בשנים האחרונות החל טרנד חדש שמהווה סגולה לפנויים ופנויות.
עלייה לאומן במשך השנה ובעיקר ב'ימים המסוגלים' שהם ימי חנוכה, שבועות, ובעיקר ט"ו באב, וכמובן ראש השנה, שזה בעיקר או כמעט 'רק' לגברים.
על ברסלב בכלל יש דעות שונות, את השליליות שביניהם אני דוחה, כי אין זה מעניינינו שולי המחנה שם.
אני מדבר בעיקר על ה"סגולה", ישראל 'עם סגולה', וכל סגולה חדשה היוצאת חדשים לבקרים, נתפסת מיד על ידי ארגוני חסד כאלו ואחרים, בין ברפואה וישועה או למטרות התרמה, לארגון או לבכיריו.
האם סגולה זו נבדקה? האם יש כאלו שיכולים להעיד שנושעו על ידי זה?
נ.ב. לא באתי לשאול על כי אני מסתפק לעצמי, אלא סתם מעניין לשמוע חוו"ד של אנשים אחרים... גם אם חלקם משועממים...:P
נשלח ב-13/8/2015 01:19
יש סגולה..אהה למצוא כלה אוקראינית..בעיירות הסובבין את הציון..
נשלח ב-13/8/2015 01:30
טום888 כתבה:
אם זה מה שבראש של כולכם (זה מה שאתם חושבים) המצב באמת קשה!!! אל תאמר לי שזו בבדיחות כי כמו שאימי אומרת שבכל בדיחה יש משהו מן האמת!!!
יש אכן שעושים את זה שם.
ידוע לי לפחות על שלושה שהביאו כלות משם וגיירו אותם ע"פ ההלכה. אחד מהם ידוע לכל בית ישראל כאיש ציבור ועסקן... רק שלא ידוע שאשתו...ואכמ"ל.
אבל הזווית שאתה מזכיר נשמעת יותר ברקע שלילי וסוטה מהנושא....
לא באינשי דלא מעלי עסקינן הכא... ולא לחינם בכל זמן מה שומעים על "תקיפות" כביכול שם... ובכל ראש השנה שומעים שם על פצועים המוחזרים לארץ, בין אם הם אזרחים ובין אם הם שוטרי משטרת ישמעאל... וד"ל ואכמ"ל.
נשלח ב-13/8/2015 07:45
טום888 כתב:
לא מצאתי תגובה מטומטמת מזו... אז חבד הולכים למצוא 770 בתולות ?
נשלח ב-13/8/2015 07:48
הסגולה הכי גדולה זה לזעוק ולהתפלל לאבא שבשמיים ומי שמאמין בתפילה זו הסגולה הכי גדולה...מה שכן יש אמונת צדיקים שבזכותם הם יכולים לעורר שם את העיניינים למעלה מה שאנחנו עם כל חטאינו לא כלכך מצליחים... איש באמונתו יחייה
נשלח ב-13/8/2015 09:15
שאנלההה, תגובותייך האחרונות ראויות לציון לשבח.
נשלח ב-13/8/2015 09:28
שאנל22 כתב:
הסגולה הכי גדולה זה לזעוק ולהתפלל לאבא שבשמיים ומי שמאמין בתפילה זו הסגולה הכי גדולה...מה שכן יש אמונת צדיקים שבזכותם הם יכולים לעורר שם את העיניינים למעלה מה שאנחנו עם כל חטאינו לא כלכך מצליחים... איש באמונתו יחייה
נשלח ב-13/8/2015 09:51
מי שלוקח את דברי כהכללה..הוא שטחי. ומי שחושב שאין בדברי אמת.הוא עיוור. ומי שלא הבין את כוונתי אז אסביר.. כמו ששאנאל אמרה..העיקר בשביל להגיע לחתונה לא תלוי בסגולה כזאת או אחרת.אלא באדם.בתפילות ובעבודה הרוחנית שלו לחיי נישואין..
נשלח ב-13/8/2015 10:03
שאנל22 כתבה:
מי שלוקח את דברי כהכללה..הוא שטחי.
ומי שחושב שאין בדברי אמת.הוא עיוור.
ומי שלא הבין את כוונתי אז אסביר..
כמו ששאנאל אמרה..העיקר בשביל להגיע לחתונה לא תלוי בסגולה כזאת או אחרת.אלא באדם.בתפילות ובעבודה הרוחנית שלו לחיי נישואין..
כשקראתי את שני המשפטים הראשונים, חשבתי שאולי זה שתקף אותך טעה...
כשקראתי את השורה השלישית, כבר ממש השתכנעתי....
כשקראתי את הרביעית, הבנתי שטעיתי וכל המשפט היה מכווןן לשלושת המילים הראשונות שבמשפט. כיוון שככל שהפכתי בתגובתך הראשונה לא מצאתי קשר לדברים שאמרת כאן.
נשלח ב-13/8/2015 13:22
אני_הקטנה כתב:
רק תגובותיה האחרונות??
ואם את מגיבה כך על תגובותיה, זה ציון גם בשבילך? :P
נשלח ב-13/8/2015 13:54
רבי נחמן מדבר על זה שלהיות אצלו בראש השנה זה תיקון עצום ונשגב.
הייתי מוסיף גם את חי תשרי, יום פטירתו של רבי נחמן.
ההתנגדות לברסלב, זה לא לתורת ברסלב או לרבי נחמן, יש התנגדות לאי אילו נקודות מסוימות.
הסגולה הכי טובה זה שני חמישי ושני אצל ציון הרבי מזוויעל, מנסיון שלי ושל עוד רבים.
קשה להוכיח סגולות להתארס, כי הרי מתארסים ומתחתנים גם ללא סגולות.
יתכן גם שסגולה מזיקה לאי אילו אנשים תמימים, כי עושים סגולה ואז עלולים להתחתן עם מי שבא כי הרי עשינו סגולה לה
מה' אשה לאיש. מה' יצא הדבר... יושב ומזווג זיווגים... שמא יקדימנו אחר... ברחמים. קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף... (וכן מזונותיו...) ועי"ש. בורא עולם... בקניין... ארבעים יום קודם יצירת הוולד...
וזה רק חלק מהמקורות....!!!
נשלח ב-13/8/2015 23:56
נועם_ושלום כתב:
רק תגובותיה האחרונות??
ואם את מגיבה כך על תגובותיה, זה ציון גם בשבילך? :P