|
|
| נשלח ב-7/8/2015 14:51 |
|
| |
| זיהוי כתבה: |  | אגו"י וש"ס היו נותנים לו כח פוליטי, הגרע"י זצ"ל יוכיח שעם כמה שהושמץ יותר מהגרח"ג ועל דבריו יותר יסודיים ומהותיים בסוף ימיו הפך לקונצנזוס במידת מה, בזכות כוחו ומעמדו.
כבר הבהרתי לעיל, שאנו דנים רק בתאוריות ובהיכי תמצי בשפת הפוליטיקאים, כמובן שגדולי ישראל לא עשו כך, כי הם מורמים מעם, וכמו שציין הכותב מעלי, וכמובן, ענייני ההנהגה תלויים רק ברצות ה' ושום כח ושום מעמד לא יכריע דברים, הדברים נכתבו כניתוח פוליטי של דרך הטבע.
לדעתי הקלושה, כלל ישראל היה חייב את הנהגת מרן הרב שך שינקה את האורוות, ויעשה סדר, כמו"כ אין מתאים לדורינו כמנהיג מאשר מרן הגראי"ל שטיינמן. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 00:28 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 06:55 |
|
| |
| drall כתב: |  | | אני יודע שהוא פעיל באינטרנט, מין מחזיר בתשובה, |
|
היכן הוא פעיל? יש הפנייה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 13:31 |
|
| |
| אשקול כתב: |  | אני יודע שהוא פעיל באינטרנט, מין מחזיר בתשובה,
היכן הוא פעיל? יש הפנייה? |
|
ביוטיוב יש לו כמה סרטונים , ואפילו סרטונים מושקעים. מעל הרמה של הפארש הרגיל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 14:15 |
|
| |
השאלה היא אם שלו עצמו, או של אחת משלל המסגרות בהן הוא פעיל. הידברות למשל. מסתבר כהאופציה השנייה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 20:43 |
|
| |
[quote]אין מצב. לא היה לו ציבור מספיק גדול מאחוריו. הרב שך היה נשיא מועצג"ת, הגרח"ג אפי' לא היה חבר מועצג"ת. אם היה מקים מועצג"ת, איש מחברי מועצג"ת לא היה הולך אחריו. ראשי הישיבות לא היו הולכים אחריו, מלבד בודדים בעלי אינטרסים שונים וכדו' כדוגמת הפלג כיום. אין ספק שאגו"י היו עושים הכל בשבילו, כדי לדפוק את הרב שך. - כמו שגור עוזרים לפלג נגד הגראי"ל. אך זה רק היה גורם לו נזק נוסף - כמו שגור גורמים נזק תדמיתי לפלג.השאלה היא למה אגודה לא לקחו אותו בשעה שהרב שך פרש מהמועצת על רקע פא"י, ממילא כל הדברים שכתבת פה לא היו רלוונטים.
אבל מי שמדבר במונחים של לדפוק את הרב שך או שעוזרים לפלג נגד הגראי"ל לא מבין שום דבר חוץ מאנחנו הרוב ולכן אחנו צודקים בכל מקרה ובכל מצב...הוא לא מבין אנשים שפועלים מיראת שמיים, מרצון לתת ולא לקחת מדובר ב2 סוגי אנשים נוטלים ונותנים....כדברי המכתב מאליהו, הרב מבריסק אמר איטשה מאיר לויןן שהוא עתיד היה להיות אחד מגדולי הדור , אבל הא"א אמר שאני מקריב נשמה למען הכלל ישראל,
כיוןן שאתה ואחרים חוזרים על השקר הזה ראוי להזכיר שאגודה תמיד עמדה לימין הנרדפים בציבור החרדי, פא"י, משפחה, בלז, חבד, הרב לנדא, היום הפלג, ואולי אם תהפכו מחר למיעוט זה אתם אלה שתקבלו את ההגנה... אחרי הכל בשביל מה יש בריונים אם לא להגן על החלשים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 20:59 |
|
| |
בכל העולם כולו הבינו אחרי מלחמת העולם השניה שתם עידן האימפריאליזם בו הבריונים "מגנים על החלשים". ליהדות החרדית זה לקח קצת יותר זמן. אבל כנראה יש עדיין כמה שלא הבינו. לא נורא. בסוף גם הם יפנימו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 21:09 |
|
| |
| דברוני כתב: |  | | [quote]הוא לא מבין אנשים שפועלים מיראת שמיים, מרצון לתת ולא לקחת מדובר ב2 סוגי אנשים נוטלים ונותנים....כדברי המכתב מאליהו, |
|
אכן המכתב מאליהו מחלק את בני האדם לשני סוגים. ובדיוק לכן צריך להבין, אלו שנוטלים מזה ונותנים לזה, בטענת 'הגנה על החלשים', האם הם נותנים או נוטלים? מאחר שאין סוג שלישי של "נותנים ונוטלים" גם יחד. חובה עלינו להודות שהם שייכים לאחד מן הסוגים. וזה די ברור שהם מן הנוטלים. נתינתם איננה "נתינה" אלא לקיחת חסות. כשבתמורה הם דורשים מאלו ש"זכו להגנתם" בסגנון המאפיה המוכר, נאמנות מוחלטת. ברור אפוא שזו איננה "נתינה". שלא לדבר על כך שנתינה אמיתית היא על חשבונו של הנותן. אבל הנוטל מזה ונתן לזה, אינו נוטל, אלא בריון. כפי שפיך ענה בך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2015 00:39 |
|
| |
ככל הידוע לי הרי שמדובר בחמיו של הגר"י קלרמן מר"י ארחות תורה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2015 11:02 |
|
| |
לומד,אני מקווה שלא הרסתי לך את החופשה,,, 2 הודעות ברצף של זעם קדוש, של הלם וזעזוע..... לגבי מה שהעולם הבין אחרי מלחמת העולם השנייה, נדמה לי שאתה לא מדייק, כעת חיה ראש ממשלתינו דורש ורב עם הבריון האמריקאי [במקום עם האויב האמיתי אירן] רק כדי שהוא יעזור לו,,,,פתטי אבל זאת המציאות שנשכחה ממך בחופשה....
אתה יכול לשאול את אפיקטוזין הוא הסביר בטוב טעם ודעת איך בלז משלמת ברעה תחת טובה וממש לא חושבת שיש דרישה לנאמנות כלשהי,
האם אתה חושב בכלל שאפשר לבקש נאנות מהפלסניקים? אלה אנשים שנאמנים רק לעצמם, מדובר באלטרואים נטו!!! כ מנהיגת הציבור החרדי אגודה תמשיך להגן מחד על הקולקטיב החרדי ומאידך לא תיתן לרמוס את הפרטים החרדים[צר לי שאפילו הומור עצמי ועל חשבוני "בריון" לקחת קשה]
פשוט אי אפשר לתת לשקרים של סגן לעבוד, לא מדובר באיזה מפלגה שמנסה להשחית את המערכת הציבורית ע"י קניה של ח"כ מהמפלגה היריבה תמורת מינויים, חזקות ושררות, או יותר גרוע ניסיון לקנות ולהשחית אפילו את הרבנים כמו בחינוך העצמאי ע"י נתינת שוחד [מינוי הבנים להנהלה]
מדובר בעזרה ל2 הצדדים גם לאלה שזועקים היפרדו מעלי.... אבל מציעים להם לחיות בירח....ולא על כדור הארץ. מדובר באנשים שמבינים ורואים את תהליכי העומק בדיוק כמו שאחרי פטירת הרב שך חבד והחוזר הוכשרו לבוא לקהל, אחרי המאה ועשרים הגדול הבא יקבל את הזקנים ממרים, למה לא לעשות את זה עכשיו????
אני מציע לך להפנות את הזעם והחרון להנהגה שלכם שאחראית ל2 כשלונות מהדהדים במשך שנות דור, אתם הייתם אחראים על בתי הדין הרבניים [עולם התורה והדיינות]ועל החינוך העצמאי, 2 מוסדות שאין חולק שההצלחה היחידה שלהם היא ניוון, וסאוב עמוק, כפי שמאירקה כתב אף פעם לא חשבתם על טובת המערכת והציבור, רק על אנחנו הרוב אנחנו צודקים מגיע לנו...... [לדוגמה הסכם קדם ממון שאושר כמדומה לי ע"י הגרז"נ גולדברג ואכמ"ל] או החינוך העצמאי שהיה בשליטתכם לא פתח במשך כעשרים שנה שום בי"ס עד להתערבות ונסיעת האדמור מגור והרב שטיינמן. כשכל האידאולגיה מבוססת על לקחת, מינויים, הטבות, אנחנו רוב , אנחנו צודקים, ומגיע לנו, התוצאות כמובן ניוון וסאוב,
 |
|
|
|
|
|