בית פורומים שידוכי חרדים

מודרניות / מתירנות / חפרנות - ומה שביניהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/9/2015 21:55 לינק ישיר 

צדיקונת כתב:
שאנל יקירה לא חיים פה בשביל לא לחטוא...חיים בשביל לצבור כמה שיותר זכויות ועבודה עצמית....מי שהכף מאזנים שלו זה לא לחטוא..נו נו..

אין עניין לחיות בדרך של להכניס תעולם החילוני החדשני אלינו.כי אתהלא פה ולא שם..

לא דנה אפחד מה עושה ולמה...כל אחד והנסיונות שלו  וזה שרואים שעשה ככה וככה אפחד לא יודע מה הוא לא עשה וכמה הוא משתדל..קיצר להסתכל על השכנים לא מומלץ..

וחוץ מזה יש דברים שהם פאסט נישט (למתקשים באידיש לא מתאים)

יפה אמרת יקירתי! אבל לא הבנת את הנקודה.. זה לא שבאנו ״לעבור״ את העולם הזה אלא יש לנו תפקיד ... אבל שימי לב למה אמרתי את זה... בגלל שכל אדם אחראי על מעשיו ואין רשות לזר לבוא איליו בטענות על התנהגותו... כי אם אתה כבר בא ומלכלך עליו תסתכל היטב אם מה שהוא עושה זה בעצם מה שאתה חושב שהוא עושה...ולא חלילה באתי לחפש היתרים לדברים אלא שלפעמים מה שאנחנו חושבים זה לא מה שבאמת קורה... ולפעמים מה שהוא עושה זה בעצם להינצל מדבר יותר גדול שלא לחטוא בו. ומיציתי לפרט בהודעה זו..:)

תוקן על ידי שאנל22 ב- 03/09/2015 21:55:51

תוקן על ידי שאנל22 ב- 03/09/2015 21:56:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/9/2015 22:00 לינק ישיר 

שאנל22 כתב:
שאנל יקירה לא חיים פה בשביל לא לחטוא...חיים בשביל לצבור כמה שיותר זכויות ועבודה עצמית....מי שהכף מאזנים שלו זה לא לחטוא..נו נו..

לא דנה אפחד מה עושה ולמה...כל אחד והנסיונות שלו  וזה שרואים שעשה ככה וככה אפחד לא יודע מה הוא לא עשה וכמה הוא משתדל..קיצר להסתכל על השכנים לא מומלץ..

יפה אמרת יקירתי! אבל לא הבנת את הנקודה.. זה לא שבאנו ״לעבור״ את העולם הזה אלא יש לנו תפקיד ... אבל שימי לב למה אמרתי את זה... בגלל שכל אדם אחראי על מעשיו ואין רשות לזר לבוא איליו בטענות על התנהגותו... כי אם אתה כבר בא ומלכלך עליו תסתכל היטב אם מה שהוא עושה זה בעצם מה שאתה חושב שהוא עושה...ולא חלילה באתי לחפש היתרים לדברים אלא שלפעמים מה שאנחנו חושבים זה לא מה שבאמת קורה... ולפעמים מה שהוא עושה זה בעצם להינצל מדבר יותר גדול שלא לחטוא בו. ומיציתי לפרט בהודעה זו..:)

נכון זה מה שאמרתי שא"א לדעת מה בנא עושה ולמה...ולא צרכים להסתכל אצל השכן זה מסכימה לגמרי!

"ולפעמים מה שהוא עושה זה בעצם להינצל מדבר יותר גדול שלא לחטוא בו." לפעמים זה נכון לפעמים זה תירוץ לעשות דברים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 22:03 לינק ישיר 

צדיקונת כתב:

נכון זה מה שאמרתי שא"א לדעת מה בנא עושה ולמה...ולא צרכים להסתכל אצל השכן זה מסכימה לגמרי!

