בית פורומים עצור כאן חושבים

חידוש תורה שלי לענין אשת יפת תואר [פרשת כי תצא]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/8/2015 17:27 לינק ישיר 

מואדיב

אתה יכול לקחתו בחינם. זה הרעיון בחיפוש האמת. לוקחים אותה בכל מקום שהיא נמצאת בו, וזה בחינם.

כמובן, יש ייסורי נפש אם מגלים סתירות במה שגדלנו עליו מול מה שהוא אמת, או נתפס כאמת.

וזוהי באמת "מלחמה". (האם זה לא מתאים לרב קוק? אני שואל כי איני יודע).

ועוד רעיון לבדיקה היסטורית: כאשר שלמה בנה את המקדש, האם הכל היה הלכה למשה מסיני, או ששלמה נעזר בתוספות וחידושים בני זמנו? התלמוד כבר דורש שהכל היה בגדר מסורת ממשה. כך שעצם הצגת השאלה הוא כנראה ערעור על מסורת של חז"ל, או אולי על פרשנות שלהם?

בתהליך כזה של אימוץ השונה אין בדרך כלל דחית המסורת של התורה אלא הבנה מחודשת שטוענת שההבנה הקודמת היתה לא מספיק מדוייקת, או רחבה, או תואמת למצב. כפי שטען פעם חברנו הותיק (אקדמאי מראשוני הפורום), כל שינוי צריך להיות בלתי מודע ומעוגן, כשהוא מודע, בכללים.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2015 18:50 לינק ישיר 

סתם מצחיק שהחכם מכל אדם לקח לו גם איזה אלף יפות תואר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2015 02:03 לינק ישיר 

למינגית כתב:
חשבתי שאמשלום תהיה יותר לוחמנית. 
למה? אם מדברים על נשים חייבים לקפוץ? את שובניסטית!
אז לכל מזילי הריר על נשים יפות תואר, במסווה של רעיונות קבליים ושל תיקון העולם נשגב:
אני חייב להסכים בעצב, שכך היה נראה חלקו הראשון של האשכול. 
1. אנחנו לא חפצים. 
די, נו באמת, אל תהיי מירב מכאלי. לא חפצים ולא נעליים. גברים נמשכים לנשים, וחייבים (?) אותן. זה הכל. בדיוק כמו שנשים על פי רוב צריכות גבר להישען עליו.  
2. לקחת אשה מבית אביה ומארצה, ככובש זר, זה לא מוסרי ולא מקובל בשום מקום היום. (אלא במדינות פרימיטיביות ובזויות מאד). 
3. רוצים לקחת נשים גויות יפות, קחו, רק אל תתלו את זה בתיקון העולם. אתם רוצים את זה - בסדר. אתם עושים את זה בהסכמה ובהתר כדי למלא רצון/צורך - בסדר. תיקון עולם אין כאן. 
...נאלץ להסכים. רק אל תשכחי שזה הפשט הפשוט בתורה, כפי שכולם מפרשים, שזה היתר של 'אין ברירה', ומנסים לנוולה כדי שלא יחפוץ בה וכן לתת לה זכויות והגנות שונות.
בלי קשר, לא אהבתי את הסגנון הבוטה והלועג באשכול כלפי הקבלה, למי הזלזול הזה תורם? יש לא מעט אנשים שזה מזיק להם. (אני לא בכללם...) ראו באשכול "חכמי עצכ"ח חוסו על הנפש". 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2015 02:50 לינק ישיר 

מימוני נתת טעם לשינוי הכתב ע"י עזרא כי הכתב בארמי (אשורי) יפה יותר - איני יודע את טעמך ביופי וגם זה לא סיבה לשנות כתב 'קדוש' ולמה לחפש סיבות (כמו זה וכמו המטרה הפוליטית של מריבה עם השומרונים) ולא פשוט יותר שהעם עלה מבבל ושם היה רגיל לכתב הזה והמשיכו (בראשות עזרא) לכתוב בו.

