בית פורומים עצור כאן חושבים

קבלת נזירות עקב ראית סוטה: למי זה מיועד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/8/2015 12:15 לינק ישיר 

ירוחם, גם אתה מהדר בכתיבה.. ממש "פרח כהונה" שנמצא בעזרה יותר משאר העם..
למה לך להתגרות בחסידים, כשאפשר להתגרות בסוטה?

תוקן על ידי עמית_חן ב- 27/08/2015 12:18:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2015 12:37 לינק ישיר 

עמית
מבית חסידים אני. אמנם מזמן לא הייתי בבית.
 איני מתגרה. אני מתבדח..  וברצינות- הסוטה בתחילת דרכה שבה היא עוברת השפלה נוראה. וטרם הוכחה אשמתה. היא רק בחזקת חשודה, בגלל בעלה הקנאי,
 ואולי הוא סתם רוצה להתעלל בה? מה אכפת לו  הרי בסופו של דבר הוא בכל מקרה לא יענש על עלילות הדברים שהוא עשה לה. אז מה יש לי להתגרות בה במסכנה?. אלה הנמצאים בעזרה מתגרים ממנה. אתם יש להתחשבן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2015 12:56 לינק ישיר 

חח.. רגע באמת נקודה מעניינת. מה אכפת לו? אולי להביא מנחות זה קטן עליו.. אבל באמת חוצמזה לא ראיתי שום דבר שיש לו מה להפסיד [טוב אולי אנשים מסתכלים על אשתו והיא מתנוולת ובטח גם כועסת עליו וכולי..וגם זה הפסד]

אולי צריך לקשר גם את זה ל"לא תשא את שם ה' אלהיך לשוא".. שהרי בגללו נמחק שם השם מהקלף..

לא בדיוק אבל בערך על דרך   כי לא ינקה ה' את אשר ישא את שמו לשוא

תוקן על ידי עמית_חן ב- 27/08/2015 12:57:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2015 13:06 לינק ישיר 

עמית
אכן בחור תמים אתה. אדם השונא את אשתו-תתפלא אבל יש גם כאלה- יביא 10 מנחות רק בשביל להשפיל אותה.
לך למדרגות הרבנות וגלה כמה שנאה יוקדת מתגלה שם. ממש לא להאמין,
ולמה הוא שונא אותה כל כך? אספר לך מהגמרא-לפני שאתה תביא- הוא אומר לה אל תצאי מהבית ואל תדברי עם פלוני. והחצופה הזו הפרה את הציווי שלו. חוצפנית מופקרת. אני אראה לה.  מיד לבית הדין סוטה!  אפשרי? בדוק ומנוסה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2015 13:18 לינק ישיר 

חח

חכה חכה שניה יש עוד משהו שמעניין אותי. אני לא בא מבית של חסידים, ולא מכיר אותם מקרוב.... אבל מעניין אותי מה אתה אומר על החסידים שאתה מכיר. הם היו מוכנים לשלם 30 ימי נזירות בשביל לצפות במופע הסוטה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2015 13:40 לינק ישיר 

עמית
לא זאת אמרתי- אמרתי כי אדם יהיה מוכן להקריב 10 מנחות בשביל להשפיל את אשתו -אם הוא שונא אותה.

אין חובה הלכתית לנזירות ואפילו אם הוא יושב קבוע בעזרה ומביט על הסוטות, זו אמירה  בלבד.

המלמד יצאה לטיול עם תלמידי החיידר. בדרכם ראו אשה רוחצת בנהר, אמר והזהיר המלמד את תלמידיו- כל מי שיסתכל יתעוור בשתי עיניו.
תלמיד אחד אמר - עין אחת אני מוכן לסכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2015 14:00 לינק ישיר 

האם לא סביר הוא , שבעל החושד את אשתו כסוטה ומביא אותה להתבזות - בזאת מתבזה גם הוא בעצמו? הן בביזוי אשתו, שהיא קרובתו, הן בביזוי ילדיו שיש לו ממנה, הן בספק ביזוי הגירושין - שלפי דעת ה"נאורים" (אם נקרא להם כך, לצורך העניין), הרי היה נחשב לביזיון גדול בעבר. והן, שוב לדעת המתחכמים - הרי אם האיש אמור לחנך את אשתו הרי שהוא מתבזה על שלא חינך אותה... בהתאם לכל האמור, אינני בטוח שכל איש ימהר להביא את אשתו למקדש על סתם איזה רגש קנאה בלתי מוסבר שיש לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2015 14:08 לינק ישיר 

מיימוני

בעיניי, השם משמואל הוא הקרוב ביותר לפשט. אמנם לא הבנתי למה אתה אומר שהוא מדבר על מי שחש תאווה. אני הבנתי שהוא מדבר לכל אדם, כי לכל אדם יש מה להתעלות תמיד, וזה כמו קבלות שאדם מקבל על עצמו באלול וכו', ואדרבה מכאן משתמע שלדעתו הנזירות היא דבר רצוי בדיוק כמו הצום ביו"כ. אמנם, מכאן אפשר כמובן להסיט את הדיון לכיוון של מצוות בטלות לעתיד לבוא
דברי רח"ק אינם נראים בעיניי פשט - אטו ברשיעי עסקינן? 
גם לא הבנתי למה אתה אומר שה"פנים יפות" דן את הרואה לשלילה. אני הבנתי מדבריו רק שהוא מזהיר מהגעה לידי שלילה. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קבלת נזירות עקב ראית סוטה: למי זה מיועד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.