"ולפעמים מה שהוא עושה זה בעצם להינצל מדבר יותר גדול שלא לחטוא בו." לפעמים זה נכון לפעמים זה תירוץ לעשות דברים...
אני מדברת על אנשים אמיתיים... לא אנשים מחופשים.. שאגב.. יש הרבה אצלינו.. אבל שוב.. איש באמונתו יחייה אמרנו? שנזכה לעשות רצון אבא שבשמיים באמת ובתמים ומתוך אהבה ליוצרינו

Nobody perfect....I'm nobody ;)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/9/2015 22:07 לינק ישיר 

רוב האנשים מחופשים...הם אפילו לא יודעים עד כמה הם מחופשים...ורוב האנשים לצערי ככה יש בהם משהו שלא מקבלים בעצמם או רוצים להיות דומים ל...ואז מתחפשים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 22:17 לינק ישיר 

צדיקונת כתב:
רוב האנשים מחופשים...הם אפילו לא יודעים עד כמה הם מחופשים...ורוב האנשים לצערי ככה יש בהם משהו שלא מקבלים בעצמם או רוצים להיות דומים ל...ואז מתחפשים...
לשקר אין רגליים הש׳ עגולה הק׳ עם מקל הליכה והר׳ כבר נמאס לה לעמוד כל החיים על רגל אחת... אמת יציבה נשענת על 2 רגליים... לא משנה מתי במוקדם או שמאוחר האמת תצא לאור אם לא היום אז מחר ואם לא מחר אז שנה הבאה.. לכן כדאי לדבוק בה למרות עולם השקר שאנו חיים אבל שקרן חייב כל היום לעבוד ולא לשכוח מה הוא אמר ומה הוא צריך להגיד.. האמת אמנם מעט משעממת לפעמים אבל היא עדיין אמת.. לא צריך להתאמץ בשבילה.. שנזכה להיות אנשים אמיתיים שחיים את חייהם בתמימות ופשיטות .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/9/2015 22:20 לינק ישיר 

נראה לי לא הבנת אותי..

יש אנשים שמשחקים אותה כל החיים או עד גיל 40 כזה ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 22:22 לינק ישיר 

הבנתי אותך כמדומני... לכן אני ממליצה שתדבקי בדרכך ולא בדרכם.... קאפיש? כי הם סתם משקיעים כל החיים בתחפושת.. את יודעת כמה הוצאות? לכן עדיף הטבעי.. לתימנים כמוני..;)

תוקן על ידי שאנל22 ב- 03/09/2015 22:23:45

תוקן על ידי שאנל22 ב- 03/09/2015 22:27:58

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/9/2015 22:24 לינק ישיר 

לפי התשובה האחרונה נראה שהבנת לפי הקודמת.ממ לובטוחה...

קאפיש?:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 22:27 לינק ישיר 

צדיקונת כתב:
לפי התשובה האחרונה נראה שהבנת לפי הקודמת.ממ לובטוחה...

קאפיש?:)
נו קאפיש! הסבירי לדלת המח את כוונת הצדיקה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/9/2015 23:49 לינק ישיר 

tamar8 כתב:
נועם ושלום,
אתה כותב על מדורניות,
אבל לא מגדיר אותה.
אתה מכליל מודרניות יחד עם זילזול בהלכה.
אני מבינה את הכללה הזו, אבל חושבהת שהיא לא נכונה.
מודרני- =חדשני.
כל עוד החדשנות הזו לא חורגת מגבולת ההלכה
היא הגיונית
הבעיה שבמגזר שגוזר על עצמו גדרות וסייגים עד בלי די (לא חושבת שכולם הגיוניים)
אין אפשרות להתמודד עם חדשנות .
השאלה מה היא חדשנות?
בלבוש?
במחשבות
בהשקפות?
אז כן,
מי שמזלזל בהלכה הרי הוא מודרני בהוויה.
ומי שמתלבש לפי סגנון עם גבולות וטעם נורמלי. זכותו
גם אם לשכנים  זה לא בא בטוב..
ועוד יותר מכך,
אדם שחושב שבגלל סגנון חולצה, סוג עיסוק, ותספורת הוא יותר טוב, ובגלל זה הוא יכול לפסול, אין סוף אנשים
הרי הוא חדשני במחשבה.
הוא זה  שפוסל לפי פרמטרים שלא מקובלים בהלכה
אלא לפי פרמטרים שהומצאו במח קודח של כל מיני פרועמרים על לא דבר...

על עקרון הדברים שהגבת פה, הגבתי לך כבר מיד לאחר תגובתך הראשונה באשכול.
אני חושב שאין בינינו חילוקי דעות משמעותיים.
וארחיב על כך בתגובה נוספת עוד מס' רגעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 23:49 לינק ישיר 

