|
|
| נשלח ב-6/8/2015 23:02 |
|
| |
מבחינה אישיות וברמה ציבורית הוא איש מיוחד ועתיר זכויות ללא עוררין, אכן היתה בזמנו ביקורת על הסגנון שלא התאים וניסו ליצור לתחם את השפעתו למחוזות מסוימים בלבד, אך לא מדובר בביקורת על האישיות שלו, (לשם המחשה ניתן לתאר מה הם היו עושים לרב אמנון יצחק והפצת המיליון קלטות שלו גם לתוך המגזר...), מבחינה האישית מה עשה או לא איננו נושא לדיון ציבורי וקשה לי לדמיין איזו תועלת תצא מלה"ר שכזה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 23:07 |
|
| |
בהקשר למה שמסופר על רמת אלחנן.
הרב שכטר שליט"א היה מוסר כל ליל שבת שיעור באור החיים בבית הכנסת קהל חסידים ברמת אלחנן, בית הכנסת שברשות הגר"י סילמן שליט"א, אני היתי משתתף בשיעור הזה, זה היה שיעור עם הרבה מאוד משתתפים, שיעור של עונג שבת אמיתי, ומלבד זה חסד אמיתי עם הרבה אנשים שהיה להם מה לעשות בלילות שבת הארוכים.
אחר שהיה מי שדיבר נגדו, אז כמה אברכים מרמת אלחנן עשו בלאגן, וכנראה שגם כתבו איזה מכתב שלא יופיע יותר לדרוש\ וכנראה מאז לא נתנו לו לדרוש, אני כותב כנראה כי אני לא מכיר בדיוק את הסיפור, אבל כך כמדומני.
השמועה מספרת, שכשאחד מהאברכים ברמת אלחנן חלה, והגיעו לספר על כך להרב סילמן, אז הוא הוציא מהמגירה את המכתב שהיו חתומים עליו האברכים, ואמר הנה כל אלו שחתמו נגדו נפטרו, הוא האחרון שנשאר.
אני אכן זוכר שהיה תקופה שנפטרו הרבה אברכים ברמת אלחנן.
,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 23:18 |
|
| |
הוא התגורר שם, בעזרא מול נחמיה, בבית פרטי ישן שכבר לא קיים היום.
הסיפור ברמת אלחנן היה כזה, לפי הזכור לי: ר' אריה שכטר היה נושא דרשות ושיעורים במגוון נושאים (סוג של דרשן/מגיד) והיה מדבר בצורה משוחררת על נושאים מיניים. יודגש ויובהר, שמבחינת תוכן הדברים הוא מחמיר וקיצוני בנושאי צניעות, אבל הסגנון היה "פתוח", וזה הרגיז מאוד קבוצת אנשים והם עשו על זה בלגן גדול, וגם ר' משה מרדכי שולזינגר הצטרף אליהם ודיבר עליו ברבים ("מרצה בקיר" הוא היה קורא לו...) ונהיה "שמח" בבני ברק, עד שהתקבלה החלטה (איני זוכר אלו רבנים היו המחליטים) שהוא לא ימסור יותר דרשות ושיעורים בבני ברק. זמן לא רב לאחמ"כ הוא התחתן בזיווג שני ועבר לירושלים, עד שהתגרש וחזר לבני ברק.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 23:51 |
|
| |
| סגן כתבה: |  | היה עניין של בין אדם לחבירו, ובהודעה שמעליך כתוב שזה מסוכן. אנשים פגעו בו ברבים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2015 23:54 |
|
| |
נניח. ואם כן, לדעתך זה מסוכן רק לצד אחד?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2015 00:14 |
|
| |
| אפיקטוזין כתב: |  | | מבחינה האישית מה עשה או לא איננו נושא לדיון ציבורי וקשה לי לדמיין איזו תועלת תצא מלה"ר שכזה |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2015 00:19 |
|
| |
| חזקואמץ כתב: |  | | . זמן לא רב לאחמ"כ הוא התחתן בזיווג שני ועבר לירושלים. |
|
עבר לניו יורק למיטב זכרוני, ואז חזר לארץ זכורני שפעם בשבת כד הוינא טליא כשהיה מחסום לרכבים ליד מוסדות אור החיים בעזרה למעלה , איזה רכב הגיע לשם בטעות והתחיל לשאול אותו איך נוסעים לכיון מסוים אז הוא ענה לנהג מכאן יש רק כיון אחד.... לגיהנם ....
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2015 01:07 |
|
| |
מתברר שהגרח"ג כאברך ניהל את העניינים המסובכים ביותר של הציבור החרדי והנהיג אותם ביד רמה בשנים שדמותו של הרב שך הייתה אפורה בציבור כמעט לגמרי.
סמוך לפטירתו רציתי לכתוב באריכות על "נער הפלא" של ההנהגה החרדית, על גדולתו ועל מעלותיו הנפלאות ורוב חכמתו, ועל מספר הזדמנויות שהיו לו לעשות "קאמבאק" וויתר עליהם [תסלחו לי שאני כותב בשפה הזאת, אלו הם המילים שעולים לי כעת, וראו אתם כאילו כתבתי את כל ההסברים הנעלים וכו', באמת שמדובר באנשים רמים מעם ולא בפוליטיקאים, והדבר כלל אינו נושא לדיון], על אף קשריו הישירים עם צמרת ש"ס, קשריו האישיים העמוקים עם הרבי מגור שיצא מגדרו בהלוויה, ועם פרוש, ולא דיברנו על קהילתו הליטאית בכמה מקומות ועל ישיבת סלבודקא. מה שבטוח שהיה הולך לו פי כמה וכמה מאשר לחבר'ה מהפלג.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2015 07:59 |
|
| |
לא היה יכול לעשות קאמבאק, ולהנהיג את הכלל. הוא כן היה יכול לפתוח פלג ולעשות הרבה צרות וכו', והיה מצליח הרבה יותר מהעציצים. אך לא ראה בזה טעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2015 09:58 |
|
| |
הוא אשר אמרתי.
עם השנים אולי היה יכול להפוך את הקערה על פיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2015 10:44 |
|
| |
אין מצב. לא היה לו ציבור מספיק גדול מאחוריו. הרב שך היה נשיא מועצג"ת, הגרח"ג אפי' לא היה חבר מועצג"ת. אם היה מקים מועצג"ת, איש מחברי מועצג"ת לא היה הולך אחריו. ראשי הישיבות לא היו הולכים אחריו, מלבד בודדים בעלי אינטרסים שונים וכדו' כדוגמת הפלג כיום. אין ספק שאגו"י היו עושים הכל בשבילו, כדי לדפוק את הרב שך. - כמו שגור עוזרים לפלג נגד הגראי"ל. אך זה רק היה גורם לו נזק נוסף - כמו שגור גורמים נזק תדמיתי לפלג.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2015 10:59 |
|
| |
אין הכוונה לפוך את הקערה על פיה כבר בתשמ"ט, לאט לאט עם כל קואליציית ש"ס אגו"י הרב זילבר וכו' ולהתבסס עד ללקיחת ההנהגה ביום מן הימים.
הגרח"ג של השנים האחרונות זה לא מה שהיה פעם, היה ממחוללי המהפיכה הספרדית, מהפיכת התשובה, עם קהל מעריצים נלהב בכל שכבות הציבור, דבר שגם חסידי הסטייפלר התקשו להתמודד עמו עוד בשנות הל' והמ'. לו רק היה רוצה היה ממנף את כל זה לקאמבאק, אין מה להשוות לפלג מבחינת התוצאות.
אני אישית הייתי רוצה את הרב שך והרב שטיינמן בהנהגה, אך עם יותר מעורבות של הגרח"ג הגרנ"ק והגרד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2015 11:03 |
|
| |
אגו"י + ש"ס בחיים לא היו יכולים לעזור לו בהנהגת הציבור הליטאי. אם היה רוצה, היה יכול רק להכנע לרב שך, להצטרף למועצג"ת שלו. ועם הזמן להשתדרג.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2015 12:23 |
|
| |
אלא שאנשים באיכות של הגרח"ג זצ"ל לא זה היה מערכת השיקולים שלהם להשתדרג ועוד מילים שכאלו, זה נכון שלפעמים גם אצל אנשים גדולים זה יכול לבוא בדמות של נגיעות שזה לשם שמים שאני ינהיג וכדו',אבל זכה הגרח"ג זצ"ל שנפשו הטהורה והזכה נשמרה מכל הני היתרי דחוקי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2015 13:01 |
|
| |
אגו"י וש"ס היו נותנים לו כח פוליטי, הגרע"י זצ"ל יוכיח שעם כמה שהושמץ יותר מהגרח"ג ועל דבריו יותר יסודיים ומהותיים בסוף ימיו הפך לקונצנזוס במידת מה, בזכות כוחו ומעמדו.
כבר הבהרתי לעיל, שאנו דנים רק בתאוריות ובהיכי תמצי בשפת הפוליטיקאים, כמובן שגדולי ישראל לא עשו כך, כי הם מורמים מעם, וכמו שציין הכותב מעלי, וכמובן, ענייני ההנהגה תלויים רק ברצות ה' ושום כח ושום מעמד לא יכריע דברים, הדברים נכתבו כניתוח פוליטי של דרך הטבע.
לדעתי הקלושה, כלל ישראל היה חייב את הנהגת מרן הרב שך שינקה את האורוות, ויעשה סדר, כמו"כ אין מתאים לדורינו כמנהיג מאשר מרן הגראי"ל שטיינמן.
|
|
|
|
|