בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

אלבום בכורה לילדים: ' benny & the torah kidz '(=בני וילדי התורה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/9/2015 23:39 לינק ישיר 

נקווה שזה יקרה באמת;-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2015 12:46 לינק ישיר 
עוד שיר חדש (שהושמע אתמול) " wake up ''

קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 13:10 לינק ישיר 

מעניין אם 'בני והתורה קידס' זה משהו שיימשך עוד כמה שנים או שזה משהו שיהיה השנה (והיה גם שנה שעברה), וזהו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 14:43 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/9/2015 21:18 לינק ישיר 

מה העניין לכנות את יושי "בני"? (קיצור של "בנדר"...? )

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2015 21:21 לינק ישיר 

יפה!!
לא חשבתי על כיוון כזה..:-)
בראיון ירחמיאל אמר שבני זה בנימין וזה שם יהודי כזה..לא יודעת מה הבעיה ביושי,אבל זה מה שהוא אמר..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/9/2015 21:25 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 01:03 לינק ישיר 

מה לא ברור כאן? אם ההופעה תוצג בעוד 5 שנים ויושי יפתח בקריירה נפרדת, אין שום סיבה שהיא תהיה על שמו כשם שלא על שם אחד הילדים(שיעזבו כל האחד בתורו)...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2015 20:31 לינק ישיר 
סיקור 'בני והתורה קידס'

OutOfTowner reviews Benny and the Torah Kidz

As long as I can remember I have always kept up with the new releases in the Jewish Music Industry. I enjoy new material and when I know in advance when albums are being released the anticipation will grow. When I saw a promo about a new kids album being released by Yerachmiel Begun I was mildly intrigued but not sure exactly what it would be. Not that I personally sp that much time listening to children albums, but since I do have children who do, I am always on the lookout for something they would enjoy. Part of the intrigue was what type of production it would be. Most children themed albums do not have the most sophisticated musical or vocal arrangements, but Yerachmiel Begun is well known to have that sophistication with the Miami Boys Choir. And then I got an email the big JMR boss….''Hi, would you want to do a review of Benny & Torah Kidz, Yerachmiel Begun?'' Ok so now it's a challenge. I decided that I would do something I've never done before. I would have others do my review for me! How could I accurately review something that's not exactly targeting my age bracket? I got the album and after listening to it a few times saw that this is an album that really is unique. It is basically a combination of an Uncle Moishy album and a Miami Boys Choir album. The songs (some are original, some classics, and some are today's most popular songs) have the musical sophistication we come to expect Yerachmiel but at the same time with words that are catchy and educational. My only issue was that the song lyrics sounded a little too sophisticated for the age kids I thought would enjoy it. So I decided to enlist a veteran preschool teacher (the best out there….if she wasn't my children's mother she would have been their official teacher), her students, and my various age children. The immediate feedback I got my wife was how amazing it was and how her students loved it. Some of the words were probably too hard for the 4 year olds but they definitely got the context of the songs and enough of the words that they would (and still are) be able to sing along. Next, it went into the car. The older children (over 10 years old) really weren't into it themselves, but my 2 year old twins are so they have a good time entertaining their babies. I never thought I'd have a 2 year old know how to spell (let alone say) Echad…but it's their favorite song and they can sing along! My 8 year old daughter has also enjoyed it immensely. Yerachmiel and his wife Shoshana write the lyrics and the four boys together with ''Benny'' (MBC Alumnus Yoshi Ber) do a great job singing and. It's a well done, thought out and quality children's album. Really I should stop here because my work is done, but that would be too easy. I will give a brief synopsis of the songs below.

Raise Your Torah Flag is a cute song about Simchas Torah. The lyrics are on the simpler side, which is perfect for the younger children.

Hashem is One uses the tune of Hashem Melech and as I mentioned before is so catchy that children who are barely 2 want to listen and sing along!

Mister Nister is a fun song about someone who does things quietly and out of the public eye but people know and see it anyways.

The next two songs deal with some of the daily routines we go through. Tomorrow is a song about saying Shema at night before going to . Wake Up talks about how we should wake up in the morning and what we do right when we wake up in the morning.

The next two songs focus on Shabbos. The Shabbos Song has the makings of a classic Miami song. The tune, the tempo, and the harmonies. It describes the way everyone rushes to get ready for Shabbos and the tranquility (I think I might have learned that word Miami's Shabbos Yerushalayim album) Shabbos brings. The fast tempo gives the song a rushed feel. The Shabbos song uses the tune of the classic Shalom Aleichem and focuses on the menucha and specialness that Shabbos brings.

The Torah Songs is a medley of Torah Tziva, V'samachta, and Hashem is here (see I said there's a little of Uncle Moishy in this album) with some of their own lyrics added. This medley is also a favorite of my little ones.

Chanukah is a song about Chanukah (that was pretty obvious). The song uses the tune of Old McDonald had a Farm and is very educational.