כמדומני אני מתנצל על מה שהיה נראה כזלזול לכאורה וממילא  בדבר שלפי אמונת רוב וכמעט כל מי שמאמין בתורת משה ומקיימה (להגדרתו) היא חלק מהדת. צר לי וכתשובת המשקל אציג פן של פמניזם בספרות הזוהר והיא שבניגוד לתורה וחז"ל בכל מקום שמתייחסים בלשון לה' בלשון זכר (אין "אמרה הקדושה ברוכה היא" וכדו' למרות שיש "שכינה מה לשון אומרת") וזה כחלק מהשפה שאין בה לשון אדנות למשל בנקבה (אדונית אדוניה אדונה ?) ועוד. אבל בספר הזוהר יש אבא ואימא (עילאי ותתאי ומציעי וכו') והכל שווים.
(תיאוריה בלשנית: אולי אל זה זכר ואלוה זו נקבה עד שבאה אמונת הייחוד ועקרה את השינוי ונשר לשון מיותרת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2015 07:27 לינק ישיר 

מסופקני אם במקור היתה קדושה לצורת הכתב אולי מה שעזרא עשה היה חומרא, קיבוע צורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2015 12:08 לינק ישיר 

וכמו שדיברנו על מראה יפה שמועיל לנפש.. יש בפרשתנו גם מהצד השני, שראיית דברים מגונים מזיקים לנפש..

יד}  וְיָתֵ«ד תִּהְיֶµה לְךָ¦ עַל-אֲזֵנֶ¡ךָ וְהָיָה© בְּשִׁבְתְּךָ³ ח₪וּץ וְחָֽפַרְתָּ³ה בָ₪הּ וְשַׁבְתָּ¦ וְכִסִּµיתָ אֶת-צֵֽאָתֶֽךָ: 

וכסית. כי כל דבר נראה לעינים והוא מגונה יוליד דמות גנאי בנפש: (אבן עזרא) 

pasting

תוקן על ידי עמית_חן ב- 26/08/2015 12:09:10

תוקן על ידי עמית_חן ב- 26/08/2015 12:09:51

תוקן על ידי עמית_חן ב- 26/08/2015 12:10:39

תוקן על ידי עמית_חן ב- 26/08/2015 12:11:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2015 12:57 לינק ישיר 

כמדומני כתב:
חשבתי שאמשלום תהיה יותר לוחמנית. למה? אם מדברים על נשים חייבים לקפוץ? את שובניסטית!

אז לכל מזילי הריר על נשים יפות תואר, במסווה של רעיונות קבליים ושל תיקון העולם נשגב:אני חייב להסכים בעצב, שכך היה נראה חלקו הראשון של האשכול.

1. אנחנו לא חפצים. די, נו באמת, אל תהיי מירב מכאלי. לא חפצים ולא נעליים. גברים נמשכים לנשים, וחייבים (?) אותן. זה הכל. בדיוק כמו שנשים על פי רוב צריכות גבר להישען עליו.
גברים חייבים נשים, אבל ההתייחסות באשכול זה לנשים הייתה כמו לעוד חפץ המרחיב דעתו של אדם. גברים גם חייבים חברים טובים, אבל אף אחד לא יגנוב לו חבר טוב מתוך האומה שהוא כובש בזה הרגע, ועוד יכריח את הכבוש המסכן להיות חבר הכי טוב שלו.

2. לקחת אשה מבית אביה ומארצה, ככובש זר, זה לא מוסרי ולא מקובל בשום מקום היום. (אלא במדינות פרימיטיביות ובזויות מאד). 3. רוצים לקחת נשים גויות יפות, קחו, רק אל תתלו את זה בתיקון העולם. אתם רוצים את זה - בסדר. אתם עושים את זה בהסכמה ובהתר כדי למלא רצון/צורך - בסדר. תיקון עולם אין כאן. ...נאלץ להסכים. רק אל תשכחי שזה הפשט הפשוט בתורה, כפי שכולם מפרשים, שזה היתר של 'אין ברירה', ומנסים לנוולה כדי שלא יחפוץ בה וכן לתת לה זכויות והגנות שונות.בלי קשר, לא אהבתי את הסגנון הבוטה והלועג באשכול כלפי הקבלה, למי הזלזול הזה תורם? יש לא מעט אנשים שזה מזיק להם. (אני לא בכללם...) ראו באשכול "חכמי עצכ"ח חוסו על הנפש".

למה אתה 'נאלץ להסכים'? למה לא 'מסכים בשמחה רבה עם דעותייך'? 
ולנוולה כדי שלא יחפוץ בה - זו מוסריות מפוקפקת מאד. אבל זה כבר עניין לאשכול אחר. 