שאנל22 כתב:
אהבתי את דברי תמר ורוצה להוסיף משלי מעט. אם זה לא מפריע ראשית נועם רשמת יפה מבחינת חיבור התחברתי לכמה משפטים כאן. אבל אתייחס יותר לתכני תמר. היום בימינו... אפשר לעשות כמעט הכל שלא נוגד להלכה. אמנם לא הלכה קלה כבחמורה אבל לא חוטאים! זה לא מצווה אבל חטא גם כן אין! אם זה מסיבות מוזיקה (אם מופרד אם משפחה..) ללבוש את כל המותגים ואת כל הדברים הכי חמים עכשיו בשוק הפאשן. לנסוע לכל מקום בעולם ולשדרג הכל לציבור החרדי. אבל מה? העולם החרדי פועל אך ורק על סטיגמות ועל מה יגידו ועל איך זה יראה אצל השכנים.. אבא שלי לא רצה שנצא לשידוכים מתחת לגיל 20 ובכלל את הגדולה עד ששיחרר.. התחילו לספר עליו שהוא סוגר את הבנות שלו ולא נותן להם להחליט לבד... אבא שלי בחר להשים אצלינו אינטרנט.. בשביל שיידעו ולא ילכו לחפש זאת אחר כך ולא קיבלו את האחות לסמינר. את לובשת ג׳ינס את כבר פרחית וסוג ב׳ אבל ללכת בחצאית ארוכה כזו בחול עושים אותך בת של רב....כששואלים אותי איזה סוג אני משתייכת.. אני עונה חרדית ומנסה לדבר השם... הוא הביא אותי לעולם לא השכנים שלי. הוא הביא אותי למשפחה כזו וכזו ולא המורות שלי. ולכן רק לו אדפוק חשבון ... ואם יש בחור שלא יקבל אותי ככה אז אני לא שלא ! אנחנו טועים זה נכון אבל יש אחת שקשה לה בצניעות ויש אחד שקשה לו לשמור עיניים אבל הוא לובש שטריימל גם בלילה. יש אחד שקשה לו בלי חלב עכום ויש כזו שקשה לה בלי נט!!! אבל לבוא להשוות צדיקות ורמת כשרות וגובה המצוות בכינרת אצל השונה... זה דבר לא נכון מאיחד . אבל גם חלק מהציבור החרדי מאידך שחי ונושם מללכלך על ההוא ולהציל את עם ישראל מההיא... איש באמונתו יחייה לא אני אמרתי. אבל כן אני דוגלת בו.... אם לא מתאים לך משו אל תעשה זאת אתה אבל אל תחנך את השני ... לא מתאים לך חצאית כזו... אל תצא איתה ! לא מתאים לך חולצה צבעונית והוא לא מסכים להחליף בשבילך אז הוא לא בשבילך ! אבל להיכנס לגרבי האחר זה לא כזה נעים, מקווה שלא חפרתי . אופס כן! שאנל22

היי היי....
שוב גם פה אותם דברים...
ותגובתי כמו שהגבתי לתמר.
הנושא כאן הוא לא להעיר לשכן או השכנה, כי לא כך היא דרך השכינה.
הנושא הוא שמירת ההלכה, הצניעות והקדושה.
צודקת צדיקונת שהשאיפה צריכה להיות לכמה שיותר מצוות ולא רק להשתדל שלא לעבור על איסור, שהרי בנוסף ל"סור מרע" נאמר גם "עשה טוב". נכון, סור מרע קודם לזה... ולכן אולי עסקינן בזה באשכול.

מה יגידו החברים והשכנים? ממש לא רלוונטי. ואם נחשוב טוב, אדם לא עושה מה שהוא חושב שצריך לעשות, והוא לא עושה מה שחברו חושב שצריך לעשות, אלא הוא עושה מה שהוא חושב שחברו חושב שהוא צריך לעשות.
מקווה שלא סיבכתי. מי שלא הבין שיקרא שוב. והדברים כדורבנות ומתוקים.

ובעצם לכולם אני אומר, אפשר לרדת לדוגמאות ולהסביר, ואתמקד במספר מהם שהוזכרו בתגובתך כאן שאנל, וכן תמר.