Mu Rabu/Wonders of Hashem discusses how special this world is and the ways of Hashem.

The final song is about Pesach and getting ready for Pesach.

In conclusion, if you have children, teach children, or want to relive your child years go ahead and buy this album. It is available any quality Jewish Music is sold!

קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2015 20:34 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/10/2015 20:49 לינק ישיר 

ממש סיקור חמוד.
גם הוא מציין את העובדה שהוא חשב שהמילים של השירים מורכבות מדי לילדים קטנים,אבל ילדיו ממש נהנו מהשירים על אף שלא תמיד הבינו את המילים..
השיר ה' אחד ממש מוצלחףילדיו ממש נהנו אפילו בני שנתיים..
הוא כותב,שהאלבום משלב מיאמי ואת אנקל מוישי.
הוא מאוד ממליץ עליו.
(וגם אני! שומעת בעיתות לחץ ונרגעת:-)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/10/2015 21:05 לינק ישיר 

מיאמוש -תודה על תרגום בראשי פרקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2015 23:46 לינק ישיר 
סיקור "בני והתורה קידס"

ב"ה

סיקור שלי על הדיסק "בני והתורה קידס".

כמדומני,או שבעצם בטוחני,שרק אני מחברי הפורום קניתי את הדיסק..על כן,שמתי לי לחובה לכתוב את הגיגיי בעניין.

ראשית כל, אני, שלא נראה לי שנכנסת תחת קטגוריה של ' ילדה', ממש התלהבתי מהדיסק ואני מאזינה לו שוב ושוב. יש בו משהו מרגיע בין כל הלחץ בחיים... בכל רגע שאני מאזינה לו אני מרגישה שלווה ושקטה .אלו שירים שיועדו לילדים ,אך הם הרבה יותר מזה.

אז לדיסק עצמו:

1. raise your torah flag "הרם דגל תורתך".

את השיר הזה כבר שמענו כולם.אני חושבת שיש בו משהו מאוד קליט על ילדים,(אחיי הקטנים כבר מזמזמים אותו בהנאה) והוא סוחף את הילדים לתוך האווירה השמחה של שמח"ת.

במיוחד אהבתי את הקטע של  up-stand up on your feets…

באופן כללי,בשיר הזה לראשונה וכן במהלך כל האלבום,ישנה הדגשה מיוחדת על כך שהשירים מיועדים למאזינים צעירים. הסולנים שרים חלקים מהשיר בטון מתנגן כזה ובפאתוס כמו מין הצגה כזאת.זה ממש חמוד לשמוע את זה.

2. hashem is one – ה' אחד

לשיר הזה אני מאזינה רבות. הוא אומנם במנגינה מוכרת( ואף בתחילת החוברת שצורפה לדיסק נכנס כך "songs 2,7,8,9 are traditional"- שירים 2,7,8,9 הם מסורתיים ) אך יש בו טוויסט של מנגינה רגועה ולא קצבית ופרועה מדי (לדעתי) כמו בשיר המקורי.(ה' מלך)

עוד דבר מעניין זה ששמתי לב שירחמיאל ממש אוהב להראות את בקיאותו בשפה העברית.גם בשיר הזה וגם בשיר של חנוכה יש 'איות' של אותיות בעברית.

כאן הפזמון הוא : א' ח' ד' say it with me it spells echod… (תאמר את זה איתי,זה מאויית "אחד")

ובשיר של חנוכה זה בדיוק אותו ענין. מענייןJ

בקיצור,הוא אחד הפייבוריטים שלי באלבום הזה.

3.mister nister – אדון נסתר

שיר ממש חמוד ומתוק.מדבר על "מיסטר נסתר" אדון נסתר,שמחלק לכולם צדקה. בתחילת השיר,כמו בכל שיר באלבום, ישנו מין ' דו שיח' כזה של הילדים בינם לבין עצמם .. כאן הם מספרים על כך שהם רוצים לתת צדקה אך אין להם כסף או שבזבזו אותו על שטויות..והם מצפים למיסטר נסתר שיבוא להושיעם וייתן להם צדקה לתת . מיסטר נסתר (יושי כמובן. אלא מי?)אכן מופיע והילדים מקבלים אותו בתרועות שמחה.במהלך השיר הוא מאלפם בינה שאין לתת צדקה בגלוי אלא מתן בסתר.

שיר ממש קליט וחביב.

4.tomorrow- מחר

זהו שיר שגם נחשפנו אליו כבר.שיר בסגנון מיאמיסטי למדי. ממש רואים שזה ירחמיאל הלחין אותו...שיר רגוע ומרגיע,הכולל בתוכו המון תוכן ויידישקייט.

אהבתי את המשפט the mitzvos you do to be a good jew,my child I believe in you"" המצוות שאתה עושה להיות יהודי טוב, ילדי, אני מאמין בך."