תאר לך את עצמך, כמדומך, נלקח בשבי ע"י לוחמי מדינת ההומואים, במהלך קרב בין הסטרייטים לשאינם כאלו. הם שובים אותך, מגלחים אותך, ונותנים לך לשבת חודש ולהתאבל על החופש האבוד שלך ועל משפחתך. [ואז מגיע מישהו צדיק ומוסרי כביכול, ומציע לנוול ולכער ולבזות אותך - כדי שהנ"ל ירדו מהרעיונות שלהם...] תענה בכנות: האם היית חושב שזה תיקון העולם, מה שהם מבצעים בך? או שהיית חושב שזה פשע, להרחיב דעתם של אנשים אחרים על ידי שימוש בך ככלי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2015 13:04 לינק ישיר 

עמית זה מה שיצא אחרי כל כך הרבה תיקונים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2015 13:11 לינק ישיר 

חח הרג אותי הדפדפן הזה.. או שמא המערכת של היידפארק לא מקבלת פסוקים עם טעמים? ניסית כמה פעמים ועל ארבע לא אשיבנו וסעעעעמו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2015 13:13 לינק ישיר 

[בערולאאדע,

על דימויים נקביים בקבלה כתב באופן מקיף ומעניין אליוט וולפסון ( Circle in the square : studies in the use of ger in Kabbalistic symbolism, , לספר יש גם תרגום בעברית, אבל איני זוכרת את שמו). הקבלה אכן משתמשת (גם) בדימויים נשיים אך לענ"ד זה ממש לא שימוש "פמיניסטי", שהרי הוא חלק מהירריכה ברורה בה הפנים הזכריות (או הגבריות) תמיד חזקות יותר, עליונות יותר וחשובות יותר. בנוסף, הדימויים עצמם הם ייצוג של תפיסות פטריארכליות מובהקות של מה נחשב "נקבי" או "זכרי", ובודאי שלא "הכל שוים" כדבריך.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2015 13:16 לינק ישיר 

אמש' כדברייך אבל זה פסיעה בכיוון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2015 13:17 לינק ישיר 

למינגית כתב:

תאר לך את עצמך, כמדומך, נלקח בשבי ע"י לוחמי מדינת ההומואים, במהלך קרב בין הסטרייטים לשאינם כאלו. הם שובים אותך, מגלחים אותך, ונותנים לך לשבת חודש ולהתאבל על החופש האבוד שלך ועל משפחתך. [ואז מגיע מישהו צדיק ומוסרי כביכול, ומציע לנוול ולכער ולבזות אותך - כדי שהנ"ל ירדו מהרעיונות שלהם...] תענה בכנות: האם היית חושב שזה תיקון העולם, מה שהם מבצעים בך? או שהיית חושב שזה פשע, להרחיב דעתם של אנשים אחרים על ידי שימוש בך ככלי?

אז את מקבלת שדין אשת יפת תואר מכוער ובלתי ראוי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2015 13:19 לינק ישיר 

אםשלום
האם השכינה פחות חזקה מהקב"ה? האמת שבנפרד שניהם חלשים יותר, ולכן מיחדים אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2015 13:22 לינק ישיר 

שלישי
דין אשת יפת תאר הוא ראוי והומני. אם מפרשים אותו לפי הראב"ע ולא כמו רש"י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2015 13:24 לינק ישיר 

זה לא רק היררכיה.. אלא שגם שהאשה היא הדימוי הכי נחמד, כי יש לה "שני פרצופים"

מצד אחד היא מתחילה "בביטול" ואין לה מעצמה כלום.. ומקבלת את הטיפה מהזכר.. וכמו משפיע ומקבל.. והמרדף אחרי משפיעים ואדמורים כבאשכול של מיימוני.. וזה אכן מתאים להיררכיה

ומצד שני הפרצוף השני שלה הוא שהיא זו שמוציאה "יש מאין" בלידה.. 

בסופו של דבר הזכרים הם רק מוליכים [מקבלים מלמעלה וממשיכים ההשפעה למטה.. מה שנקרא אור ישר]
והאשה היא היחידה שבסופו של דבר מתנהגת כמו הבורא ומוציאה יש מאין

והיא הפרצוף השני והתכליתי של המלכות

ואם הרגזתי מישהו עם המילים האלו אז אני מוסר לו נשיקות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חידוש תורה שלי לענין אשת יפת תואר [פרשת כי תצא]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.