ג'ינס? נכון, זה לא אסור. הסיבה שרבים מתרחקים מזה כי זה ממתג אותך. לא מיתוג חברתי חרדי, אלא מיתוג פשרני. (ארקתה דמסנאה?!), המציאות שלבגד יש משמעות לא הומצאה היום (שלא שינו שמם לשונם ומלבושם), ומשכך, ג'ינס (לבנים או לבנות) גם אם הוא בגדרי ההלכה, יש טעמים אחרים שלא ללבשו. ועדיין לא הרחבתי דיי כדי לנמק, אלא רק על קצה המזלג.
בנוסף, חצאית ארוכה או כל דבר אחר (צבע בגד, ועוד ועוד) הגם שזה בגדרי הצניעות הבסיסיים מבחינת צורת כיסוי ומידה, עדיין יש את הזווית ההלכתית שלא למשוך את העין - זה גם גדר צניעות הלכתי (!!!) כך שהרבה מהמשחק מילים של הלכה, מעוות בעצם לפי רצונות הלובשים ולא ממש ע"פ הכללים הפשוטים.
סגנון תספורת? כן, הדברים כלולים בביאורי על הג'ינס. ואכמ"ל.
חלב עכו"ם? מזה "יש מי שקשה לו"? זו הלכה שזה אסור. מי שמנסה להקל בזה טועה. כי היחיד (!) שהקל בזה הוא הגר"מ פיינשטין זצ"ל, והרבה מפסיקותיו שלו (כולל זה) נועדו לבני ארה"ב ולא כי כך אחז, אלא כי ידע שאילו לא יקל המצב הרוחני החמור שהיה באותה התקופה, יחמיר עוד יותר.  לא אכנס לנידון ההלכתי וסניפיו להקלה בעניין (הסתמכות על פחד מהשלטון) במצב של היום שיש בזה סניף להקל מטעם האיסור במקור (עירוב חלב טמא בטהור), כיוון שגם זה הוכח כמשגה מסיפורים שונים שקרו, ובעצמי שמעתי על מקרה כזה בלונדון, ואכמ"ל. למרות שיש לי עוד הרבה מה להוסיף בנידון זה.

יש פער בין "פתיחות" לבין "מודרניות", שגם תחת הגדרה זו מתעטרים להם סוגים שונים של אנשים.
הרעיון הוא אחד, שככל ש"נפתחים" יותר, חשופים ליותר דברים. אז נכון שיש כאלו שיש להם את הגישה של הפתיחות למען לא יופתעו הנערים/ות בהתבגרותם, אם כי טווח הסיכון גבוה יותר בהיחשפות מוקדם ומסיבה פשוטה.
כמשל, ככל ששולי הכביש רחבים יותר, גדל המרחק שבין נתיב הנסיעה לבין הגדר. וכפועל יוצא, גם אם יסטה הנהג מהנתיב, עדיין מרחב רב לו להבין שהוא כבר בסטיה מהמקור ע"מ לחזור חזרה לנתיב. לעומת זאת ככל שהשוליים צרים יותר, זמן ההבנה שיש לנהג כדי לגלות את טעותו הוא קטן יותר ומשכך סיכוי גדול יותר שיפול בנסיעתו לתהום.
אני משער שהמסר ברור, כך הוא הדבר גם ברוחניות. ככל שמרחב הסטיה הוא גדול יותר, ניתן לתפוס מוקדם יותר שזו טעות... וד"ל.

אהה... ו"איש באמונתו יחיה"? אין חיה כזו. זו המצאה על משקל הפסוק "וצדיק באמונותו יחיה".

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 04/09/2015 00:01:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2015 23:57 לינק ישיר 

נועם ושלום
הכל טוב , נכון
אבל תסכים לקבל
שיש גם אנשים מודרנים, ופתוחים
שההלכה חשובה להם?!
אל תכליל את המושג מודרניות עם זילות ההלכה,
נכון שזה מסתדר.
ונכון שהמצאות לצערי, קצת יכולה להוות נדבך פרקטי לתאוריה
אבל יש די הרבה יוצאים מן הכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 00:05 לינק ישיר 

תמר, את חוזרת שוב ושוב על אותם דברים.
מסכים ברמת העקרון שיש משפחות פתוחות שמקפידות על הלכה.
מכיר בעצמי כמה.
וכבר בהודעת הפתיחה כתבתי שהדברים נכתבו עם הקצנה מסויימת ע"מ להעביר את התוכן.

ואין קשר בין מה שאני כתבתי לבין הערות לאחרים על אורח דרכם. אין קשר. אין קשר. אין לערב בין בשר לחלב.

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 04/09/2015 00:06:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 00:11 לינק ישיר 

נועם שאפו!!!

לויודעת איך יש לך כח לכתוב כזה ארוך...:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2015 00:13 לינק ישיר 

סליחה..
אני ויכולת הבנה
זה משהוא שלא הולך ביחד..
אבל,
עדיין חושבת שאתה עושה עוול שאתה מכליל את המושג מודרניות יחד עם מתרינות
אבל זוהיא רק דעתי.
וזכותך לחשוב אחרת.
בכל מקרה,
כתיבת ך נפלאה וקולחת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מודרניות / מתירנות / חפרנות - ומה שביניהם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.