| נשלח ב-26/8/2015 16:36 |
|
| |
\כשהמוביילים שותקים - פ. פקשר/
לא מצאתי כאן אשכול עליו, אם יש בכל זאת אז תגידו, אני עכשיו התחלתי אותו סוף סוף, אחרי ששמעתי עליו הרבה, שהוא מהמם, מדהים וכו' וכו' וכבר כשהוא עדיין היה בהמשכים לא גמרו לדבר על הסיפור הזה, רק אמרו לי שהסוף קצת מעצבן, אבל בכל זאת אני קוראת אותו עכשיו, בנתיים הוא ממש יפה, כתוב מדהים (פ. פקשר... מה לעשות?..:) מה אתם אומרים על הקטע של ההסברים שלה על כל מיני מושגים או מילים?,,, יש את הקטעים שהם נחוצים, כמו התרגומים מפולנית, או מהאידיש למי שלא דובר, אבל על כל פיפס של להסביר מה זה גזוז או מה זה I.P נראה לי ברוב הספרים בעולם יש מלא שורות לא מבונות שמסתדרים גם בלי זה, לא?... בתכלעס, אני לא חייבת לקרוא את זה, אבל העין מיד נודדת למטה לראות מה כתוב, ולפעמים זה מעצבן כי זה הורס את הרצף של המשפט המסכן שאני באמצע לקרוא... אז מה בתכלעס, תשתפו פה מה אתם אומרים על הספר, ההמלצות שלכם, הרשמים, יש?

|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2015 17:49 |
|
| |
האמת, לא ממש התלהבתי. הכתיבה יפה, נכון. אבל יש לי ביקורת על התוכן. א. מתרחשות בו שתי עלילות במקביל, ובתכלס אין קשר בין שתי העלילות. ב. הקטע שם עם המטפלת ההזויה משעמם ולא קשור. חוץ מזה שלא הבנתי למה על ההתחלה, באחת ההערות שהיא מוסיפה למטה, היא בעצם מגלה לנו שהמטפלת הזאת מתחזה. ג. יש כמה קטעים ממש הזויים ולא מציאותיים. למשל, העלילה על הניצולות שואה. וגם הבלבול עם הכלות.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2015 22:58 |
|
| |
טוב, אז הרי התרשמותי הקצרה... לכל אורך הספר, מה שבלט זה, היא לקחה כותרת, וחילקה את הפרק לשניים, חצי פרק מדבר על ההווה, וחצי פרק על העבר, ושניהם קשורים לאותה כותרת, זה חמוד, אבל זהו, שזה רק.. כי בכל הספר קראתי שני סיפורים, סיפור על העבר וסיפור על ההווה, שכל קשר ביניהם לא נראה באופק, וכשהאופק מגיע ממש לסיומו, ככה בפרק האחרון ואולי אחד לפני, אז נכנסת דמות חדשה ומוזכרת פעמיים אולי, ובמשפט האחרון היא גם נזכרת לומר שאותה דמות שהיא תקעה בסוף כי היא הייתה חייבת לחבר כנראה היא אותה דמות שמוזכרת גם בעבר וגם בהווה, נעים מאד, ובהווה אין לה שום תפקיד משמעותי, חוץ מלהתקע עם אהליבה ניצן שלוידת מאיפה היא צנחה לי עם גרניומים כשאני יושבת בחדר ולא במרפסת. כל הקטעים עם פלורה לא סבלתי, חלקם פשוט דילגתי, הקטעים מהעבר דווקא אהבתי, הם היו בין הקטעים שקראתי בנשימה עצורה ממש... רידה, זה לא פעם ראשונה שאני קוראת על בלבול כלות, אולי רק למי שהתפקיד שלה בספר היה לדאוג לשידוך של רעואל המלך (ולא רק:P) זה מציק...:) עוד עניין שלא אהבתי, זה שהיא חוזרת על עצמה בכל מיני ביטויים חמודים שהיא כנראה המציאה, אבל הם חמודים לפעם אחת, או פעמיים, אבל לא להזכיר בכל פעם את אותו משפט מעניין, אני לא זוכרת דוג' ספציפית עכשיו, הכתיבה שלה עצמה, ממש חמודה וכיפית לקרוא, אני מאד אוהבת את הכתיבה שלה, בסך הכללי, נהניתי לקרוא פרקים פרקים, ואני די מרגישה שקראתי שני סיפורים נפרדים... ידע זה הוסיף לי, עכשיו אני יודעת מה זה גזוז, באיזה שנה התקיימה מלחמת תש"ח, פיילה זה גיגית, מלא ביטויים בפולנית, ו-מעדעכן=בנות...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2015 02:13 |
|
| |
| רידה כתבה: |  |
האמת, לא ממש התלהבתי. הכתיבה יפה, נכון. אבל יש לי ביקורת על התוכן. א. מתרחשות בו שתי עלילות במקביל, ובתכלס אין קשר בין שתי העלילות. ב. הקטע שם עם המטפלת ההזויה משעמם ולא קשור. חוץ מזה שלא הבנתי למה על ההתחלה, באחת ההערות שהיא מוסיפה למטה, היא בעצם מגלה לנו שהמטפלת הזאת מתחזה. ג. יש כמה קטעים ממש הזויים ולא מציאותיים. למשל, העלילה על הניצולות שואה. וגם הבלבול עם הכלות.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
| נשלח ב-31/8/2015 14:09 |
|
| |
|
| נשלח ב-31/8/2015 15:53 |
|
| |
|
|
|