משפט חזק ביותר.

5. wake up – "התעורר"

שיר התעוררות מתוק המתחיל בחוסר רצון של הילדים לקום מהמיטה.. עד שאביגדור מעודד אותם שצריך לקום ויש הרבה מה לעשות היום.

לצבי שמחון יש סולו ממש חמוד כאן,מתנגן .

ואז באמצע המנגינה יש קטע שהוא נהיה בלחץ כזה- "מישהו ראה את העניבה שלי?? אני צריך לתפוס את האוטובוס..."- בוקר שגרתי בכל בית יהודי..

כמובן שמשולבים במילות השיר אלמנטים תורניים כמו " be strong like a lion" ,"be light as an eagle- היה חזק כאריה,היה קל כנשר..

6.the Shabbos day –יום שבת

זה עוד אחד מהשירים שנמצאים ב'פלייליסט' המועדף שלי. שיר מתוק עם המון לחץ.. חייבים להתכונן לשבת! הילדים כמובן מתארים בשיר כמה הם לא רוצים לעצור לשחק במשחקים,אבל  אין ברירה,חייבים להתארגן עכשיו לשבת..

הקטע הכי יפה זה הסולו השקט יותר של אביגדור במילים:

"mommy lights- the Shabbos candles glow, we'll put on our Shabbos clothes we know"…

-אמא מדליקה-נרות השבת זוהרים, אנחנו נלבש את בגדי השבת שלנו אנו יודעים"..

עד שכמובן בסוף הילדים שרים בהתלהבות  ש"אנחנו מוכנים ,עכשיו  מוכנים, כן באמת מוכנים ליום שבת"...

7.the Shabbos song –שיר השבת

זהו שיר במנגינת "שלום עליכם". הסולו של שלמה גרוס ממש יפה.

באמצע יושי נכנס ובקולו העמוק אומר "איך כ"כ יפה השולחן.החלות והיין.."

בסוף הם עולים טון במנגינה.שיר יפה מאוד.

8.the torah songs-  שירי התורה

בתחילת השיר שלמה גרוס קורא בפאתוס שאלו 3 שירי תורה מוכרים ו"אם אתה מכיר את זה,תראה את זה,ותמחא "..

השיר הראשון הבנתי שהוא במקור של אנקל מוישי-שיר ממש חמוד.

השיר השני הוא במנגינת "ושמחת" המוכר. כמובן ששינו קצת את המילים. אהבתי את הקטע שהם אומרים :

"אמא צריכה את העזרה שלך-(ואז כולם במקהלה כולל יושי)- אוקיי!

תנו להכנס לכל האורחים- כנסו!

שים את המשחקים שלך הלאה-אוקיי!"

קטע חמוד..

השיר השלישי הוא ה' הוא פה ה' הוא שם ה' נמצא בכל העולם..שיר מוכר מהילדות..

אהבתי את המנגינות בטונים של הילדים.במיוחד את ה "all around"  של שלמה גרוס.

9. חנוכה

שיר שגם בו כמו שכתבתי לעיל,יש איות. בתחילת השיר יש דו שיח בין הילדים איך מאייתים את המילה "חנוכה" וכל אחד מאיית שגוי.עד שבא יושי ומציל את המצב..

השיר במנגינת "לדוד משה היתה פרה"... שיר ממש נחמד.שלמה גרוס מככב שם.

10. "מה רבו"

שיר המדבר על נפלאות הבורא. אביגדור ממש מתוק בכל הסולואים שלו!!

רק אביגדור וצבי שרים בו.(בהופעה עצמה כל הילדים הצטרפו אליהם)

11.פסח

שיר על פסח.(אלא מה?:-)

אביגדור אומר לשלמה בתחילת השיר "שלמה,אני חושב שהמטאטא הרבה יותר גדול ממך".. שלמה עונה לו: "לא אכפת לי מזה,מה שחשוב לי זה איך אני הולך לנקות את כל הבית לכבוד פסח??!"

שיר ממש מתוק. אהבתי איך שהם שרים את - yes it's here it's really really here… (כן זה כאן זה באמת באמת כאן..)

ויש קטע קישור כזה חמוד של "קדש, ורחץ,כרפס יחץ"... שבסוף ב"הלל נרצה" הם עולים כזה בטון בצורה ממש יפה.

בסוף החוברת שצורפה לדיסק,שאגב עוצבה ממש בסדר לעניות דעתי, מופיעות תמונות של "בני והתורה קידס" תוך צירוף כמה מילים מאפיינות על כל אחד מהם. בע"ה אעלה בהקדם תמונות של החוברת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2015 02:12 לינק ישיר 

מיאמוש איזה סיקור יפה!!
השקעת בניסוחים ממש יפים:-)
עושה חשק לשמוע את השירים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2015 06:26 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > אלבום בכורה לילדים: ' benny & the torah kidz '(=בני וילדי התורה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.