בית פורומים מוסיקה קלאסית

ממיטב ההקלטות של יאשה חפץ למוסיקה תזמורתית או קאמרית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/8/2015 00:03 לינק ישיר 
ממיטב ההקלטות של יאשה חפץ למוסיקה תזמורתית או קאמרית

.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2015 00:05 לינק ישיר 

חמישיה לכלי קשת בסול מינור מאת מוצרט (עם גרגור פיאטיגורסקי, ישראל בייקר, ויליאם פרימרוז, וירג'יניה מייבסקי):

סימפוניה קונצרטנטית במי במול מז'ור לכינור, ויולה ותזמורת מאת מוצרט (עם ויליאם פרימרוז והתזמורת הסימפונית RCA ויקטור בניצוח איזלר סולומון):

קונצ'רטו לכינור ותזמורת מספר 5 בלה מז'ור מאת מוצרט (עם התזמורת הסימפונית של לונדון בניצוח מלקולם סרג'נט):

קונצ'רטו לכינור, צ'לו, כלי קשת וקונטינואו בסי במול מז'ור RV 547 מאת ויולדי (עם גרגור פיאטיגורסקי ותזמורת קאמרית):

קונצ'רטו לכינור, כלי קשת וקונטינואו בלה מינור 1041 מאת באך (עם התזמורת הפילהרמונית של לוס אנג'לס בניצוח אלפרד ולנשטיין):

קונצ'רטו לכינור, כלי קשת וקונטינואו במי מז'ור 1042 מאת באך (עם התזמורת הפילהרמונית של לוס אנג'לס בניצוח אלפרד ולנשטיין):

סרנדה לכינור, ויולה וצ'לו ברה מז'ור אופוס 8 מאת בטהובן (עם ויליאם פרימרוז וגרגור פיאטיגורסקי):

טריו לפסנתר, כינור וצ'לו מספר 7 בסי במול מזו'ר אופוס 97 מאת בטהובן (עם ארתור רובינשטיין ועמנואל פוירמן):

טריו לכלי קשת ברה מז'ור אופוס 9 מאת בטהובן (עם ויליאם פרימרוז וגרגור פיאטיגורסקי):

קונצ'רטו לכינור ותזמורת ברה מז'ור מאת בטהובן (עם תזמורת הוליווד בוול בניצוח סרגיי קוסביצקי):

קונצ'רטו לכינור ותזמורת במי מינור מאת מנדלסון (עם התזמורת הפילהרמונית המלכותית בניצוח תומאס ביצ'ם):

אוקטט במי במול מז'ור מאת מנדלסון (עם ארנולד בלינק, ישראל בייקר, ג'וזף סטפנסקי, גאבור רייטו, וירג'יניה מייבסקי, גרגור פיאטיגורסקי, ויליאם פרימרוז):

טריו מספר 1 לפסנתר, כינור וצ'לו ברה מינור מאת מנדלסון (עם ארתור רובינשטיין וגרגור פיאטיגורסקי):

קונצ'רטו לכינור ותזמורת ברה מז'ור מאת ברהמס (עם התזמורת הסימפונית של שיקגו בניצוח פריץ ריינר):

קונצ'רטו לכינור, צ'לו ותזמורת בלה מינור אופוס 102 מאת ברהמס (עם גרגור פיאטיגורסקי ותזמורת RCA ויקטור בניצוח אלפרד ולנשטיין):

טריו מספר 1 לפסנתר, כינור וצ'לו בסי במול מז'ור מאת שוברט (עם ארתור רובינשטיין ועמנואל פוירמן):

טריו מספר 2 לפסנתר, כינור וצ'לו במי במול מז'ור מאת שוברט (עם גרגור פיאטיגורסקי וג'ייקוב לטיינר):

טריו לפסנתר, כינור וצ'לו בפה מינור אופוס 65 מאת דבוז'אק (עם גרגור פיטאגורסקי ולאונרד פנריו):

קונצ'רטו לכינור ותזמורת בלה מינור אופוס 82 מאת גלאזונוב (עם התזמורת הפילהרמונית של לונדון בניצוח ג'ון ברבירולי):

קונצ'רטו לכינור ותזמורת ברה מז'ור אופוס 35 מאת צ'ייקובסקי (עם התזמורת הסימפונית של בוסטון בניצוח צ'רלס מונק):

תוקן על ידי מם80 ב- 14/08/2015 00:46:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2015 20:42 לינק ישיר 

לדעת כמה מחבריי, וכן לענ"ד, בקונצ'רטי לכינור של ברהמס ושל צ'ייקובסקי הוא ככל הנראה קבע שיא בלתי-עביר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2015 00:56 לינק ישיר 

