסף מתוך האלבום - ומעורר מחלוקת לא פחות. הסערה התורנית סביב ליפא מתייחסת לשיר "בו"ה (ברכה והצלחה)", המתאר את ביקוריו בבתי גדולי ישראל. בבית הראשון בשיר מספר ליפא על ביקורו בבית מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי: "נכנסתי לקודש פנימה, וביקשתי ברכה, מר' חיים קנייבסקי. התפלאתי מאוד, זה הפתיע אותי איך שהוא בירך אותי". "הוא אמר לי בו"ה בו"ה, מה זה בו"ה? הנכד הסביר לי - ברכה והצלחה. כי הצדיק לא מדבר דברים בטלים כשהוא מתעמק בדברי הלכה. למדתי מזה, שצדיקים גדולים, לא מדברים דברים בטלים כשבתורה עמלים אבל עם כל זאת, מכבדים כל בן אדם". בבית השני מספר ליפא על ביקורו אצל האדמו"ר מטהאש: "נסעתי עם אח שלי אהרן הרחק לקנדה, נסענו לטהאש. הגענו לקרית טהאש. המתנתי כל הלילה, בתור הארוך, הייתי כבר בחדר, הוציאו אותי מתוך. כי הרבי צריך לסעוד עוד לפני העלוייס' (עלות השחר). אני עומד בחוץ בוכה, שואל מה זאת מה זאת?". שדרן הרדיו מנחם טוקר (קול חי), כבר הודיע כי לא ישמיע את השיר בתחנה, זאת לטענתו בשל כך שמדובר בפגיעה לכאורה בגדולי ישראל. "אני שדרן רדיו מזה 18 שנים ומעולם לא החרמתי שיר" אמר טוקר, "אני חש שהשיר הזה, העלול להשתמע כפגיעה במרן הרב קנייבסקי, יתקבל בצורה שלילית על ידי המאזינים והודעתי למנהלי ברדיו על כוונתי זו. לא אקדם שיר עם טרמינולוגיה שכזו בהקשר של אחד מגדולי ישראל, שעם ישראל כולו נשען על תורתו וברכותיו".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 09:57 |
|
| |
למה כן צריך לשמוע את השיר בו"ה בו"ה? מאתר 'חרדים 10'
קחו לידכם את הטקסט של הלהיט המדובר"בו"ה בו"ה", מתוך אלבומו החדש של ליפא שלמעלצר 'תהיו חיוביים' – ותתחילו לקרוא. בלי מוזיקה. סתם כטקסט של יהודי שמספר על חוויותיו בהיכנסו לקבל ברכה מגדולי ישראל. "נכנסתי לקודש פנימה וביקשתי ברכה מרבי חיים קנייבסקי. התפלאתי מאד, זה הפתיע אותי מאד, איך שהוא בירך אותי, איך שהוא בירך אותי. "הוא אמר לי בו"ה בו"ה. מה זה בו"ה בו"ה בו"ה? שאלתי. הנכד הסביר לי שזה ברכה והצלחה, כי הצדיק לא מדבר דברים בטלים כשהוא שקוע בלימוד הלכה. "למדתי מזה שהצדיקים לא מדברים דברים בטלים כשבתורה הם עמלים, אבל יחד עם זאת הם מכבדים כל בן אדם".
ובכן , יש בעיה? משהו נשמע לכם לא בסדר? ברור שלא. מדובר בטקסט פשוט, לא מתחכם ,של יהודי שמביע את מה שחש, למד והפנים מפגישותיו עם גדולי ישראל. וכאן מתחילה צביעות המבקרים. "המוסיקה, רועשת מידי", הם אומרים, "לא מתאימה, מבזה". ובכן לאלו מכם שלא יודעים: רוב המוזיקה החסידי בת ימינו מושתתת על ז'אנרים של פופ/רוק מהמוזיקה העולמית, החל מאברהם פריד ומרדכי בן דוד וכלה כמעט בכל שרשרת המוזיקה החסידית. רק השבוע פרסם ידידי ישראל כהן כי ניגון בולט של זמר מחסידות סאטמר נלקח מאלבומה של זמרת פופ אמריקנית משנות ה-80. אבל לא מדובר במקרה בודד. הרי דבר גלוי הוא שהמוזיקה החסידית של המאה שנים האחרונות לקוחה כמעט כולה מסגננות מוזיקה של מזרח אירופה או העולם המערבי. כל שיר או ניגון שכזה היה חידוש בן דורו וסגנונו הועתק . אני יכול להבין שמוזיקת דאנס חדשנית ומרהיבה, כמו זו שמציג ליפא באלבומו האחרון, יכולה להרתיע אי אלו צדיקים שאינם מאזינים לרוב המוזיקה החסידית בת ימינו. לגיטימי ומכובד. הבעייתיות, מבחינתי, מתחילה עם אלו שמאזינים למוזיקה החסידית החדשנית, ואין להם בעיה עם יעקב שוואקי בדואט עם שלומי שבת, וכנראה שכחו איך קיפצו לצללי השיר "יידען יידען" של מרדכי בן דוד, אשר לקוח משיר שייצג את גרמניה בתחרות האירוויזיון של שנת 1979. ואני תוהה – מי החליט שמהיום צריך לחדול משימוש בז'אנרים של מוזיקה כללית? אז כן, יש את המחמירים, שכבודם במקומו מונח, שגם את מרדכי בן דוד ופריד לא משמיעים בביתם. אינני מזלזל חלילה בהחלטה זו. זכותו של כל אדם לקבוע את היקפה של טבעת הפתיחות שלו ושל משפחתו. אבל לכל אלו שמאזינים למוזיקה החסידית על גווניה הרבים, אני ממליץ: אל תתקבעו על שטאנץ החצוצרות הסטנדרטי. מוסיקה זה עסק יצירתי, וכמו בכל דבר יצירתי – יש מקום לחידושים. אז קחו אוזניות איכותיות, חברו לדיסקמן/נגן/מערכת, או כל מכשיר שמפיק לכם צלילים, ותתמכרו לביט האלקטרוני המקפיץ שיוצא מאלבומו החדש של ליפא, אותו השיק יחד עם אמן המוזיקה האלקטרונית מאט דאב. לא תתאכזבו. קישור
תוקן על ידי netson ב- 09/08/2015 09:59:24
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 12:42 |
|
| |
הלכתי, שמעתי את השיר, והרי דעתי... למעלה כתבו את המילים של השיר, ואלו לא כל המילים, הוא ממשיך שם לשיר עוד, על זה שהוא נכנס לרעבע לא זוכרת איזה ואמרו לו שזה ליפא שמעלצער אז הרעבע אמר משהו שאוהבים את השירים שלו, לא בדיוק הקשבתי, הוא מעניין שהוא שר על עצמו ככה, וברעיון באמת אם קוראים את הטקסט בלי המנגינה כמו שכתבו בחדשות10 שזה נשמע בהחלט כמו יהודי שבא לשתף אותנו בחוויות שלו מביקורים אצל רבנים, אבל מה, זה נשמע כאילו הוא בא לשתף אותנו באיזה חוויה כואבת שהוא עבר, או איזה בלבול שהוא רוצה תשובה, למה. לא כך? ישבתי בחוץ בוכה ושואל מה זאת מה זאת, ושואל את הגבאי ז"ל האם בכלל קיבלתי ברכה, הוא לא מתאר כאן את הברכה כמו התמהון שלו מהברכה, כאילו, למה הם מברכים ככה? הם לא יכולים לברך נורמלי? רק אני חושבת ככה? והמנגינה והטון זה עוד משהו שצורם, בהחלט. הנשיפות שלו בין מילה למילה, והמנגינה שהוא הדביק למילים בכח, העיקר שיהיה פופרוק כזה, ולדעתי גם הוא לא שם לב לזה בעצמו אפילו, הוא שר את זה כדי שידברו על השיר, שידברו עליו, והוא הצליח, ולא נראה לי שמלכתחילה הוא התכוון שהדיבורים עליו ועל השיר יהיו שליליים, מי יודע, אולי זה התוצאה של הבו"ה שברך אותו ר' חיים?... למדתי מזה, שצדיקים גדולים, לא מדברים דברים בטלים כשבתורה עמלים אבל עם כל זאת, מכבדים כל בן אדם". למה אני יודעת את זה גם בלי לבקש מהם ברכה? זו רק דעתי..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2015 10:50 |
|
| |
ליפט שלמצר מגן על שירו " בו"ה ".
לאחר ששירו "בו"ה" עורר סערה וטענות כי הוא מזלזל כביכול במרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי, מגיב הערב (חמישי) ליפא שמלצר לביקורות ורומז כי היחס אליו נגוע בצביעות. "הרבה אנשים שואלים אותי איך היה לך, ליפא, את החוצפה, לעשות שיר "בו"ה בו"ה" על ר' חיים קנייבסקי גדול הדור, אז אני רוצה לעורר אתכם ולהסביר לכם משהו" הוא אומר בקטע וידאו שהגיע לידי "כיכר השבת" וצולם בפארק. "הקב"ה אומר - תראו מה שאני נותן לכם היום, מה זה היום? אנחנו חושבים תמיד שהצדיקים של פעם זה מה שהיה. אבל היום? אה... מצד שני אנחנו חושבים שהצדיקים של פעם זה "סיפורים", היום אנחנו רואים בעיניים. שניהם זו בעיה". לדבריו: "אנחנו צריכים לדעת שלהקב"ה יש צדיקים גם בדור ההוא וגם בדור הזה - ראה מה אני נותן לפניכם היום". "אני אסביר לכם את זה עם דוגמא" ממשיך ליפא. "אם אתם שרים אמר ר' עקיבא אשריכם ישראל, תארו לעצמכם שיגידו 'איך אתה עושה שיר על ר' עקיבא?', בן בג בג זה בסדר?. בן בג בג נחשב כזה "סיפור", הוא לוקח מהמשנה, אוקיי, בא נעשה שיר, אבל ר' חיים קנייבסקי?" ליפא מוסיף: "אם מגיע לבן של בג בג שיר, מגיע שיר לר' חיים קנייבסקי. עכשיו תגידו לי "אבל הקצב של השיר"? הקצב של "אמר ר' עקיבא" זה הטראנס של פעם".
 |
|
|
|
|
|