| נשלח ב-6/8/2015 11:44 |
|
| |
מי זה הרב אריה שכטר
אני יודע שהוא פעיל באינטרנט, מין מחזיר בתשובה, אבל מאיזה חצר הוא?
הוא נחשב לברסלב? הוא ליטאי ירושלמי? הוא קשור לעידה?
מישהו יודע?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 11:50 |
|
| |
דומה שהוא "כולבויניק".
בחייו הפרטיים הספקתי להתרשם שהוא מקורב לחוג החזונישניקים של הגר"ח גריינימן זצ"ל, כך מנקודת המבט שלי לפחות.
כמדו' פ"א יצא נגדו הגרמ"מ שולזינגר ז"ל מזכרון מאיר בני ברק בשצף קצף, ותהום כל העיר [אולי הסיפוק קצת שונה וזכרוני מכזב בי].
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 11:58 |
|
| |
ליטאי עם נטייה לעולם החסידות. תלמיד קרוב של מרן הגר"ח גריינימן זללה"ה.
אדם יקר הוציא רבים מזולל. רב זכויות.
בעבר היו שיצאו נגדו בקול רעש גדול. מקורביו מספרים שכל הנלחמים בו נפטרו בגיל צעיר.(רובם מרמת אלחנן בב"ב)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 13:45 |
|
| |
סוכן שב"כ, שלמעשה היה מי שהסגיר למדינה את יוסל'ה שוכמאכר בשנות החמישים, (ראה בספרה של רות בלוי שם היא מכנה אותו בכינוי לייבל פרידמן), אדם שנוי מאד במחלוקת גם בקרב החזון אישניקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 13:47 |
|
| |
| תם_יושב כתבה: |  | סוכן שב"כ, שלמעשה היה מי שהסגיר למדינה את יוסל'ה שוכמאכר בשנות החמישים, (ראה בספרה של רות בלוי שם היא מכנה אותו בכינוי לייבל פרידמן), אדם שנוי מאד במחלוקת גם בקרב החזון אישניקים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 14:18 |
|
| |
למה זה משנה לכם מי זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 15:01 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | | סוכן שב"כ, שלמעשה היה מי שהסגיר למדינה את יוסל'ה שוכמאכר בשנות החמישים, (ראה בספרה של רות בלוי שם היא מכנה אותו בכינוי לייבל פרידמן), אדם שנוי מאד במחלוקת גם בקרב החזון אישניקים. |
|
גם אם זה נכון. ברור לי שהוא עשה הכל עפ"י דעת רבותיו הגדולים. הוא לא אדם עצמאי.
לא ידוע לי (ואני יודע מה קורה שם) שהוא אדם שנוי במחלוקת בקרב החזנושניקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 15:10 |
|
| |
לפני שנים רבות ממנו דרשה שמסר לפני בני נוער, וכה אמר שם: למה אסור לשאול בחורה ברחוב מה השעה? כי שאלה הבאה תהיה באיזו שעה....
ומאז אני זוכר אותו...
אכן, יש עליו טענות שהוא מדבר לפני בני ובנות נוער פתוח מדי, כגון המשפט שהבאתי למעלה, ועל כך ועוד קם הקצף נגדו...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 15:24 |
|
| |
| דעת_תבונה כתב: |  | סוכן שב"כ, שלמעשה היה מי שהסגיר למדינה את יוסל'ה שוכמאכר בשנות החמישים, (ראה בספרה של רות בלוי שם היא מכנה אותו בכינוי לייבל פרידמן), אדם שנוי מאד במחלוקת גם בקרב החזון אישניקים.
גם אם זה נכון. ברור לי שהוא עשה הכל עפ"י דעת רבותיו הגדולים. הוא לא אדם עצמאי.
לא ידוע לי (ואני יודע מה קורה שם) שהוא אדם שנוי במחלוקת בקרב החזנושניקים.
|
|
א. הוא טען כך בעבר, והיו שהכחישו. ב. הגר"י שפירא זצ"ל לא הסכים ששמו יופיע באותו דף ששכטר מוזכר בו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 15:27 |
|
| |
הגר"י שפירא זה סיפור בפני עצמו. ומוטב שלא להיכנס לזה. רק אומר שזה לא מטעמים ערכיים אידאולוגיים אלא מטעמים אישיים משפחתיים. ודי בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 15:30 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 15:35 |
|
| |
| דעת_תבונה כתב: |  | | הגר"י שפירא זה סיפור בפני עצמו. ומוטב שלא להיכנס לזה. רק אומר שזה לא מטעמים ערכיים אידאולוגיים אלא מטעמים אישיים משפחתיים. ודי בזה. |
|
הגר"י שפירא 'זכה' לצערו להכיר את אופיו הנכלולי והמניפולטיבי של שכטר רק אחר אירוע משפחתי, דבר שהרב שך עמד עליו מעצמו, וזקני ירושלים כבר 'זכו' להכיר 30 שנה קודם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 15:39 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | | הגר"י שפירא זה סיפור בפני עצמו. ומוטב שלא להיכנס לזה. רק אומר שזה לא מטעמים ערכיים אידאולוגיים אלא מטעמים אישיים משפחתיים. ודי בזה.
הגר"י שפירא 'זכה' לצערו להכיר את אופיו הנכלולי והמניפולטיבי של שכטר רק אחר אירוע משפחתי, דבר שהרב שך עמד עליו מעצמו, וזקני ירושלים כבר 'זכו' להכיר 30 שנה קודם. |
|
לא מבין מאיפה האומץ והחוצפה שלך להתבטא כך בפורום ציבורי כלפיו... תשאל ברמת אלחנן מה קרה לאברכים שארגנו אסיפה נגדו... הדברים ידועים.
מציע לך להירגע במיידית. זה משחק באש!
|
|
|
|
|