שיחות מעניינות עם יצחק פרלמן ומוסיקאים אחרים על יאשה חפץ:

תוקן על ידי מם80 ב- 16/08/2015 00:57:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2015 11:53 לינק ישיר 

לכל אחד מהכנרים וירטואוזים הגדולים היתה תכונה שייחדה ואפיינה אותו. אנסקו - מוסיקליות, הוברמן - רגישות, קרייזלר - מתיקות, אלמן - צליליות יפה, סיגטי - הבנה, פרנצ'סקטי - ליריות, מילשטיין - העמקה, מנוחין - ענוה, אויסטרך - עדינות, שרינג - אמנות, שטרן - כריזמה. ליאשה חפץ היו שלש תכונות: משמעת, שליטה טכנית, ושאיפה לשלמות, שהצירוף שלהן היה תמיד נוכח בנגינתו, מה שעשה אותה למדהימה. גם אם יש כיום כנר צעיר המוכשר כמו חפץ, או אפילו מוכשר יותר, יהיה לו כמעט בלתי אפשרי להתעלות על הביצועים של חפץ למוסיקה רומנטית מאוחרת, מהסיבה הפשוטה שחפץ נולד סמוך לתקופה הרומנטית המאוחרת וזו היתה המוסיקה שגדל עליה ועל-כן ניגן אותה באופן בלתי-אמצעי, ואילו כיום מוסיקה רומנטית רחוקה מהכנרים המודרנים כשם שמוסיקת בארוק היתה רחוקה מהדור של חפץ, למרות שרובם אהבו לנגנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2015 23:45 לינק ישיר 

אני חושב שדיסקוגרפיה של חפץ (RCA) היא ענקית בהשוואה לכנר אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2015 00:33 לינק ישיר 

הדיסקוגרפיה של חפץ הינה אוסף ההקלטות הגדול ביותר שמוסיקאי כלשהו הקליט אי פעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2015 00:50 לינק ישיר 

שאלו פעם את דויד אויסטרך מיהם לדעתו גדולי הכנרים. הוא השיב: "נתן מילשטיין, מישה אלמן היה ביניהם, אידה הנדל, ובלי להצטנע גם אני ביניהם". שאלו אותו: ומה עם חפץ? אויסטרך השיב: "יש כנרים ויש חפץ".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2015 11:14 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2015 14:26 לינק ישיר 

הצד האפל שלו
הרביעי בישראל, בשנת 1953, כלל חפץ ברסיטלים שלו את הסונאטה לכינור מאת ריכרד שטראוס. באותו זמן ראו רבים בשטראוס מלחין נאצי, ויצירותיו היו אסורות, באופן לא רשמי, להשמעה בישראל, יחד עם אלה של ריכרד וגנר. אם כי עברו אז פחות מעשר שנים מאז השואה ועל אף פנייה של הרגע האחרון מצד שר החינוך הישראלי, חפץ טען כי "המוזיקה עומדת מעל גורמים אלה... לא אשנה את התוכנית שלי. יש לי זכות לקבוע את הרפרטואר שלי." במשך מסע הופעותיו התקבלה הסונאטה של שטראוס בדממת מוות. חפץ הותקף אחרי הרסיטל שלו בירושלים ליד בית המלון שבו שהה, על ידי אדם שחבט בזרועו הימנית במוט ברזל. כשהתוקף החל לברוח, הזעיק חפץ את מלוויו, שהיו חמושים, "תירו באיש הזה, הוא ניסה להרוג אותי". התוקף נמלט ומעולם לא נמצא. התקרית הגיעה לכותרות העיתונים וחפץ הכריז שהוא לא יפסיק לנגן את שטראוס. איומים המשיכו להגיע, מכל מקום, והוא השמיט את שטראוס מן הרסיטל הבא ללא הסבר. הקונצרט הבא שלו בוטל לאחר שזרועו הימנית החלה לכאוב. הוא עזב את ישראל ולא חזר אליה עד 1970.

(מתוך ויקי)

נשלח מהאנדרואיד שלי

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2015 15:35 לינק ישיר 

כדאי לקרוא את המאמר "את מי מחרימים ואת מי לא" מאת פטר גרנדויץ:
http://www.mahlers.org/?p=211

ליאשה חפץ לא היתה רגישות ביחסים בין אדם לחברו, כתוצאה מהיותו ילד פלא שהופיע בקונצרטים מגיל 7, ושל המשמעת הנוקשה שהחזיק בה על מנת להצליח להתמיד להיות חפץ, ושל היותו אמריקאי שוביניסט. מאידך, מדינת ישראל רחוקה מלהיות מופת לרגישות ביחסה לניצולי שואה.

תוקן על ידי מם80 ב- 19/08/2015 16:16:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2015 16:44 לינק ישיר 

מה שהובא מויקי
אינו מדבר על הממסד (אף לא המוזיקלי)
אלא על האנשים הפשוטים (המאזינים)!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2015 16:47 לינק ישיר 

סביר להניח שחלק מההנהלה של התזמורת הפילהרמונית של אותה תקופה שיכנע את חפץ להכניס יצירה של ריכרד שראוס לתכנית ושהוא לא עשה את הדבר מיוזמתו, ככה שההנהלה של התזמורת הפילהרמונית דאז היא זו שלא היתה רגישה למאזינים פשוטים. מכל מקום, הנה כתבה מאותה תקופה על הנושא (כולל דעות של מאזינים פשוטים):

http://www.jpress.nli.org.il/Olive/APA/NLI_heb/SharedView.Article.aspx?parm=KjCptFVqbyl%2FChoMPOt%2BBi7NuLli1fnzFcyCXS9VT55c86FWzDnX0KxsiEm%2FSmnBYw%3D%3D&mode=image&href=DAV%2F1953%2F07%2F10&page=14&rtl=true

תוקן על ידי מם80 ב- 19/08/2015 16:53:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2015 20:06 לינק ישיר 

מם80 כתבה:

סביר להניח שחלק מההנהלה של התזמורת הפילהרמונית של אותה תקופה שיכנע את חפץ להכניס יצירה של ריכרד שראוס לתכנית ושהוא לא עשה את הדבר מיוזמתו, ככה שההנהלה של התזמורת הפילהרמונית דאז היא זו שלא היתה רגישה למאזינים פשוטים. מכל מקום, הנה כתבה מאותה תקופה על הנושא (כולל דעות של מאזינים פשוטים):

http://www.jpress.nli.org.il/Olive/APA/NLI_heb/SharedView.Article.aspx?parm=KjCptFVqbyl%2FChoMPOt%2BBi7NuLli1fnzFcyCXS9VT55c86FWzDnX0KxsiEm%2FSmnBYw%3D%3D&mode=image&href=DAV%2F1953%2F07%2F10&page=14&rtl=true

תוקן על ידי מם80 ב- 19/08/2015 16:53:37

זה מוזר!
מפני ששר החינוך ביקש ממנו לא להשמיע והוא סירב
(שר החינוך (והתרבות?) היה האחראי מטעם הממסד
על דברים כאלו. מן הסתם גם תקציבית...)
ואתה טוען שמהתזמורת שכנעו אותו שכן!?
נו בוודאי!
הם לא היו חוטפים כמו שהוא חטף לבסוף!
(זו תגובה עוד לפני הקריאה במה שקישרת.
נראה לאחר מכן אם אכתוב משהו אחר...)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2015 20:41 לינק ישיר 

מי שהחליטו על החרם על שטראוס היו חברי התזמורת הפילהרמונית שהחרימו אותו באופן ספונטני כביטוי להתנגדות למשטר הנאצי, וזה היה שנים לפני הקמת מדינת ישראל. לאחר קום המדינה, התזמורת הפילהרמונית רצתה לבצע יצירות שלו בקונצרטים, והאפיזודה עם חפץ לא היתה אלא נקודה בשרשרת סערות ציבוריות סביב הנושא במשך עשרות שנים. זה שהשתמשו בחפץ, שהיה האדם המזוהה ביותר עם הקונצ'רטו לכינור של מנדלסון, לביצוע יצירה של שטראוס, יש בזה יותר מקורטוב של ציניות. חפץ בטח סבר שהוא מגן על הדמוקרטיה ועל חופש האמנות, בלי להכיר את נבכי העסקונה הישראלית. לא פלא שאח"כ לא הגיע לארץ להופעות במשך שנים רבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2015 15:50 לינק ישיר 

דרך אגב, לענ"ד, הכנר המפורסם הגדול ביותר במאה השנים האחרונות היה הנריק שרינג, אולם יאשה חפץ השפיע יותר מכל על התפתחות הכנרות המודרנית.  מכל מקום, כנרים שהיו מוסיקאים טובים יותר מכל השמות המפורסמים הופיעו, אם הופיעו, במקומות צנועים יותר, שרוב המוסיקה הקלאסית המבוצעת באולמות הקונצרטים הגדולים בינונית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > תרבות ואומנות > מוסיקה קלאסית > ממיטב ההקלטות של יאשה חפץ למוסיקה תזמורתית או קאמרית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext